www.snlp.ro Web analytics

SPORUL DE CONFIDENTIALITATE 2011-2012

Si iata ca totusi se poate. Istoria se repeta. Aveti mai jos o adresa trimisa de ANP in unitati in vederea calcularii sumelor necesare acordarii sporului de confidentialitate pentru anul 2011.

Aproape similar cu finele anului 2010, cu doar o zi inaintea ultimei zile de lucru din 2011, MJ reuseste, la solicitarile sindicatelor sa regleze situatia sporului de confidentialitate care trebuia acordat in anul 2011 celor care nu l-au avut in suma compensatorie la data de 31 decembrie 2010.

Neinteles de diferit fata de anul trecut este opozitia ANP la acordarea acestui spor pe principiul similaritatii consacrat de Legea salarizarii pe 2011 (L 285/2010). In special DMRU ANP s-a incapatanat sa demonstreze imposibilitatea acordarii sporului inclusiv la ultima sedinta organizata la MJ unde subsemnatul mai aveam putin sa ma iau de gat cu seful DMRU in incercarea de a-l convinge ca greseste in timp ce dumnealui o tinea una si buna ca sporul nu mai este prevazut de legea unitara de salarizare si deci nu mai poate fi acordat. Nu a putut fi convins indiferent de argumentele folosite de SNLP.

Reglarea situatiei pe ultima suta de metri se datoreaza in primul rand MJ prin consilierul ministrului dl Petronel Dobrica care, ulterior sedintei cu sindicatele din 21 decembrie 2011, a efectuat demersurile necesare inclusiv prin relationare cu MMFPS in vederea acordarii sporului. Fara aportul MJ probabil ca ar fi fost nevoie de actiuni specifice sindicale pentru a convinge ANP dar am fi pierdut timp si trecea anul. 12 luni pierdute fara rost, pentru ca in ultimele zile din an sa se reuseasca solutionarea printr-o simpla interpretare a legii, asa cum SNLP a tot explicat in repetate randuri.

Este trist dar aceeasi modalitate de actiune din partea ANP se retine si in cazul vizelor CFP pentru care se putea acorda o majorare de clase fara a fi necesare alte norme, dar a trecut anul fara nicio miscare din partea ANP. DEA nu a cerut, DMRU nu a emis decizii. Voi mai mentiona inca 2-4 majorari care au fost pierdute pe anul 2011 din neglijenta sau indolenta, nu stiu ce sa aleg. Majorarea cu 25 de clase pentru proiecte europene si cu 50 % pentru misiuni speciale, precum si majorarea cu pana la 3 clase pentru titlul de specialist de clasa. Toate aceste majorari necesitau un simplu ordin de ministru prin care se putea trece la aplicarea legii. Proiectul a fost facut de ANP prin vara, pe cand si-a dat seama ca asteapta zadarnic si inexplicabil de la alte ministere si tot din vara a si intepenit intr-un sertar in ANP, de unde nu a mai iesit, se pare tot pentru ca cineva a spus: „lasa ca apare ordinul comun (cu MApN si MAI)”. Justificarile sunt echivoce. Nu are rost sa mai amintesc ca proiectul de Regulament privind acordarea sporurilor pentru conditii de munca nu a fost facut niciodata desi era o obligatie a ordonatorului stabilita prin legea activa de la 1 ian 2011 (L 284).

Cat de curand vine vremea sa contabilizam si sa tragem la raspundere pentru toate aceste sume enorme pierdute din neglijenta, intr-o perioada in care ne-am obisnuit sa primim doar diminuari, iar solicitarile sindicale primesc din start stampila „absurd” si sunt ignorate.

 


 

From: Ioana Serban
Sent: Wednesday, December 28, 2011 4:23 PM
Subject: Spor confidentialitate

Stimati colegi,

Avand in vedere demersurile realizate de Ministerul Justiţiei, sporul de confidentialitate se poate acorda/retrage si in anul 2011 pentru personalul din sistem care a indeplinit conditiile de acordare/retragere in cursul anului 2011.

Cheltuiala cu acest spor va fi inregistrata in contabilitate la luna decembrie 2011, iar plata va fi efectuata pe data de 10 ianuarie 2012.

Pentru a solicita fondurile la Ministerul Justitiei, astfel incat plata acestui spor sa fie efectuata pe data de 10 ianuarie 2012, va rog sa transmiteti impactul financiar determinat de acordarea/retragerea acestui spor pentru personalul care a indeplinit conditiile de acordare/retragere in cursul anului 2011, inclusiv contributiile angajatorului aferente.

Datele vor fi transmise pana MAINE, 29 decembrie 2011, ora 12.

Cu stima,

Ioana SERBAN
Director DEA

107 COMMENTS

  1. Poate ma repet uneori in parte,insa aceasta este reliatatea cruda si noi nu constientizam.Din cate vad multe promisiuni desarte din partea ANP si MJ dar nimic concretizat in avantajul salariatilor,ca t despre alarmele de exercitiu in care se fac doar perchezitii si nu sunt considerate munca suplimentara ce sa mai zic,incalca toate legile ,marca ANP.Concursurile pt. functiile de executie agenti ofietri ar trebui sa fie o prioritate,insa din pacate nici nu se vorbeste despre ele.
    Salarizarea este cum este ,probleme cu sporurile in diferite unitati si MJ prin dl secretar (nou) sustine ca are deschidere spre sindicate si oameni,insa o sa va convingeti ca este gargara si totusi lupta de strada ii poate aduce cu picioarele pe pamant si votul pe care o sa-l acordati cand considera ei ca se vor face alegerile,dar atunci va fi prea tarziu.NU O SA POATA EI FURA CAT PUTETI VOI VOTA! 😳 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😉

  2. Atentie la exprimare Gogule:
    uni se scrie unii , iar nostalgia , acest sentiment invocat de tine , se refera numai la un eveniment trecut. Nu poti fi nostalgic pentru ceva viitor. Formularea ta este pleonastica.

  3. Stefan, în calitate de administrator nu este normal să dai drumu la comentarii care conțin atacuri la persoană sau cuvinte jignitoare.
    Cine vrea să comenteze aici trebuie să se exprime in limita bunului simt.
    Poți să ai o atitudine critică și fără să jignești.
    Sper că nu ne-am molipsit de la concurență.
    Asta apropo de Anonymous.

    Pentru Gogu și susținătorii lui

    Primul lucru pe care ar trebui să-l faci ar fi să citești legislația care îți stabilește drepturile și obligațiile ca lucrător in acest sistem.
    După aia identifică ce drepturi îți sunt încălcate.
    Dacă există o lege care spune că nu poți primi bani pt orele suplimentare ci doar timp liber ce ar trebui să facă liderul de sindicat?
    Și medicul sau asistenta de la spital( civil nu doar penitenciar) lucrează sâmbata și în zilele de sărbători legale pt ca tu să ai unde apela în caz de urgență.
    Si ei primesc doar timp liber și nu plată pt orele suplimentare.
    Când se putea face ceva pt ca aceste legi aberante să nu apară, vezi L330, L284, L285, L pensiilor, noul Cod al muncii sau ordonanța cu reducerile salariale, marea majoritate a angajaților din această țară fascinantă era la bere sau tv.
    Acum suportăm toți și cei care am fost în stradă și ceilalți, urmările lipsei de implicare civică.

  4. Dincolo sunt banate astfel de persoane tot de dincolo,asa ca daca insista in prostii repetitive fara argumente si dovezi,aceiasi soarta fara nici-o mustrare de constiinta ,nu credeam sa spun ca uneori e bun si exemplul lor.Ce Presedinte refulat de la FSANP musca ,e unul care a pierdut mai multi membri si e tare suparat,lasa ca-ti revii tu „tigrule”. 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Te-ai luat de piept prea mult cu Administratia …. 😆 😆 😆

  5. Pt. #98 Anonymous,mai Gogule ai revenit frate,tu acum ti-ai dat marama pe fata esti FSANP-ist,felicitari bonuri pe chiloti.Vorbesti iarasi prostii ca de obicei,insa esti chiar insistent.Cred ca nu stii nici macar cati bani intra pe acolo dar ataci vertiginos la glezna,s-a mai incercat cu minciuni de genul acesta de la colegii de dincolo de unde esti tu dar nu s-a reusit insa tu nu te lasi.Bravos natiune ca in sfarsit te-ai aratat in toata splendoarea,cum de afirmi tu prostiile acestea,le poti si dovedi,cred ca nu asa ca dute si lasa-ne ca sunt fumate. 😆 😆 Cauta altceva nou si credibil.

