www.snlp.ro Web analytics

Salariul de merit – ministrul justitiei vrea o noua intalnire cu participarea ministrului muncii

Undecided

 

Ieri incepand cu ora 15,00 la sediul MJ a avut loc o intalnire MJ-ANP-sindicate in scopul de a stabili ce decizie va adopta ordonatorul principal in problema salariului de merit. Au participat ministrul justitiei, presedintii SNLP-FSANP, directorul general ANP si inca 4 reprezentanti din directiile de specialitate MJ.

Putem intelege ca argumentele puse anterior de noi la dispozitie, pe 7 pagini, pot reprezenta o provocare si pentru persoane mult mai conectate la problematica salariala din sistemul penitenciar, insa am fost destul de surprinsi de necesitatea de a relua o semnalare esentiala si anume aceea ca forma in vigoare a OUG 20/2016 impune acordarea salariului de merit (suma compensatorie) daca acesta a fost in plata in anul 2009. Ministrul justitiei parea conectat la prima varianta a proiectului ordonantei care excludea de la plata in mod destul de clar personalul de penitenciare.

In afara de aceasta, sa-i spunem, neintelegere, argumentul principal al indeciziei MJ de a-si asuma aplicarea OUG 20/2016 in sensul pretins de noi este lipsa unei inechitati in sistemul nostru, adica lipsa motivului pentru care a fost emisa OUG 20/2016. „Daca in sistemul penitenciar ar fi in plata un singur salariu de merit atunci nu ar fi existat nicio ezitare in acordarea acestui drept pentru tot personalul intrucat ordonanta isi propune sa indrepte o parte dintre inechitatile salariale din sectorul bugetar”. Aceasta afirmatie ne-a obligat sa reluam aproape toate motivele incluse in petitia noastra, deja aprofundata de directiile de specialitate din MJ.

Stim ca o parte dintre reprezentantii de varf ai MJ s-au exprimat sau cel putin merg pe interpretarea ca salariul de merit trebuie platit personalului din penitenciare, insa avem si certitudinea ca toxinele livrate, culmea, de camarazii din structura de aparare nationala, inca afecteaza profund procesul decizional la nivel MJ. Faptul ca noi acordam sporul de fidelitate iar celelalte institutii din sturctura de aparare nu, se pare ca ar trebui sa ne coste mult, desi acest atac este absolut injust.

Oricum, virusul care ne perturba a fost livrat cu multe componente care altereaza realitatea, sustinandu-se de exemplu, ca in MAI nimeni nu primeste spor de fidelitate. De fapt, cei care primeau spor de fidelitate la data de 31.12.2009 au ramas cu acest spor in salariu. In plus fata de acest aspect atat in MAI cat si in celelalte institutii din structura de aparare se platesc o serie de drepturi de care noi nu beneficiem, multe fiind activate in utlimii doi ani. Si daca tot am ajuns in competitie cu camarazii de arme, a ramas ca in cel mai scurt timp sa punem la dispozitia ministrului aceste detalii ca si argumente pentru o noua intalnire care sa il implice si pe ministrul muncii ca initiator al ordonantei.

In fapt, desi este frustrant si demotivant, luptam pentru drepturile noastre legale, incercand sa demonstram ca nu stam mai bine decat ceilalti din structura din punct de vedere salarial. Raluca Pruna avea imaginea unei salarizari suprasaturate de sporuri care urca la un nivel considerabil cuantumul veniturilor din sistem, insa am intrebat daca indiferent de toata pleiada de sporuri pe care nu noi le-am creat ca si structura a salariilor, un venit cu doar putin peste 2000 de lei lunar este prea mare pentru un agent de penitenciare luand in considerare ca jumate din acesta reprezinta norma de hrana. Intrebarea a parut sa starneasca mirare ceea ce ne obliga sa adaugam la argumente si niste fluturasi de salarii care sa dovedeasca afirmatia.

Prin urmare, ne punem din nou pe treaba si intarim cu noi motive linia noastra de argumente in sprijinul platii salariului de merit incepand cu data de 10 septembrie pentru salariatii din penitenciare. In cursul saptamanii viitoare vom trimite si aceste noi detalii catre MJ-ANP urmand a se planifica o intalnire cu ambii ministri (al justitiei si al muncii) cel tarziu miercuri, din cate am inteles. Trebuie precizat ca exista si riscul corectarii ordonantei astfel incat sa fim exclusi in mod clar, actul normativ fiind in plin proces decizional de aprobare prin lege, in Parlamentul Romaniei. Prin urmare, nu intentionam sa apasam pedala orbeste pe interpretarea stricta a ordonantei, fiind astfel nevoiti sa lucram la argumente multiple, asa cum am aratat mai sus.

