www.snlp.ro Web analytics

Avem o asumare

Minuta intalnire 18 octombrie 2016, ANP – Sindicate

captura minuta

 

16 COMMENTS

  1. Din pct. meu de vedere demnitatea consta in a asigura lucratorului cu statut special din institutia numita penitenciar,o uniforma adecvata ,conforma cu standardele UE,un salariu conform cu nivelul de trai dintr-o tara UE,cu un loc de munca adecvat standardelor UE,cu o protectie in fata agresiunilor de orice tip venite din partea detinutilor si a familiilor acestora conform legislatiei UE si nu in ultimul rand cu asigurarea de personal lucrator conform standardelor UE.Eu asa inteleg ca sunt demn ca am demnitate si ca statul si statutul imi asigura demnitatea necesara!Deocamdata noi suntem departe de aceste standarde.Deocamdata noi suntem nevoiti sa iesim in fata puscariilor unde lucram ca sa ne strigam drepturile si sa ne strigam nedreptatile care ni le impun altii.Care demnitate?Cine are demnitate in tara asta?De unde atata demnitate,cand salariul meu este de 2800 de lei,adica 650 de euro!Iar un neamt,olandez,norvegian,spaniol,etc. castiga de 5-6 ori mai mult ca mine!Cine e mai demn?

  2. [b]14 cristinel [/b]- hai sa apelam la niste analogii simple…
    Ocnasul spune ca „…parca pot sa inchid ochii cand ma schimb dimineata in aceasta…unifo rma,”, legandu-se de faptul ca i-ar inchide daca ar lua 250 in loc de 138 lei unar.
    Eu am raspuns ca nu as inchide ochii nicicum, indiferent de ce diferenta s-ar acorda in bani facand aluzie evident la faptul ca a lupta pentru un principiu e mai important decat o diferenta in bani…

    Tinand cont de cele de mai sus, de unde ai constatat tu ca as fi afirmat ca nu am avea demnitate purtand o astfel de tinuta ? Asa ca…as masura ceva, daca as avea ce, evident !

  3. [quote name=”Cristian Tudorache”]#11 Ocnasul, demnitatea se cumpara cu diferenta dintre 250 si 138 lei lunar ? Personal n-as inchide ochii nicicum daca as lupta pentru un prinicipiu corect.[/quote]
    De la a închide ochii când purtam o uniforma pana la demnitate e diferența mare…colegul oceanul nu sa referit ca nu avem demnitate când purtam uniforma actuala…așa ca măsurați -va cuvintele cand dați răspunsuri ..sa referit ca ar compensa câțiva bănuți purtarea acelor haine nicidecum la demnitate…

  4. Cu demnitatea traim de cand ne-au dat uniforma asta tip…bataie de joc….si nu cred ca ne-a prins bine!Prefer varianta mea,in schimbul asteptarii unei demnitati venite din partea unui ANP inghetat in trecut si a unui MJ condus de incapabili,incompetenti si mincinosi!

  5. #11 Ocnasul, demnitatea se cumpara cu diferenta dintre 250 si 138 lei lunar ? Personal n-as inchide ochii nicicum daca as lupta pentru un prinicipiu corect.

  6. Da domnule Teoroc si eu consider ca urmatoarea batalie ar trebui dusa pe planul acesta al normei de echipare!Nu de alta,dar daca tot am primit aceasta uniforma de santieristi,acum 2-3 ani,macar in 2017 sa se mareasca norma de echipare undeva la 3000 de lei,echivalentul colegilor nostri de la MAI.Si atunci nu o sa mai primim 138 de lei pe luna pt. haine,ci 250 de lei!Ei?Parca suna altfel….parca pot sa inchid ochii cand ma schimb dimineata in aceasta…uniforma,daca pot sa-i zic asa…si ma incalt cu bocancii aia de santierist…Personal cred ca ar trebui sa actionam pe acest plan al maririi normei de echipare!Si cred ca sunt in asentimentul multor colegi din sistem!Numai bine!

