www.snlp.ro Web analytics

SNLP nu sta in linie!

Stand UpPentru ca datoram tuturor o explicatie si pentru ca suntem un sindicat puternic care isi stabileste lucid strategiile si isi asuma ferm toate deciziile, am decis asa cum deja stiti, sa nu participam nici la sedinta de bilant a ANP si nici la sedinta Comisiei mixte privind sistemul penitenciar, ambele evenimente avand loc pe data de 11.02.2016. Motivatia a fost transmisa public prin intermediul paginii noastre de Internet. Nu este vorba despre un boicot propriu-zis pentru ca un boicot nu este o simpla absenta, el ar trebui sa genereze blocaje dar nu a fost cazul.

Am refuzat sa participam la o festivitate sterila (bilantul) in al carui rost nu credem, la care nu aveam niciun rol si care ne-ar fi pus in postura de a sta in rand cu cei care aplauda (si pe care de altfel ii intelegem) o pozitie ministeriala ostila personalului din penitenciare sau cel putin un discurs in care salariatii din penitenciare nu vor fi mentionati. Urmarind filmarea evenimentului veti vedea ca am anticipat corect si am decis bine. Intrucat nu a existat optiunea unei luari de cuvant sindicale, am ales sa refuzam rolul de spectatori umili care aplauda nepasarea sau chiar atacul.

Am decis sa lipsim si de la sedinta comisiei mixte privind sistemul penitenciar. Pentru ca a fost prima ocazie in care SNLP a putut respinge ceva ce a venit dinspre MJ/ANP. Singura ocazie de pe mandatul doamnei Pruna in care am putut sa ne manifestam, sa reactionam si am facut-o. Am tratat invitatia MJ asa cum si MJ ne-a tratat pe noi in ultimele trei luni. Cu „ignore”. SNLP nu sta in linie si nici la rand.

Am aprobat un miting pentru semnarea ordinelor privind majorarile salariale, iar acestea s-au aprobat. Nu am cerut nicio intalnire cu MJ pentru ca nu trebuie sa cerem noi aceasta intalnire. Ca si cutuma, toti ministrii proaspat instalati organizeaza din proprie initiativa intalniri cu structurile asociative reprezentative la nivel de grup de unitati sau sector, care activeaza pe teritoriul lor. Iar intalnirile sunt organizate in prima luna de la instalare.

Doamna Raluca Pruna s-a intalnit cu orice alta asociatie cu putinta (aflam asta de pe pagina de Internet MJ), dar nu cu cele din penitenciare desi reprezinta cel mai mare numar de salariati din coordonarea MJ. Insa probabil ca nu de un rang care se ne urce pe agenda din prima jumatate de mandat. 

Intalnirea cu MJ a fost ceruta pe fondul amenintarii cu mitingul organizat de SNLP/FSANP dupa ce FSANP a inceput anul 2016 cu o chemare la lupta, chemare la care SNLP a raspuns fara ezitare pentru ca asa este normal si pentru ca nu avem orgolii care sa fie mai presus de interesele salariatilor. Am transmis in anul 2015 inclusiv unor structuri sindicale constituite la nivelul unor unitati (Vaslui), ca SNLP se va solidariza cu orice actiune sindicala legala care va fi organizata in lupta pentru acordarea drepturilor legale si pentru conditii de munca decente.

SNLP nu s-a simtit obligat sa raspunda unei invitatii la sedinta unei comisii la care nu a fost anuntata participarea ministrului justitiei si care s-a reunit ca raspuns rigid si intarziat la solicitarea altei organizatii si nu la initiativa MJ. Nu suntem aroganti insa nici idioti si in niciun caz obedienti. Mesajele transmise de MJ pana la acest moment spre sistemul nostru sunt mai mult decat clare. La fel si cu organizarea aceastei sedinte.

Nu a existat timp pentru noi decat la jumatatea lui februarie iar acest mesaj a fost livrat la modul transant de MJ inca de la prima miscare sindicala din 2016. Chiar si cu un miting aprobat, nu s-a inregistrat nicio invitatie la dialog.  Doar o semnare rece a ordinelor. Intalnirea planificata in februarie urma sa se produca strict in cadrul decis de MJ iar prezenta ministrului la sedinta a ramas o necunoscuta pana la ora sedintei. Avem militaria in sange. Daca asta nu este o strategie de aducere la ordin, atunci ce este?

Nu era de ajuns ca am fost macelariti constant de trusturi media care isi vedeau finantatorii ostracizati prin puscarii pline de gandaci si sobolani, nu a fost suficient ca am traversat un 2015 plin de frustrari bugetare si de autism institutional, acum am intrat intr-un 2016 sub coordonarea directa unui ministru care inca nu a reusit sa invete denumirea ocupatiei noastre dar este sigur(a) ca doar indolenta sau chiar complicitatea noastra a generat exodul academic conditionat al VIP-urilor mioritice.

