www.snlp.ro Web analytics

Un minister al muncii specializat in șurubărit

Captură de ecran din 2016.09.08 la 23.56.04Ordonante peste ordonante si adrese peste adrese… Poate, poate, sistemul public din Romania va reusi sa inteleaga cum si-a propus Guvernul Ciolos sa indrepte inechitati. In problema salariului de merit (suma compensatorie) pentru structura de aparare, asa cum am spus in toate intalnirile inclusiv in ultima (Comisia mixta MJ) premierul Ciolos si ministrul Pislaru indreapta o inechitate creata prin incalcarea legii, asigurandu-se ca toti salariatii din interne, aparare si servicii (exclusiv penitenciarele) vor primi drepturi pe care pana in prezent le primeau doar o treime din salariati desi nu ar fi trebuit sa primeasca nimeni.

Dacian Ciolos si Dargos Pislaru nu pot lua din drepturile castigate cu tupeu in 2008-2009 cand incepea sa miroasa a criza economica si guvernul impunea deja austeritate. Si nici nu au putut lasa situatia asa. Au simtit nevoia sa generalizeze frauda si sa ofere un salariu de merit tuturor salariatilor din sistemul national de aparare. Cu exceptia noastra, singura institutie care in 2009 a respectat directivele executivului care exercita atunci puterea. Pentru prima data, intre institutiile din aparare se impart drepturi diferentiat si culmea, nu prin lege ci prin interpretari. Cei care au procedat corect sunt sanctionati. Adica noi.

Aveti mai jos (document primit cu ocazia Comisiei mixte de ieri) o mostra timida dar totusi eficienta in sens negativ a energiei cu care Dragos Pislaru a casunat pe salariatii din sistemul penitenciar. Desi in mod suspect de interesant prin ultima ordonanta emisa nu a facut nicio modificare la text (era suficient sa adauge „aflat in plata in decembrie 2009″ si ne pierdea pe drum), totusi se ambitioneaza sa interpreteze ca acest text nu ne priveste desi ne mentioneaza expres si ne incadram perfect in criteriile prevazute.

In documentul de mai jos aveti cel putin doua paragrafe care sar din interpretarea obiectiva a unei norme direct in zona de subiectivitate si intriga (paragraful 3 si in special cel de final). Remarcam si fereala cu care ministrul Pislaru incearca sa agate din mers si alti coechipieri in demersul sau de blocare a aplicarii unei prevederi legale care ar putea indrepta o inechitate continuata timp de 7 ani in structura de aparare, ani in care politisti si militari au luat salariul de merit iar salariatii din penitenciare nu, desi prevederile erau acelasi pentru toti. Pislaru incearca sa atraga si ministerul finantelor in acest joc murdar care se va lasa cu blocarea unui sistem si cu miscari de strada pe termen nelimitat.

Captură de ecran din 2016.09.09 la 00.00.05

 

 

17 COMMENTS

  1. ABC are dreptate.Si la nou liderul de sindicat nic nu ne raspunde la salut….
    Domnule Teoroc vă rog să le atrageți atenția…
    „UNA HIRUNDO NON FACIT VER”-CU O RÂNDUNICA NU SE FACE VARĂ
    TOȚI LIDERII LOCALI SUNT PE MÂNĂ CU DIRECTORII CARE FAC JOCUL ANP-ULUI ŞI PREA PUȚIN ÎI INTERESEAZA DE INTERESUL FRAIERILOR DE SINDICALIŞTI.
    AVEȚI GRIJĂ ŞI NU VĂ LĂSAȚI TRĂDAT.
    VĂ SPRIJINIM ÎN CONTINUARE

  2. Am ascultat discursul ministrei noastre mult iubite de la digi 24 si am auzit niste ineptii si cretinisme mai rar de auzit, daca toti functionarii de la Bruxelles sunt ca si marii nostrii ministrii tehnocarati pai atunci prefer in uniunea vamala a Rusiei decat cu niste incompetenti ca astia…vorbea de management privat, pai ce stie un privat de sistemul nostru e cooperativa sistemul penitenciar,???? vorbea de modificari legislative… O cretina care nu stiu ce cauta la Bruxelles…sau poate acesta e nivlul de competenta necesar, nici nu e de mirare ca UK s a saturat de UE….

