www.snlp.ro Web analytics

Pe locuri, fiti gata, transferati!

Ordinul ministrului jurititiei referitor la transferuri este in curs de modificare. Aveti atasata ultima varianta a proiectului actualizat pe baza propunerilor SNLP.

Stim toti ce urmeaza sa se intample la Politie. Mii de politisti vor ramane fara serviciu. Sistemul penitenciar pare sa fie unica institutie din sistemul de aparare nationala care poate ocupa posturi vacante. Tot ceea ce ne vulnerabilizeaza cum ar fi conditiile de munca, riscurile, munca suplimentara, ne ofera totodata si protectie, conferind stabilitate locurilor de munca.

Numarul de detinuti a crescut ingrijorator in ultimele luni de zile (cu aproape 2000) in contextul in care inca nu s-a activat decizia Parlamentului european de repatriere de catre statele din UE a detinutilor de alta cetatenie. Avem toate motivele sa ne asteptam la intrari masive de detinuti spre 2012, acesta fiind principalul motiv pentru care se discuta despre ocuparea unor posturi vacante in sistemul nostru. De la discutie pana la fapte este, insa, drum lung si pe langa un cadru legal concret si aplicabil mai este nevoie si de finantarea unei parti din posturile vacante.

In urma cu putin timp ANP a primit un refuz de la MFP la solicitarea de finantare a unui numar de aproximativ 500 de posturi vacante in vederea ocuparii prin concurs. Poate situatia sa se schimbe in perspectiva disponibilizarilor din Politie? Nu stim sigur care vor fi deciziile politice care vor influenta aceasta situatie, dar in mod cert ne vom exprima opinia si vom solicita ANP sa manifeste maximum de transparenta in procedurile care se vor aplica.

Statutul nostru special prevede posibilitatea efectuarii de transferuri pe posturile vacante din sistem numai dupa ce acestea au fost scoase la concurs si ulterior concursului au ramas in continuare vacante. Reprezentantii MJ au sustinut la ultima sedinta a Comisiei mixte din MJ ca totusi se pot face transferuri si pe functii vacante care nu au fost scoase la concurs, daca se obtine finantare. Motivul afirmatiei ar fi acela ca traversam o situatie speciala in care Guvernul blocheaza pe termen lung concursurile si prima etapa nu mai poate fi astfel parcursa din motive obiective. Ramane de vazut daca ministerul isi va mentine pozitia si in scris si daca se vor face demersuri in vederea finantarii de posturi si aprobarii efective de transferuri din Politie. In caz contrar perspectiva cea mai apropiata ramane modificarea legii nr 293/2004 si flexibilizarea modalitatii de ocupare a posturilor vacante, astfel incat transferul sa nu mai fie tinut in loc de concursuri.

Situatia este destul de ingrata. Nu ne dorim sa blocam avansarea in cariera a propriilor salariati ocupand toate posturile vacante prin transfer (oricum aceasta perspectiva nu este deloc plauzibila) dar nici nu putem fi insensibili la situatia colegilor din Politie, cu atat mai mult cu cat se pare ca prin metoda concursului nu reusim sa ocupam posturi vacante din lipsa de finantare. Din punctul nostru de vedere apreciem ca este necesar sa echilibram in mod cat mai corect situatia si sa manifestam maximum de discernamant in demersurile pe care le vom efectua si in declaratiile pe care le vom face.

Document atasat:

 

37 COMMENTS

  1. Salut Dan si bine ai venit pe site!
    Am auzit si noi ca in realitate criteriile de disponibilizare sunt diferite de cele facute publice.

    Se spune ca ar fi tintiti in primul rand militantii sindicali, in general aia mai tari in gura si mai revendicativi si apoi se acorda o atentie deosebita conservarii pilelelor.

