www.snlp.ro Web analytics

Mediafax: „Dizgratiatii”. O noua serie dedicata problemelor din sistemul penitenciar

dizgraMediafax a inventat un nume interesant (Dizgratiatii) si a creat un buton special pentru aceasta tema chiar din bara principala de subiecte. Puteti vizualiza inclusiv declaratii sindicale. Abordarea este echilibrata pana in prezent. Sunt reportaje de interes pentru toate partile implicate in controversata ecuatie executional-penala. 

 Dintre articolele publicate (click pe imagini):

dizgra1

 

dizgra2

20 COMMENTS

  1. Cum spuneam, e usor sa iti dai cu parerea. Stie nea Cristi ce munca fac eu. Poate ca eu stiu sa imi vad de treaba mea si urmaresc un singur scop, mariri salariale. Ca lui x ii da mai mult, ca lui y mai putin, asta e legislatia…nu o controlez eu. As vrea si eu ca cei care muncesc in adevaratul sens al cuvantului sa primeasca remuneratia cuvenita, dar cat timp exista smecherasi si in legislativ si la noi in sistem, nu o sa se intample acest lucru. Meserie am invatat de la ofiteri si de la agentii cu bun simt si de la care am avut de invatat. Restul care comentati pe aici de altii si de cat munciti voi, nu am avut nimic de invatat de la voi. Lasa de dorit limbajul, comportamentul. Cand ma duc sa cercetez disciplinar un detinut problema nu mai stiti cum sa dati stanga, dreapta sa nu va citeze ca martor , detinutul. Dar bine, asta e o problema generala intalnita si la ofiteri. De asta are nevoie sistemul, de oameni responsabili si oameni rationali nu de (editat) pe forumuri.

  2. [quote name=”Ofiter”]”cu noi a mers puscaria pana acum pt ca aveam un ceva al generatiei noastre”…romantic, nu altceva! Generatia sistemului careia ii erau permise abuzurile si generatia celor incadrati la apelul bocancilor (nu toti, nu e frumos sa generalizam) si pe pile. Multi dintre agentii vechi sunt la pamant la capitolul relationare cu detinutii si isi creeaza singuri probleme pe sectie, automat si altora. Ce usor e sa faci afirmatii gratuite legat de diferenta salariala dintre agent cu 25 ani vechime si ofiter cu 2 ani vechime, SF-uri nu altceva! Agentul cu 25 ani vechime are salariul mai mare decat ofiterul cu 2 ani vechime. Nu inteleg si nu am inteles frustrarile astea legate de cum si-a croit fiecare drumul in viata. Inveti, faci Academia si ajungi ofiter. Daca ai ajuns agent si esti ambitios, legea iti ofera posibilitatea sa devii ofiter. Faci o facultate, 2, 3 si dai concurs pe functie sau faci o facultate, 2, 3 si incepi sa comentezi aiurea pe forum, e alegerea fiecaruia.[/quote]
    Mai nea ofiteru’ cu Academie, noi aveam ceea ce in limbaj de puscarie se cheama ” cardeala „( intre noi fie vb am invatat asta in scoala militara nu la apelul bocancilor) si tineam in mana o sectie de unul singur. Voi, si ma refer la toti ofiteri si agenti din noua generatie, va este frica de ei pe sectie altfel nu a-ti inrosi firul de tel la alte sect de activitate pt rezolv probl det urgent urgent.
    Stiti f bine la ce anume ma refer doar sunteti um cu scoli alese si inalte.
    Un sfat sau sugestie cum vrei dl ofiter: tine aproape de expiratii astia cu 25 ani vechime de la ei poti invata secretele meseriei ce-ti vor asigura tie saltul in cariera cu rezult bune si f bune ( secrete pe care garantat nu le inveti in Academie).

  3. [quote name=”fpss”]Pt ofiter.
    Mai inavatatule cu Academie, de la agentii facuti la apelul bocancilor ai invatat meserie. In Academia ta nu ai invatat cu ce manaca munca de penitenciar iar ofiterii cu vechime si cu mintea la ei recunosc acest lucru, nu o data am auzit mentiunea aceasta din gura lor. Respect pentru ei nu pentru tine.[/quote]
    Va rog sa il trimitti la munca ADEVARATA DE PENITETNCIAR PE ACEST ofiter,pe ala de ii spune PL, pe sectie 12 ore pe la evidenta 10 ore sipe la vizita tot 12 ore .