  3. [quote name=”patriot”]Singura solutie e sa nu ne mai tiganim si nu sa amenintam, ci sa comunicam faptul ca nu vom mai intra in serviciu si gata. Defapt e foarte simplu.[/quote]
    Foarte greu daca nu imposibil -acest drept nu exista . Cum era in armata- zii ce palnton alegi 1 si 3 ocupat -am pierdut dreptul la greva cu parere de rau singurul drept in acest moment este dreptul la munca ceea ce in zilele noastre unii spun sa fim multumiti eu spun ca suntem slabi fara coloana vertebrala si suntem pliati pe munca de puscarie adica multa minciuna si perversitate multa ,suntem lasi si nu avem curajul raspunderii .

  4. Avem nevoie de prea mult timp sa activam planul B despre care se discuta pe aici acum vreo 2 saptamani ca este pregatit in cazul unui raspuns negativ in privinta acordarii salariului de merit-eu zic ca nici nu avem palnul B sau C si cum sunt de obicei pesimist nu pot avea alta pozitie nici de aceasta data. In concluzie o sa scriem pe aici vreo 2 luni fiecare ce ii trece prin cap si la final ne rugam la d-zeu sa nu ciunteasca astia salariile la anul – alte structuri daca ciunteste pierd ce au primit acum la noi o sa fie putin mai rau .
    Un singur exemplu vreau sa aduc in discutie o prevedere a statutului in ceea ce priveste ajutorul pentru cumpararea unei locuinte odata in cariera -daca aceasta situatie nu poate fi rezolvata de ani multi care este argumentul optimistilor ca putem avea vreo sansa la salariul de merit -concediile restante ,sutele de ore suplimentare ,echipament prost,conditii de munca din vremea comunistilor,LIPSA ACUTA DE PERSONAL.
    Avem ditamai ochelarii de cal pe cap si trece realitatea pe langa noi – mergem din compromis in compromis -suntem aici exclusiv din toleranta nostra la nesimtirea altora cu putere de decizie,sunt satul de rabdarica lucrurile se vor rezolva ,vrajeala multa munca sindicala ioc – nu suntem medici si nici judecatori dar avem nevoie de respect pentru munca desfasurata ,numai ca primim dispret si sfaturi ,probabil este rezultatul celor aproape 50 ani de comunism trebuie sa cautam alti vinovati pentru ca pe cei reali ai slavim si le urmam sfaturile.
    Daca nu apar cereri oficiale din partea sindicatului inregistrate frumos si legal pentru respectarea statutului si implicit orele suplimentare cred ca organizatiile sindicate au sarit in barca cu Vulpe si numai vreo minune mai face ca drepturile noastre sa fie transpuse in realitate si nu doar pe hartie,ce folos sa ai un statut si el sa fie calcat in picioare de reprezentantii acestui stat ,nici nu cred ca asa ceva se poate intampla in alta tara din Uniunea Europeana
    O STRUCTURA DIN SUBORDINEA MINISTERULUI JUSTITIEI SA NU RESPECTE DREPTURILE ANGAJATILOR IN CEEA CE PRIVESTE STATUTUL SI TIMPUL DE LUCRU- IN GERMANIA SAU ANGLIA CREDE VREUNU DINTRE D-VOASTRA CA MAI AVEAU SERVICI CEI CARE STERG PE JOS CU PREVEDERILE CODULUI MUNCII SI STATUL FUNCTIONARULUI PUBLIC CU STATUT SPECIAL.
    Cine poate comunica niste date reale privind numarul celor disparuti din sistem in anul 2016 prin pensionare,deces transfer etc.si numarul de angajari ,ne-am laudat cu angajarile si nu cred ca acoperim nici gaurile de personal ,in plus nu cred ca poate fi vorba.
    Cu Vulpe inainte ,ca prea era laudat la inscaunare.

  5. Vorba multă sărăcia omului . Concret nu s-a facut nimic . Suntem bătaia de joc a doamnei ministru si oricât de mult speram ca va fi mai bine , ne îmbătam cu apa rece . Sunt foarte multe lucruri de rezolvat , nu numai salariul de merit .Tot ne legam de anul 2009 . Suntem in 2016 , banii nu mai au aceeași valoare , sunt cat mai putini iar pe noi ne așteaptă vremuri din ce in ce mai grele . Sincer abia aștept sa îndeplinesc cei 5 ani si sa plec din sistem. O zi buna va doresc !

