www.snlp.ro Web analytics

Salarizare unitara finalizata – maine mare conferinta de presa!

12809792 574987429331373 7809267063632749676 n 39553400

Informare – Federatia PUBLISIND:

Ministrul Muncii, Dragoş Pâslaru a definitivat proiectul de ordonanta cu privire la salarizarea bugetarilor. Acesta a avut o întâlnire de taină luni 16 mai cu premierul Dacian Ciolos pentru a valida forma finală cu care se va ieşi public.

După această întâlnire, s-a întors la minister pentru o ultimă discuţie cu specialiştii pentru a identifica o varianta de a satisface preferinţele venite pe firul scurt, de la diferite grupuri de interese.

Se pare că cei care vor avea cel mai mult de câştigat vor fi medicii şi personalul medical care este posibil sa poata beneficia de premii în bani începând cu data de 01.08.2016

Pentru celelalte categorii de personal, creşterile salariale se vor face la nivelul de referinţă al celor mai mari valori salariale ale funcţiilor existentente, până la clasa 40 de salarizare. Adica acolo unde pentru o functie sunt mai multe salarii, toate vor urca la nivelul maxim din institutie, pentru acea functie (nu credem ca se va reusi „din sector”).

În aceste moment, nu vă putem oferi informaţii concrete cu privire la numărul de beneficiari şi la familiile ocupaţionale care vor absorbi cei aprox. 2 mld de lei brut calculati ca impact al acestui act normativ ce urmeaza a fi adoptat si nici nu avem date exacte despre intentiile cu privire la structura de aparare nationala.

Din datele pe care le deţinem, mâine 17.05.2016, va fi organizată o conferinţă de presă în care va fi prezentat proiectul. Interesant este faptul că, proiectul nu se doreşte a fi transmis confederaţiilor sindicale anterior conferinţei de presă.

 

18 COMMENTS

  1. [quote name=”mi-e jena ca sunt roman”]in MAI sunt sunt oameni angajati direct,fara vreo scoala militara,dar….AU SALARIUL MAI MARE DECAT AL UNUI LUCRATOR CU 20 ANI VECHIME.Cum e posibil???(sa traiasca P.C.R.-UL)[/quote]
    Stai sa vezi la „meapene” salarii cu 50-60% mai mici decât la MAI sau alte structuri SNAp. Vechime 22 ani plus școala 2 ani.

  2. Ramai cu acelasi salariu de care beneficiezi in luna iulie 2016
    -Nu mai sunt bani pentru noi au fost impartiti intre sanatate ,educatie si justitie
    -Sanatatea din penitenciare primeste la fel ca data trecuta restu sa stea la coada -vai de capul celui care munceste 13 ore pe sectie ,dar trebuie sa avem si oameni pentru suturi in fund -Mare om cine a spus ca unul cu malaiul si altul cu…-Mare dreptate a avut

  3. Nu cred ca este cazul sa avem sperante de conditii mai bune sau o salarizare corecta si asta dintr-un singur motiv -cei care stabilesc legile de salarizare nu au luat contact cu penitenciarele decat ocazional si pentru perioade foarte scurte
    -a murit ideea ajutorului pentru o locuinta
    -nu mai avem nimic din drepturile dobandite anterior respectiv al 13-lea salariu ori prima de vacanta-
    -avem o tinuta la care pantalonii si pantofii fac toti banii vara la 35 grade

  4. [quote name=”mi-e jena ca sunt roman”]in MAI sunt sunt oameni angajati direct,fara vreo scoala militara,dar….AU SALARIUL MAI MARE DECAT AL UNUI LUCRATOR CU 20 ANI VECHIME.Cum e posibil???(sa traiasca P.C.R.-UL)[/quote]
    Dak ii place secretara si nu pe strada la pus umarul in scandaluri..tilharii..evadati..revelionul pe strada nu la redtaurant..aviz t.e.s.a

  5. Domnule Ștefan vom primi ceva în plus la salariu după ce a ieșit pe piața mult așteptată lege a salarizării.

  6. Nu inteleg cum de confederatiile sindicale din alte ramuri permit sa e mareasca numai in sanatate si asta dupa ce si anul trecut si acum doi ani tot ei au primit cele mai consistente mariri, ce fac liderii? dorm?

  7. ce s-a discutat azi la ministerul muncii pe conflictul de munca?
    Ziua de 29 iunie 2016=29 iunie 2015?
    La fel cei de la ture suntem fraieriti?

  8. Muncesc mult săraci .Învățământul are perioade când uita dacă mai au serviciul . Iar transpiră din greu la cărat portofele pline si asistenți săraci trag de sacoșe cu amărâte de suveniruri

  9. in MAI sunt sunt oameni angajati direct,fara vreo scoala militara,dar….AU SALARIUL MAI MARE DECAT AL UNUI LUCRATOR CU 20 ANI VECHIME.Cum e posibil???(sa traiasca P.C.R.-UL)

  10. – Băsescu a dus la superlativ lupta de clasă și exploatat-o în folosul său și acelor din gașca sa.
    – Ceea ce s-a petrecut atunci a fost posibil cu sprijinul celor ce ar fi trebuit ca să-l împiedică e ca să facă asta, respectiv, șefii instituțiilor de forță ale statului, șefii sindicatelor care au pactizat cu diavolul căci cei care nu au pactizat au fost rași de sistem și de starea de nepăsare a majorității populației pe considerentul, să moară și capra vecinului .

  11. De ce doar sanatatea sin invatamantul primesc aceste mariri, chiar si premii?
    Restul bugetarilor au ciunga in par?
    Se repeta situatia cand au primit marirea de 25% doar cei din asistenta sociala in sistemul penitenciar ca doar ei lucreaza cu detinutii?
    Eu nu vreau sa moara capra vecinului dar nu e corect si echitabil pentru ca fara noi cei din operativ(prostimea) cei de la socio nu pot face nimic, dar noi suntem cei fara importanta.
    Domule presedinte Teoroc cred ca nu vom mai intra in serviciu in scurt timp asa nu se mai poate, stiti in ce conditii lucram noi cei din operativ si ce primim, comisie de disciplina daca gresim iar marire salariala primesc tot cei care sunt favorizati pe statul unitatii.

  12. Domnilor ne vom trezi ca numai cei din sanatate invatamint si asistenta sociala vor primi mariri de salariu.Se pare ca numai ei muncesc in tara asta.Celelalte sindicate cred ca au dormit la negocierile cu guvernul.Asteptam sa vedem marea salarizare facuta de acest guvern. „ZERO BARAT”.

  13. Atunci ,cel puțin la nivel de confederație, trebuiesc organizate proteste,chiar dacă proiectul ar fi bun.Motivul,lipsa de transparență.

  14. Sunt curios daca coeficientii „din teritoriu” vor ajunge egali cu cei de la ANP.

  15. Tehnocratul asta de ministru e tot acel functionar care a făcut praf primul proiect în care scădeau salariile,va dați seama ca politica lor este ca a lui Băsescu sa învrăjbească categoriile socio-profesionale.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)