  6. [quote name=”Anonymous”]Pentru toti SNLP-istii
    Vad ca daca un om, cum il considerati voi , prost, neincrezator, „sageata”, in speta Gogu, daca vrea sa inteleaga de ce nu-i sunt respectate drepturile legale (program de munca, libere, recuperari) ati sarit toti ca niste sacali pe el. [/quote]
    Parerea mea e ca esti tot ala de-si zice „Gogu”. Sau unul dintre ei… Sau o-i fi de pe la prevenire??? Sau… Oricum habar-n’ai despre ce vorbesti…

  7. Ma intreb cate poate suporta romanul si pana cand.Cand va fi a doua revolutie si cand se va desfiinta securitatea contemporana cum imi place mie sa zic a serviciilor slugarnice actuale,cand fratilor,cat?????
    S-a marit bugetul presidentiei,parlamentului si srviciilor secrete !!! iar la prosti le luam din pensii si din salarii,cat putem suporta nedreptatea si piciorul pe grumaz,spionarea comunista,cat?
    In tarile occidentale chiar si in Grecia li s-au redus salariile cu pana la 10% sau li s-au luat unele drepturi cum ar fi al 14-lea (prima de vacanta=sinonim Romania) iar noua ne-au luat 33% si am mai primit 12-13% inapoi.De ce s-au marit bugetele la instutile opresive de mai sus,de ce dle Base si Poc?O sa aflati raspunsul la alegerile acelea indepartate si tot comasate,amanate etc.Sa traiti ca bunica mea,dumnezeu sa o ierte.

  8. Pentru Gogu.
    „Prietene” , tu ai postat comentarii pe acest forum- pe post de săgeată- şi cred că îţi este acordată o importanţă mult prea mare…., aşa că ….dispari , ai început să devii nesimţit.

  9. PTR.DOMNUL GOGU
    Daca tot sunteti atit de neincrezator in activitatea pe care o desfasoara cele doua sindicate,din sistemul penitenciar,puteti solicita prezenta la lucrarile bex-ului.consiliu national,adunare generala.
    Daca ati cunoaste riscurile la care sunt expusi cei care va reprezinta,cu siguranta,atitudinea dumneavoastra fata de sindicat ar fi alta.
    Nu va doresc sa fiti in situatia colegilor de la Galati,arestati ptr. ca si-au facut treaba.
    Dar chiar daca a avut loc acest eveniment nefericit,care s-ar fi putut intimpla in orice unitate din sistem sa stiti ca marea majotitate a lucratorilor,membri si nemembri de sindicat s-au mobilizat timp de un an si jumatate,si au sprijinit financiar,atit cit au putut,familiile celor arestati.
    Deasemenea va informez,ca nu va doresc sa fi fost in pielea mea,in toata aceasta perioada si cine stie cit va continua calvarul si ce urmari va avea.
    Daca a-ti vedea cum se mobilizeaza chiar si oamenii in care nu aveai incredere inainte,a-ti deveni mai uman si mult mai atent la afirmatiile gratuite pe care le faceti.
    Cu mine sau fara mine,cu dumneavoastra sau fara,cele doua sindicate vor merge mai departe,iar greutatile ne vor uni si mai mult

  10. Decizia privind orele suplimentare este mai buna decat cea veche de acum cativa ani insa nu este in totalitate cum ar trebui sa fie . 8) 8) 8)

  11. Mai Gogu asta e habarnist total,dar nu numai el si va explic de ce:
    -Am lucrat 13 ani in operativ,la inceput escorte dupa care schimb.(foisor,sectie,vizita,pc).Am fost mutat prin decizie zilnica la administartiv am pierdut in momentul acela aproximativ 260 lei,iar mie imi spune gogu ca nu exista diferente,uite ca exista multe cum ar fi:spor paza 5%,norma 12 B,spor noapte 25% s.a socoteste gogule daca sti si o sa vezi ca vorbesti prostii mai mari decat tine.Inca o chestie la logistica,financiar daca gresesti o hartie ajungi sigur la parchet poate intrii si la puscarie(in tabara de dupa gratii) sau platesc poate si copii tai cateva miliarde,iar la paza iei cel mult o pedeapsa administrativa,fuge hotul iei 10% pe 1-2 luni,asa ca lasa-ma fratica cu emanatia ta de inteligenta ca esti varza.Crezi ca numai pe schimb se munceste,dar la escorte unde bati iarna cuie fara reseu elctric si vara faci sauna (fara insolatie,ventilator,AC sau umbra unui birou,un scaun tapitat cu spatar,un WC de ceramica cu colac pe el si un hot sa ti-l curete),reumatism nu mai spunem.sau la vizita unde cand sunt zile de sarbatoare nu sti pe unde sa scoti camasa,sa introduci cereri mai nou sa faci programari sa completezi fise,sa controlezi,supraveghezi,insotesti,sa stapanesti situatia,sa te-njure hotul sau familia lui etc..spui ca sti ce este puscaria dar nu sti deat ce-i in foisor unde este o munca foarte grea,in special noaptea unde ei sunt ultima reduta,dar nici acolo nu dai dovada ca sti.las-o mai moale ca vb prosit mai mari ca tine.Intreba la Politie cate ore suplimentare li se recupereaza,nici macar nu sunt pontati,cat li se deconteaza la transportul in CO=200 lei maxim indiferent de destinatie,grupa a II-a de munca,dar nu vreau sa te destept,ramai cum esti prietene. 😆 😉

  12. Gogule draga mie imi esti simpatic,cu toate ca nu-ti dau dreptate in multe,dar esti un luptator pe forum pana acum asta am constatat,uneori este de ajuns dar nu intotdeauna. 😉

    Din cate vad multe promisiuni desarte din partea ANP si MJ dar nimic concretizat in avantajul salariatilor,cat despre alarmele de exercitiu in care se fac doar perchezitii si nu sunt considerate munca suplimentara ce sa mai zic,incalca toate legile ,marca ANP.
    Salarizarea este cum este ,probleme cu sporurile in diferite unitati si MJ prin dl secretar (nou) sustine ca are deschidere spre sindicate si oameni,insa o sa va convingeti ca este gargara si totusi lupta de strada ii poate aduce cu picioarele pe pamant si votul pe care o sa-l acordati cand considera ei ca se vor face alegerile,dar atunci va fi prea tarziu.NU O SA POATA FURA CAT PUTETI VOI VOTA! 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 Astept cu nerabdare Gogule tu nu?

  13. Bai gogule toti nu sunt buni nici de sageti, tu esti bun rau, ce sa mai spun?
    Cate clase ai fratele meu?
    Cu asemenea specimene ca tine ajungem departe!

  14. Si iata o concluzie sanatoasa! 🙂

    Gogule, nu trebuie sa te enervezi asa tare.
    Agresivitatea naste reactii similare.
    Doar nu te asteptai ca toti sa-ti cante in struna cand nu a fost clar pentru nimeni ce anume vrei si de ce ignori toate raspunsurile.
    Nu am anulat niciun comentariu care putea fi in sustinerea ta.

  15. ciolanisti, asta este cuvantul potrivit pentru o mare parte din cei care postati aici, nu mai zic ca foarte multi nu sunteti buni nici de sageti.
    vad ca discutati pe acest forum doar problemele strict care intereseaza angajatii sistemului, pariu ca o mare parte din voi sunteti foarte buni suflori.
    nu sunteti in stare sa acceptati ca cineva sa va critice, sunteti asmutiti sau aruncati ca sagetile in fata.

  16. Gogule,Gogule…ce o sa te faci tu cind o sa se inchida toate magazinele de vise?Jale mare,mare…neuronul tau se va rida,se va micsora si,intr-un final,va disparea!Si atunci sa te tii…o sa incerci sa iti faci un sindicat al tau,in care sa fii si presedinte si vice,si membru si in care o sa fii reales la fiecare congres dupa care te vei contesta si iti vei pune intrebari la care iti vei raspunde singur si pe care tot nu o sa le intelegi.
    E prea lunga fraza?Catalogheaz-o evaziva,e mai simplu.
    P.S. Cred ca te-am vazut la ultimul mare miting…tu erai ala de la balcon,ascuns sub rufele puse la uscat,de frica sa nu te vada superiorii!
    CHE GARGARA ar trebui sa te autointitulezi.Si ca sa parafrazez o trupa de hip-hop ( stai ma nu trebuie sa sari daca am zis hop,nu sunt seful tau)…Ai grija cum pui cuvintele in propozitii ca sa nu te injuri singur!

