Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Discutii... negocieri... discutii...

Dialogul continua la Ministerul Muncii.
Tot sindicatele... fac ceva

Astazi, incepand cu ora 13 a avut loc la sediul Ministerului Muncii intalnirea grupului de lucru pentru discutarea proiectului de ordonanta privind reducerea cheltuielilor de personal din sectorul bugetar. Au participat reprezentantii celor 5 confederatii sindicale si ai tuturor ministerelor (reprezentate la nivel de directori de directii).

Din partea BNS: Mihaela Neacsu vicepresedinte Publisind si Vasile Zaborila secretar confederal.

De la inceput am constatat ca rezentantii unor ministere sau institutii (MAI, MJLC, ANFP) erau nemultumiti de faptul ca acest proiect a fost elaborat fara consultarea lor si deci nu prezinta avizele necesare, procedura care daca s-ar fi indeplinit ar fi eliminat actuala nemultumire creata in randul bugetarilor.

Dl. secretar de stat Valentin Mocanu, cel care coordoneaza activitatea acestui grup de lucru, a recunoscut ca este adevarat, dar acum nu mai poate fi reluata procedura de la capat si rolul acestei intalniri este tocmai de a analiza fiecare articol din ordonanta, iar cei prezenti sa-si exprime punctul de vedere.

Sindicatele au cerut anularea acestui proiect.

Dl. Mocanu a insistat sa fie discutate pe rand toate articolele in cadrul grupului de lucru, in care toti cei prezenti sa aduca argumente pro sau contra si pana pe 15.03 sa fie finalizate discutiile.

Am cerut ca reprezentantul MFP sa ne spuna de ce au cerut ordonatorilor de la celelalte ministere sa nu prevada nici o suma la articolele bugetare care asigurau plata sporurilor, orelor suplimentare etc, ce fac obiectul proiectului de ordonanta. Reprezentanta MF a negat ca acest lucru s-ar fi intamplat.

La discutia pe articole, pt. art.1, art.3, art.4 si art.5 motivatia MFP a fost ca acest spor este primit si de persoane care nu indeplinesc conditiile (ex. soferi) si in urma unor lungi discutii cu reprezentantii sindicatelor s-a hotarat ca aceste articole sa fie reformulate de MFP astfel incat acest spor sa fie primit doar de peronalul de specialitate si astfel sa fie eliminate abuzurile in acordare.

Pt. art.2 s-a solicitat MFP sa vina cu detalii privind nr. persoanelor care beneficiaza, etc.

Reprezentantii sindicatelor au cerut ca art.6, art.7, art.8 si art.9 sa fie eliminate in bloc si au explicat pe larg de ce: au reamintit celor prezensi ca premierul Boc a declarat ca aceaste drepturi salariale nu vor fi eliminate. Aceiasi opinie au avut-o si reprezentantii Ministerului Educatiei si cei ai MAI.

Dl. secretar de stat Mocanu a cerut un ragaz pana la urmatoarea intalnire pt. a afla care este pozitia guvernului privitor la drepturile din aceste articole (salarii de merit, spor de antena, ore suplimentare, fond de premiere).

S-a stabilit ca data urmatoarei intalniri sa fie marti, 10 martie ora 13.

 

Mihaela Neacsu
Vicepresedinte Publisind

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 18:42
  se mai fac iar norma e n jur de 1000 lei

  Read more...

   
 • E4 22.09.2017 12:28
  Ministrul de interne da pe repede inainte cu adoptarea unor articole ...

  Read more...

   
 • simona 22.09.2017 11:56
  cred că, în lumina celor postate de colegi aici, trebuie revizuită ...

  Read more...

   
 • acces 22.09.2017 11:55
  Pentru mai multa exactitate , inteleg ca pentru norma de hrana nu se ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 11:05
  La ce compensatii te referi? Decizii CEDO? Daca a avut o astfel de ...

  Read more...

Google AdS