www.snlp.ro Web analytics

Puscarii fara telefoane (?) – 50 de milioane de marafeti si ceva planuri

Application Signal Blocker

 

Telefoanele utilizate de detinuti ar putea deveni istorie insa acesta este un obiectiv foarte complicat de atins. Chiar daca, prin minune, latura integritatii ar deveni inexpugnabila avand in vedere nivelul exceptional al salarizarii si al pregatirii profesionale suprapuse pe asprimea pedepselor pentru introducerea de telefoane in penitenciare, ramane totusi sub un mare semn de intrebare latura dotarilor si resurselor umane avute la dispozitie.

Mai amintim in treacat si de interesul unor organe judiciare pentru anumite convorbiri penale care pot fi utile in cadrul unor anchete. Si iata cum asa numita „bruiere” s-a transformat in „blocare de semnal” ceea ce ar trebui sa permita si anumite deblocari punctuale, strategice si sa nu afecteze comunicatiile din afara perimetrului unitatii. Precizam ca „bruierea” este deosebit de nociva pentru organismul uman sau cel putin asa afirma specialistii.

Daca la cele susmentionate mai adaugam si progresul tehnologic greu previzibil al telefoniei mobile, avem un cadru deosebit de complex care necesita competente de varf si estimari care sa nu permita investitii inutile in tehnica ce va fi depasita in cateva luni. In plus sunt celebre deja incercarile de introducere a unor telefoane prin intermediul unor drone si cine stie cate dintre incercari au reusit nefiind observate.

Sau poate pretindem ca acel agent care face paza 13 ore de noapte fara sa fie schimbat din lipsa de rezerve, ar trebui sa aiba vederea in infrarosu si radare in urechi incat sa observe o drona care trece noaptea la 100 de metri distanta aproape fara zgomot.

Va informam ca in urma cu putin timp (luna curenta) a fost aprobat prin hotarare de guvern un plan care include si anumite termene pentru implementarea unor masuri in directia eliminarii fenomenului telefoanelor din penitenciare. Va puteti face o imagine despre aceste masuri studiind extrasele de mai jos: 

Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015-2020

DIRECŢIA DE ACŢIUNE B: CONSOLIDAREA INSTITUŢIONALĂ A SISTEMULUI JUDICIAR

B.3. Consolidarea capacităţii administrative a Ministerului Justiţiei şi instituţiilor din subordinea şi din coordonarea sa:

Captura de ecran din 2016.04.24 la 22.45.30

LEGE nr. 374 din 19 decembrie 2013 privind utilizarea sistemelor destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din subordinea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor

 

Art 5

(1) ANP achiziţionează servicii destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din sistemul penitenciar, precum şi servicii de consultanţă şi proiectare, potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 114/20111 privind atribuirea anumitor contracte de achiziţii publice în domeniile apărării şi securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 195/2012.

(2) Prestarea serviciilor prevăzute la alin. (1) are ca obiectiv:

a)asigurarea funcţionării sistemului prevăzut la art. 2 alin. (4);

b)întocmirea documentaţiei de atribuire ce cuprinde toate informaţiile legate de contractul de achiziţie publică a serviciilor de blocare şi întrerupere a radiocomunicaţiilor în perimetrele unităţilor din sistemul penitenciar, procedura de atribuire a acestuia, caietul de sarcini în care sunt incluse specificaţiile tehnice ale sistemului prevăzut la art. 2 alin. (4) sau, după caz, documentaţia descriptivă.

Art. 6

(1) În vederea achiziţionării serviciilor prevăzute la art. 5 alin. (1), ANCOM suportă, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a prezentei legi, din bugetul propriu aprobat potrivit legii, o sumă în cuantum de 10 milioane lei/an.

(2) Suma prevăzută la alin. (1) se acoperă din sumele încasate cu titlu tarif de utilizare a spectrului, încasate de ANCOM în conformitate cu prevederile art. 30 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 111/2011 privind comunicaţiile electronice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.140/2012.

(3) Suma prevăzută la alin. (1) constituie venituri proprii ale ANP, în completarea celor prevăzute de Legea nr. 48/2012 privind finanţarea activităţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi a unităţilor subordonate, şi se utilizează exclusiv pentru acoperirea costurilor ocazionate de achiziţionarea serviciilor prevăzute la art. 5 alin. (1).

(4) Prin derogare de la prevederile art. 66 alin. (1) din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, suma prevăzută la alin. (1) încasată şi neutilizată până la închiderea exerciţiului bugetar se reportează în anul următor şi va fi folosită cu aceeaşi destinaţie.

Art. 7

(1) În limita sumei prevăzute la art. 6 alin. (1), prin decizie a directorului general al ANP, sunt stabilite unităţile din subordinea sa în care se vor instala, în mod prioritar, sistemele destinate blocării şi întreruperii radiocomunicaţiilor. Stabilirea unităţilor penitenciare în care se instalează aceste sisteme se face după evaluarea vulnerabilităţilor pe linia siguranţei deţinerii, ţinându-se cont de numărul de dispozitive de comunicare la distanţă descoperite, amplasarea geografică şi arhitectura unităţii de penitenciare, numărul persoanelor private de libertate deţinute şi regimul de executare în care acestea sunt incluse, de regulă, în regimul de maximă siguranţă şi închis, precum şi implementarea sistemelor integrate de pază, supraveghere video şi control acces.