    Ma rog, gura lumii…

  2. Cei care sunt disponibilizati in MAI au o singura vina..Nu au fost pupincuristi si nu au relatii..Cei cu relatii si fetitelor de sub birouri nu li s-au desfintat functiile si nu au dat nici un examen..In MAI AU RAMAS CIURUCURILE iar cei cu adevarat valorosi au fost bagati in examen si au cazut cu note de 9,50 [deoarece si aici au aparut ‘baietii’ care stiau deja subiectele si au luat cu 10] ..Cei disponibilizati sunt cu mult mai buni decat cei ramasi dar nu au sarit la cap chestorilor din MAI..Culmea cei care sunt dati afara nu au nici o abatere disciplinara sunt buni lucratori cu calificative de B si FB iar din cei care raman si nu au dat examen niciodata foarte multi sunt cercetati penal..Doar Dumnezeu mai intelege mafia din MAI

  3. Chiar daca expresia [i]infantila[/i] mi se pare nepotrivita, nu am nimic impotriva recomandarii si dupa cum vezi, nu am nici cea mai mica intentie de a pierde timp cu certuri. Ceea ce am postat au fost replici, pentru ca nu se mai putea. Daca si colegii vor intelege ca avem cu totul alte prioritati decat spalat de rufe si reglat de conturi, va fi in regula.

    Nu cumva sa crezi ca ne-am oprit activitatea si de doua saptamani ne uitam doar pe forumuri si autorizam comentarii. Noianul zilnic de probleme nu s-a oprit nicio clipa.

  4. Stefane, parerea mea este ca decat sa consumam atat de multa energie (si neuroni) in a arunca cu noroi unul in celalalt mai bine o folosim in interesul oamenilor pe care ii reprezinti. Daca pasiunea domnului Dumitrascu, la acest moment, este de a ponegri activitatea SNLP sa-l lasam sa o faca, pana la urma fiecare e liber sa-si exprime parerea dar ideal ar fi sa incetam si sa ne concentram pe lucrurile cu adevarat importante. Sper ca nu vei mai da curs acestor provocari pentru ca nu fac onoare niciuneia din cele doua organizatii si genereaza un efect de domino care se poate resimti mult timp de acum inainte. Asa ca rugamintea mea ar fi: domnilor lasati cearta infantila pe „jucaria preferata” si haideti sa facem ceea ce trebuie sa facem.

  5. Sunt nevoit sa recunosc ca nu avem un singur administrator de site, tocmai din dorinta de a conferi cat mai multa mobilitate dialogului, dar aceasta creeaza si perspective distincte asupra unui dialog, cu riscul de eliminare a nor comentarii.

    Recomand un ton decent al comentariilorr chiar daca folosim ironii, acuze ori alte modalitati de explimare. Este de preferat sa nu coboram excesiv nivelul dezbaterilor.

    Moderarea comentariilor nu cred ca poate fi interpretata ca cenzura.

  6. CONSTAT CU AMARACIUNE DRAGA DOMNULE ADMINISTRATOR DE SITE CA NU MI S-A PUBLICAT UN COMENTARIU DESPRE UN PRESEDINTE fsanp DE LA TG JIU,NU APLICATI ACEIASI METODA DE CENZURA PE CARE O APLICA DL DUMI PE BLOGUL LUI DE SCANDAL,SI RASPUNDETI VEHEMENT LA ATACURILE UNOR PERSOANE DUPLICITARE SI MANIPULATOARE ,PERSOANE RAU INTENTIONATE FARA SCRUPULE CARE-SI URMARESC INTERESUL PERSONAL ,NUMAI INTERESUL PERSONAL!!

