www.snlp.ro Web analytics

Nomenclatorul de functii – in posesia ANP

strategy 1In urma cu cateva minute am primit confirmarea ca Hotararea de guvern privind nomenclatorul functiilor din sistemul penitenciar (secret de stat) a intrat in sfarsit in posesia ANP. A fost livrat de ceva timp in plic inchis ministrului Justitiei unde a poposit ca de obicei o perioada, pentru ca astazi sa fie pus la dispozitie directorului general ANP. Ce urmeaza?

DMRU ANP lucreaza de ceva timp la noile state de functie (proces care va mai dura) apoi ne vom intalni cu ANP pentru finisari, modificari, observatii. Intre timp, unitatile au facut propuneri privind una dintre marile mize ale noului sistem de salarizare, strans legat de nomenclator si de state de functii, respectiv salariul de comanda care se va acorda si agentilor. Pe acest subiect vom discuta pe larg.

Adiacent dar tot in stransa legatura, se afla pe circuit in Ministerul Justitiei si proiectul de HG pentru suplimentarea cu 1000 de posturi a efectivelor prevazute pentru sistemul penitenciar. Inca o data mentionam ca este vorba despre posturi prevazute, finantarea lor in vederea ocuparii prin concurs fiind un alt demers. O spunem in special pentru acei directori care deja asteapta cu nerabdare noile posturi pentru a le scoate la concurs (exemplu – Targsor). 

Aceasta metoda a ANP de a lucra anticipat pe acte despre care stim ca trebuie emise cu aportul MJ, a devenit o moda, avand in vedere ritmul foarte lent in care circula actele dinspre ordonatorul principal. Stim deja povestea cu remediile compensatorii si mai stim ca ANP nu reuseste sa obtina ordinul de ministru al carui termen legal de emitere a exoirat. Si in acest caz, ANP si-a facut lectiile din timp sperand sa reuseasca cat mai rapid formalizarea efectiva a normelor in raport cu ministerul coordonator.

14 COMMENTS

  1. #13 Doc 07-10-2017 22:36 Scuze de intarziere. Probleme tehnice.
    Intr-adevar exista multi agenti care exercita atributii de ofiteri, chiar si de ofiteri cu functii de comanda (sef tura). Cei care au inteles importanta muncii acestor agenti au suplimentat intr-un fel cu acordarea majorarii de 50% pentru lucrari de exceptie.
    Exista proiect privind salarizarea salariatilor in sistemul penitenciar care prevede acordarea indemnizatiei de comanda si pentru o anumita categorie de agenti, gen sefi schimb, sefi post control, etc, sub rezerva ca acestia sa aiba cel putin 3 oameni in subordine. Intr-o oarecare masura acest proiect a fost definitivat. Urmeaza sa veem cursul legii salarizarii si posibilitatea emiterii ordinului de ministru privind salarizarea in sistemul penitenciar.

  2. [quote name=”lulu”]La Ploiesti,cand se va da sporul de studi,cunoasteti domnule Presedinte.Doamna Constantin,nu are timp pentru ca se pregateste sa devina sef tura.[/quote]
    Nu mai e cazul a picat interviul

  3. În cazul în care un agent îndeplinește atribuțiile un post, care este prevăzut că fiind de ofițer, nu e normal să fie plătit ca un ofițer? Se întâmplă chiar acum probabil că în multe penitenciare din țară, oare de ce sindicatele nu îi sprijină pe acei agenți?

  4. Stefan, rezultatul la testare nu il afli pe loc. Prin urmare, persoana respectiva, programata pe 25 septembrie pentru o functie, putea sa se prezinte si pe 26 septembrie (a doua zi) pentru alta functie? De ce apare programata in doua zile diferite daca testarea se da O SINGURA DATA?
    Exemplificam daca e nevoie.

  5. 1. Există agenţi care au 2 sau 3 sau 4 subordonaţi. La fel, există ofiţeri cu funcţii de execuţie cu 3 sau 4 subordonaţi şi ofiţeri de execuţie fără subordonaţi. Nu credeţi că şi în acest caz se impune o diferenţiere?
    2. Ce înseamnă că ANP lucrează la noile state de funcţii? Verifică statele reeditate? Lucrează la criterii de repartizare la unităţi a celor 1000 de posturi?

  6. iuly – verificam ce e la ploiesti
    isabelle – cam ciudat / sa o numim o mica eroare / in general nu asa trebuie facut am intrebat la testari / raspuns: daca iei aviz la prima nu te mai prezinti la a doua / daca te prezinti doar la a doua testare e valabil doar pt unitatea respectiva
    dana – in prima faza s-a plecat pe un minim de 3 subordonati ca sa se acorde sal de comanda / discutiile nu s-au finalizat / fiecare unitate si-a transmis lista fct de acest criteriu / trebuie respectat un procent maximal de 12% din total functii
    Adrian – avem un ministru fff lent, ce pot spune mai mult / nu rau intentionat dar excesiv de lent / avem o problema mult mai grava cu remediile compensatorii si nu vine nimic dinspre mj / si multe altele

  7. La Ploiesti,cand se va da sporul de studi,cunoasteti domnule Presedinte.Doamna Constantin,nu are timp pentru ca se pregateste sa devina sef tura.

  8. Off topic (sau nu): Este ok ca o persoana sa-si depuna dosar de inscriere pt a concura pe mai multe posturi dintr-o institutie. Asta stim deja.
    Dar este ok ca persoana respectiva sa fie programata la testare psihologica pe data de 25 pentru o functie dar si a doua zi, pe 26, pt alta functie?
    Mai exact si mai pe scurt: e ok sa dea testarea de doua ori in conditiile in care daca o dai o data, rezultatul (pozitiv sau negativ) nu poate fi schimbat timp de 6 luni?

  9. [quote name=”Adrian.”]De statut nu se mai aude nimic? T.T. ne „dribleaza” din nou?[/quote]
    Obișnuiește-te amice! Face parte din gloata roșie care de la 01.01.2018 îți va rânji subtil: „uite banii, nu sunt banii” dacă mă înțelegi:)

  10. Dombule Stefan,va rog sa ne explicati ce categorie de agenti vor fi incadrati ca agenti cu studii superioare conform noii legi de salarizare.De ex. De la evidenta,contabilitate,resurse,socio,educativ?Va multumesc!

  11. Imi raspundeti si mie va rog la intrebarea adresata in sectiunea concursuri / intrebari frecvente? Multumesc!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)