Vrem sa asiguram toata suflarea sistemica care crede in SNLP ca miscare si ca organizatie, ca nu am inregistrat niciun handicap prin absenta ci ca am punctat prin manifestarea libera a convingerilor si optiunilor noastre si ca nimic nu poate motiva mai mult strategiile noastre decat prioritatea pe care o reprezinta drepturile si interesele celor pe care ii reprezentam si care constituie de fapt puterea SNLP.

Am ars si aceasta etapa iar de acum, la treaba! Vom cere public ministrului justitiei sa-si reconsidere pozitia tot public manifestata in raport cu personalul din sistemul penitenciar si sa isi respecte atributiile de coordonator deblocand toate procesele care in ultimele trei luni treneaza (aprobare acte normative si administrative, decizii de personal, reorganizari etc). Ne vom pregati pentru actiuni prin care sa reparam prejudiciile suferite de salariati prin denigrarile din ultima perioada de timp. Si toate acestea fara sa acceptam sa stam in linie!

 

42 COMMENTS

  1. FOARTE FOARTE FOARTE BINE REACTIONAT. DIN CE IN CE MAI MULTA LUME INCEPE SA AIBA INCREDERE IN SCHIMBARE. OPOZITIE TOTALA DIN PARTEA NOASTRA

  2. Atitudine mai mult decat corecta…
    D-na ministru a fost tratata cu acelasi ..respect pe care l-a acordat lucratorilor din penitenciar!

  3. Domnule „concurs”, daca intr-adevar ai o nemultumire, o suspiciune, daca ai certitudinea ca ceva nu este corect acolo…..cea mai buna metoda este sa scrii. Ce e scris, ramane. Vorbele zboara. Postarile tip „commenturi” pe un site, fie el si al sindicatului, nu te ajuta prea mult. Vrei sa te adresezi presedintelui de sindicat? Foarte bine, pune manuta si scrie, explica-i tot ce trebuie si nu am nici un dubiu ca va avea toata buna vointa de a lamuri problema.

  4. Finule, finule…

    Concurs – Deci sa verificam claritatea si sa facem o grila a noastra proprie… Asta spui? Cui va folosi asta?

  5. Dle Presedinte,poate ar trebui sa aveti rabdare,sa-i explicati ptr ca dl concurs sa inteleaga pe ce linie sta SNLP.Adica ,la start sau la sosire.

  6. Dle „concurs”,actioneaza domnule draga in instanta,tot ce ti se pare dubios.Da’ sa poti proba!Sunt intrutotul de acord cu tine pe subiecte si corectare,in sensul ca daca ele lasa loc interpretarii ,lasa loc abuzurilor.Dovedeste-o in instanta!Observatorul vede numai suprafata nu si „fundul” oceanului. Daca vrei mai vorbim.Deci,observatorul nu stie daca si cine cu cine a vorbit si in favoarea cui.El vede o comisie care da subiectele si apoi le corecteaza.Atat.

  7. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Nu stiu daca realizezi dar esti in prim-planul intregului sistem postand despre o problema care te macina sub forma de comentarii la un articol care vizeaza cu totul altceva. Iti recomand sa utilizezi adresa de contact pe care o gasesti in site pentru o sesizare concreta pe care sa o putem materializa in verificari[/quote]
    #29 concurs 15-02-2016 20:26
    „da, claritatea subiectelor si grila de corectare1 de unde si diferenta de punctaje de la iasi la timisoara, oare la timisoara au fost cei mai destepti si la iasi cei mai prosti? de ce nu reia cineva testul dar nu si grila ca e conceputa de aceeasi oameni care au corectat si preluata de comisia de contestatie, si sa verifice claritatea subiectelor si in functie de asta sa faca o grila?”
    asta ce e? nu e concreta? imi cer scuze ca am deranjat activitatea sindicala!!!

  8. Nu stiu daca realizezi dar esti in prim-planul intregului sistem postand despre o problema care te macina sub forma de comentarii la un articol care vizeaza cu totul altceva. Iti recomand sa utilizezi adresa de contact pe care o gasesti in site pentru o sesizare concreta pe care sa o putem materializa in verificari

  9. [quote name=”Ștefan Teoroc”]concurs – ti-am autorizat o serie intreaga de comentarii ca sa ajungem la concluzia ca ti s-au parut subiectele neclare / daca ai fi lider sindical si ai primi o astfel de sesizare ce ai face?[/quote]
    daca retineti numai ce doriti din ce spun, vorbesc singur!