  7. Florin, pentru inceput as recomanda sa terminam tirul cu arcul si joaca de-a culorile.

    Ai alunecat suplu, mladios chiar, pe langa ce am scris

    🙂

  8. Dragă Terente,
    Crezi că obrăznicia este o calitate? Îți spun eu ca nu.Dacă faptul că împroști cu mocirlă în stânga și în dreapta este pentru tine o virtute,dacă tot ce comentează unul, altul reprezintă pentru tine(prin savantele elucubrații pe care le enunți) prilejul de a mai saruta cu patos dorsul cuiva,credemă că nu îți faci decât deservicii.Odată că dovedești o lipsă a oricărei forme de respect și a doua că reușești să convingi și pe alții de subțirimea ta intelectuală.Așa că te rog ca atunci când mai faci considerații vizavi de ce a scris unul sau altul făo numai atunci este nevoie și în asa fel încât să nu devi penibil.Vizavi de ce am scris,identificasem și eu tot un paradox în acest articol ca și autorul.L-am făcut și public.Am primit și replica lui Ștefan și am înțeles,respect ce a gândit dar am și libertatea să pot să nu fiu de acord cu el.Dar atât.Nu m-am străduit să vă atribui epitete care mai de care mai ,,inteligente”.Așa că mai reflectează.
    Cu multă stimă Florin Șchiopu

    P.S.Pentru tine și Litovoi
    Cât despre dorința de a ne înțelege, stabiliți o dată,ne întâlnim și vedem ce vrem.Și unii și alții.Și după hotărâm. Împreună.

  9. Dealtfel, Bunule simt, te pricepi la a filozofa pe seama bunei intelegeri si a respectului reciproc intre cele doua structuri sindicale, insa cu exemple de „bun simt” nu stii sa vii.

    Te asiguri ca spui ceva doar de dragul de a spune, eventual mai gasesti cate un motiv sa analizezi textul unora cand acestia fac niste observatii pertinente si cu referire directa la subiectul articolului. Si, bineinteles ca intr-un fel sau altul reusesti sa atragi atentia pentru a ti se raspunde pe masura dar penibilul risca sa ramana in ograda ta, si asa plina de alte lucruri nefiresti si pe alocuri mizerabile.

  10. Interesant cum bunul simt nu te-a manat sa-ti dai seama de riscuri sau consecinte pe parcursul celor doua luni in care liderul vostru ne-a atacat constant pe pagina web oficiala a organizatiei.

    Nu stiu de ce aveam senzatia ca va face placere sa ne marunteasca, sa ne toace cu acuze bombastice.

    Acum, cand intr-un tarziu, oferim o replica, suntem toti pe acelasi plan si daca stai bine sa te gandesti, [u]subsemnatul[/u] este cel care pericliteaza coeziunea, pentru ca nu m-am multumit sa incasez respectuos.

    De curiozitate, pana la aceasta disputa deschisa publicului (nu de noi), aveai perceptia unor sentimente fratesti intre membrii celor doua organizatii?

    Sau mai bine sa-ti reproduc niste expresii la adresa noastra de la penultima voastra adunare la care s-a discutat despre o actiune comuna privind cadourile/plocoanele.

    Parca de prin zona Tg Ocna…
    Expresii tare fratesti

    Inca un exemplu: stii ce a replicat colegul Ionut Mogaldea de la Giurgiu cand a fost intrebat de ce continua cu balariile postate constant pe site? Ca nu are ce face, asa a votat adunarea lui, cum s-o numi aceea…

    Pai daca s-a votat, s-a votat, trebuie sa ne apucam de mascarit. Si uite cum ne-a starnit si a pierdut 40 de membri. Stii morala cu „ceea ce nu te omoara…”. Nu aveam in plan niciun atac, nicio strategie speciala. Intr-un fel, ii multumim! Ne-a fortat sa strangem randurile, sa ne rescriem, sa ne reinventam. In realitate, nu trebuie sa fie mandru de nimic.

    [b]Stimate domnule Bunul simt, aminteste-mi te rog daca vrei si poti, cand vreodata, pana acum, pe site-ul SNLP au fost postate atacuri sau acuze la adresa FSANP ! Poti? Vrei?[/b]

    De ce nu ai prevazut consecintele evidente ale unei strategii pe care v-ati asumat-o toti si de ce nu i-ati recomandat liderului vostru sa se poarte decent, sa nu loveasca orbeste in stanga si-n dreapta in alti sindicalisti, sa nu jigneasca mii de oameni, doar din dorinta de a destructura?

