www.snlp.ro Web analytics

Intalnire cu ministrul justitiei – 16.08.2017. Miting amanat

4 steps networking levelLa solicitare sindicala, in aceasta dimineata incepand cu ora 9,00 a avut loc o intalnire restransa cu ministrul justitiei Tudorel Toader, pe cele trei subiecte fierbinti dezbatute la Palatul Victoria saptamana trecuta. La intalnire au participat directorul general ANP, presedintele SNLP si presedintele FSANP. Din start observam la ministrul Toader o alta abordare a relatiei cu sindicatele din penitenciare. Intalnirea a fost planificata de pe o zi pe alta, fiind alocata o ora pentru discutii, iar in cadrul intalnirii au fost stabilite aspecte si termene clare.

Referitor la cresterea salariala de 10% similar celei legiferate deja pentru politisti, urmatorul pas este initierea unui proiect de ordonanta de urgenta a guvernului. Sarcina initierii ar fi, in mod normal, a Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, minister initiator al tuturor actelor normative cu efecte in plan salarial, in sectorul bugetar. Exista insa si optiunea initierii ordonantei chiar de catre MJ, iar ministrul justitiei a declarat ca isi va asuma aceasta initiativa in cazul in care pana la inceputul saptamanii viitoare MMJS nu pune la dispozitie proiectul pe care il asteptam.

Pentru a clarifica care este pozitia MMJS, SNLP a solicitat o intalnire cu doamna Olguta Vasilescu. Totodata, presedintele SNLP a insistat in intalnirea de astazi cu ministrul justitiei, pe problema datei cu care va opera majorarea convenita cu premierul, avand in vedere variabila inca existenta in ecuatie, asa cum am informat anterior. Referitor la acest aspect Tudorel Toader a spus ca nu poate trece peste decizia premierului.

In replica am explicat ca avem un miting aprobat pentru joi 17.08.2017 la sediul MJ si ca, pe aceasta tema, tensiunile nu vor fi stinse decat in cazul in care majorarea se va acorda incepand cu octombrie, exact ca pentru politisti. Ministrul justitiei a declarat ca saptamana viitoare vom avea un proiect indiferent de initiator si deci, in functie de continutul acestuia, vom face pace sau vom reintra in dispozitivul de lupta sindicala. Pana atunci, nu avem alta solutie decat sa amanam mitingul din 17.08.2017.

Cu privire la celelalte doua probleme din setul prioritar, respectiv posturi si statut special, au fost convenite urmatoarele lucruri: imediat dupa lansarea legilor justitiei, MJ va depune la guvern un memorandum privind suplimentarea schemei noastre cu 1000 de posturi urmand imediat adoptarea unei hotarari de guvern in acest sens. Aceasta suplimentare va face posibila finalizarea reorganizarii unitatilor din sistemul penitenciar, astfel incat sa se faca un prim pas concret spre aplicarea standardelor (stim ca pentru o standardizare integrala, sunt necesare inca 5000 de posturi prevazute).

Referitor la statutul special si denumirea de politie penitenciara, in prima saptamana din septembrie va avea loc o intalnire cu participarea ministrului justitiei, in cadrul careia vom incerca sa clarificam cele cateva divergente din procesul de elaborare a proiectului extins privind modificarea Legii nr. 293/2004. In paralel vom insista pe retragerea proiectului restrans sustinut pana in prezent de MJ sau pe comasarea cu cel extins care include si modificarea denumirii. Forma finala a proiectului va fi sustinta de ministrul justitiei la nivel de guvern si parlament.

 

5 COMMENTS

  1. [quote name=”unu”]Cand Dumnezeu te are drag / Si te ia in paza milei sfinte / Ca arme de-a lupta inainte / Nu-ti da nici bata nici toiag / Iti da pricepere si minte / si LIDERUL sa te reprezinte.

    "Un lider este persoana care ajută la îmbunătăţirea vieţilor altor persoane sau îmbunătăţeşte sistemul sub care trăiesc". Ca sa fii ajutat, trebuie sa ajuti la randul tau. SA NU UITI ASTA !!![/quote]
    Foarte frumos spus si adevarat. Felicitari

  2. Cand Dumnezeu te are drag / Si te ia in paza milei sfinte / Ca arme de-a lupta inainte / Nu-ti da nici bata nici toiag / Iti da pricepere si minte / si LIDERUL sa te reprezinte.

    "Un lider este persoana care ajută la îmbunătăţirea vieţilor altor persoane sau îmbunătăţeşte sistemul sub care trăiesc". Ca sa fii ajutat, trebuie sa ajuti la randul tau. SA NU UITI ASTA !!!

  3. Forma finala a proiectului sa nu ajunga iar motiv de taraganare!Sper si cred ca ,pana la finele acestui an,sa avem identitatea pe care o meritam:politisti de penitenciare!Asta,in ciuda unora de pe aici,care nu stiu ce vor-doar sa agite spiritele!!!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)