Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

BNS: Cazul Marius Petcu nu este definitoriu pentru intreaga miscare sindicala

Blocul Național Sindical nu poate face comentarii pertinente, la obiect, cu privire la dosarul instrumentat de DNA împotriva lui Marius Petcu, președintele Federației Sanitas și al CNSLR-Frăția.

A fost șocant să aflăm de arestarea sa însă, ca și restul populației, avem acces doar la informațiile publicate de mass-media și nu ne putem pronunța cu privire la vinovăția sau nevinovăția domnului Petcu.

În cazul în care se va dovedi vinovăția acestuia, considerăm că justiția trebuie să își urmeze cursul și să răspundă potrivit legii. Principiul acesta îl susținem indiferent despre cine este vorba, fie că este vorba de Președintele țării, de premier, de miniștri, lideri sindicali, politicieni, patroni sau lucrători.

Regretabil în acest caz este faptul că o situație izolată va ajunge să afecteze întreaga mișcare sindicală, slăbind încrederea în sindicate într-o perioadă în care Guvernul României este mai hotărât ca oricând să calce în picioare drepturile lucrătorilor. Intrarea în vigoare a noului Cod al Muncii va deschide ușa unor abuzuri extreme împotriva lucrătorilor iar sindicatele sunt singurele structuri democratice care pot media în piața muncii în așa fel încât să fie evitate conflictele violente și haosul.

Sperăm că mijloacele de informare în masă și consumatorii de produse media vor avea înțelepciunea să facă diferența între o situație izolată, condamnabilă în cazul dovedirii vinovăției, și restul liderilor sindicali care până acum au acționat corect, în beneficiul lucrătorilor.

Blocul Național Sindical

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • politist de penitenciare 26.07.2017 21:49
  cine te-a adus ,ma,in sistem?pleaca,f ara sa spui,ia si legitimatia ...

  Read more...

   
 • Ady 26.07.2017 18:33
  Daca in urma unui concurs din sursa externa am trecut pe o functie ...

  Read more...

   
 • alxx 26.07.2017 16:31
  Buna ziua, am si eu o intrebare, la sfarsitul lunii viitoare plec in ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 26.07.2017 14:36
  La Sp jilava, ANP a recomandat recorectarea lucrarilor avand in vedere ...

  Read more...

   
 • Marian 26.07.2017 13:39
  Dl Negru, fără sa facă nota discordanta cu genul de colegi pe care ...

  Read more...

Google AdS