www.snlp.ro Web analytics

Omul fara de care nu stim ce ar fi fost – Eugen Fîntîna si www.snlp.ro

Captura de ecran din 2016.05.03 la 18.41.07

 

Era inceputul lui 2008 iar SNLP avea mare nevoie de imagine, de o pagina proprie pe care sa o transforme in platforma de informare dar si de comunicare intre salariati pe probleme specifice sistemului penitenciar. Nu ne-am dorit un simplu blog sau o pagina de tip wordpress. Am vrut propria noastra pagina pe care sa o configuram de la primul pana la ultimul pixel sau cod html.

Sistemul penitenciar a avut si are informaticieni foarte buni insa dintre acestia Eugen Fîntîna s-a remarcat in mod deosebit inca din vremuri de pionierat al IT-ului in penitenciare. In 2008 Eugen Fîntîna a acceptat parteneriatul cu SNLP si astfel a inceput o lunga colaborare dar si o munca de constructie care nu se va termina niciodata, spunem noi.

La inceput am bajbait si am improvizat. Comentariile nu erau posibile pe prima pagina ci la sectiunea forum. Ritmul postarilor era unul moderat dar tonul devenea din ce in ce mai caustic, mai sindical, spargand rigiditatile cazone. La partea de design si functionalitate s-au produs modificari periodice, perfectionandu-ne permanent.

Presedintele SNLP compunea textele iar „adminul”, Eugen, realiza partea de editare si formatare. Alegerea fotografiilor era o alta poveste. Se negocia… Una dintre cele mai importante decizii luate a fost inserarea unui editor de text in pagina, ceva simplu, fara coduri html care sa permita presedintelui SNLP sa editeze singur articole, ceea ce se intampla deja de cativa ani. 

Aceasta decizie a permis o crestere a ritmului postarilor pana la nivelul la care am ajuns astazi, nivel care ne plaseaza constant pe locul 2 la categoria ONG in clasamentul principal al site-urilor din Romania. Nu mai este un secret ca singurii concurenti puternici, din zona sindicala, vin tocmai din… sistemul penitenciar! Un sistem mic cu doar 12.000 de salariati reusea la un moment dat sa aiba 3 pagini in top 10 ceea ce spune ceva despre nivelul la care a ajuns comunicarea in domeniul nostru. Nu negam ca performanta este stimulata si de concurenta.

Privitor la formatul simplu al paginii noastre ar fi de mentionat ca nu am permis inserarea unor reclame si nu am incarcat pagina excesiv cu elemente dinamice sau alte lucruri obositoare care pot genera confuzie. Pagina noastra este simpla, cu accent pe informarile zilnice si pe libertatea de a comenta direct la articolele postate, dar pentru cei interesati, www.snlp.ro include absolut toate datele necesare. Oamenii trebuie sa ajunga rapid si usor la informatie, traind vremuri in care suntem suprasaturati de stiri si date.

Nu suntem o organizatie care sa aiba ceva de ascuns. Tot ceea ce ne defineste sau ne reprezinta este pus la loc deschis. Accesand butoanele din meniu gasiti statut, sentinte, corespondente, contacte si alte documente utile, actualizate. Pentru sprijinul candidatilor la concursurile din sistem, am inserat butonul „concursuri” iar colorarea acestuia in rosu a fost o adevarata provocare pentru Eugen, la fel cu modificarea recenta care a permis zoom-ul pe telefoanele mobile. Asa se intampla cand vrei sa ai o pagina a ta de la cap la coada. Este de munca dar merita! 

Tot acest efort, echipa stransa pe care presedintele SNLP a facut-o timp de aproape un deceniu cu „omul din spate”, cu Eugen Fîntîna, precum si disponibilitatea permanenta a acestuia de a veni cu idei si de a pune in practica propunerile de imbunatatire, au facut posibil rezultatul vizibil astazi.

Iar la final, pentru fratele de arme, Eugen, un mesaj simplu: RESPECT!

 

14 COMMENTS

  1. Eugen Fantana este promotorul comunicarii virtuale in tot mediul sindical din penitenciare. Inclusiv pentru FSANP. Si pentru asta ii multumesc!