  6. @pensionar
    Se pare ca d-na vrea sa ne tina ocupati,astfel incat sa nu ne mai gandim la proteste,salariu de merit ,etc…..!!
    Bashca , mai si baga spaima in populatia care urmareste televiziunile asa zis de stiri,in speta RTV(OTV) sau Realitatea, care prevad ….Apocalipsa dupa …pruna 😆 !!!!Cat de necugetat(a) sa vi si sa spui ca vor fi pusi in libertate cateva mii de detinuti,care urmeaza sa umble nestingheriti pe strazi??!!

  7. Sa lasam vorba multa…si sa ne unim..sa mergem in numar cat mai mare la Bucuresti…

  8. Am așteptat ca ministra pruna să dea un aviz favorabil pt.a primi salariul de merit degeaba domnia sa era ocupată cu eliberarea a câtorva mii de deținuți din pușcărie.Cel puțin așa reiese din ce scriu ziarele ca se va întîmpla cit de curînd.Halal ministru.

  9. Domnilor de la conducerea centrala, tot ne spuneti sa nu mai acceptam sa facem ore suplimentare, sa nu mai intram in serviciu fara a fi respectat regulamentul, etc……dar pana acum niciun lider local nu a solicitat in scris conducerii sa fie respectat regulamentul in sensul sa fie facuta planificarea in conformitate cu normele si regulamentele in vigoare. La (editat) liderul este recompensat pt slugarnicia sa cu 50%.Vrem sa trecem la actiune, sa nu mai fim batjocariti pe la toate posturile tv, sa deschide procese impotriva acestor posturi pt denigrare, sa vedem implicare din partea dumneavoastra nu sa vina domnul Tudorache sa-mi spuna ca nu stiu ce doamna acum ceva timp a gresit pt ca SNLP era condus tot de voi si nu ni s-a cerut sa reactionam.

  10. „Pislarind”, ai dreptate. Insa inechitatea s-a produs inca de la momentul la care faci referire, cand ANP a fost singura structura de aparare care a tinut cont de niste recomandari ale guvernului de atunci. Iar celelalte structuri, nu. Si uite cum am ajuns acum sa ne luptam pentru un tratament egal cu celelalte structuri. Legea spune, Pislaru nu e de acord sa aplice legea. Macar de-ar renunta la interpretari si sa-si asume o pozitie clara.

  11. Da interpretarea e corecta! Se corecteaza nerespectarea unei dispozitii date de Guvern la nivelul anului 2008-2009. Practic Guvernul repara o interpretare gresita a ordonatorilor de credite de la acea vreme. La noi s-a respectat si s-a interpretat corect restrictia de la vremea respectiva, prin urmare nu exista inechitate intre 2 colegi, unul de la Poarta Alba si altul de la Satu Mare, respectiv ce de-al doilea care are acceasi functie si presteaza aceeasi munca cu cel dintai au salarii egale. Nu va agitati, trebuia pusa altfel problema de la bun inceput. Discutiile trebuiau sa vizeze introducerea unui spor de merit pentru toti angajatii din cauza conditiilor grele de munca, nicidecum ca sa nu ramanem in urma de alte structuri din aparare.

  12. Singura solutie e sa nu ne mai tiganim si nu sa amenintam, ci sa comunicam faptul ca nu vom mai intra in serviciu si gata. Defapt e foarte simplu.

  13. Mentalitatea de membru C.A.P(Cooperativa Agricola de Peodulctie ) in care persista domnul ministru vizavi de penitenciare este cel purin ciudata…..cred ca jocurile sunt altele ….iar domnia sa este o unealta …..zic !!!!

  14. Singura solutie e cea propusa de sindicate.
    Dragi colegi lasati teama, frica si haideti sa actionam indiferent din ce sindicat facem parte sau nu suntem sindicalisti, acum e momentul T0, daca-l ratam ne meritam soarta si va fi sigur mai rau.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)