(2) Dispoziţiile art. 1-5 se aplică şi după perioada prevăzută la art. 6 alin. (1), sens în care ANP identifică sursele de finanţare necesare continuării activităţii de blocare şi întrerupere a radiocomunicaţiilor efectuate în afara prevederilor legale în perimetrele unităţilor din subordinea ANP.

16 COMMENTS

  1. Speram sa aveti un raspuns clar si concludent! Speram sa se rezolve situatia cat mai repede cu putinta! Vor urma multe porcese pe tema asta!!!!

  2. Domnule Teoroc chiar sunt nevazute intrebarile noastre a celor care am despus dosare de pensionare si stam ca prosti fara niciun ban de 3-5 luni de zile dosarele sunt inca in unitati! De ce nu pleca dosarele din unitati? Dupa cum se vede se plang multi colegi dar nu vreti sa vedeti mesajele lor si sa dati un raspuns. Ce sa zic poate ca nu ne mai este locul pe acest site!. Poate ne considerati niste strain ca de am iesit din sistem! Trist!

  3. S-o tine, mama ei de comisie ca o luam razna in scurt timp cu asta / bate vantul prin ANP / Stancovici e prin medicale, Bejan prin Timisoara iar Ilie este accidentat si scos din joc / abia este suplinita comanda, inca nu s-a intrat pe sedinte / solicitarile s-au centralizat / urmeaza a se decide data sedintei / inca nu stim cand va fi / nu noi decidem asta!!

  4. Nu ştiți nimic despre când va fi comisianpentru cele 10 unitàți ? A trecut mai bine de o lunà..

  5. Poate domnul director Petrisor sa nu ma joace la doua capete si sa promita lu nea Mihai marea cu sarea.De data asta Lapuste le a dat flit si pe buna dreptate. De adjunct il doare in cot il minte cum vrea el . In fata lu Mihai sta drepti de cand l a facut vedeta cu pretenu Chirita

  6. Este moral dacă un lucrător de penitenciar este recompensat şase luni consecutive cu 50%?Faptul că este lider de sindicat contează?Faptul că pleacă la pensie şi are asigurate 6 luni cu maximul posibil din punct de vedere financiar dar restul colegilor pensionari nu au dat dovadă de aceiaşi bună pregătire profesională este doar o coinciden
    ţă?Faptul că această situaţie se întîmplă la Vaslui este o coincidenţă?În comuna primitiva se chema „troc” diferenţa din zilele noastre este că din păcate în zilele noastre au apărut banii. Asta dovedeşte că drepturile sindicale pentru care un sindicat îşi justifică apariţia şi motivaţia de a exista sunt duse în derizoriu.

  7. Domnule președinte ce se mai aude de ședinta pentru mutarea in cele 10 unități?

  8. Domnule Director General… este posibil ca dupa 26 de ani de activitate sa i ti astepti pensia 3.4 luni. fara nici un venit cu ce credeti ca trăiesc in aceasta perioada?

  9. La slobozia cei mai merituoși sunt cei din CC … Mai nou si fochistul unității ia 50% ptr lucrări de excepție !!!! Încă un abonat de seama este juristul unității … Cel mai mare habarnist … Isi da cu parerea la orice lucru!!

  10. [quote name=”Vily”]Toti vreti ma 50%,duceti-va la munca ca toti vocalii care vor nu merita,la munca nu la intins mana ,ca unii dintre voi daca va analizeaza cineva activitatea nu meritati nici salariu intreg,la munca cu voi!!!M-am uitat la articolele anterioare si la comentarii,nu i-a interesat in mare majoritate decat 50%,asa si prin unitate caomenteaza cate unul ca el merita si celelalt nu,dar in realitate el nu merita nici salariu intreg,doar ca are tupeul sa ceara !!![/quote]
    Bravo! Inseamna ca tu faci si treaba pe care ceilalti o lasa nefacuta, altfel nu inteleg cum merg lucrurile! 😆 De cate ori ai luat 50% de il aperi atat si-i faci pe toti puturosi pe cand tu esti un hercule? Cand ai dat ultima testare psihologica de aberezi asa?

  11. Toti vreti ma 50%,duceti-va la munca ca toti vocalii care vor nu merita,la munca nu la intins mana ,ca unii dintre voi daca va analizeaza cineva activitatea nu meritati nici salariu intreg,la munca cu voi!!!M-am uitat la articolele anterioare si la comentarii,nu i-a interesat in mare majoritate decat 50%,asa si prin unitate caomenteaza cate unul ca el merita si celelalt nu,dar in realitate el nu merita nici salariu intreg,doar ca are tupeul sa ceara !!!

  12. Felicitari dlui Lapuste ca este corect,principial si fara doua fete,nu promite in stanga si in dreapta iar cand refuza o face argumentat.Ne-ar mai trebui oameni asa la conducere,are si defecte nu va ganditi ca este perfect dar pana acum a dovedit care principii si este corect!!!!Sa nu ma faceti lingau el fiind DASDRP la Severin dar cred ca atunci cand se pune presiune nejustificat si este denigrat cu neadevaruri ca nu a facut jocurile unora trebuie sustinut acum,daca greseste il si critic!!!!

  13. Ziua Bunà , domnilor ! Domnule Teoroc , ştiți cumva daca se ține azi comisia pentru Craiova ? Mulțumim !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)