    Brusc, ai viziuni cu consecinte grave in planul miscarii sindicale. In ce ne priveste nu ne poti vedea decat intr-n singur fel: galbeni si cu conducerea sau rai si periculosi pentru miscarea sindicala. E just si asta-mi inspira dragoste. Frateasca

  11. Poate ca acum activitatea nu este afectata – pentru simplul motiv ca nu se intersecteaza in mod direct, dar in eventualitatea necesitatii declansari unor actiuni comune (sau ce s-ar impune a fi comune), ce se va intampla cu URA sadita acum printre UNII dintre membri celor doua sindicate – partizani fanatici al unuia sau celuilalt dintre beligeranti? ATUNCI, aceasta disputa personala, absurda mai ales prin faptul ca e dusa in planul si la nivelul top-sindicalist, e posibil sa-si arate coltii, sfaramand o solidaritate si asa precara. Va asumati, amandoi, in egala masura, acest risc major, ce ar putea reprezenta, in situatii limita, un esec dezastruos al miscarii sindicale din sistem?

  12. Nu stiu sigur ce intelegi prin „a ceda primul”.

    Pana in prezent ne-am multumit cu replici.

    Nu am initiat niciun atac.

    Lipsa de raspuns poate fi interpretata ca incapacitate sau teama si din pacate nu reprezinta o optiune.

    Disputa nu ne afecteaza activitatea sau agenda, doar imaginea si este regretabil dar…

  13. @ Terente

    ȘVÁIȚER s. n. Varietate de brânză fină, asemănătoare cu cașcavalul, prezentând goluri mari în masa ei. – Din germ. Schweizer.

    Semisfertodoctule, „te razi” tare, nu-i asa?

    Cat despre „imbraca o alta fata”, „expresia” e la fel de „originala” (de fapt, originara, ca e „made by Terente”)ca si „o analiza al unui text”. Putin bun-simt macar fata de limba romana, baltitule, daca fata de multi dintre colegii tai nu ai.

    @ Vali

    Amigos, tu vorbesti de aplaudaci? Tu tii lectii despre respect, lupule moralist? (Banuiesc ca stii bancul cu lupu’.) Si, oricum, mai bine „bunul nesimt” deci „simtul nebun”, ca in cazul tau si al tuturor alora de teapa ta.

    @ Stefan Teoroc

    Cum? Nu suntem la… subiect? Nu pot sa cred, atata timp cat „subiectul” arde-n flacari de ceva timp, stropit din belsug cu gaz de ambele „tabere”, incat „inamicii” comuni isi freaca manutele de bucurie, spunandu-si: imbarliga-i drace!

    Mie, poate ca ar trebui sa-mi fie rusine pentru faptul ca ma abat de la „subiect”, dar asta nu ar conta prea mult in contextul general. Pe cand, celor doi lideri de sindicat ai sistemului ar trebui sa le crape obrazurile pentru penibilul situatiei, nu credeti? Cui foloseste toata aceasta mascarada, va intreb, domnule Teoroc? Dezbinarea sindicala nu va fi NICIOADATA in folosul angajatilor, indiferent care ar fi cauza: lupta pentru ciolan sau ambitii de gradinita, gen cine ste masculul alfa. Pentru mine, amandoi sunteti in egala masura vinovati pentru aceasta situatie, si doar cel care va ceda primul (in favoarea intereselor generale) imi va dovedi ca nu este la fel de ipocrit si meschin ca si cei care ne guverneaza… cum ne guverneaza.

  14. Terente,nu vezi ca asta-i ,,Bunul nesimt” deghizat?Daca acest aplaudac al Sauronului ar fi posesorul unui singur neuron ar intelege ca intr-o conversatie trebuie sa acorde respect daca vrea sa-l si primeasca. Asta ar trebui sa invete si mentorul lor Dumitrascu, care ,,nu da doi bani pe opinia lui Baselu”. Pai ba parvenit politic, sindicalist grobian, crezi ca aluia i se rupe ,,inima” de crezurile tale scelerate? Daca macar formal ti-ai respecta partenerii, indiferent de tipul relatiei avute, poate ai fi si tu respectat. Pricepusi (editat de admin), scapata de sub controlul mamicii Macovei, care ai rabufnit si ne improsti pe toti cu (editat admin)?