  4. Pt ofiter.
    Mai inavatatule cu Academie, de la agentii facuti la apelul bocancilor ai invatat meserie. In Academia ta nu ai invatat cu ce manaca munca de penitenciar iar ofiterii cu vechime si cu mintea la ei recunosc acest lucru, nu o data am auzit mentiunea aceasta din gura lor. Respect pentru ei nu pentru tine.

  5. „cu noi a mers puscaria pana acum pt ca aveam un ceva al generatiei noastre”…romantic, nu altceva! Generatia sistemului careia ii erau permise abuzurile si generatia celor incadrati la apelul bocancilor (nu toti, nu e frumos sa generalizam) si pe pile. Multi dintre agentii vechi sunt la pamant la capitolul relationare cu detinutii si isi creeaza singuri probleme pe sectie, automat si altora. Ce usor e sa faci afirmatii gratuite legat de diferenta salariala dintre agent cu 25 ani vechime si ofiter cu 2 ani vechime, SF-uri nu altceva! Agentul cu 25 ani vechime are salariul mai mare decat ofiterul cu 2 ani vechime. Nu inteleg si nu am inteles frustrarile astea legate de cum si-a croit fiecare drumul in viata. Inveti, faci Academia si ajungi ofiter. Daca ai ajuns agent si esti ambitios, legea iti ofera posibilitatea sa devii ofiter. Faci o facultate, 2, 3 si dai concurs pe functie sau faci o facultate, 2, 3 si incepi sa comentezi aiurea pe forum, e alegerea fiecaruia.

  6. Vad ca v-au luat mintiile doar simpla idee de marire de salariu. Voi nu aveti ce face si va certati intre voi ca chiorii. Singura certitudine de marire de salariu este cuprins in bugetul pe anul acesta, mai exact procentul de 10% stipulat de ordonanta data anul trecut, procent ce se va calcula cu 1 Iulie, restul sunt povesti si abureli ca sa ne tina ocupati si sa ne scoatem ochii ca chiorii. Mai bine v-ati gandii cum sa faceti sa va mobilizati alaturi de sindicat ca sa putem intr-adevar obtine ceva palpabil, asta daca, evident, este asa cum reiese din documentele prezentate de leaderi .

  7. pina la urma ma doare la patina cum sintem numiti prin presa. orice denumire de politist sa fim,pt presa tot gardieni sau paznici vom fi…important e sa merg acasa cu un salar decent ,nu sa fiu platit in batjocura unora….cit despre responsabilitatea unor ofiteri,tin sa spun ca sint sefi pt care intri si in foc, dar sint si ofiteri,sefi inchipuiti plini de frustrare,care pupa directorii in fund pt a parea si ei niste sefuleti,care dau vina pe agenti pt orice greseala,dar care sustin sus si tare ca acei agenti nu lucreaza nimic….pina la urma important e sa fim platiti decent pt munca depusa,ore suplimentare,concedii…..

  8. [quote name=”Paznic…”][quote name=”Viitor pensionar”]Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam ![/quote]
    Sa ne pensionam. Noi cei in prag de pensie am pus bazele SNLP si cu noi a mers puscaria pana acum pt ca aveam un ceva al generatiei noastre. Generatia care vine din urma… Nu vreau sa jignesc pe nimeni dintre tinerii nostri colegi dar nu au nicio treaba cu meseria asta si in general cu tot ce inseamna sist de aparare.[/quote]
    Mai ramane sa spui ca ai facut meseria asta din pasiune si cade tavanul peste noi sau moare monitorul.

