www.snlp.ro Web analytics

Urmeaza – intalniri, planuri si surprize; nu neaparat placute

april fools

 

Agenda

01.04.2016 – intalniri pe salarizare unitara (la nivel de confederatii; BNS este reprezentat prin presedintele PUBLISIND/SNLP)

01.04.2016 – consiliul de conducere ANP (imputerniciri si alte probleme)

05.04.2016 – comisia mixta privind sistemul peniteciar (participa ministrul justitiei si alti specialisti MJ, sindicatele din penitenciare, ANP)

In vederea pregatirii sedintei din data de 5 aprilie de la sediul MJ, SNLP isi va seta lista de prioritati urmarind in primul rand clarificarea pozitiei MJ privind scoaterea sistemului penitenciar din structura de aparare nationala, respectiv eliminarea normei de hrana dintre drepturile salariatilor.

Maine vom avea mai multe stiri despre perspectivele in planul salarizarii unitare. Ministerul Muncii a organizat deja o serie de intalniri pe forma finala a proiectului elaborat in grupul de lucru constituit prin Memorandum.

Astazi au avut loc discutii cu institutiile din structura de aparare nationala. Desi formam o singura familie ocupationala in acceptiunea legii, efectele noului sistem de salarizare sint diferite de la o institutie la alta in cadrul structurii.

Sunt asteptate cresteri, insa in cel mai fericit caz, daca acestea vor exista, nu vor fi proportionale pentru toti salariatii. Cei care au in prezent un procent mare de sporuri vor fi dezavantajati avand in vedere plafonul maximal de 30% in limita caruia pot fi platite sporurile.

Dar este inca prematur sa ne pronuntam. Mai degraba suntem tentati sa-l urmarim pe premier care se arata deosebit de rezervat. Din zona mass-media ni s-a indicat astazi faptul ca in loc de legea-cadru privind salarizarea vom avea o lege privind eliminarea discrepantelor salariale, act care va urmari doar anumite ajustari in situatii dezechilibrate.

Din informatiile pe care le detinem, intre premier si ministrul muncii exista anumite asperitati pe tema salarizarii unitare, care ar trebui transate luni la ora 9,00 intr-o intalnire deja planificata.

 

12 COMMENTS

  1. Domnule presedinte va rugam sa ne informati si pe noi despre reactiile doamnei PRUNA la discutia care va avea marti despre aberatia scoateri din SISTEMU DE APARARE
    nea pus pe ginduri aceasta aberatie
    aceasta doamna PRUNA pana a deveni ministru de justitie habar avea de penitenciare, si ca fac parte de ministerul de justitie
    ne intrebam daca o fi posibil asa ceva
    Pareria mea este sa nu mai zgarmam introduceria NORMEI DE HRANA in salariu,adevarat ca ajuta la pensie,
    dar poate o scoate de tot si da bonuri de masa ca la alti bugetari

  2. Nu se poate decat prin lege si exact asta se are in vedere pentru legislatia care urmeaza, printre altele

  3. Domnule Stefan de ce nu propuneti ca norma de hrana sa fie introdusa in salariu si nu am mai avea emotii, in plus ne-ar ajuta la pensie.

  4. In esenta nu ar trebui sa intram in filozofia normei. Trebuie retinut ca modul de compunere al salariilor din structura de aparare implica aceasta norma ca pe un drept care se acorda in bani pe timp de pace si reprezinta o parte importanta din drepturile banesti. La un debutant poate fi 1/2 din venit (trecand peste faptul ca norma nu face parte din venitul impozabil). Sa o ia si sa o duca unde vor dar sa faca salarii decente in structura si nu salarii de baza de maxim 2,90(coef)x190(VRS)lei la un agent adica sub 600 de lei. Iar in structura avem peste 80% agenti sau subofiteri. Hai sa taiem si norma, sa lasam sporurile la maxim 30% si sa vedem cine se mai expune riscurilor pentru 1500 de lei pe luna.

  5. [quote name=”andrei”]norma de hrana a fost introdusa de ALECSANDRU IOAN CUZA. poate sa o ia raluca pruna?[/quote]
    Nu mai dragule Norma de Hrana a fost introdusa de ministrul de interne Teohari Georgescu (ministru comunist) pt a fideliza aparatul represiv in anii 1947 cand era o mare foamete, militienii securistii si militarii beneficiau de norma de hrana in natura…alimente…si a ramas in continuare pana in zilele noastre…

  6. norma de hrana a fost introdusa de ALECSANDRU IOAN CUZA. poate sa o ia raluca pruna?

  7. Nu ar fi mai interesant un protest,asa, de control? Sa ne simta si sa ne vada in strada? Asa, doar sa vada ca ne pasa si ca suntem prezenti, sa-i tinem in priza, ca astia, daca nu vad reactii puternice, au impresia ca acceptam tacit si ne trezim cu vreo lege tampita! Somnul :zzz ratiunii ( natiunii ) naste monstri ( tehnocrati! ( Editat ! 😆 )

  8. Tehnocratii îşi bat joc de noi.
    Cei care i-au votat să-i mănânce copţi

  9. Bine ca Politia Locala e alocata la norma de hrana ! Aici era toata problema in bugetul tarii ! In norma de hrana a amaratilor de gardieni de la puscarii, demilitarizati de 12 ani, cu salarii si pensii babane, care stau degeaba toata ziua, „la care” drepturile „e” un lux. Sa ne scoata dom’le din structura de aparare, ca atunci vom avea si dreptul la greva, si o sa mai intre dracu’-n puscarie sa mai preia serviciul ! Sa vina pruna sa aiba grija de ei !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)