  15. Da, Bunule simt ! Imbraci o alta fata ! Iti este greu sa pricepi asta ? Nici nu ma mira ! Cuvintele pentru tine „imbraca” strict forme brute…

    Sfertodoctia” ? 😆 „Imbraci” DEX-ul cu niste cuvinte noi ? Iti joaca feste neuronul ! 😉

    [quote name=”Bunul simt”]
    Svaiterul, ce probabil il pretinzi ca fiind cultura ta generala, e mai mult gauri…[/quote]
    😆 😆 😆 😆

    Schweitzer – nu de alta dar corect se scrie asa, este un tip de branza ce prezinta gauri prin forma sa „inteleptule” ! Daca te refereai la un tip de branza cum e casul spre exemplu,era cazul sa aduci in discutie gaurile. Ce este de la sine inteles e clar, nu ? 😆 😆 😆

    Hai ca ma distrezi astazi ! Aaaaaaaa…eram sa uit ! „Svaiterul” e mai mult gauri” ? Suna exact cum ti-a dictat tie neuronul, adica…nu mai mult decat mizerabil !

    Sa ai o seara frumoasa ! Si sa stii ca n-am uitat de pestele ala cu multe oase !

  16. „… imbraca si alta fata…”?!? Doar daca e fata de… masa. 😆 Sfertodoctia are si partea ei… amuzanta. Asta e. Svaiterul, ce probabil il pretinzi ca fiind cultura ta generala, e mai mult gauri…

  17. Pentru Bunul simt,

    O analiza al unui text, se face intr-adevar pe baza unor elemente. Iti este greu sa pricepi, nu ?

    Sa-ti arat ca „Bunul simt” iti este afectat grav cand faci afirmatii gratuite, iti aduc la cunostinta un singur element de care „Schiopul” nu a tinut cont in aprecierea spuselor lui Stefan si pentru care eu am afirmat cele de mai sus, citate de tine.

    Deci, ce am vrut eu sa spun se referea la elementul/tehnica narativa (observatia; detaliul semnificativ), element lipsa in analiza textului de catre Schiop.

    Si, pentru tine Bunule simt, nu am decat un peste sa-ti ofer din balta mea dar unul cu oase multe. Chinuindu-te sa-l mananci, poate-ti vine si mintea la cap intre timp….

  18. [quote name=”Terente”]Florin Schiopu, faci analize pe text in conditiile in care nu detii foarte bine notiuni elementare de analiza in acest sens.
    [/quote]

    Terente – regina baltilor, ce nu detine Florin Schiopu? Notiuni elementare de analiza pentru… analiza? Rade ciungu’ de… 😆 Sazi bland in… balta ta, „specialistule”!

  19. Florin Schiopu, faci analize pe text in conditiile in care nu detii foarte bine notiuni elementare de analiza in acest sens.
    Faptul ca nu intelegi „directia de mers” a unei initiative de reliefare a unui paradox, nu obliga pe nimeni sa-ti dea explicatii. E doar rautatea ta provenita din cu totul alta sursa.

  20. Florin, identificasem un paradox, atata tot. Probabil ca daca acum din prea multa putinta am fi avut schema ocupata 100% si din intamplare numarul de detinuti nu ar fi evoluat spre plus, un anunt cu privire la disponibilizarea a 2000 de posturi din sistemul penitenciar ar fi schimbat puternic perspectiva, nu?

