www.snlp.ro Web analytics

Cele 4 posturi din varful ANP – la concurs!

top4 logo 500x500

 

Dupa plecarea intempestiva la pensie a lui Marius Vulpe, Marian Dobrica a fost imputernicit director general al ANP. Au urmat intalniri cu ministrul Tudorel Toader precum si adoptarea unor decizii privind structura noii echipe de conducere. Decizia finala a fost de publicare urgenta a anunturilor de concurs pentru toate cele patru posturi, fara a se mai practica alte imputerniciri pe functiile vacante de director general adjunct. In prezent este ocupat un singur astfel de post de catre Dan Halchin care intre timp a devenit si director al Penitenciarului Arad.

Pana la ocuparea celor patru functii prin concurs, Marian Dobrica se va descurca cu Dan Halchin si cu sefii de directii din ANP. Deci parca nu ar fi atat de vitale, din punct de vedere functional, acele posturi de director general adjunct considerate totusi perfecte pentru o incununare a unei cariere de director de unitate, mai ales avand in vedere responsabilitatile atenuate de o pozitie confortabila intre directorul general si sefii de directii subordonati.

Este practic pentru prima data cand o data cu schimbarea conducerii MJ, ne se emit rapid ordine de imputernicire pe toate posturile din varful ANP, urmand ca rezultatul concursurilor sa ne surprinda, Sa zicem. Pentru moment a fost publicat deja anuntul pentru postul de DG ANP si sigur va incepe tropaiala obisnuita. Suntem convinsi ca vom vedea depuse cateva dosare ale unor candidati profesionisti la posturi de varf din ANP, de orice nivel ar fi acestea dar nu mai mici decat director de directie. 

In continuare avem o evolutie inca impleticita a procesului de stabilizare institutionala a ANP din punct de vedere decizional si al pozitionarii in raport cu celelalte institutii din structura de aparare nationala, siguranta si ordine publica. Iar aceste impleticeli ne-au prins exact in cea mai delicata perioda din ultimii 10 ani. Perioada dupa care, daca nu vom fi reusit sa ne plasam corect in noul sistem salarial, va fi deja prea tarziu. 

 

7 COMMENTS

  1. colegule, citeste putin mai atent si ce trebuie, inainte sa-ti permiti ironii gratuite

  2. sa dea Dumnezeu sa fie ocupate aceste posturi de cei mai buni menegeri.

  3. Astazi a fost aprobata tacit legea salarizarii,de senat.Urmeaza camera deputatilor!E ,,tare” de tot domnule Teoroc,aceasta lege a salarizarii pentru agenti. Ofiterilor le este bine in noua lege de salarizare!,,Fraierii” de agenti sa munceasca pana nebunesc de cap si sa castige un agent batran cu 25 de ani vechime in sistem,cu tot cu studii superioare cat un subinspector cu 1 an si ceva vechime.Ce bataie de joc fata de agentul care suplineste 4-5 posturi,chiar de ofiteri,are sute de ore suplimentare si ii dai salariu la iesirea in pensie cu peste 2500ron mai putin ca un comisar sef.Martore sunt zecile comentarii ale colegilor de pe acest site, care sezizau liderii de sindicat sa nu accepte aceasta varianta de lege in care agentii sunt batjocoriti ca renumeratie a muncii lor in comparatie cu cea a ofiterilor!Ce le puteti spune agentilor domnule Teoroc, se merita sa mai rabde cand vad aceste diferente?Poate ca semn de respect ptr. agenti,sunteti amabil sa le dati si un raspuns cu privire la ce urmeaza sa se aprobe -noua lege de salarizare.In urma cu ceva vreme le spuneati agentilor ca in forma finala nu vor fi astfel de diferente mari ci unele rezonabile.Este adevarat in 2022 un comisar sef cu aceeasi vechime ca un agent sef principal cu studii superioare va castiga cu 2500 ron mai mult si e foarte rezonabil!Voi stimati colegi agenti ce parere aveti?Sunteti de acord ca e rezonabila suma(diferenta)?Asa se intampla cand sefilor de sindicat,le este bine,sunt ofiteri, nu ii mai intereseaza de ,,fraieri”.Poate ne trezim si noi odata si invatam pe cine sa alegem, sa ne reprezinte corect si in favoarea noastra a celor multi si care ducem greul prin munca noastra.Apropo in noua lege se face referire ca in perioada 01.07-31.12.2017 cuantumul salariilor va fi cel din luna martie!!!Deci somn usor, sa nu cumva sa amendati art. respectiv din noua lege,ca nu cumva ce a aprobat ieri presedintele sa primim mai mult de 3 luni.Va multumesc!

  4. Ne-a scos doamna ANI D ,Lady D cum mai zic cate unii doar ca nu e asa de bine manierata, toti sefii la pensie, pe ea nu o trimite nimeni la parchet frate …macar pt jigniri si atitudinea de rahat care o are fata de negrii pe plantatie??? In economic Adiministrativ au plecat jumatate di ei la pensie , o totala nebunie…suntem varza ca sistem, nu exista controale de indrumare ci doar de executie si razbunari, bine ca am scapat de dl Movila insa avem pe dna Roxy(care s-a facut presedinta de sindicat cu cei din subordine, sa nu o schimbe din functie) si pe dna Angy care-l suplinesc bine,chiarfoarte bine pe dl Movila.
    Fratilor cu asa sefi sau controlori ne ducem de rapa !!!!! ESTE APROAPE PUNCTUL MAXIM …..
    Va rog sa publicati ca nu este nimic degrinator si va transmit in privat nr de telefon ca sa raspund si sa explic ce am scris…TOTUL ESTE ADEVAR PUR !!!! din pacate 8) 😳

  5. scuze de off topic….a mai promulgat presedintele Legea de aprobare a OUG 9/2017 ???

  6. Buna ziua, va rog sa analizati si sa luati masurile legale privind modul de desfasurare a interviului la Penitenciarul Craiova. Din materialele existente rezulta ca au fost facute interventii pentru a fi declarati anumiti candidati. In caz contrar, materialele vor fi difuate presei si trimise organelor abilitate

  7. Cel mult doua posturi de director general adjunct pot fi scoase la concurs, nicidecum trei. În alta ordine de idei, structura actuala releva unde se situează de fapt răspunderea instituțională, rolul unor posturi în mecanismul organizațional.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)