  17. Pt Calin Rotar,
    Calin nu e nevoie sa-ti prezinti situatie contabila, eu am fost la tine cu ceva ani in urma si am vazut cat de riguros esti. e totul ok.
    Sa stii ca peste tot sunt nemultumiti si refulati, nu te aprinde, eu am cazut in capcana asta cu ceva timp in urma. Adevarul este ca un lider de sindicat pune mult suflet in ce face, multa munca si energie, isi neglijeaza de multe ori familia, chiar isi pune in cui cariera, si pentru ce?
    Pentru gogu?
    Nu, pentru cei multi care apreciaza munca si efortul nostru si care simt pe pilea lor si in activitatea lor ca liderul de sindicat face ceva pentru ei.
    Nu fi mahnit, chiar daca ai de ce, capul sus si daca tu ai constiinta impacata ca ti-ai facut datoria si ai dus la bun sfarsit mandatul e tot ce-ti trebuie.
    La buna vedere, cum spun ardelenii.
    Cat despre gogu, el e o picatura intr-un ocean, a primit ce a cautat si ce a meritat de la ambele sindicate.

  18. Pt. elita 04-01-2012 18:41
    Nu te inteleg,de ce nu ai facut contestatie daca zici ca au fost nereguli,iar dacal-au vazut pe Calin umbland cu urna la alegerile de lavicepresedinte,insemana ca a fost in public si ca afacut ceva in fata lor ai ar trebui sa confirme…insa dumneata vii doar cu presupuneri nefondate dupa cate se pare si cu mici frustari.Sa sti ca oricand poti manipula 4-5 oameni sa retraga sau sa se inscrie intr-un sindicat,daca pleaca asta e raman mai putini si mai buni daca vin tot asta e suntem mai multi mai buni si cu mai multe probleme,cat despre cel care crede ca daca manipuleaza 3-4 oameni are si increderea lor se insala,ei sunt suparati de unele probleme pe care l;e inteleg s-au le-au fost explicate voit sa le inteleaga intr-un fel,dar testul tau era daca ai fi candidat la presedinte sau vicepresedinte si atunci cand ai 200-400 de oameni care ti-au acordat increderea te vei considera apreciat si-ti va fi greu sa multumesti pe toata lumea.Iti recomand sa dai testul de care se pare ca ti-a fost frica in trecut,ai scapa de multe nemultumiri. 😆 😉

  19. Mai Gofule lasa-ne frate cu eliberarea calusului pe sindicate (in special pe acesta),oare la mitinguri greve ai fost tot asa de vocal sau ai stat pe undeva linistit ca fac altii pt. tine..atunci trebuia sa fi vocal,iar cat despre atacurile tale nefondate ,nejustificate sunt parca pe linie de „partid”,propagandistice,daca ai fi un luptator nu ti-ai indrepta furia spre cei care te mai apara cum te mai apara (consideri tu) ci asupra celor care te asupresc daca ti-a ajuns cutitul la os si ai fi un nemultumit nedeghizat,cum mai erau pe la mitinguri securistii contemporani. 😆 😆 😆 😆 😆 La multi ani sa fi sanatos! Canalizeaza-ti energia in directia care trebuie daca esti sincer. 😆 😆 😆 😉 😉 😉

  20. PTR. ACELASI GOGU
    Daca tot sunteti atit de acid la adresa sindicatelor,va garantam ca la viitorul Consiliu National,va invitam sa ne puneti pe tapet problemele care va dor,poate sunt mai sanatoase,iar anp-ul de teama dumneavoastra,ar reactiona numai pozitiv.
    Chiar daca nu sunt de la fsanp,il rog pe domnul Dumitrascu sa va faca si dinsul o invitatie similara.
    Poate vreti sa participati la discutiile pe care le poarta cele doua sindicate cu reprezentantii anp-ului si Ministerul Justitiei,legat de drepturile lucratorilor din sistem.
    Dar ma tem ca este o caciula prea mare ptr. dumneavoastra
    Sincer sa fiu,ma bucur ca aveti o capacitate de asimilare a cunostintelor,iesita din comun,dar daunatoare tocmai ptr. dumneavoastra.
    Mai aveti putin pina la lasitate,daca nu cumva a-ti depasit pragul acesteia.

  21. In toate unitatile de penitenciare,sunt probleme cu pontajul.
    Nici nu poate deveni acelasi pontaj ptr. toate unitatile,deoarece nu exista un numar suficient de cadre.
    Daca orele suplimentare s-ar plati ,cu siguranta ca nu ar mai fi probleme,ba dimpotriva s-ar lucra peste program,fara nici un comentariu.
    Legat de GOGU REVOLUTIONARUL,l-as intreba:
    -a lucrat in sistem pina la demilitarizare-28.09.2004
    -stie sa faca diferenta dintre ordin si dispozitie
    Cu scuzele de rigoare,care se impun,readuc in memoria sa faptul,ca omul din betie se mai trezeste,dar din prostie-NICIODATA.
    Este foarte posibil sa fi gresit in afirmatiile pe care le-am facut,dar va rog sa-mi spuneti:
    Daca de la 01.02.2012 s-ar remilitariza sistemul,care ar fi reactia dumneavoastra?
    Astept un comentariu decent,iar daca tot sunteti barbat,postati cu numele pe care l-ati primit la botez
    Daca nu va tine,sunteti unul dintre cameleonii,care au trasaturi murdare din nastere.

  22. Elita, dincolo de raspunsurile concrete pe care le-a oferit Calin, hai sa fim de acord cu totii ca o reclamatie tardiva si anonima nu poate fi de natura a genera efecte. Daca ai o problema, actionezi pe loc si legal sau statutar. Tardiv si anonim este inutil. Prin urmare putem continua sa batem apa in piua sau putem incerca sa fim constructivi.

  23. Sincer, am timp foarte putin dar o sa raspund tuturor , nu doar lui Stefan despre dinamica membrilor de sindicat din Filiala Penit. Gherla.
    Dupa 1 ian. s-au retras din sindicat 3 membrii si s-a inscris 1. In prezent sunt 450 membrii de sindicat(96% din angajati). Motivele au fost: unul spune ca se pensioneaza (varianta lui) – nu era obligatoriu sa se retraga, al 2-lea mi-a spus ca nu se mai descurca material – discutabil; in conditiile in care l-am intrebat de ce nu a facut-o inainte de a lua cadoul de sarbatori de 100 lei si mi-a spus ca a asteptat sa recupereze din cotizatie ( asta nu este o atitudine de care avem nevoie – parerea mea) si cel de-al 3-lea este cel nemultumit dar nu are nici o solutie (vesnic nemultumit).
    Nu am pretentia sa fiu inteles de toti membrii de sindicat desi la nivel de filiala, cu ajutorul si intelegerea lor , am derulat multe actiuni cu efect individual si de grup. Astfel pentru membrii de sindicat si familiile lor cu probleme medicale s-au dat aprox. 10000 lei, dotari (aer conditionat, racitoare, sala sport): 5000 lei iar o suma mare (aprox. 78000 lei) s-au intors spre membrii cu ocazia zilei de 8 Martie, 29 Iunie si sarbatori de iarna. Am depasit astfel bugetul filialei din cotizatii dar le multumesc pe aceasta cale celor care au donat 2% din impozitul pe venit pe anul 2010 sindicatului.
    Nu sunt perfect, sunt om dar vreau si ajutor nu numai critici si vorbe fara substanta.
    Sanatate, belsug si numai bine la toti, la inceput de an.

  24. Pentru Elita:
    Dupa cate am inteles in toamna se pot transa lucrurile si vis-a-vis de acest Calin. Deci, la treaba daca aveti ceva in gand si considerati ca nu mai sunteti reprezentati cum trebuie.

    Nu am ce sa fac dar chiar trebuie sa te compar cu Gogu. Nu ai inteles nimic din ce ti s-a spus vis-a-vis de cum s-au realizat alegerile la filiala voastra ? Cat timp nu a existat vreo contestatie, cat timp nimeni nu a facut vreun demers oficial catre centru pentru a semnala lucruri ce nu au tinut de ROF-ul SNLP, ce vrei sa faca Stefan ? Sa dea crezare spuselor tale acum si sa actioneze ? Cum ? Sa-l demita pe acest Calin ? Daca s-a intamplat asta, rusinos din partea acestui Calin, mai ales ca este si reprezentatntul la varf al filialei… Voi aveti puterea acolo Elito si numai voi puteti schimba ce nu-i in regula. Actul de reprezentare in SNLP se raliaza unor principii democratice in sensul ca da libertatea exprimarii intentiei de vot si pune in practica dorinta oamenilor in alegeri. Altceva cu ce vrei sa ajute centrul ?

