www.snlp.ro Web analytics

Time-out pentru Penal Academic Escape. Guvernul pune capac stiintei din puscarii

Sursa AGERPRES

Captura de ecran din 2016.02.03 la 23.07.36Guvernul a decis miercuri, prin ordonanță de urgență, să suspende până la 1 septembrie anul acesta aplicarea prevederii legale referitoare la reducerea pedepselor pentru deținuții care publică lucrări științifice.

„Guvernul a adoptat astăzi o suspendare a acestui articol până la data de 1 septembrie anul curent. Știu că în formula afișată pe site ordonanța de urgență vorbea despre abrogare. S-a ținut cont, în ședința de Guvern de astăzi, și de punctul de vedere al CSM, care considera că, sigur, articolul ar fi bine să prezinte un mecanism prin care adevăratele lucrări științifice sau adevăratele elemente de valoare adăugată științifică pot să constituie în continuare un element de susținere pentru executorii lor așa încât să poată beneficia de această facilitate.

Dar Guvernul consideră foarte clar că, în momentul acesta, s-a făcut un abuz de drept în utilizarea excesivă a acestei prevederi. Până la constituirea unui mecanism, vorbim de o suspendare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

El a vorbit despre „evoluția absolut fantastică” a numărului de lucrări scrise în închisoare, „de la nicio lucrare în 2006” la 337 de cărți scrise anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai spus că Ministerul Justiției va coordona un comitet interministerial cu Ministerul Educației pentru a vedea dacă un mecanism de stabilire a caracterului științific al unei lucrări este fezabil.

Suciu a refuzat să precizeze cine a propus în ședința de Guvern ca articolul să fie suspendat și nu abrogat cum solicita ministrul Justiției, Raluca Prună.

„La nivelul Guvernului, în ședința de Guvern, au fost aceste discuții legate de avizul CSM și iată că s-a ținut cont de acest aviz și decizia este cea de suspendare. Este o decizie asumată de Guvern. Nu cred că este semnificativ să punctăm cine anume a propus-o, pentru că ea a rezultat de fapt dintr-o discuție care a avut loc în Guvern și asta a fost formula la care s-a ajuns la un consens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Executivului. 

Intre timp ANP pune unitatile sa munceasca la strangerea unor date cerute de DNA. Multe date. Bine ca cineva dintr-o unitate a insistat ca ANP sa intrebe la DNA daca se poata da originalul lucrarii, in general e mai autentic decat o copie… Altfel mai rupeam niste milioane din buget ca sa copiem vreo 100 si ceva de mii de pagini. Click pe imagini

 

 Captura de ecran din 2016.02.03 la 23.28.02Captura de ecran din 2016.02.03 la 23.28.39

 

10 COMMENTS

  1. [quote name=”Psiholog”]Vad ca se insista pe psihologic pe alte blog-uri,site-u ri etc.tin sa va reamintesc ca este confidential dar acolo vad la comentarii oameni care au picat ultimele teste,nu trebuie sa refuleze atacand serviciul psihologia personalului ci trebuie sa incerce sa-si revina si sa-si revizuiasca comportamentul, atunci ar dovedi ca nu au probleme,asa intaresc constatraile psihologului.O zi buna,postez aici ca dincolo nu cred ca voi fi publicat. 😳 Sa vedeti cate apreicieri negative,cei care nu au luat nu sunt o cauza pierduta spera ca presiunea on-line si manipularea pot sa scape de exigenta testelor psihologice…trebuie sa mai dati odata,sunteti monitorizati inseamna ca aveti ceva probleme,mai bine recunoasteti sa va reveniti,daca se mai poate ca la unii nu cred,Puscaria e de vina![/quote] cat de penibil . Va ascundeti sub confidentialitate cum se ascund damele de companie sub nume false . Eu unul nu am sa inteleg vreodata meritul care va este atribuit de catre societatea moderna . Inainte de 89 existau psihologii astia de serviciu ? Lumea a trait bine mersi cu mult inainte sa apareti voi descendentii lui Dante sau ai lui Maslow ! Sunteti degeaba !

  2. Bejan nu mai pleaca,inseamna ca si Ilie s.a….vai de noi,d-na ministru suntei pe luna.

  3. Ordinul e la monitor / am verifica si azi la MJ / pentru ca inca nu s-a publicat, banii pe 10 se vor da fara echipament / insa se va publica sapt urmatoare si imediat dupa publicare banii se vireaza / va fi un decalaj mic / intre data salariu si virament echipament / nu intelegem decalajul dar cine mai intelege ceva in relatia cu MJ?

  4. Domnule presedinte , s a publicat ordinul privind plata lunara a echipamentului ? Exista vreo sansa sa primim banii pe 10 februarie ?

  5. pt dna ministru al mj. evaluarea fpss din anp se face anual, si nu pe luni. legea 293/2004 actualizata. multumiri.

  6. Trist dar adevarat…,prea multa birocratie si foarte multi oameni din teritoriu trebuiesc sa tina evidente triple a documentelor…, pentru ce?!…, sa se justifice anumite posturi si functii din ANP?!. Ce a facut pentru sistemul nostru „genialul” Catalin Bejan…, nimic pentru angajati si totul pentru detinuti.., pentru a nu pierde „scaunul” este dispus la orice sacrificiu. Asteptam sa plecati d-le fost DG Bejan!!!

  7. pt psiholog,
    De ce simti nevoia sa revii asupra subiectului cu testarile psihologice?
    Pe ambele site-uri tot revii obsesiv cu problemea asta. Explicati dragele noastre colege ce se intampla acolo, de ce pica oamenii pe capete.
    Explicatia ta e extrem de subiectiva pentru ca nu are nimic concret sau la obiect ori ceva stiintific daca pot spune asta.
    Pe mine nu ma intereseaza parerea ta decat daca aduci argumente pertinente si nu baliverne.

  8. Cineva dintr-o unitate?
    Dar specialistii nostri de baza din A.N.P. de ce nu au lamurit asta inainte sa trimita adresa in unitati? Ce ne demonstreaza asta? Aceeasi….ignoranta ca si atunci cand s-a aplicat legea fara vreo dispozitie sau reglementare a procedurilor in ce priveste lucrarile astea….S.F.?
    A trebuit ca cineva dintr-o unitate sa-si dea seama cate sute de mii de pagini ar trebui consumate, tonnere, oameni rupti din activitate, ore suplimentare eventual?
    Altfel…..aruncam asa, cu adresele prin unitati si…..Dumnezeu cu mila cum s-or descurca oamenii.

  9. Vad ca se insista pe psihologic pe alte blog-uri,site-u ri etc.tin sa va reamintesc ca este confidential dar acolo vad la comentarii oameni care au picat ultimele teste,nu trebuie sa refuleze atacand serviciul psihologia personalului ci trebuie sa incerce sa-si revina si sa-si revizuiasca comportamentul, atunci ar dovedi ca nu au probleme,asa intaresc constatraile psihologului.O zi buna,postez aici ca dincolo nu cred ca voi fi publicat. 😳 Sa vedeti cate apreicieri negative,cei care nu au luat nu sunt o cauza pierduta spera ca presiunea on-line si manipularea pot sa scape de exigenta testelor psihologice…trebuie sa mai dati odata,sunteti monitorizati inseamna ca aveti ceva probleme,mai bine recunoasteti sa va reveniti,daca se mai poate ca la unii nu cred,Puscaria e de vina!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)