  10. concurs – ti-am autorizat o serie intreaga de comentarii ca sa ajungem la concluzia ca ti s-au parut subiectele neclare / daca ai fi lider sindical si ai primi o astfel de sesizare ce ai face?

  11. [quote name=”finul Alecu”]Dle ‘concurs”,tabelul cu rudele e desuet.Trebuie facut altul cu cumetrii si finii,mult mai mare decat ala vechiul.Si daca nu te duci la nuntile si cumetriile lor…nu-i afli pe toti.Iar daca te duci, vei vedea ca…..multi nuntasi sunt datori mirilor sau nasilor.Ciorchinele e mare si nu are fete.Nu e ca lantul,ca sa aiba o veriga slaba si sa se rupa.Nu.Ciorchinele daca are un bob putred,il indepartezi si ramai cu un ciorchine bun.
    Aaaa,era sa uit! Concursul nu este lovit de nulitate(absoluta sau relativa) in cazul absentei observatorilor .Ghinion!
    PS Cand auzi de finul Alecu,sa stii ca e unul cu soricul subtire,adica delicat si nu ca ar fi parte a unui ciorchine.[/quote]
    corect! oricum bercea a dat clasa sistemului, s-a inrudit la nivel de presedinte! 😆 dar fiecare pasare pe limba ei piere! 😉

  12. da, claritatea subiectelor si grila de corectare1 de unde si diferenta de punctaje de la iasi la timisoara, oare la timisoara au fost cei mai destepti si la iasi cei mai prosti? de ce nu reia cineva testul dar nu si grila ca e conceputa de aceeasi oameni care au corectat si preluata de comisia de contestatie, si sa verifice claritatea subiectelor si in functie de asta sa faca o grila?

  13. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Nu a putut fi inlocuit din pacate / a fost foarte din scurt / nu era din localitate si totusi a asigurat prezenta sindicala la aproape toata procedura de concurs / nu a fost deloc simplu pentru noi / mai mult de atat nu a fost posibil / facem cat putem

    In principiu Finul are dreptate insa nu exista proceduri rigide / daca ai personalitate si atitudine corespunzatoare poti face multe ca sindicalist prezent la concurs[/quote]
    nu poti schimba claritatea subiectelor si grila de corectare oricat de mare sindicalist ai fi prezent la concurs! trebuie lucrat la asta la nivel de reprezentare sindicala cu propuneri ferme de transparenta…

  14. Dle ‘concurs”,tabelul cu rudele e desuet.Trebuie facut altul cu cumetrii si finii,mult mai mare decat ala vechiul.Si daca nu te duci la nuntile si cumetriile lor…nu-i afli pe toti.Iar daca te duci, vei vedea ca…..multi nuntasi sunt datori mirilor sau nasilor.Ciorchinele e mare si nu are fete.Nu e ca lantul,ca sa aiba o veriga slaba si sa se rupa.Nu.Ciorchinele daca are un bob putred,il indepartezi si ramai cu un ciorchine bun.
    Aaaa,era sa uit! Concursul nu este lovit de nulitate(absoluta sau relativa) in cazul absentei observatorilor .Ghinion!
    PS Cand auzi de finul Alecu,sa stii ca e unul cu soricul subtire,adica delicat si nu ca ar fi parte a unui ciorchine.

  15. [quote name=”finul Alecu si observatorul”]Dle „concurs”,nu te gandi ca observatorul sindical,verifica comisia de contestatie,in sensul ca mai face si el o „corectare”…dupa acea comisie.In cel mai bun caz,verifica daca nota de la contestatie este rezultatul unui calcul matematic corect.Deci,observatorul…e numai observator ,adica simplu spectator.Gresesc dle Presedinte? Nu de alta,dar dl „concurs” sa aiba o reprezentare clara a activitatii observatorului sindical si sa nu creada ca observatorul poate schimba punctajul…..[/dar macar sa fie acolo cineva! nu va schimba un observator sistemul…dar cand peste tot este si intr-un loc nu este…mai ales ca multe sunt neregulile la aceste concursuri! mai adaugam una! si neresemnam sa spunem ca observatorul e ..degeaba…adica sindicatul e degeaba?!

  16. Nu a putut fi inlocuit din pacate / a fost foarte din scurt / nu era din localitate si totusi a asigurat prezenta sindicala la aproape toata procedura de concurs / nu a fost deloc simplu pentru noi / mai mult de atat nu a fost posibil / facem cat putem

    In principiu Finul are dreptate insa nu exista proceduri rigide / daca ai personalitate si atitudine corespunzatoare poti face multe ca sindicalist prezent la concurs

  17. Dle „concurs”,nu te gandi ca observatorul sindical,verifica comisia de contestatie,in sensul ca mai face si el o „corectare”…dupa acea comisie.In cel mai bun caz,verifica daca nota de la contestatie este rezultatul unui calcul matematic corect.Deci,observatorul…e numai observator ,adica simplu spectator.Gresesc dle Presedinte? Nu de alta,dar dl „concurs” sa aiba o reprezentare clara a activitatii observatorului sindical si sa nu creada ca observatorul poate schimba punctajul…..

