Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Mii de sindicalisti BNS vor iesi in strada la mijlocul lunii mai

Blocul National Sindical a decis in cadrul sedintei de Birou Executiv de luni, 13 aprilie 2009, sa inceapa demersurile pentru organizarea unui mars urmat de un miting de protest in Capitala la data de 14 mai 2009.

In intervalul de o luna de zile ramas pana la data programata pentru manifestatie, federatiile si filialele BNS vor mobiliza sindicalistii din toate ramurile economice reprezentate in confederatie. In acelasi timp, problemele cu care se confrunta lucratorii afiliati la BNS vor fi centralizate intr-un document-memoriu ce va fi inaintat Guvernului Romaniei laolalta cu propuneri concrete de solutionare.

Revendicarile se vor grupa in jurul catorva teme majore, teme pe care sindicalistii BNS le considera prioritare si pe care doresc sa le aduca in atentia Guvernului, a clasei politice dar si a organizatiilor patronale. Printre acestea se numara:

 • Necesitatea de a se asigura stabilitatea locurilor de munca – inclusiv prin politici guvernamentale care sa incurajeze mediul privat sa puna in centrul strategiilor daca nu crearea de noi locuri de munca atunci cel putin conservarea locurilor de munca existente
 • Necesitatea de a se mentine puterea de cumparare a salariilor
 • Necesitatea implementarii unui sistem unitar de securitate sociala

Primele estimari facute de reprezentantii federatiilor afiliate la BNS anunta un numar de participanti de minim 10.000 de persoane la mitingul din data de 14 mai 2009. Sindicalistii care vor lua parte la manifestatie sunt exclusiv membri BNS, vor veni din toate judetele tarii si vor reprezenta toate ramurile economice. Marsul este programat sa inceapa la ora 12.00 odata cu intrarea coloanelor auto in Bucuresti (punctele de intrare si traseele urmeaza sa fie stabilite impreuna cu autoritatile competente) si va fi urmat de un miting desfasurat cel mai probabil in fata sediului Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

Departamentul Presa BNS

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Cristian Tudorache 24.06.2017 08:38
  O analiza exista insa vor trebui identificate in mod clar neconcordantele ...

  Read more...

   
 • ??? 24.06.2017 07:39
  Domnule Teoroc, nu doriti sa iesiti cu un punct de vedere clar si concis ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 23.06.2017 22:16
  Un e-mail la snlp.tichilesti@gmail.com si te voi lamuri de unde sunt ...

  Read more...

   
 • Adi V. 23.06.2017 21:37
  Dl Stefan, ce parere aveti despre dezastrul calculelor acestor cresteri?

  Read more...

   
 • Un coleg 23.06.2017 19:47
  Agent sef principal,18 ani vechimi in sistem,gradatia a VII a,23 ani ...

  Read more...

Google AdS