  25. pentru calin eu nu aveam cum sa fac contestatie pentru ca nu am candidat la functia de vicepresedinte si nici nu am semnat nimic si nici nu trebuie sa castig increderea colegilor pentru ca nu am de ce dar te-au vazut colegii umblind pe tine cu urna deci nu-mi spune ca esti un om corect .pentru Stefan intreaba-l pe calin de ce incep colegi sa iasa din sindicat poate ca v-a gasi o varianta buna de raspuns .

  26. daca va atinge omul unde va doare toti ne asemanam cu gogu sau altii care va critica despre alegerile de vicepresedinte era vorba stefane nu de presedinte calin nu avea cum sa aiba contracandidat pentru ca nu au fost alegeri(corecte)pentru functia lui calin .Ce poti face domnul stefan in legatura cu asta eu zic sa nu faci nimic nu te deranja .VA multumesc si imi cer scuze daca v_am deranjat .

  27. Poti munci in privat dar nu in public. SNLP a reusit sa intervina pentru modificarea Statutului special, acum un an.

    Banuiesc ca te orientezi spre privat.
    Trebuie sa ai grija ca ceea ce faci in privat sa nu aiba legatura cu atributiile de serviciu, atat.

  28. Pentru cel care se intitulează ,,Elita”- cam pompos oricum:

    Nu cred că alegerile de la Gherla pentru funcţiile de vicepreşedinte nu au fost transparente. S-a văzut şi rezultatul: a fost ocupată o funcţie, deoarece un singur candidat a obţinut majoritate simplă iar diferenţa fată de ceilalţi a fost semnificativă. ,,Elita” trebuia să ştie că in conformitate cu Statutul şi ROF-ului S.N.L.P. putea sa facă contestaţie dar n-a făcut-o, semnând în consecinţă.

    Referitor la funcţia vacantă îl aştept în toamnă cand vor fi alegeri atât pentru funcţia de preşedinte al filialei cât şi pentru cea vacantă de vicepreşedinte. Sindicatul funcţioneaza dupa un principiu simplu: minoritatea se supune majoritatii, aşa că domnule ,,Elita” te rog să acumulezi încredere ca să obţii majoritate simplă. Cred că mai ai mult de muncit deoarece te asemeni cu ,,gogu” care strigă dar nu are nici o alternativă.

  29. Nu este nici o ironie,vreau sa ma ajuți sa am o activitate și categorii de activități sunt permise.

  30. Gogule vine Militia, ai consumat tot de revelion?
    Tranzistorul unde e? Era japonez. 😳 😮

  31. Propunere pentru Generatie de sacrificiu :

    Pune cu alineat tot ce stii sa faci sau ai putea sa faci in afara orelor de program si te-am putea ajuta cu sfaturi in privinta legitimitatii activitatii pe care ai putea s-o intreprinzi. In fapt, la ce te pricepi ? Poate am putea sa te directionam catre ceva care te-ar ajuta.

    Prsupun ca ai luat in considerare si acel link pe care ti l-am pus la dispozitie.

  32. Nu-mi dau seama daca e ironie sau nu. Spui ca faci ore suplimentare si spoi tocmai din cauza asta mai vrei un job.

    Apoi nu am inteles la ce te referi cand vrei sa te ajut sa gasesti un job. Vrei sa-ti gasim noi o activitate sau te intereseaza ce caetegorii de activitati sunt permise?

  33. Pentru Generatie de sacrificiu:

    Datorita orelor suplimentare, dumneata ai timp liber ? 😥 Da-mi voie te rog, in eventualitatea in care Stefan iti va raspunde, sa vin cu ceva in completare.

    In primul rand, a apela un job care sa-ti ocupe timpul liber, in afara orelor de program, va trebui sa se delimiteze la conditiile impuse de L293 pentru a nu-ti crea probleme.

    In alta ordine de idei, aici pe site, a fost dezbatut un subiect care aborda problema incompatibilitatilor si anume, dreptul de a munci si in privat. Pentru a-ti crea o parere vis-a-vis de acest subiect iti pun la dispozitie subiectul in care s-a dezbatut acest lucru:

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/364-putem-sau-nu-sa-fim-platiti-din-proiecte-europene-putem-munci-in-privat.html

  34. Gogule cand doi iti spun ca esti beat mergi nene si te culca! Daca si snlp si fsanp au dat aceleasi raspunsuri la aiurelile tale ce dumnezeu, sunt amandoi vorbiti?Toti spunem ca e alba tu spui ca e neagra. Sincer ai mari carente de tot felul, si da repet ai dat cu oistea in gard.
    Tu ce solutii vezi la problemele invocate de tine?
    Da o solutie te rog, atat si eu sincer tot pe forum imi cer scuze fata de tine, daca nu ai atunci e grav. Liderii sunt si ei oameni ca si tine, toti suntem supusi greselii, nu evitam raspunsurile, iar daca s-a facut ceva in sistemul nostru s-a facut datorita sindicatelor, sa nu crezi ca orice conducere ar veni in ANP va fi foarte darnica cu noi.
    Esti greu rau in exprimare, tu nu stii ce vrei dar vorbesti in numele colegilor, ai dedublare de personalitate. De ce nu ai candidat la o functie sindicala pentru a-ti pune in practica vocatia?
    Of,Of,of, greu la deal……….

  35. Pacat ca la momentul 2012 mai exista astfel de membrii cu o viziune si o intelegere a lucrurilor atat de ingusta cum este acest Gogu.

    Disparitia celor care nici macar o diploma de bacalaureat nu au fost in stare sa-si procure prin urmarea unor cursuri scolare am considerat-o ca fiind de bun augur pentru un sistem in care personalul nu era catalogat altfel decat ca niste „paznici”. Dar se pare ca nu e de ajuns. Inca mai sunt rataciti niste indivizi prin sistem ce nu pot fi catalogati decat epave irationale.

  36. Cristian, singurele 2 motive pentru care am autorizat tot noianul de comentarii a fost curiozitatea si faptul ca a formulat cuviincios. Apoi oricine are dreptul la raspunsuri. In final, cele 2 motive pentru care probabil ca vom incheia si noi dialogul sunt insensibilitatea la argumente si raspunsuri, si tendinta evidenta de a lovi cu orice pret in imaginea organizatiilor sindicale si a liderilor.

  37. Pentru Elita:
    Pierderea in ceata iti este atribuita stimate domn/doamna din moment ce esti cu totul pe dinafara intelegerii cum functioneaza o organizatie sindicala. Ai transpus o problema strict interna a organizatiei voastre intr-o situatie care ar genera vina liderului SNLP. Printr-o minima incercare de a apela la un rationament logic, vei constata ca problema pe care ai expus-o tu are rezolvare in curtea Gherlei si nu in alta parte.

    Mergand pe ideea ca esti o „elita” ai putea sa aduni in jurul tau un numar considerabil de membrii de sindicat cu ajutoru carora sa iei fata acestui Calin. Si din punctul meu de vedere, a umbla cu urna in calitate de candidat la o astfel de functie tine de incalcarea unor termeni cu privire la statutul SNLP dar dovezile si incercarea de a demonstra asta sunt cele mai relevante motive pentru a se interveni de la centru.

    Intrebare: O sesizare oficiala catre centru ai facut domnule/doamna Elita ?

  38. Buna ziua,
    citesc si iar citesc comentariile ambelor ,,părți” ,concluzia nimic concret .
    Unii dintre noi parca au uitat de vin la servici,in urma cu ceva timp doream sa avem ore suplimentare cât mai multe ,nu vroiam sa se recompenseze cu timp liber doar se plăteau orele ,doar pentru ce muncim cred ca pentru un venit decent.
    PENTRU ȘTEFAN
    Ma puteți ajuta sa găsesc joburi care sa ne ocupe timpul liber pe care îl avem datorita orelor suplimentare .
    Îți mulțumesc anticipat.

  39. Din spirit de transparenta zic ca mai am 2 comentarii inca nemoderate Gogu style. Ezit sa le aprob pentru ca sunt copy paste FSANP si deja acolo subiectul a fost inchis. Plus ca formularea desi incepe prin atac la un sindicat, incheie prin a le blama pe amandoua, in stilul deja carcateristic.

  40. Acum nu te mai inteleg pe tine Stefan 🙂 Dai curs unei situatii create de un „analfabet” din punct de vedere al comunicarii. Gogu asta vrea sa spuna si el ceva, vrea sa-si degaje ce are el mai iteligent din acel creieras si noi intram intr-un joc de’a dreptul tamp creat de acest frustrat.

    Iti inteleg Stefane postura acelui tampon abordata in calitate de lider vis-a-vis de problemele unor membrii de sindicat dar, totusi exista o limita undeva, pana intr-acolo unde acel membru nu da semne de cretinitate. Din acel punct consider ca totul se rezuma la un „flit”.