  18. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Celor care au intrebat de medaliile aferente semnului onorific pentru patrie:au fost achizitionate si distribuite medalii pentru cei care au atins diferite plafoane de vechime (15,20,25 de ani) in intervalul 2012-2014.

    concurs – observatorul SNLP de la Iasi a fost fortat sa paraseasca intempestiv orasul avand o problema grava cu un membru al familiei. Este vicepresedinte SNLP si a anuntat atat BEx SNLP cat si Comisia. Nu se pune problema de interdictie de participare. Daca sunt reclamatii putem prelua oricum[/quote]
    15-02-2016 16:34
    cand va fi facut public acel raport cu privire la gradul de rudenie dintre angajatii din sistem? se poate sa fie facut public sau verificat intern la unitati?abia atunci se va sti exact incotro merge acest sistem, cine a fost favorizat la un concurs, cine ce functie ocupa prin imputernicire, cine va castiga urmatoarele concursuri, va fi transparenta! unde este acel raport ? pt ca cine are rude sus puse e foarte bine tolerat/pozitio nat iar ceilalti dati la gunoi! cand se va face lumina? De ce nu mi-ati raspuns la intrebarea asta?

  19. Celor care au intrebat de medaliile aferente semnului onorific pentru patrie:au fost achizitionate si distribuite medalii pentru cei care au atins diferite plafoane de vechime (15,20,25 de ani) in intervalul 2012-2014.

    concurs – observatorul SNLP de la Iasi a fost fortat sa paraseasca intempestiv orasul avand o problema grava cu un membru al familiei. Este vicepresedinte SNLP si a anuntat atat BEx SNLP cat si Comisia. Nu se pune problema de interdictie de participare. Daca sunt reclamatii putem prelua oricum

  20. si de ce nu au participat la centrul de concurs iasi? e singurul centru care nu are semnatura la contestatii de la sindicate, cum putem afla de ce nu au fost? puteti intreba oamenii din teritoriu ce s-a intamplat? am intrebat si la celalalt sindicat!multumesc!

  21. la toate centrele semneaza si un observator sindical la contestatii la Iasi de ce nu? ce vor sa ascunda acolo? ajutati-ne cu un raspuns , a fost solicitat observator sindical? a refuzat acesta in scris? sau nu au dorit observator sindical?

  22. Gicu – Nu s-a decis separarea procedurii de concurs pentru ocuparea acelor posturi. Trecerea agentilor in corpul ofiterilor nu s-a mai activat ca modalitate distincta de ocupare de foarte multi ani (2006). Oricum trebuie inteles ca cele 1000 si ceva de posturi trebuie ocupate cat mai rapid cu putinta altfel riscam sa pierdem bugetul

    Concurs – observatorii sindicati au dreptul sa participe si la elaborare subiecte si la contestatii!

  23. D-l Stefan ma refeream la concursuri pentru posturi de executie la trecerea agenților în corpul ofițerilor . Multumesc

  24. cand va fi facut public acel raport cu privire la gradul de rudenie dintre angajatii din sistem? se poate sa fie facut public sau verificat intern la unitati?abia atunci se va sti exact incotro merge acest sistem, cine a fost favorizat la un concurs, cine ce functie ocupa prin imputernicire, cine va castiga urmatoarele concursuri, va fi transparenta! unde este acel raport ? pt ca cine are rude sus puse e foarte bine tolerat/pozitionat iar ceilalti dati la gunoi! cand se va face lumina?

  25. 3mrys – inca nu
    Andrei – urmeaza / trebuie discutati directorii din unitati ca sa se distribuie in unitati exact cate majorari trebuie date

  26. Dl.Stefan..cand se da unda verde de la ANP pentru 50% pentru primele 3 luni din acest an???deja suntem in 15 februarie si iar am intrat in impas cu acest drept.Multumesc.

  27. pescarul – totul intr-o ordine
    Gicu – ocuparea prin concurs a celor 1005 posturi se face atat din sursa externa cat si interna / pentru executie nu exista ordine stricta intern si apoi extern

  28. A.N.P-ul are in vedere scoaterea la concurs din sursa internă si posturilor de executie vacante anul acesta ?

  29. Foarte bun articol.Avand in vedere pozitia fata de ministrul nostru de ce nu il sfatuiti si pe d-l Bejan sa plece.Ar face un mare bine sistemului.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)