  9. [quote name=”Ofiter de vis”][quote name=”Viitor pensionar”]Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam ![/quote]
    Aceeasi discutie ala de ce ia mai mult ca mine ca si eu am invatat si am doua sau trei sau cinci facultati(dar scumpul meu coleg agent, functia publica pe care esti numit NU NECESITA STUDII SUPERIOARE…dragul meu coleg consider ca toti cei din operativ care ne desfasuram activitatea in contact cu domnuk DETINUT suntem amenintati hartuiti solicitati psihic vulnerabili la toate bolile ce le poarta , ofiteri si agenti, diferenta e de ierarhizare de responsabilitate decizie etc…in loc sa existe diferentiere intre cel ce e in contact direct cu detinutu si cel care scrie sute de hartii si le claseaza in dosare care stau sa cada pe el si nu are nici un rezultat fiindca recidiva e de 80%, sau cel care gestioneaza furaje la porci sau cel de la secretariat… apropo stiati ca toti cei enumerati iau spor de pericol de 30 %.CAINELE LATRA URSUL TRECE[/quote]
    Dragul meu coleg ofiter revin cu propunerea de a face schimb de locuri doar o singura zi (tura de 12 ore!!) și poate vei reusi sa intelegi ceva când vorbesti despre colegii tai agentii. Dar sunt sigur ca de tine este numai vorba lunga…. , iar când vine vorba de asumare a raspunderii, seriozitate si colegialitate daca tu nu ai un interes personal nici nu stii ce inseamna acestea, nu e asa???
    vai saracii ofiteri cata munca au cu dosarele si cu atatea hartii…., propun sa vi se acorde un spor de pericol pentru ca va taiati degetelele in hartie si faceti bataturi in palma de atata plimbat foi prin curte si birouri cu clima ca de stelele u trebuie nici sa inghete si nici sa transpire, NU???

  10. Domnule ,,ofiter de vis” nu esti de ,,vis”, esti ,,praf” si din pacate din astia ca tine ajung se ne conduca pe noi.Poate ca ai o parere prea buna despre tine,mai usor cu responsabilitatea ca atunci cand este cazul sa ti-o asumi, te tirezi si dai vina tot pe agent sau tot in capul lui se sparg ,,oalele”.Se pare ca doar ierarhizarea a ramas, si acest lucru il sesiza ,,viitor pensionar” ca e prea mare diferenta intre ofiteri si agenti,nimic mai mult.

  11. [quote name=”Viitor pensionar”]Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam ![/quote]
    Sa ne pensionam. Noi cei in prag de pensie am pus bazele SNLP si cu noi a mers puscaria pana acum pt ca aveam un ceva al generatiei noastre. Generatia care vine din urma… Nu vreau sa jignesc pe nimeni dintre tinerii nostri colegi dar nu au nicio treaba cu meseria asta si in general cu tot ce inseamna sist de aparare.

  12. @ viitor pensionar(minerul!!)
    Da` de ce nu te duci acum in pensie si pe noi sa ne lasi?
    De ce nu „te-ai facut” 😆 ofiter in cei 25 de ani?La cate concursuri pentru ocuparea unui post de ofiter ai participat?
    Nu trebuia sa ai Academia,era suficient doar sa urmezi cursurile 😀 😀 unei facultati ,spre exemplu la Spiru!!!!!
    P.S. Vezi ca ai gresit site-ul!!

  13. [quote name=”Viitor pensionar”]Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam ![/quote]
    …bine zici…pensioneaza-te

  14. [quote name=”Viitor pensionar”]Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam ![/quote]
    Aceeasi discutie ala de ce ia mai mult ca mine ca si eu am invatat si am doua sau trei sau cinci facultati(dar scumpul meu coleg agent, functia publica pe care esti numit NU NECESITA STUDII SUPERIOARE…dragul meu coleg consider ca toti cei din operativ care ne desfasuram activitatea in contact cu domnuk DETINUT suntem amenintati hartuiti solicitati psihic vulnerabili la toate bolile ce le poarta , ofiteri si agenti, diferenta e de ierarhizare de responsabilitate decizie etc…in loc sa existe diferentiere intre cel ce e in contact direct cu detinutu si cel care scrie sute de hartii si le claseaza in dosare care stau sa cada pe el si nu are nici un rezultat fiindca recidiva e de 80%, sau cel care gestioneaza furaje la porci sau cel de la secretariat… apropo stiati ca toti cei enumerati iau spor de pericol de 30 %.CAINELE LATRA URSUL TRECE