 

22 COMMENTS

  1. [quote name=”sindicalisti”]12/24 Ai vrut sa spui ceva de genul….ce bine ne-ar fi daca ne-ar fi mai bine!!!…dar nu ti-a iesit!Daca tu vii la puscarie doar pt. conditii mai bune de munca si nu te intereseaza salariul cu care esti platit si anumite drepturi salariale care ti se cuvin si altii iti iau acest drept…pt. ca asa vor ei….atunci lasa-i pe altii sa se intereseze si sa se zbata si pt. tine…macar fa liniste daca banii pt. tine sunt maculatura si vii la parnaie doar asa ca…hobby!!!![/quote]
    Daca esti scos cu buna stiinta din textul legii ce rost are sa batem campii pe aici daca meritam sau nu ,au decis tehnocratii ca avem suficienti bani si gata,asta este ultima problema nerezolvata ? Problemele sunt grave in ceea ce priveste speranta de viata in randul celor care lucreaza efectiv in paza program de tura , nu am nici o satisfactie daca primesc 150 lei la salariu si mor inainte sa primesc pensia ,prefer sa pastreze tehnocratii banii astia daca cineva crede ca rezolva problema lipsei de personal,minciuna cap coada noi nu am acoperit pensionarile din angajarile astea trambitate nici vorba de personal in plus cum se vrea a prosti oamenii cu vezi doamne realizarile vietii de puscarie am angajat 1000 de oameni dar la o verificare atenta suntem mai putini cei care lucram cu acelasi nr de ppl.

  2. [quote name=”12/24″]Domnilor colegi hai sa lasam draq discutia asta cu salariul de merit ca este pierdere de timp.
    Noi avem probleme mult mai importante nerezolvate de mult timp ,chiar nu aveti sentimentul ca nimeni nu isi apleaca urechea in tara asta in ceea ce priveste problemele celor care muncesc in penitenciare si conditiile de mai bine ne-ai lasamunca sunt neschimbate,cine mai crede ca problemele sistemului penitenciar pot fi schimbate se inseala cu siguranta ,care sunt premisele unei schimbari daca luam in calcul numarul anilor in care am acceptat pumnul in gura si mersul in genunchi ,suntem foarte departe de colegii nostri din alte structuri privind conditiile de munca, ore suplimentare si restante la concedii de odihna ,am ajuns sa ne milogim de un ministru care in loc sa apere drepturile celor pe care trebuie sa ai protejeze si conduce ai denigreaza ,noi suntem si putin masochisti ,parca vad afara -20 grade si vrem sa aducem oamenii in strada,suntem mici fara putere si ne multumim cu putin drept pentru care nu vom fi primiti niciodata la masa unde se imparte painea-vorba romanului doamne fereste de mai rau,suntem multumiti cu un ciric de turtoi si avem pretentii de conditii de munca.[/quote]
    mai bine ai tace tu (editat) din gura decat sa lasam ce ai afirmat

  3. 12/24 Ai vrut sa spui ceva de genul….ce bine ne-ar fi daca ne-ar fi mai bine!!!…dar nu ti-a iesit!Daca tu vii la puscarie doar pt. conditii mai bune de munca si nu te intereseaza salariul cu care esti platit si anumite drepturi salariale care ti se cuvin si altii iti iau acest drept…pt. ca asa vor ei….atunci lasa-i pe altii sa se intereseze si sa se zbata si pt. tine…macar fa liniste daca banii pt. tine sunt maculatura si vii la parnaie doar asa ca…hobby!!!!

  4. Domnilor colegi hai sa lasam draq discutia asta cu salariul de merit ca este pierdere de timp.
    Noi avem probleme mult mai importante nerezolvate de mult timp ,chiar nu aveti sentimentul ca nimeni nu isi apleaca urechea in tara asta in ceea ce priveste problemele celor care muncesc in penitenciare si conditiile de munca sunt neschimbate,cine mai crede ca problemele sistemului penitenciar pot fi schimbate se inseala cu siguranta ,care sunt premisele unei schimbari daca luam in calcul numarul anilor in care am acceptat pumnul in gura si mersul in genunchi ,suntem foarte departe de colegii nostri din alte structuri privind conditiile de munca, ore suplimentare si restante la concedii de odihna ,am ajuns sa ne milogim de un ministru care in loc sa apere drepturile celor pe care trebuie sa ai protejeze si conduce ai denigreaza ,noi suntem si putin masochisti ,parca vad afara -20 grade si vrem sa aducem oamenii in strada,suntem mici fara putere si ne multumim cu putin drept pentru care nu vom fi primiti niciodata la masa unde se imparte painea-vorba romanului doamne fereste de mai rau,suntem multumiti cu un ciric de turtoi si avem pretentii de conditii de munca.