  7. Dl-e Teoroc, Va rugam sa aveti in vedere si actualizarea normei de echipare, asa cum s-a intamplat cu acest salariu de merit, si in cazul actualizarii normei de echipare suntem ultimii dintre institutiile care fac parte din Sistemul National de Aparare si Ordine Publica!!! Va multumesc.

  8. Chiar daca e offtopic, pun si eu o intrebare: Dacă tot sunt la concurs atâtea functii, de ce nu sunt si cele de dir gen si dir gen adj? Poate întrebati dumneavoastră domnule Stefan.

  9. OUF 20/2016 si OUG 43/2016:
    Art 3^1:
    (1) Prin excepţie de la prevederile art. 1 alin. (1), începând cu luna august 2016, personalul plătit din fonduri publice care beneficiază de un cuantum al salariilor de bază/indemnizaţiilor de încadrare, aferent unui program normal al timpului de muncă, mai mic decât cel stabilit în plată la nivel maxim pentru fiecare funcţie, grad/treaptă, gradaţie, vechime în funcţie sau în specialitate, după caz, va fi salarizat la nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare din cadrul instituţiei sau autorităţii publice respective, dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.(la data 31-aug-2016 Art. 3^1, alin. (1) din capitolul I modificat de Art. I, punctul 1. din Ordonanta urgenta 43/2016 )
    (11) Sintagma «fiecare funcţie» prevăzută la alin. (1) reprezintă funcţiile prevăzute în aceeaşi anexă, capitol, literă, număr şi număr curent în Legea-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare.
    (13) În aplicarea prevederilor alin. (1), prin instituţie sau autoritate publică se înţelege acea instituţie sau autoritate publică cu personalitate juridică care are patrimoniu propriu, buget propriu de venituri şi cheltuieli, conduce contabilitate proprie, iar conducătorul acesteia are calitatea de ordonator de credite. În cazul instituţiilor sau autorităţilor publice aflate în subordinea aceluiaşi ordonator de credite, având acelaşi scop, îndeplinind aceleaşi funcţii şi atribuţii, aflate la acelaşi nivel de subordonare din punct de vedere financiar, nivelul maxim al salariului de bază/indemnizaţiei de încadrare se va stabili la nivelul maxim aflat în plată din cadrul tuturor acestor instituţii sau autorităţi publice subordonate.Va rog să intrebati de ce nu au crescut și coeficientul pentru funcție la nivel maxim, că atunci o să mai fie colegi care o să i-a și sporul de studii. Eu nu văd vreo interpretare vizavi de acest aspect doar abuz sau rea voință. Mulțumesc și vreau un răspuns. Succes și felicitări pentru proaspăta mare victorie !!!

  10. Cu tot respectul,chiar îi mai credeți , atâta vreme cât ne-au demonstrat cât de (editat) sunt.

  11. Nu imi aduc aminte sa se fi strigat la vre-una din unitati :

    „Eliminarea permanentei la domiciliu!!”
    Ce estecu aceasta noua solicitare?? In loc sa ne aplecam si sa insistam pe marirea plafonului la norma de echipare, spor de studii, standardizare unitati obligatorie si urgenta, vad ca cineva isi trece,pe seama sindicalistilor care au stat in ploaie si frig uneori sau au venit din timpul lor liber!!!!, obiective de care nu cred ca am fost informati. Sau poate ma insel eu??? Astept lamuriri daca sunt cel mai dezinformat membru sau mai sunt si altii in situatia mea???

  12. Domnilor din ANP cand aveti de gand sa terminati cu favoritismele. Au venit rezultatele testarilor psihologice, i-ati sunat doar pe unii ,ceilalti care presupunem ca nu am trecut nu avem aceleasi drepturi!Poate dupa o vizita pe la DNA o sa va potoliti. In sistemul asta doar unii sunt alesii,restul sunt fraieri.

  13. Dl. Stefan de ce la Slobozia ne obliga sa venim una ora saptamanal ,daca luna aceasta a fost semnat acordul privind munca suplimentara . Daca nu venim suntem scosi de pe functii . Munca silnica , vedeti ca in teritoriu nici in aceasta luna nu se respecta drepurile . Chiar daca au fost atate pichetari , teroarea continuua.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)