  15. Din ce a transpirat in presa e tare de tot legea de salarizare propusa.Din nou minciuni crase vizavi de reducerea diferentelor salariale intre agenti si ofiteri.Va continua hara intre cele doua corpuri atat timp cat sunt diferentele astea nejustificate.Un agent sef principal cu 25 de ani vechime va avea in 2021 cu 1100 ron mai putin ca un un subinspector cu 2 ani vechime si cu mai bine de 2000 ron decat un comisar sef.Asteptam reactia sindicatelor iar daca nu vor face demersuri concrete pentru a reduce diferentele astea salariale total neconforme cu munca depusa si riscuri, atunci sa-i lasam fratilor pe ofiteri si sa nu-i mai protejam, sa nu ne mai bagam pentru ei, ca sa simta pe pielea lor ce simte un agent in munca zilnica, sa se expuna si ei la fel ca un agent,atat pe ei cat si familiile lor, poate atunci vor intelege ca diferenta salariala e crasa rau de tot, in conditiile in care multi agenti au studii superioare la fel ca si ei, ba chiar doua facultati si care intre timp i-au invatat meserie chiar pe ei. Daca analizam bine lucrurile vom vedea ca de fapt nu e vina lor,ci a noastra a majoritatii membrilor de sindicat care in proportie de peste 80% suntem agenti si nu am votat ca lideri sa ne fie agenti ca sa sa zbata cu adevarat pentru noi.Daca liderii sunt ofiteri normal ca lor le convine situatia si tac ca niste slugi si nu se lupta pentru noi atata timp cat lor le este bine.Nu o sa vedem niciodata ca lucrurile se vor schimba,atat timp cat reprezentantii nostrii nu sunt din randul nostru, ca sa simta ce simtim noi.Acelasi lucru e in toata structura de aparare si ordine publica.Ce naiba chiar asa nu sunt agenti mai isteti in aceste institutii care sa ne reprezinte corect interesele si in mod echitabil?Sa-i alegem fratilor,daca nu sa ne dam demisia sau sa ne pensionam !

  16. Atâta timp cât incă suntem „gardieni” și vine un deținut și-ți dă 2 pumni in cap , nu este ultraj ! Ia incearcă să-i dai o palmă unui polițist aflat in timpul serviciului .

  17. Ce mai contează Cum ne spune presa .Cel mai mult contează ca lucram din ce în ce mai mult și personal totransferate mai puțin. Ultima soluție este refuzul de ore suplimentare și ieșirea în strada pe o perioada nedeterminata dacă vrem sa ne rezolvam problemele cu care ne confruntam.

  18. Gura presei e sloboda. Ne-am opus diferitelor denumiri utilizate in mass-media insa trebuie sa intelegem ca pana nu vom schimba in politie penitenciar, nu exista alternative la gardian/paznic decat – functionar public cu statut special din sistemul administratiei penitenciare / niciun jurnalist nu va putea utiliza aceasta sintagma din 9 cuvinte!

  19. Domnule Stefan,poate la urmatoarele solicitari ale mass-mediei o sa luati atitudine si vizavi de feluritele denumiri ale presei cu privire la profesia noastra!Poate ca o sa fiti mai uniti(sindicatele) si sa fiti mai incisivi vizavi de schimbarea denumirii profesiei si a ANP-ului in politist de penitenciare si politie penitenciara.Cu privire la articol,este clar ca daca nu vor continua angajarile sau triplarea claselor de la scoala de agenti si academie pentru completarea deficitului de personal,e tot mai greu ca personalul actual sa mai reziste mult timp sa suplineasca doua,trei posturi si fara sa fie renumerati ca atare.Poate prezentati si niste statistici,grafice cu privire la concluziile medicinei muncii din ultimii 5 ani, din care rezulta clar ca angajatii din pentenciare pe parcursul carierei au dobandit diferite boli datorate stresului,surmenajului,sutelor de ore suplimentare si a multiplelor sarcini de lucru primite.Poate ca se vor face demersurile ca si noi sa fim trecuti in proiectul cu acordarea sporului de stres neuropsihic,nu doar functionarului public ci si celui cu statut special.Sper sa solicitati ANP-ului sa va puna la dispozitie o situatie cu privire la fisele posturilor din unitati.Mai concret sa constatati faptul ca fiecare salariat are un ,,cearsaf”de fisa postului, cu multiple sarcini ce nu tin de functia pe care e incadrat salariatul, iar la sfarsitul fisei postului e introdus :,,indeplineste orice dispozitie primita de la sefii ierarhici” punandu-i-se capac salariatului.

  20. Am făcut 3 ani de academie să fiu numit „paznic” . Dureros !!! Suntem in momentul de față o instituție de „gardieni” prost plătiți !!! După aproape 7 luni d le „paznic la hoți” singurul lucru la care mă gândesc este demisia. O seară bună !

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)