    Gogule, dreptul de a avea un punct de vedere, dupa cum observi, nu-ti este ingradit. Numai ca respecta odata pentru totdeauna un minim de bun simt cu privire la un dialog normal. Fa o analiza a raspunsurilor ce ti s-au dat aici la problemele ridicate de tine si puncteaza in mod clar cu argumente ce ti se pare deviant in aceste raspunsuri. A puncta continuu pe niste probleme fara a lua in seama si raspunsurile la acestea inseamna ca esti dus cu totul intr-un neant al neputintei.

  41. La o prima analiza, aproape ca te-as incadra la [i]servicii[/i] dar in cazul asta nu esti profesionist pentru ca strategia obsesiv-retorica aplicata nu te duce decat la eliminarea din forumuri.

    Coerenta relativa (nu deranjanta) a postarilor, ritmicitatea, mesajul, retorica, ignorarea raspunsurilor si evitarea atacurilor din lateral cu urmarirea rectilinie si constanta a tintelor principale, accent pe dreptul la exprimare al cotizantilor, drept ingradit de sindicate si inca niscai fineturi, marturisesc ca mi-au trezit putin interesul si am intrat in jocul tau.

    Insa profesionalismul s-ar fi manifestat printr-o mai atenta alegere a postarilor si un echilibru cu ceea ce ti se raspunde.

    Deci ori esti sincer si nemultumit dar totodata indisponibil pentru dialog, ori te comporti cvasiprofesional in incercarea de a da un atac la sindicate. Inca mai analizez. 🙂

  42. Gogule, continua sa ignori total ce spunem si sa strigi! Asta da conversatie!

    Ti-am autorizat 99% dintre postari si am raspuns la tot.
    Concluzia: raspunsurile sunt evazive iar sindicatele nu-si reprezinta salariatii.

    Raspune-mi la o nedumerire. Plecand de la premisa evidenta ca sindicatele nu sunt putere legislativa si nici executiva,[b] cum vezi tu rezolvarea problemei (iau ca exemplu) posturilor vacante din sistem. [/b]Lista este infinita dar uite incep cu ceva. Noi nu ne pricepem, lumineaz-ne tu!

    Bine este iarasi evident ca nu te referi la sindicat ci la lider, la un om. Ori aici este o contradictie in termeni. Cand spui ca SNLP nu lucreaza in interesul cotizantilor spui de fapt ca „noi nu lucram in interesul nostru”, pentru ca pari sa fii membru cotizant, bine nu stim sigur asta dar te credem pe cuvant.

    Apropo, postarea de mai jos incepe cu [i]dle dumitrascu[/i] 🙂

  43. domnule dumitrascu se pare ca nici SNLP si nici FSANP nu lucreaza in interesul angajatilor si cotizantilor.
    am ajuns la concluzia ca aici se urmaresc doar anumite interese, va deranjeaza cand cineva insista pe anumite probleme care nu se rezolva de ani de zile, nu mai zicem ca apar altele care ne fac viata mult mai grea.
    FSANP am crezut ca este un sindicat mai radical, unde oamenii pot posta parerile lor si chiar parerile altor colegi care nu au curajul sa scrie pe aceste forumuri. banati oameni care platesc cotizatii pentru aceste site-uri, pentru ca nu convine cuiva modul direct de a expune anumite realitati. trebuie sa fiti mult mai flexibil ca noi nu avem cui e plange, coducerea ne ignora, anp la fel, mj si ei, guvernul la fel, acum si sindicatele fac front comun cu puterea.
    pe SNLP daca intrebi ceva ti se da cu flit sau isi asuma anumite merite si realizari care la palmasul de rand nu se prea vad. am ajuns sa ne fie aruncate firimituri ca sa tacem din gura, asta nu se poate stiti destul de bine ca mai sunt si oameni care nu pot fi de acord cu anumite puncte de vedere ale conducerilor.
    asa ca lasati oameni sa se exprime, lasati oamenii sa posteze problemele si fixurile asa cum ziceti dumneavoastra pe aceste site-uri.

  44. cum poti sa zici ca sarim gardul atunci cand spunem lucrurilor pe nume, nu mai avem dreptul sa ne exprimam lberi in aceasta tara, sunt probleme reale care se intampla in acest sistem, sunt drepturi stabilite de lege care nu se respecta. vad ca uni dintre colegi sunt nostalgici dupa trecut si im spun aici ca nu au avut concedii si ca plecau de pe sectii ca sa rezolve anumite probleme.
    asta am incercat si eu sa expun.

  45. Mai Elita, ai ce ai cu urna aia si cu Calin, am inteles. Dar nu am inteles exact ce vrei sa fac eu. Urna s-a aflat pe timpul alegerilor in responsabilitatea unui Comitet de 3 persoane care a intocmit si semnat un proces-verbal la final. Toate documentele se afla la centru semnate si inregistrate. Calin, din cate imi amintesc nu a avut contracandidat. Urmeaza si alte alegeri, nimeni nu este tinut sa participe. In SNLP criteriile sunt foarte democratice. Poate candida oricine pe orice functie, cu conditia unica de vechime minim 1 an organizatie.

  46. Gogule, mai taie din exagerari. Un singur comentariu scurt nu a fost publicat dar am modificat postarea mea conform observatiei tale. Ma asteptam sa para logica nepostarea.

    Stii care este problema cu tine? Ai 10% disponibilitate sa asculti argumente si 90% dorinta de a ataca. Cand cele doua se vor echilibra macar vei da o sansa dialogului.

    Ceea ce traduci ca interes pentru activitate este doar baza de lansare pentru atacuri iar cand argumentele noastre pot fi considerate plauzibile le incadrezi rapid ca evazive.

  47. domnu stefan dupa cum vad nu prea iti plac reclamatiile problema de la gherla a ramas in aer cea cu liderul de sindicat care a plimbat urna eu cred ca nu vrei sa-l superi ca de e cumnat cu marele director baraian din anp .Oricum eu tin sa va multumesc si va rog sa nu-l suparati prea tare pe calin ca de nu se stie. sper ca acest comentariu sa apara pe site ca am mai trimis unul si sa pierdut in ceata

  48. incerc sa obtin pentu o mare parte din colegii din sistem care lucreaza pe schimburi iste raspunsuri de la liderii nostri de sindicat, raspunsuri care se tot lasa asteptate. aseara am incercat sa mai public ceva comentarii de interes si actualitiate, probleme care tot treneaza si ad ca nu au fost moderate si publicate. mentionez ca limbajul nu putea fi o cauza in a nu fi publicate.. stimati colegi ori suntem uniti si punem piciorl i prag ori acceptam tot ce se intampla fapt pentru care ne meritam soarta.
    nu se poate ca sindicatele care reprezinta interesele noastre sa tot ne amageasca de ani de zile iar noi sa credem toate astea, nuse poate ca anumite comentarii sau interventii bune sau rele sa nu fie publicate si cenzurate de liderii nostri.
    haideti sa cerem rasunsuri, sa gasim rezolvari si sa vedem ce fac sindicatele pentru noi.

  49. Acum ceva vreme…sa tot fie vreo 11 ani..lucram cu Teoroc pe sectie. Lucrurile erau mult mai grave decat acum. 2 subofiteri la 800 de detinuti. Noaptea era de groaza, ziua unu era la cab. med. unu mergea sa ridice masa…incuiam sectia si plecam.. Ehe alte vremuri…Dar la poarta erau 500 ca tine Gogule, 500 care nu stiau cat sa cotizeze mai mult pentru angajare, un porc, un butoi cu vin, bani…erati disperati sa lucrati in sistem. Erati jmecheri. Mergi pe strada si vezi un fpss imbracat militean, dar fara cascheta. Nici nu o mai cara cu el si nu ca nu o are ci…de este militean.. Eu imi cumparam haine de la magazinul de langa gara de nord. Lucram12/24. In anul 2001 am avut 5 zile de co si jumatate de zi libera ca asa vrut Beșa. Nu va nteleg daca nu va convine si considerati ca meritati mai mult de ,, DE CE NU PLECATI DIN SISTEM???,, Aveti doar drepturi nu si obligatii…reflectati!

  50. Gogule, dupa cum am afirmat, „Gogu” este emblema unei parti a societatii ce se zbate in ambiguu si incertitudine. Si asta, datorita doar a faptului ca nu accepta ca in viata trebuie sa mai puna si mana pe o carte sa mai citeasca din cand in cand pentru a-si dezvolta inspre bine perceptia asupra lucrurilor din jurul lui.