  5. Dl teoroc cînd știm ceva de întâlnirea ptr salariul de merit multumesc

  6. DL. Teoroc cu afirmatia Doar putintica rabdare cerem / lucram / speram sa rezolvam cat mai multe lucruri din luna august / iesim in scurt timp cu detalii / nu este inca nimic sigur dar sunt sanse sa rezolvam din lucruri
    cata rabdare nici un detaliu despre cum evoluiaza lucrurile

  7. Dl teoroc cînd este întâlnirea dintre mj ,sindicate si mm pe salariul de merit multumesc

  8. [quote name=”oltete”][quote name=”respect!”]huiduiti tehnocratii??, acceptati gloatele, parsivii, tarfele din partidele politice ce ne-au frecat atata amar de vreme, mai ganditi-va![/quote]
    Simti tu asa vreo deosebire,ca eu unul nu prea…Chiar daca ne place sau nu politica se face cu si prin partidele politice.Oricum mi-e greu sa cred ca nu ai legitimat macar odata,cu votul tau vreun partid politic.Daca vrei iti pot recomanda o tara unde conduc numai tehnocrati(ce-i drept,nu bruxellezi):Coreea de Nord.Du-te acolo![/quote]
    adu-mi aminte cand au fost ultimele mariri de salarii?se pare ca tehnocratii au reusit. mai stiu ca absolut toate partidele politice sunt antimasuri anticoruptie. se pare ca iti place si tie ideea

  9. [quote name=”respect!”]huiduiti tehnocratii??, acceptati gloatele, parsivii, tarfele din partidele politice ce ne-au frecat atata amar de vreme, mai ganditi-va![/quote]
    Simti tu asa vreo deosebire,ca eu unul nu prea…Chiar daca ne place sau nu politica se face cu si prin partidele politice.Oricum mi-e greu sa cred ca nu ai legitimat macar odata,cu votul tau vreun partid politic.Daca vrei iti pot recomanda o tara unde conduc numai tehnocrati(ce-i drept,nu bruxellezi):Coreea de Nord.Du-te acolo!

  10. huiduiti tehnocratii??, acceptati gloatele, parsivii, tarfele din partidele politice ce ne-au frecat atata amar de vreme, mai ganditi-va!

  11. Dupa unele calcule ar fi vorba de cca 100-150 de leipe luna in plus.Daca si pt.acesti bani ministra face figuri si tot felul de aminari si intilniri cu MM eu cred ca totul este o facatura si nu o sa primim nimic.Nu o sa existe temei legal .De urmarit speta.

  12. Varianta corecta este:salariu de merit la toti lucratorii din penitenciare si spor de fidelitate plus salariu de merit (celor care nu au una din ele sau amandoua) la MI,MApN.Si nu cu taraita(10% in2016 si 10% nu stiu cand).Dar tehnoretardatii nu sunt in stare…Votul de la inceputul lui decembrie devine foarte important.Doamne ajuta!!!

  13. Prin aceste decizii discriminatorii luate de MJ se va crea zazania dintre noi si celelalte structuri de ordine publica si aparare nationala. La aceste decizii vad ca se mai aadauga si alte comentarii care nu isi au locul. Ar trebui sa se faca un schimb de experienta cu toti cei care sustin ca avem salarii mai mari nejustificate si sa vedem dupa, ce au de spus, daca sunt sau nu justificate acele ” sporuri grase” in raport cu munca depusa.

  14. Hai in strada baieti,” si pe cod portocaliu tot in strada o sa fiu ” NU UITATI ASTA !!!!! DEMISIA TEHNOCRATILOR INCURCA LUME !!!!

  15. Un agent de penitenciare este injurat ,huiduit ,uneori si batut ,familia amenintata,lucrand sub stres maxim atat din partea sefilor cat si a detinutilor.Si atunci cum sa putem fi egali cu politia sau jandarmeria.Multi dintre ei ar claca imediat la primele amenintari.Fara suparare.

  16. Sigur nu o sa ne dea Pislaru nimik cat despre dna Pruna nu o intereseaza,asa ca hai peste ei nu mai stati ca nu o sa vedem nimik. 😳

  17. Cred ca trebuie sa aunati adunarea in fata MM,MJ,dar si in fata unitatilor,apoi repetativa pana se intelege ca nu putem fi dati deoparte ca asa vrea un ministru sau altceva. 😳

  18. Panaitescu-se pare ca ai gresit forumul….aici nu este clubul MAI-istilor,iar cand o sa ai un serviciu unde stai 12 ore impreuna cu 150 criminali,poti sa pui fluturasul linga al meu.Pana atunci pazeste linistit cladirea unde ai fost repartizat,sau stai cuminte in masina ta de serviciu la panda….

  19. As pune un fluturas de la politie ,jandarmi și penitenciare la un serviciu de 12 ore cu ppl. si sa vedem care miroase mai urât.Este clar că nu lucrezi la operativ baiat.Dispari din comentarii.

  20. Va asteptam la puscarie domnu Panaitescu sa discutam cu fluturasii pe masa despre prevederile legale si conditiile reale in care ne desfasuram activitatea,sa vedem diferentele teoretice si practic sa ne comunicati cam cit ati rezista dumneavoastra in rindurile noastre facind doar un sumar al rezultatelor.
    Probabil ca de dincolo de gard ti se pare capra vecinului mult mai frumoasa numai ai grija daca sari gardul sa nu cumva sa constati ca defapt e berbec si are niste boase al dracului de mari .
    Aipupiu.

  21. Domnilor mai ușor cu afirmațiile ,jandarmii nu iau spor de fidelitate si va rog puneți trei fluturas pe masa,politie jandarmi,penitenciare ,toate la același nivel si sa vedem care sunt diferențele
    Bineînțeles toate cu aceeași vechime

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)