www.snlp.ro Web analytics

Rabdare si organizare! In scurt timp vine si vremea descarcarii furiei!

solidarity by matzek1

 

Stim ca multi dintre cei care acceseaza zilnic, poate si de mai multe ori, paginia SNLP pot fi iritati de aparenta pasivitate pe care o manifestam, insa aceasta supozitie nu este nici pe departe reala. Indemnam doar la putina rabdare astfel incat lucrurile sa fie facute temeinic asa cum am dovedit ca putem sa le facem pana acum.

De data asta miza este mai mare ca niciodata iar modalitatile pe care sindicatele intentioneaza sa le utilizeze in lupta sindicala la nivel de sistem, pentru castigarea unor drepturi legale cuvenite, sunt in mod clar complexe ba chiar neexplorate, in parte. Daca pentru a mentine frecventa unor postari am alege sa tratam subiecte normale care ne marcheaza existenta profesionala si sindicala, majoritatea cititorilor ne-ar indemna sa acordam atentie in primul rand salariului de merit si ne-ar avertiza sa nu deviem de la prioritatea numarul 1 pe sistem. 

Sigur ca atunci cand te simti nedreptatit sau chiar furat de niste drepturi pe care legea le confera, nevoia de reactie este mare si se doreste implinita de indata. Dar de data asta, complexitatea situatiei precum si riscul unor efecte neasteptate ale unor actiuni proiectate de asa natura incat sa implice tot personalul, ne obliga la o organizare speciala.

Scopul nostru nu este neaparat viteza unei reactii simple intrucat am depasit acest nivel in relatia cu ministerele (iar un miting de doua ore nu va schimba mare lucru) ci perspectiva unei lupte de anvergura si de durata pe care suntem capabili sa o sustinem, corelat cu gravitatea situatiei pe care o traversam.

Am tot sustinut ideea apartenetei noastre la structura de aparare si pana la acest moment nu stim sa existe pericole reale in directia unei modificari a situatiei existente. Insa iata ca acest lucru nu ne prea ajuta. Facem parte din sistemul national de aparare si totusi suntem tratati distinct in ce priveste aplicarea unei prevederi care vizeaza toti salariatii din structura inclusiv pe noi.

Prin urmare, iata-ne in structura de aparare dar totusi in afara ei, deja. Ce urmeaza? Modificari in norma de hrana sau la grupa de munca? Se pare ca ne putem astepta la orice. Prin urmare, mai mult decat focusarea pe apartenenta la apararea nationala, devine mult mai important scopul mentinerii drepturilor noastre la nivelul celor din institutiile publice care formeaza aceasta structura.

Cum spuneam la inceput, in ultimele zile, la fel cum vom face toata saptamana curenta, ne intalnim (intre sindicate, cu ANP, cu MJ etc), adunam date, informam, negociem ce mai e de negociat (cu toate armele pe masa) si luam decizii. Pana la finalul acestei saptamani in mod cert vom sti cum stam si ce plan vom aplica exact. 

In continuarea acestui articol vom iesi cu ultimele date sau raspunsuri primite de la ANP si va vom consulta pe toti cu privire la caile de urmat. Pana acum, ca date noi, stim ca standardizarea sistemului a indicat un plus necesar de 5000 de posturi prevazute pentru intregul sistem, ca numarul de ore suplimentare este in continuare urias si ca exista multiple cazuri de depasire a plafonului de 180 de ore anual, de 360 de ore si ajungem chiar la exceptii de 800 de ore suplimentare in 2016. 

Mai stim ca Ministerul Muncii a raspuns MJ in problema salariului de merit dar nu stim ce; aflam doar pe surse ca este un raspuns neutru, nu foarte relevant. Constatam ca MJ nu raspunde la nicio adresa pe aceasta tema din partea sindicatelor sau a ANP (!). Dar ce este cel mai trist, aflam in scris ca ANP nu va face niciun pas spre plata salariului de merit decat daca MJ va da dispozitie clara; adica nici macar nu va cere sumele necesare (solicitarea deschiderii de credite bugetare)!

Iar aceasta pozitie deja asumata oficial ii plaseaza din pacate pe Marius Vulpe, Dan Halchin, Marian Dobrica si Catalin Stroe in tabara cu care salariatii organizati in sindicate, vor lupta. In tabara care promoveaza discriminarea, tratamentul inegal si nerespectarea legii. Am mai spus-o si celor de dinainte: nu ne aduceti in punctul din care nu mai avem de ales!