    Nu sunt purtatorul de cuvant al nimanui ci doar exprim o opinie personala. Daca tu ai invatat ca aici nu poti fi altceva decat o vuvuzela obosita fsanp-ista este strict problema ta. Sincer, deranjezi enorm aruncand cu dejectii pe treaba unor oameni carora chiar le pasa. Si arunci cu dejectii fara a te informa catusi de putin vis-a-vis de constatarile tale. Doar vorbe goale din partea unui om submediocru.

    Reclami faptul ca iti petreci sarbatorile la munca ca si cum cineva te-ar obliga sa faci asta existand si o alta optiune in viziunea ta. De ce ai ales sa muncesti intr-un asemenea loc daca erai constient ca altfel nu se poate ? Asa e ! Este greu sa muncesti intr-o zi de sarbatoare cum este Craciunul nefiind alaturi de familie dar…….ASTA E MESERIA PE CARE TI-AI ALES-O !
    Traiesti intr-o societate libera in care alegerea iti apartine. Exista si varianta demisiei pentru tine. Cel putin, pentru tine care nu intelegi atunci cand iti sunt explicate niste lucruri atat de corect si pentru care ar trebui sa multumesti ca cineva iti sta la dispozitie pentru asta.
    Nu-i iau apararea lui Stefan dar multi altii ti-ar fi expediat un sut direct in anus (spre ex. Dumitrascu) daca abordai o astfel de atitudine ilogica si total nesimtita pe alocuri.

  51. Gogule mare e gradina lui dumnezeu si tu faci din ea. Ai sarit gardul rau de tot.
    Ce vrei tu de fapt?
    Dupa cum scri nu prea cred ca ai fost pe afara cum te lauzi si nici nu ai habar cu ce se mananca sindicatul si ce poate el face legal.
    Frumoasa logica ai si cate probleme ai descoperit tu?
    Prin astea se incalca legea si regulamentele?
    Dupa cate vad eu nici pe fsanp nu ai primit raspunsul dorit de tine, pentru ca nu se poate raspunde cum vrei tu ci cum spune legea pe care tot tu o invoci.

  52. Efortul de a purta un dialog pare a fi inutil.
    Totul este fara rost si raspunsurile mele evazive
    🙂

  53. cristiane… vorbeste tata in numele tau si lasa-l pe domnul teoroc sa raspunda, esti cumva purtatorul de cuvant al dumnealui….
    astea sunt realitati pe care o foarte mare parte din personal le traieste zilnic, oameni care nu stiu ce este paste, craciun, revelion sau weekend-uri in care probabil tu mergi cu familia.

  54. Ca sa mai vezi cat de putin imi paza de operativ, iaca cu ce m-am delectat astazi intre doua atipeli pe banii cotizantilor

    Este doar proiectul unei adrese la care am inceput sa lucrez azi si continam elaborarea prin dialog cu toti liderii incercand sa ajutam ANP sa se miste intr-un sens bun. Ca idee, eu ma incapatanez sa cred ca salariatii din ANP nu sunt dusmani de clasa ci colegi, frati si prieteni, profesionisti care muncesc si isi fac treaba desi de multe ori rezultatele nu se vad neaparat in buzunarele salariatilor sau in conditiile de munca, desi sunt multe lucruri care mai trebuie rezolvate. Nu voi inceta sa cer, sa pretind, sa imping dar nici nu voi cadea in capcana luptei de clasa doar de dragul imaginii. Atunci cand vom sesiza joc necinstit, vom sanctiona. In rest, la treaba frate ca este nevoie si de idei si propuneri nu doar de reclamatii.

    (link eliminat de admin)

  55. raspunsuri largi si evazive ca de obicei.

    nu este posibil ca sa platesti asistenta medicala si sa nu beneficiezi de gratuitate conform legii si statutului nostru. bine o sa imi ziceti ca au decis o alta modalitate de decontare, dar acei ganditori au luat in calcul ca omul nu se poate imbolnavi la comanda si ca atunci cand se imbolnaveste n uare banii necesari sa isi cumpere acele medicamente necesare.
    stiti ca sunt retete la decontat de anul trecut , retete care nu s-au decontat nici pana in prezent….. nu au bani, sindicatele accepta acest lucru?

    oameni, personal sau cum ne caracterizati ..
    cum mama naibii se face ca numai la schimburi nu se gasesc oameni, in rest se tot infiinteaza posturi prin unitati aiurea, unele pe care sunt sigur ca le stiti dar nu vreti sa le vedeti sunt inventate, nici nu figureaza in statul de plata.

    pauza de masa pentru schimburi nu exista si colegii de prin unitati cred ca pot confirma, ma refer la schimburi bineinteles.

    cum sa nu se rezolve cu liberele cand avem niste legi care ne sunt incalcate in mod abuziv, asa ca va rog sa cautati si alte solutii legale de rezolvare daca nu gasiti intelegere.

    nu am nimic personal cu dumneavoastra, pe mine ca si pe colegii mei care nu ne sunt respectate aceste drepturi legale ne nemultumeste taraganarea asta tacita in a gasi ceva rezolvari.

  56. Goguleeeeeeeeeeeeeeeeee

    Ai facut numai constatari ale unor stari de fapt fata de care partea sindicala a purtat multe „razboaie”. Ai citit mai Gogule vreo informare, vreo nota a ceea ce s-a intamplat si cum a reactionat structura sindicala a SNLP vis-a-vis de cele ce le expui ? Arunci doar vorbe entru a baga in seama cu ceva si sa vrei sa pari doar interesant ?

    Mare-i gradina Domnului si multe „epave” se plimba prin ea. Cel putin, in sistemul asta, „epavele” mediteaza de pe un fund al unei mari careia nu-i cunoaste nimeni adancimea.

    Pentru tine Gogule, poate te straduiesti sa scoti mai mult din tine decat energia degajata de un singur neuron:

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/412-mj-a-dat-curs-solicitarii-snlp.html

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/406-stimati-angajatori-dragi-ordonatori.html

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/405-salarizare-bugetari-2012.html

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/397-rectificarea-s-a-aprobat-problemele-continua-interventie-snlp.html

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/385-control-medical-periodic-medicina-muncii.html

    COTESTE GOGULE MACAR ATAT !

  57. Personal, ma agaseaza afirmatia asta pe care o tot faci si te rog pentru ultima oara sa renunti la ea.

    Am luat act de lista ta si ceva ma face sa cred ca ai mai postat ceva asemanator pe care am si purtat o discutie. Spune-mi daca ma insel.

    1. lipsa de personal nu se poate regla dect prin concursuri si prin repartitii din scoli. Concursurile sunt in derulare atat cat permite Boc (majoritatea posturilor fiind blocate) iar din scoli anul asta ne vin… 500 de oameni!
    2. pauza legala conform Acord este de 30 de min/zi din timpul programului si a fost negociata de sindicate. De la o unitate la alta respectarea acestei prevederi poate fi impusa. Daca totusi la perimetru exista o singura rezerva, pana la alte angajari, cum propui sa facem ca sindicate?
    3. sporul de pericol este similar operativ si adm-tiv si la el nu se poate umbla decat daca vrem sa-i dam in jos pe colegii din adm / in sus pentru operativ nu se poate / salariile sunt inghetate prin lege la nivelul lunii dec 2009, apoi oct 2010 si acum dec 2011 / nu pot fi modificate / daca ai o propunere concreta, te rog
    4. cu liberele si repausul am explicat / putem aprofunda / maine sper ca vom reusi sa obtinem emiterea deciziei ANP pentru clarificarea pontarii
    5. nu sunt sigur la ce te referi protectie sau dotare / daca dotarea se face si tocmai s-a reusit achizitionarea unor materiale pe care le veei vedea probabil curand si in unitatea ta, protectia este un termen abstract care trebuie reglementat prin lege si avem un proiect la care lucram / s-a transmis in teritoriu
    6. ce anume sa rezolvam la asistenta? mai concret
    7. imputernicirile sunt o consecinta a neocuparii posturilor prin concurs / e vorba de cele de conducere / estimez ca anul acesta problema se va rezolva 90%
    8. incompatibilitatile sunt stabilite prin statut special (art 50 din L 293/2004 republicata) / daca ai un caz concret il poti sesiza si aici

    continua-ti lista

  58. ok.

