Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Legea 115/2017 - crestere de venituri inainte de legea-cadru.

victory sign icon 30Legea 115/2017 in curs de a fi publicata din moment in moment, se poate interpreta ca fiind o reusita sindicala cam de doua ori mai consistenta in bani decat activarea (prin proteste si refuz de munca suplimentara) in 2016, a salariului de merit gandit initial doar pentru anumite categorii de salariati din structura de aparare nationala, drept care nu se mai acorda niciunui salariat din penitenciare din luna ianuarie 2009. Legea 115/2017 este un succes sindical obtinut intr-un moment esential, cresterile rezultate urmand sa influenteze si noul sistem de salarizare.

Pe acelasi principiu egocentrist dar absurd, colegii de structura au incercat si acum sa ne tina departe de mecanismele gandite sa creasca salarii doar in anumite institutii, noi fiind deja stampilati ca posesori ai celor mai mari venituri din sistemul national de aparare. In final, cu derularea unor eforturi comune, fara precedent pentru sindicatele din sistemul penitenciar, ca modalitati si nu ca agresivitate, cresterile din penitenciare sunt mult mai consistente decat in politie, media fiind in jur de 600 de lei per salariat. Olguta Vasilescu, Adrian Solomon si Gabriel Petrea merita mentionati cu fiecare prilej pentru aceasta reusita.

Intr-un articol anterior am informat cu privire la scepticismul ministrului muncii referitor la promulgare. Contrar gandurilor negre care ne napadisera, Klaus Iohannis da in ultimele ore din termenul legal, decretul de promulgare a Legii 115/2017 prin care se modifica baza da calcul a unor sporuri din structura noastra dar se stabilesc si alte modificari legislative.

Bugetul necesar nu ar trebui sa ne preocupe in mod special. Dura lex, sed lex, chiar si pentru Ministerul Finantelor Publice. In alta ordine de idei, nu noi dam bugetul Romaniei peste cap. Suntem doar 12.000. Dupa publicare, legea va fi aplicata. Daca am reusit noi sa includem in ea ce trebuie, in niciun caz nu o vom lasa neaplicata. Suntem trecuti prin situatii mult mai grele decat asta. Ca banii se vor da in iunie sau in iulie, asta nu este tocmai un capat de tara. Sumele se vor plati incepand cu drepturile calculate pentru luna aprilie deci retroactiv cum am anuntat deja. Nu se pierde nimic!

Am fost destul de rezervati in entuziasm si cifre pentru a nu alimenta sperante inainte de a avea certitudini. Acum insa ne permitem sa fim bucurosi de o victorie obtinuta la capatul unei lungi perioade de eforturi, solicitari, amenintari si de usi deschise cu destul de multa greutate. Am asteptat putin cu informarea (desi stirea a fost transmisa la cald pe pagina de Facebook a SNLP) din dorinta de a pune la dispozitie legea in sine, in forma in care va fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei.

Avand in vedere ca publicarea intarzie, postam provizoriu forma transmisa de Parlamentul Romaniei catre presedentie spre promulgare, care este mai mult ca sigur identica cu forma care sa va publica, astfel incat sa ne putem continua seria de informari. De pe pagina Camerei deputatilor aflam si numarul noii legi.

l1152017

 

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 24.06.2017 22:35
  Adresa se depune luni / o vedeti in premiera :)

  Read more...

   
 • sine ratio 24.06.2017 21:53
  Iar la momentul acestui comentariu data este 24 iunie 2017 l'anno di ...

  Read more...

   
 • sine ratio 24.06.2017 21:47
  Distinctia pe site, in forma actuala, tine de statistica si realitatea ...

  Read more...

   
 • E4 24.06.2017 21:25
  Marirea aia mare de care faci vorbire o sa fie in noua lege care inca ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 24.06.2017 20:36
  Nu e chiar corect / ca sa nu reiau textul legii - sporul de 30% si ...

  Read more...

Google AdS