  21. Florin Schiopu, nu cred ca esti atat de „slab” (ca sa nu-ti spun altfel ca te superi) incat sa nu intelegi exact sensul celor scrise de Stefan. De fapt, el nu a facut decat sa exprime ceea ce credem multi dintre noi. Eu mai repede te banuiesc de … rautate. Daca ai vrut sa fii ironic, mai incearca! 😉

  22. Mi-a placut asta:
    ,,Tot ceea ce ne vulnerabilizeaza cum ar fi conditiile de munca, riscurile, munca suplimentara, ne ofera totodata si protectie, conferind stabilitate locurilor de munca.”
    Este de-a dreptul genial.Cum ne justificam noi neputinta.Nu s-au obtinut foarte multe drepturi pentru personal (nici nu vom putea cu asa mesaj), dar sa motivezi ca munca suplimentara, conditiile grele de munca, reprezinta protectie si atuuri pentru stabilitatea locului de munca,suna sublim ,mai ales ca vine de la sindicat.Cu multa stima.

  23. „Nu este vorba nici pe de parte de “corigenti” ramasi in urma examenului.
    Si cum ar putea fi vorba de asa ceva cand au fost si situatii in care 10 colegi au dat concurs doar pentru un singur loc. Aveti impresia ca toti ce 9 ramasi “pe langa” sau “pe din afara” dupa examen sunt corigenti ? Ei bine, va asigur ca au fost si ei foarte bine pregatiti dar pentru doar cateva puncte “au avut ghinion”. Nici intr-un caz nu este vorba de corigenti sau slab pregatiti.
    Sunt si suficiente cazuri in care nici macar nu li s-a permis colegilor sa participe la vreo un concurs unde sa-si apere viitorul. Si din nefericire o parte dintre ei nu au posibilitatea nici pe viitor sa concureze pe vreo un post din diferite motive care nu au nici o treaba cu pregatirea profesionala, practica disciplinara etc. Acesti colegi care pur si simplu au fost pusi la dispozitie si nu au avut din start nici o sansa sa-si gaseasca un loc de munca cu ce credeti ca sunt vinovati. Sau cu ce sunt vinovate familiile acestora. Ei bine, acesti oameni si familiile acestora privesc acum cu speranta catre ANP si apeleaza la solidaritatea celor din sistemul penitenciar. Incercati sa va puneti in locul acestora si sa va raspundeti cum ati proceda in asemenea situatii, iar abia apoi sa “dati cu pietre”.”

  24. …Aşadar, …dacă înainte de testare mai exista o mică probabilitate să ne pricopsim şi cu oameni cu o foarte bună pregătire, iată că dintr-o dată vom alege doar dintre “corigenţi”. Din argumentaţia domnului Filipovici mai remarc, cu reală admiraţie , cum au rămas pe dinafara doctori şi doctoranzi în drept şi ce-or mai avea ei pe acolo, sens în care mă şi întreb cât de geniali sunt cei rămaşi pe funcţii???!!!
    Adevărul e că problema asta a preluării celor de la Poliţiile de frontieră este una delicată dar şi discutabilă. Dacă ar fi să enumerăm argumentele pro şi contra, am găsi suficiente şi de o parte şi de alta. Poate că nu e rău să le acordăm o şansă colegilor de la poliţia de frontieră. Poate că acest lucru ar duce la o întărire veritabilă a relaţiei dintre noi şi ei, şi dacă va fi să fie aşa, ar fi frumos din partea poliţiştilor scăpaţi,deocamdată, de spaima disponibilizărilor, să nu uite că le-am întins , cândva,o mână de ajutor Dacă e să fim sinceri, temerea mea cum că s-ar putea să ne trezim (şi) cu câteva rebuturi este atenuată de realitatea crudă în care ne desfăşurăm activitatea astăzi şi care ne arată, vai, destul de des, câte rebuturi avem deja prin curte şi câţi impostori sunt cocoţaţi în funcţii de conducere în sistemul nostru penitenciar, fie că sunt titulari fie că sunt împuterniciţi. Mai bine, deci, să facem un gest de omenie şi să îi primim cu braţele deschise pe colegii noştri din MAI, cu speranţa că în urma acestui proces de transfer motivele de satisfacţie le vor depăşi pe cele de dezamăgire.”

