Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Majorarile de 50% si 75% sunt in siguranta. Ordin publicat

pozCat pe-aci sa ne-mpotmolim din nou cu acordarea la timp a majorarilor. Devine deja un sindrom. Ba ministrul (nu mai conteaza care) se gandeste patru luni pana emite ordinul, ba se trezeste unul sau altul sa ceara dezbatere publica pe un ordin care nu face altceva decat sa prelungeasca doua acte normative din 2015 care reglementeaza aplicarea celor doua majorari... Cu chiu cu vai, s-a trecut si de incercarea de anul acesta. De data asta blocajul era sa vina din directie sa spunem sindicala, pe motivul insuficientei criteriilor de acordare a majorarii de 50%.

Aceasta majorare se acorda in penitenciare mai democratic decat oriunde altundeva in sistemul national de aparare, fiind impus strict criteriul proportionalitatii pe corpuri (agenti/ofiteri), analiza in vederea acordarii fiind realizata in prezenta reprezentantilor sindicali. Baza legala o constituie Legea 284/2010 care este suspendata partial, reusindu-se cu greu activarea acestui drept in anul 2015 cu plecare dinspre fostul ministru de interne Gabriel Oprea, cel de trista escortare. Si iata cum in 2017 pe serviciul ministrului nostru al justitiei deschis la schimbare (!) un reprezentant sindical a vrut sa schimbe ceva ce inca sta atarnat de un fir de par si va mai dura fix pana la noua lege-cadru.

Si iata ca ministrul Toader a organizat dezbatere publica exact pe cand noi asteptam publicarea ordinelor in monitorul oficial, iar la dezbatere ajunsese la concluzii grandioase ca trebuie sa schimbam, legea, ordinul si probabil ca daca ar fi pus in practica concluziile, urma sa fim huiduiti de mii de colegi din structura de aparare care isi primesc drepturile fix in aceeasi baza chinuita careia un ministru si un fost coleg inca lider s-au gandit sa-i innoade trompele.

SNLP/FSANP si-au transmis prompt si ferm punctul de vedere iar acesta a fost simplu si clar: daca la data salariului pentru martie nu se vor incasa aceste drepturi, le cerem sub geamurile MJ. Pentru moment mentinem vuvuzelele la magazie intrucat ordinul a fost publicat. Dar ca de obicei cand este vorba de bani si orgolii, cu strigaturi. Banii se vor da la timp. ANP a trimis deja instructiuni. Ordinul - mai jos:

 

majo

 

 

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 24.06.2017 22:35
  Adresa se depune luni / o vedeti in premiera :)

  Read more...

   
 • sine ratio 24.06.2017 21:53
  Iar la momentul acestui comentariu data este 24 iunie 2017 l'anno di ...

  Read more...

   
 • sine ratio 24.06.2017 21:47
  Distinctia pe site, in forma actuala, tine de statistica si realitatea ...

  Read more...

   
 • E4 24.06.2017 21:25
  Marirea aia mare de care faci vorbire o sa fie in noua lege care inca ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 24.06.2017 20:36
  Nu e chiar corect / ca sa nu reiau textul legii - sporul de 30% si ...

  Read more...

Google AdS