www.snlp.ro Web analytics

Avem salarizare. Legea nr 153/2017

De ce s-ar fi opus presedintele Romaniei? Contrar speculatiilor, Klaus Iohannis promulga in termenul constitutional legea-cadru privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care devine astfel Legea nr 153/2017, act normativ de altfel publicat in aceeasi zi, spre miezul noptii, la viteza, in Monitorul Oficial al Romaniei nr 492/28.06.2017. Nu este timp de stat intrucat legea produce deja efecte incepand cu luna iulie 2017 desi in practica, in ceea ce ne priveste, efectele sunt deocamdata inexistente. Abia cu 1 ianuarie 2018 incepem sa vorbim de majorari salariale la interne si in penitenciare. In timp ce armata deja urca si o face consistent. Pe criteriul ca militarii aveau salarii mici. Insa nu urca doar cei cu salarii mici ci si toata armata de generali din MApN (nu generali de armata). 

Captura de ecran din 2017.06.29 la 01.08.45

13 COMMENTS

  1. O sa luam pe rand fiecare detaliu si-l vom explica / pana una alta un lucru este clar si l-am explicat deja – 2017 – NIMIC!

  2. [quote name=”Militar cu grad mic și vechime mare”][quote name=”ASA”]O sa ne mutam toti la armata ca nu mai merita sa te stresezi la puscarie!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
    Vino în locul meu la armată. Nu cred că o să -ți convină.Nu toți sunt generali.[/quote]. Dacă ești întradevăr din armata,vezi că te-ai rătăcit pe acest site….eu am plecat din armata acum10 ani,iar acum când le zic celor de acolo că se fac angajări,strâmbă din nas,și da au dreptate nu mai mare lucru sa lucrezi la pușcărie

  3. [quote name=”Dorel”]Dle Ștefan spuneți sa citim art.38 cu aplicarea legii salarizării dar acum câteva săptămâni era postat faptul că de la 1 iulie de vor modifica citeva lucruri la salariu.Ma refer la faptul că se vor plăti SDSL cu 100% .se va modifica modul de calcul al gradației și vor crește salarii de funcție cu 7,5% pt ordine publică și siguranță națională .Unde au dispărut toate acestea.[/quote]
    Puteți sa răspundeți va rugam pt a înțelege și noi ceva? Va multumim

  4. [quote name=”ASA”]O sa ne mutam toti la armata ca nu mai merita sa te stresezi la puscarie!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]
    Vino în locul meu la armată. Nu cred că o să -ți convină.Nu toți sunt generali.

  5. Având în vedere că solda/salariul de funcție în acest moment este rezultatul înmulțirii coeficientului cu valoarea sectoriala, la care prin alte trucuri au adăugat si celălalte sporuri, ca sa para mai mare decât salariul minim, aș dori sa stiu cum interpretati dvs art. 7 lit b) unde se spune ca solda/salariul de funcție nu poate fi mai mică decât salariul minim, legat de lit f) solda lunară/salariul lunar cuprinde solda de funcţie/ salariul de funcţie, solda de grad/salariul gradului profesional deţinut, gradaţii şi, după caz, solda de comandă/salariul de comandă, indemnizaţii, compensaţii, sporuri, prime, premii şi alte drepturi salariale în bani.
    Aceasta mai ales că începând cu data de 01.07 se abroga Legea 284/2010, care spunea că solda/salariul de funcție este egală cu solda de funcție plus altele (adica după mintea lor 1=1+tot ce este mai mare decât 0)

  6. Dle Ștefan spuneți sa citim art.38 cu aplicarea legii salarizării dar acum câteva săptămâni era postat faptul că de la 1 iulie de vor modifica citeva lucruri la salariu.Ma refer la faptul că se vor plăti SDSL cu 100% .se va modifica modul de calcul al gradației și vor crește salarii de funcție cu 7,5% pt ordine publică și siguranță națională .Unde au dispărut toate acestea.

  7. Acesta lege se fundamenteza printre altele si pe repararea inechitatilor existente si in sistemul penitenciar. Incepand de la 1 iulie 2017, conform legii art 36, ar trebui sa se faca reincadrarea personalului si odata cu aceasta sa se corecteze anomaliile de genul ” coeficienti de salarizare mai mici la cadre cu vechime si grade mai mari decat cei cu vechime si grade mai mici” pe motivul ca sa-au angajat inainte de a fi emisa adresa ANP prin care se faceau corelarile corespunzatoare. Se vor corecta aceste probleme si se vor acorda salariile marite conform coeficientilor nou stabiliti in aceste cazuri?

  8. Dl Președinte de la 1 07 2017 noua ni se măresc salariile cu 7,8%?Vă mulțumesc.

  9. O sa ne mutam toti la armata ca nu mai merita sa te stresezi la puscarie!!!!!!!!!!!!!!!!!

  10. cititi articolul 38 – aplicarea legii
    pana la anul – gheata la mal
    din ianuarie – 25% in plus

  11. Prevaderile L.S.U.privind sporul pentru s.d.s.l si cele referitoare la gradatie se aplica incepand cu 01.07.2017 sau cu 01.01.2018 ?

  12. Ce beneficii vor fi la salariu începând cu luna iulie.Se vorbea că de va modifica modul de calcul al gradației ,caSDSL vor fi plătite cu 100% .Care este adevarul

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)