  25. …Acum gata, am înţeles, s-au dat testarile, au rămas cei mai buni şi restul, toţi oameni unul şi unul, vor veni la noi. Mă întreb, însă, de ce nu spune acest domn Filipovici şi următoarea chestie: că acum ceva vreme, când apăruse zvonul că vor fi măturate zeci şi sute de cadre [angajate de-a valma , acum câţiva ani, în condiţii despre care fiecare ştie de pe la el prin zonă, adică, ce s-o mai ocolim, o grămadă de piloşi şi oportunişti care au făcut buzunarele mari şefilor, şefuţilor şi mai ales, celor de la resurse umane din Poliţia de frontieră] , şefii de inspectorate au cerut subordonaţilor – celor care erau interesaţi, desigur- să facă cereri de transfer la penitenciare, că aveau ei ceva informaţii de sus că se va rezolva cumva. Oamenii sa-u repezit să facă cereri la nivel local, printre ei aflându-se nu numai unii care se temeau că nu vor lua testarea ci, atenţie, şi oameni bine pregătiţi care voiau să scape de naveta obositoare şi costisitoare de la punctele de frontieră până la localităţile lor de domiciliu. A venit vremea testărilor şi, într-un final, s-a stabilit definitiv lista cu cei care vor fi puşi la dispoziţie. Dintr-o dată, şefii de la poliţiile de frontieră au transmis mai jos că nu se va mai pleca prin transfer la penitenciare pe baza cererilor făcute iniţial ci vor pleca doar cei care au picat testarea profesională. (urmeaza oartewa a 3-a)

  26. De pe fsanp:”Acest Filipovici(lider de sindicat de la politia de frontitera Iasi, n.m) mai avea puţin şi ne explica inclusiv pe ce lume trăim noi, cei de la penitenciare, aşa de “indubitabil” a formulat materialul. Le-a găsit locul la toţi, ne-a dat explicaţii semantico-juridice, a pus toate lucrurile la punct, ce mai , urmează doar să ne executăm, că treaba este făcută ireproşabil de severul domn Filipovici! Cred că n-ar fi rău dacă, pe lângă stilul vădit riguros, domnul lider de sindicat ar apela la puţină decenţă şi chiar umilinţă, în sensul bun al cuvântului. (urmeaza…)

  27. Eu zic ca e greu sa fim obiectivi vis-a-vis de subiectul asta…..Daca ne gandim ca puteam fi in locul acelor oameni, parca-parca nu-ti mai vine sa fii asa inversunat.
    Din punctul celalalt de vedere…..poate exagerez eu, dar asta cu finantarea posturilor vacante, cred ca are radacini muuuult mai adanci, unele de culoare politica, altele de alte culori….

  28. Infractionalitatea va creste fata de anii anteriori si totusi guvernul va disponibiliza politisti. Ce e drept, erau cam multi pe la birouri si mai putini pe strada.
    Ne-am putea astepta la o disponibilizare si din randurile noastre dar e putin probabil asta in conditiile in care europenii ne trimit infractorii inapoi. Si nu sunt putini. Insa, masuri cu dosul s-au mai luat, nu ar fi prima data!
    Apropos de pilosi…am mai primit noi in anii trecuti si colegi din armata. Mie nu mi s-au parut a fi printre cei recomandati.

  29. Imi pare rau, Stefan, dar nu m-ai convins. Iti amintesti ca si atunci cand au venit magistratii in sistem s-a discutat despre lipsa cadrelor competente? Adevarat, atunci se punea problema cadrelor de conducere.

    [quote name=”Stefan Teoroc”]Situatia de acum este mai speciala.
    Niciodata pana in prezent nu au fost facute disponibilizari in masa dintr-o institutie a structurii de aparare.

    La reorganizarea MApN s-a mers pe pensionari anticipate si de orice alta culoare.[/quote]
    La MApN au fost desfiintate unitati intregi. Multi dintre militarii care nu s-au putut pensiona au preferat sa plece voluntar. Parte din ei s-au transferat la DGP. Evident, cei cu pile.