4 COMMENTS

  1. Din nou imi amintesc versurile lui Cosbuc:
    „N-avem puteri si chip de-acum/Sa mai traim cersind mereu,/Ca prea ne schingiuesc cum vreu/Stapani luati din drum!/Sa nu dea Dumnezeu cel sfant,/Sa vrem noi sange, nu pamant!/Cand nu vom mai putea rabda,/Cand foamea ne va rascula,/Hristosi sa fiti, nu veti scapa/Nici in mormant!”Atunci truditorii ogoarelor romanesti voiau pamant, acum noi, truditorii penitenciarelor romanesti vrem DREPTATE !

  2. Este evident ca sa se situeze in tabara „dusmanilor” de la MJ, insa se uita un lucru elementar, anume ca in caz de reusita din drepturile obtinute vor beneficia si ei in egala masura, asa cum s-a intamplat si cu 50% unde ei, sefii, isi atribuie cate 6 luni la rand, doar ptr. simplu fapt ca sunt sefi.
    Dar asa a fost mereu, unii cu malaiul si altii cu ……!

  3. Se pare ca interesul politic primeaza ca de regula,pun la conducere giocei care pot fi dirijati cu degetelul nici macar su sforicele si ne umilesc dupa bunul plac .Vin alegeri si e nevoie de capital politic care prin crearea de cnditii confortabile discutii despre amnistii gratieri,poate fi cistigat foarte usor,noi sintem prea putin nu prezentam interes,dar nu vreau sa fac politica mi-e scirba de ea .
    CFR avea un tren care intirzia 2 ore regulat,solutia,intirzierea a fost introdusa in program,sint curios cum se va proceda si anul acesta pentru ca deja pe linga cele doua ore deja incluse tot mai intirzie o ora ,si ne intrebam de ce se duce dracu tara ,pentru ca am avut curajul sa iesim in strada sau retras si ne-au oferit la schimb niste dirijabile tehnocrate care vezi doamne formeaza o echipa, imi vine sa ma apuc de fund si sa ma arunc singur in closet
    Oare in tara asta nu putem face nimic pina se duce de ripa cu totul,am ajuns sa ii apuce plinsul pe emigranti daca ajung din greseala in tara noastra .
    Avem nevoie de schimbare radicala!

  4. Ca de obicei am crezut in niste oameni care ne-au dezamagit.Am crezut intr-o revolutie de gandire,comportament si atitudine vis a vis de subalterni si de colegi pana la urma,caci asta suntem…colegi…din partea unor oameni din varful ANP-ului,gen dl.Vulpe…si altii,dar in special dl. Vulpe,care aveau obligatia morala in primul rand sa ne apere,sa se lupte pt. noi,colegii dumnealui,sa schimbe vechile metehne si vechile atitudini ale unui ANP inchistat,rece,cu ochelari mari de cal,cu o rigiditate demna de inchizitie in relatiile de serviciu cu teritoriul,dar extrem de deschis,jovial,cald si promt in ceea ce priveste drepturile si conditiile detinutilor.Personal sunt extrem de dezamagit de dl.Vulpe si actuala conducere ANP.Si nu este vorba doar de cei 10-20% marirea magica de salariu,ci de o cu totul alta atitudine pe care dl.Vulpe era dator si capabil sa o faca in interiorul ANP-ului.Asa…vom fi nevoiti sa luptam si nu ne vom lasa pana ce nu ne vom castiga toate drepturile ce ne sunt incalcate.Asa cum detinutii ne dau in judecata,pe noi,pe sefii nostri directi,institutia in care sunt incarcerati,ANP-ul (aservit) si nu in ultimul rand, Romania este data in judecata de acesti infractori pt. conditiile deplorabile in care isi ispasesc pedeapsa si in care noi colegii d-lui Vulpe lucram,asa si noi avem obligatia morala sa ne aparam drepturile prin reprezentantii nostri sindicali care speram din toata inima sa nu ne dezamageasca si sa se lase iarasi imbatati de parfumul fin al doamnei Pruna,ori de aftre-shave-ul d-lui Vulpe!Va multumesc si sper sa fiu postat!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)