    1. pe schimburi se lucreaza cu deficit de oameni si in afara cadrului legal.
    2. pauza legala si oficiala de masa, care sa se respecte
    3. cum se face ca la salarii nu se prea cunoaste mare diferenta la cei care lucreaza in schimburi, fata de cei care lucreaza la 8 ore…. dimpotriva cei de la 8 ore iau mai mult in multe cazuri.
    4. liberele legale conform legilor in vigoare de sarbatori legale si in cele de repaos saptamanal.
    5. repartizarea oamenilor pe posturi in asa fel incat cei care lucreaza pe sectiile de detinere sa aiba un minim de siguranta
    6. rezolvati odata cu asistenta medicala si medicamentele pentru angajatii pe care ii reprezentati si membrii familiilor acestora.
    7. sa se inceteze odata cu imputernicirile pe functiile de conducere
    8. nepotismul si rubedeniile din acest sistem sa nu mai lucreze absolut nimeni sub comanda unui sef ruda, in aceiasi insititutie sau in subordonare directa.

    daca mai vreti va dau liste la infinit din astea, cunosc acest sistem mult mai bine decat credeti dumneavoastra.

    am zis ca merg pe postrea pe ambele site-uri si asa voi face, trebuie sa analizam ambele raspunsuri si rezolvari deoarece cam aceiasi angajati si din acelasi sistem ii reprezentati.

  59. Domnule Gogu,
    Prin popor circula zvonul ca „Gogu” este un individ mediocru, pe aocuri cu mult mai slab la minte decat ponderea normala. Acum am inteles ca sunteti un „Gogu” fsanp-ist caruia frustrarile ii sunt ii sunt implementate in fiinta proprie ca paduchii intr-un cap jegos.

    Daca dumneata intrebi si ceri rezultate din partea unui lider de sindicat, eu iti ceri tie membrule de sindicat sa-mi spui cum te implici in treaba asta cu sindicatul. Ca de ! Doar tu in calitate de membru si multi altii ca tine sunt sindicatul, nu ? In afara de doza de ipocrizie de care dai dovada, imi asum a te caracteriza ca fiind acel inconstient al vremurilor in care traim si se pare ca importanta care ti se acorda este cu mult mai mare decat ce ar trebui sa ti se ofere.

    Vis-a-vis de cerintele tale domnule Gogu, ti s-au adus explicatii, unele mai soft, altele pe intelesul tau dar te incapatanezi a nu le da importanta. Creeaza-ti un cliseu al propriei persoane in acest caz si expune-te. Deocamdata nu expui decat habarnism fsanp-ist si imposibil de digerat conform unei rationament normal.

  60. Gogule, pana acum am aauzit de la tine doar nemultumiri, amenintari si acuze. Nimic din ce facem noi nu este util. Uite, fac o promisiune publica in fata ta si a utilizatorilor site-ului:

    [b]Fa-mi o propunere concreta legata de schimburi operative sau de ce alta problema prioritara pe care o identifici si promit ca in cel mai scurt timp sa ai o opinie oficiala de la ANP /Mj si eventual un rezultat concret pe propunerea ta, pe care o voi sustine total si dezinteresat. Voi mentine public dialogul nostru si demersurile pe care le voi face. [/b]Hai sa experimentam impreuna, sa studiem si sa producem. Sunt numai ochi si urechi!

  61. http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/406-stimati-angajatori-dragi-ordonatori.html

    http://www.snlp.ro/stiri-si-noutati/articole-publicate/412-mj-a-dat-curs-solicitarii-snlp.html

    Cu putin efort vei observa ca tocmai SNLP prin persoana subsemnatului a impins inca o data MJ si ANP de la spate spre rezolvarea problemelor legate de salarizare

    Dar imi dau seama ca ai intrat pur si simplu intr-o divergenta cu mine si incerci sa demonstrezi ceva

    Nu am nimic impotriva sa purtam un dialog cu conditia de a discuta la subiect si de a evita intrebarile ostile si generice de tipul „ce faceti pentru cotizatii?”

    Daca nu vom avea raspunsuri la intrebarile si problemele de bun simt, daca nu vom putea dovedi demrsuri si presiuni permanant facute pentru rezolvarea de probleme, atunci pot intelege o reactie mai impetuoasa

    Dar asa cum tu exprimi suspiciuni cu privire la faptul ca eu ca lider sug banii poporului si dorm pe o ureche (chiar si acu fac asta dupa cum observi / abia mi-am inceput partea a 3a a zilei pe site-uri si forumuri) si eu pot manifesta suspiciuni cu privire la o agresivitate nascuta din neinformare sau poate dezinteres pentru activitatea sindicala.

  62. vrem sa vedem adevarata fata a sindicatelor din tara asta…. ce am vazut eu de prin alte tari nu se prea potriveste cu ce se intampla la noi…. nu va amenint pentru ca nu imi sta in caracter, am mai postat cu ceva in urma sau am mai incercat sa postez si nu prea ati dat accept..

  63. Nu ma enervez deloc, de unde deduci ?
    Nu tin nici la formalisme / asta in caz in care sesizezi lipsa de protocol pe care o abordez / poti proceda la fel

    Sa inteleg ca doresti un raport de activitate?

    Si renunta te rog la amenintarea cu postarea la concurenta. Nu este o garantie a autorizarii comentariilor.

  64. eu am intrebat ceva? ca si cotizant pentru salariul pe care dumneavoastra liderii de sindicat le primiti, aveti obligatia sa dati niste raspunsuri legale cu acoperire de documente ca ne-am saturat de vorbe….. concluziile nu le trag nici eu si nici dumneavoastra, cei care platesc cotizatiile sunt in aceasta masura?
    va rog domnule teoroc sa nu va mai enervati si sa explicati oamenilor realitatea, ce faceti dumneavoastra ca lider de sindicat platit pentru treaba asta…..sa ne aparati drepturile , parca?

    am sa public pe ambele forumuri sindicale acest comentariu, incep sa devin suspicios.

  65. De ce nu? Sa facem 10 sindicate in loc de 1, ba chiar 100, cu cate 100 de birouri executive si 500 de lideri sindicali.

    Nu este bun SNLP cu 7000 de membri si 40 de lideri, vrem sindicate mici cu cat mai multi lideri. Lesne de inteles de ce.

    Scindarea sindicala pe corpuri este un subiect vechi si desuet. A tot fost dezbatut. Cine isi doreste asa ceva – succes. O sa fie sindicatul agentilor si sindicatul ofiterilor, cel al medicilor si apoi cateva ale educatorilor si contabililor, ceva pe juristi si asa mai departe.

    Cand o veni vremea negocierilor, vedem cum reusesc a se reprezenta si ce reusesc sa emane. Poate chiar reusim sa dublam bugetul alocat de Boc, cine stie.

    Ofiterii vor trage pentru ei si agentii pt corpul agentilor. Nu va mai fi un sistem ci 10 factiuni rivale. Dupa ce se vor zgaria pe fata in negocieri vor merge la serviciu si se vor fugari prin curte. Care pe care – asta e esenta sistemului penitenciar.

    Tovarasi de arme si inamici, colegi si detinuti, un razboi permanent – inceputul sfarsitului. Ne-o facem cu mana noastra. Dar e bine ca suntem barbati, desi putin maso. Cand s-o epuiza testosteronu sa vedem cu ce ramanem.

    Apoi cand o veni vremea protestelor si grevelor, iar vom vedea care pe care, va fi ca la concurs, se vor inghesui care sa aiba mai multi membri in greva: 🙂

  66. Stimate domn Gogu,
    As avea rugamintea „fierbinte” de a va indeparta ochelarii specifici unui cal si sa priviti lucrurile putin mai in ansamblu. In fapt, a constientiza ca un schimb implica niste riscuri asumate. Cel putin in privinta acestor zile de sarbatori legale.
    Nu va imaginati ca cineva TREBUIE sa asigure continuitatea unui serviciu in interiorul unui penitenciar ? Cum ati prefera domnule Gogu ? Sa lasam puscaria in zilele de sarbatoare goala, fara paza si servicii specifice ?

    Din pacate, sistemul de compensare a acestor zile sufera foarte mult. Dar nu este vina unui lider de sindicat. La aceasta chestiune concura o sumedenie de alte motive pe care, daca v-ati indeparta acei ochelari, le-ati constientiza pana in maduva oaselor dumneavoastra. Traim intr-un stat in care cei de la putere fac ce vor si cum vor pentru ca noi cu totii, inclusiv dumneavoastra, permiteti asta. Dar sa revenim un pic mai „pe realul” situatiei noastre.