    [quote name=”Stefan Teoroc”]Cazul de fata este mai putin controlabil. Multi oameni vor ajunge in strada si sigur nu vor fi dintre smecheri. Acum perspectivele de forte proaspete inclusiv in foisoare sunt destul de mari.[/quote]
    Sa nu ne imbatam cu apa rece. Tranferurile se fac din randul celor activi, nu din randul disponibilizatilor.

    [quote name=”Stefan Teoroc”]Un agent de politie are salariu undeva intre 1500 si 2000 de lei, iar functiile de ofiteri sunt mult sub nivelul celor din sistemul penitenciar, daca vorbim de marea masa a celor care vor fi probabil disponibilizati.[/quote]
    Faptul ca salariile sunt mai mari este un imbold in plus pentru cei care nu sunt amenintati cu disponibilizarea sa vina la bani mai multi, intr-un sistem relativ sigur.

    [quote name=”Stefan Teoroc”]Bineinteles ca niciun sistem nu este impenetrabil si oricat de corecta va fi evaluarea si principiala selectia, tot vor patrunde si elemente mai putin competente. Dar aici intervine si rolul nostru[/quote]
    Stefan, ai vechime in ANP. „Selectia” va avea alte criterii ascunse decat cele ale competentei.

    Si totusi cum ramane cu reciprocitatea transferurilor? Daca la anul se va pune problema disponibilizarilor in ANP cine ne va primi pe noi prin transfer?

  30. Situatia de acum este mai speciala.
    Niciodata pana in prezent nu au fost facute disponibilizari in masa dintr-o institutie a structurii de aparare.

    La reorganizarea MApN s-a mers pe pensionari anticipate si de orice alta culoare.

    Cazul de fata este mai putin controlabil. Multi oameni vor ajunge in strada si sigur nu vor fi dintre smecheri. Acum perspectivele de forte proaspete inclusiv in foisoare sunt destul de mari.

    Un agent de politie are salariu undeva intre 1500 si 2000 de lei, iar functiile de ofiteri sunt mult sub nivelul celor din sistemul penitenciar, daca vorbim de marea masa a celor care vor fi probabil disponibilizati.

    Bineinteles ca niciun sistem nu este impenetrabil si oricat de corecta va fi evaluarea si principiala selectia, tot vor patrunde si elemente mai putin competente. Dar aici intervine si rolul nostru

  31. Personal, nu sunt de acord cu aceste transferuri si imi voi argumenta motivul.

    Inainte de ruptura de MAI, din anii ’90, penitenciarele erau privite ca un fel de batalion disciplinar. Aici erau trimisi toti „inadaptabilii” din politie, servicii etc.

    Dupa ce am „schimbat” ministerul, transferurile au ramas in continuare posibile. Noi am primit tot felul de „ciudati” din MAI sau MApN (un bun exemplu este chiar Dumitrascu transferat de la MAI).

    Cunoaste cineva vreun caz reusit de transfer „invers”? Adica de la DGP/ANP la MAI sau MApN? Eu nu cunosc nici macar unul, desi stiu colegi care au incercat. Si asta pentru ca am fost priviti in continuare drept „lada de gunoi”. 🙁

    Mai mult, din cate stiu (posibil sa ma insel), legislatia MAI si MApN nici nu permite acest lucru. Cu alte cuvinte transferul este unidirectional.

    In conditiile in care reciprocitatea mi se pare a fi o conditie „sine qua non” in cadrul oricarui acord/parteneriat, nu inteleg de ce ar trebui ca noi sa ramanem in continuare „lada colectoare” a celor din MAI si MApN.

    Imi pare foarte rau de colegii politisti, dar nu cred ca cei care vor intra in sistemul penitenciar vor fi selectionati pe baza competentelor. Acest lucru nu a functionat niciodata si nu va functiona, cu atat mai mult, in timpurile noastre.

    Cu siguranta vom deschide calea celor care isi vor gasi pilele necesare. Iar calea nu le va fi deschisa catre posturile din foisoare…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)