  2. Titlul este valabil și înlocuind „www.snlp.ro” cu „sistemul informatic al ANP”. Sfârșitul anului 2008, sistemul informatic al ANP într-un mare impas cauzat de lipsa de resurse (servere insuficiente în comparație cu explozia de servicii informatice oferite utilizatorilor din sistemul penitenciar). Pe piața mondială IT&C își făceau loc tehnicile de virtualizare prin care având aceleași resurse hard reușeai să rulezi cam de 5 ori volum de aplicații dacă se implementau pe servere tehnicile de virtualizare. Și cine credeți că a fost promotorul acestui demers? [b]Eugen Fîntînă![/b] S-a trecut imediat la acțiune și astfel ANP a devenit prima entitate din sectorul public din România care a virtualizat întreg parcul de servere și a beneficiat de imensele avantaje ale acestei înalte tehnologii. Pentru că am fost primii din România, firma Microsoft ne-a pus la dispoziție întreg pachetul software cu titlu gratuit. Și totul a început de la [b]Eugen[/b], în care am crezut și cred în continuare că oriunde se află este un exemplu de profesionalism, de vizionar și de prieten adevărat!

  3. Hei, hei ce este cu necrologurile astea? Sunt inca viu si nevatamat! Sau stiti voi ceva ce eu nu stiu? 😥
    Oricum, multumesc mult pentru aprecieri. Daca sunt si sincere, atunci nu pot decat sa-mi umple sufletul de bucurie!
    Sa fiti sanatosi si sa va bucurati de viata!

  4. Un om BUN, cu un suflet MARE. Daca ai nevoie de ajutor, atunci la Eugen trebuie sa-l cauti. Excelent profesionist, vesnic plin de idei stralucite.
    Cine-l cunoaste, stie ca RESPECT este cuvantul care iti vine pe buze atunci cand vrei sa spui ceva despre el!
    Ferice de prietenii lui. Mi-as dori sa ma numeasca si pe mine astfel!

  5. Din fericire pentru mine l-am cunoscut pe acest om minunat acum vreo 10 ani…, am discutat o seară întreagă într-o atmosferă plină de vervă și idei novatoare,de bun simț și modestie care i-au găsit OMULUI Eugen Fîntînă un loc în inima mea.Peste ani ne-am auzit cu aceeași plăcere nedisimulată !Tot respectul meu și jos pălăria în fața acestui OM !

  6. Sper ca ANP sa dea oameni la Severin care in ultimul timp a pierdut 9 oameni,7 pensionari si 2 mutari la Pelendava,asta numai in ultimul timp,trebuie sa se aprobe toate cererile de mutare catre Severin ca asa nu se mai poate,nu avem oameni pt misiuni operative,la adminstrativ iarasi criza de specialisti,nu putem functiona asa. 😳
    Urmeaza alte pesnionari anuntate de catre colegi.E grav ca nu ne intelege nimeni.La concurs nu am putu scoate pe operativ ca statul e subdimensionat. 😳

  7. De mult timp am observat ca SNLP.RO este cel mai informat si cel mai citit site sindical din sistem si nu numai,ati fots si sunteti chiar si peste SNPPC politie unde sunt 50000 de politisti !!!!Felicitari si tineti-o tot asa,nu va lasati pe tanjala ca sunteti nr 1.Felicitari !!!! 😆

  8. In numele meu, din parte noastra, a filialei SNLP – Barcea-Mare, STIMA si RESPECT!

  9. RESPECT ! Chiar daca „the man in the shaddow” nu isi face decat job-ul…ramane ca dumneavoastra, cei din frunte, sa isi pastreze constant aceeasi pozitie…Pentru oameni ! Pana la urma, o interfata este nimic fara cei ce ii dau „suflet”

  10. in top 10 au fost la un moment snlp, fsanp si penitenciare.info la mica distanta / saptamana trecuta snppc (sindicatul cel mai numeros din politie) a fost pe 9 / click pe buton trafic.ro in partea de jos a site-ului

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)