www.snlp.ro Web analytics

Noul nomenclator de functii – aprobat in guvern. Urmeaza rescrierea statelor de functii

staff-network.jpg_679040131.jpgHotararea de guvern (clasificata la nivel „secret de stat”) privind Nomenclatorul de functii pentru sistemul penitenciar a fost inaintata de ceva timp la guvern, in vederea adoptarii. Desi nu o putem observa enumerata pe ordinea de zi si nici nu o vom gasi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, avem informatii ca in cursul saptamanii trecute, noul nomenclator a fost aprobat, urmand rapid o rescriere a statelor de functii ale ANP si unitatilor subordonate. DMRU ANP deja lucreaza la asta.

 Conform Legii nr 153/2017 (salarizarea-cadru):

Art. 36:Reîncadrarea personalului

(1) La data intrării în vigoare a prezentei legi, reîncadrarea personalului salarizat potrivit prezentei legi se face pe noile funcţii, grade/trepte profesionale, gradaţie corespunzătoare vechimii în muncă şi vechime în specialitate/vechime în învăţământ avute, cu stabilirea salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare şi indemnizaţiilor lunare potrivit art. 38.

Daca avem nomenclator putem deci sa actualizam statele de functii dar ar fi fost excelent ca ministrul Tudorel Toader sa fii procesat corect solicitarea noastra de a grabi cresterea cu 1000 de posturi a efectivelor prevazute pentru sistemul nostru, astfel incat aceastas rescriere de state sa nu vizeze doar denumiri de functii. Pentru ca cele doua hotarari (nomenclator si 1000 de posturi in plus) nu s-au sincronizat, inseamna ca se va munci in doua etape, mai intai la actualizarea functiilor ca denumire si apoi ca efectiv prevazut.

In aceasta perioada, ca urmare a adoptarii Legii nr 153/2017 se lucreaza in paralel la mai multe proiecte de norme subsecvente legii-cadru. Pe langa nomenclatorul proaspat adoptat, urmeaza (adoptare prin HG) regulamentul privind sporurile pentru conditii de munca dar si o serie de ordine de ministru cu metodologii de aplicare a drepturilor salariale prevazute de legea-cadru cu trimitere la ordin de ministru. Pentru regulament era prevazut un termen de 60 de zile (depasit) iar pentru celelalte norme… cat de repede.

In realitate nu avem inca o presiune prea mare avand in vedere faptul ca din noua lege, cel putin in anul 2017 nu se aplica decat prevederile care privesc sporul pentru doctorat care acum este in cuantum de jumatate din salariul minim brut pe tara. In rest, stiti expresia… gheata la mal. Ramanem cu salariile pe care le avem, pana in 10 noiembrie 2017 cand vom primi cei 10% pentru care am ajuns la premierul Romaniei sub amenintari cu proteste (crestere aplicabila incepand cu luna octombrie 2017). Apoi, din 2018, ramane sa vedem ce surprize ne pregatesc guvernantii vazand slalomul pe care au inceput sa-l faca deja printre cresterile de salarii promise si cresterile de contributii plasate exclusiv in sarcina salariatilor, masura pregatita atent in laboratoarele al caror alchimist sef este acelasi Darius Valcov.

 

10 COMMENTS

  1. reorganizarea se face pe functii nu pe oameni / ulterior rescrierii statelor (prin OMJ) unitatile vor face reincadrari (oameni pe posturi) / cu ocazia asta se pot rezolva multe din probleme

  2. Pai s au scos funcții de supraveghere la concurs și mi au spus ca nu am suficient punctaj.sunt in continuare pe agent paza.nu se iau in calcul prevederile legale. Sunt agenți veniți din școala pe2,90 băgați direct.intrebarea mea era:odată cu noile state de funcționare se iau toți oamenii la rând și repoziționati?sau se mearge ca acum??…’după ureche?’

  3. #6 Bizaar 20-09-2017 10:39
    Agent paza clar cu acel 2.70. Parerea mea ca-i o totala lipsa de orientare manageriala. In principiu, oamenii care-ti fac sectie trebuiesc pusi pe coeficienti iar modalitatile sunt multiple. Cea mai eficienta e sa scoti un supraveghetor cu 2.90 din perimetru si sa-l pui sa exercite unde i se reflecta functia si coeficientul. Asta ca o minima disciplina de stat. Corect si eficient din partea celui care te conduce e sa faca loc celor care-si asuma supravegherea.

  4. astea sunt erori de concepere a statelor / funtcia ta de supraveghetor are un maxim de 2,70?!?

  5. Acum avem vreo șansa sa avem funcții de supraveghetor ?eu lucrez de 16 ani numai secție și încă nu sunt pe funcție.am și in momentul de fata 2,70 ca la încadrare.

  6. De cand se vor reechilibra salariile in sistem? Nu e normal ca la reintregrare sociala sa fie salarii mai mari ca in alte departamente

  7. [quote name=”Ștefan Teoroc”]pentru ca nu ai un salariu pentru 2017 / din 2009 avem aceeasi structura salariala continuata prin legi anuale iar acum chiar prin L 153/2017 / si situatia va continua si la anul / abia din 2019 avem modificari mai profunde[/quote]
    Pai de ce nu se ia in seama salariul de acum calculat pe aceiasi formula ca in 2009.Si la salariul ala sa ne plateasca sporurile.Dar de ce sa ne plateasca in mod corect cand ne pot fura.

  8. pentru ca nu ai un salariu pentru 2017 / din 2009 avem aceeasi structura salariala continuata prin legi anuale iar acum chiar prin L 153/2017 / si situatia va continua si la anul / abia din 2019 avem modificari mai profunde

  9. Eu nu inteleg o treaba: daca muncim in 2017 de ce sa nu se calculeze sporurile la salariul din 2017 si nu la ala din 2009.Nu e o furaciune cumva, pe undeva?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)