    Ati facut referire la acele zile de sambata sau duminica in care pot pica sarbatorile legale. In acest caz ZILELE LUCRATOARE sunt aceleasi si pentru schimburi si pentru cei d la birouri. Si chiar cred ca unii sunt chiar foarte prosti daca nu pricep un lucru atat de marunt. NUMAI ZILELE LUCRATOARE IN CARE PICA SARBATORILE LEGALE SUNT PONTATE CA ORE SUPLIMENTARE PENTRU SCHIMBURI DACA ISI FAC SERVICIUL IN ACESTE ZILE si aceste zile se scad implicit de la numarul de zile lucratoare pentru luna respectiva.
    Deci, atat dumneata Gogule cat si cel de la birouri „beneficiaza” de aceleasi zile lucratoare in situatia asta numai ca, pentru cel de la birou zilele in care pica sarbatorile legale sunt considerate ca fiind „libere” iar pentru schimburi transformadu-se in „ore suplimentare”.

    In final, scindarea sindicala la care apelezi mister Gogu, din punctul meu de vedere, reprezinta o doza de inconstienta dusa la extrem nascuta dintr-o ratiune dictata de o infima materie cenusie.

  67. Ai dreptate vandalu 2008, noi mereu cautam vinovati si doar sectorul unde lucram noi e important. E mai usor decat sa cauti solutii, perfect adevarat.
    Cum sa-l convingem noi pe Gogu ca daca sarbatoarea de Craciun cade duminica oricum acea zi era nelucratoare. Problema e pentru aceste zile de sarbatori legale altele decar sambata si duminica ce cad in zilele lucratoare sa fie platite.
    dublu sau ca la Ministerul Sanatatii, dar acolo sunt garzi, sa fie recuperate tot dublu.
    Ii inteleg supararea lui Gogu, am lucrat peste 15 ani numai la tura de 12/24, cand au fost ani in care am lucrat in noaptea de Revelion 3 ani la consecutiv. Sa nu credeti ca am picat dintr-un sistem paralel cu al nostru si nu stim cei care suntem lideri cu ce se mananca meseria.
    E clar e loc de mai bine, dar sa afirmi faptul ca suntem aparatorii conducerii, e total fals, cu ce ne mai pot cumpara?
    Adio prime, adio salarii de merit, adio functii de conducere pentru cei care sunt ofiteri. Ce parghii mai au directorii?Niciuna.
    Ce-i poate oferi directorul general ANP lui Stefan pentru ai acoperii incalacarea legii si a regulamentelor asa cum spui tu?

  68. de azi am decis ca orice postare a mea pe aceste forumuri sau site-uri sa le fac p[ublice pe ambele SNLP&FSANP.
    vreau sa vad atat eu cat si colegii mei din sistem raspunsurile ambelor sindicate si corectitudinea lor.
    trebuie sa ne facem o parere si sa alegem ce sindicat ne reprezinta cu adevarat interesele, trebuie sa vedem corectitudine lor, trebuie sa vedem implicarea lor in a ne apara interesele.
    asa ca: va rog pe toti cei care aveti intrebari pertinente, legale si de interes majoritar sa faceti publice interpelarile dumneavoastra pe ambele site-uri si sa vedem raspunsurile lor.

    astept raspuns cu privire la situatia schimburilor referitor la zilele de sarbatori legale si cele de repaos saptamanal….conform legilor in vigoare, cu documente, interventii legale la minister, anp si raspunsurile acestora?

  69. cum sa se scada daca aceste sarbatori pica sambata si duminica…. dumneata nu intelegi ca astea sunt valabile decat pentru cei de la birouri.
    schimburile cum mama naibi sa calculeze cand voi le cantati in struna… nu va mai faceti ca nu pricepeti , sau voi credeti ca noi suntem asa prosti.

  70. Daca atat ai inteles din explicatie, ca eu sunt aparator al conducerii, nu avem multe sanse sa rezolvam vreodata.

    Desi apreciez ca explicatia mea a fost destul de clara si nu are rost sa o reiau, voi preciza ca si in cazul schimburilor sarbatorile se scad din zilele lucratoare fata de care ti se calculeaza orele suplimentare.

    Daca luna are un numar mai mic de zile lucratoare si tu lucrezi in tura – program normal, atunci vei avea mai multe ore suplimentare care necesita recuperare.

  71. domul stefan apreciez punctul dumneavoastra de vedere, dar va spun sincer ca sunt total nemultumit de el.
    bine explicati ca se scad numarul de zile lucratoare, intrebarea mea este si daca pastele, craciunul, revelionul sau alte sarbatori legalepica sambata si duminica, din ce zile lucratoare se scad? tot din cele ale schimburilor, nu?
    va rog sa nu mai incercati sa dati exemple asa de evazive, ori sunteti lider de sindicat platit din banii nostri, ori sunteti aparator al conducerilor.
    acelasi comentariu am sa il postez si pe fsanp sa vad ce raspunsuri primim noi cei din schimburi.
    domnule teoroc si domnule dumitrascu vreau sa vad un spirit adevarat de lideri de sindicat, vrem sa vedem din partea snlp altceva decat de ati facut pana acuma, nu le mai cantati in struna astora pentru ca noi suferim, se lucreaza pe schimburi cu incalcarea flagranta a legilor si regulamentelor si voi acceptati tacit acest lucru.

  72. Planificarea este un element de maximă importanță, dar și puterea de a accepta că există și alte tipuri de program de muncă sau capacitatea de a face o analiză atentă a posturilor, și asta nu numai în pază, ci în toate sectoarele. Din păcate, ne lovim de prea mulți păreriști și de oameni stăpâniți de interese mărunte. Suntem profesioniști în a căuta vinovați, nu soluții, ăsta e marele nostru defect. Toate sectoarele de muncă sunt importante, fără îndoială, dar asta nu înseamnă că nu trebuie fiecare în parte evaluat și toți colegii să ajungă la o încărcare de sarcini, cât de cât echilibrată. Se pot face multe lucruri, cu siguranță că sunt soluții, iar dialogul este cel care poate constitui un bun declașator al schimbării.

  73. Stefan ai dreptate daca se face o planificare inteligenta nu se fac ore suplimentare foarte multe. Dar cine sa faca aceasta planificare?
    La Jilava in luna decembrie turele au acumulat foarte multe ore suplimentare, au fost in total 11 zile nelucratoare, colegii mei au intre 20 si 50 de ore suplimentare.
    Operativul se reduce pe zi ce trece, parca intra la apa, oameni detasati si delegati din operativ pe la INM, ANP, MJ,Cetatenie, pe unde vrei si pe unde nu vrei.
    Daca toti acestia ar lucra efectiv in operativ nu ar mai fi nevoie de al 5-lea schimb, ar fi oameni suficienti pentru acordarea la timp a liberelor.

    Pt xxx, sa stii ca fractionarea noastra sindicala e bucuria conducerilor din toate unitatile, nu asta e solutia, e nevoie sa fim uniti, chiar tu o spui.
    Eu chiar astazi am sa solicit conducerii unitatii ca accesul in 2012 sa se faca pe baza de cartela magnetica, iar modernizarea birourilor sa ramana pe planul doi ca prioritate.

  74. Un coleg care a reusit sa iasa la pensie spunea o vorba:
    Noi de la paza,escorte daca gresim se da cu el de pamant ,dat afara ,sesizat parchetul etc.
    Noi de la birouri daca gresim o hartie ,o rupem si scriem alta.

  75. Puteti vedea in ultimele articole referiri la decizia dir gen al ANP privind munca suplimentara. Ea va fi emisa in cursul zilelor urmatoare si se refera in special la schimburile operative.

    Ca si cadru, turele sunt organizate in marea majoritate pe sistemul de lucru 12/24-12/48. Interpretarile date de Ministerul Muncii pe baza Codului muncii si ale altor reglementari specifice stabilesc un anumit mod de pontare din care rezulta practic si necesarul de timp liber spre compensarea muncii siplimentare care rezulta din pontaj.

    Prin urmare, in functie de numarul de zile lucratoare din luna, se calculeaza pe baza prezentei, timpul lucrat si se obtine la finalul lunii timpul suplimentar de munca. In lunile in care sunt zile de sarbatoare legala, acestea se scad automat din numarul de zile lucratoare, iar la sfarsit de luna schimburile operative care au lucrat cursiv in luna respectiva, vor acumula un numar mai mare de ore suplimentare (prin raportare la un numar mai mic de ore lucratoare). Acele ore suplimentare sunt obligatoriu de compensat cu timp liber si aici este o alta discutie.

    Pe turele operative planificate pe sistemul 12/24-12/48 nu se poate stabili repausul saptamanal asa cum este el definit de Codul muncii. Pentru aceasta, ar trebui o modificare de program care ar nemultumi majoritatea si care se practica in cateva unitati din sistem (4 ture succesive de 12/24, urmate de 3 zile libere). Privitor la zilele de sarbatoare legala, am explicat mai sus ca acestea se scad din fondul de timp si genereaza automat un plus de ore suplimentare la final de luna, ore care necesita compensare.

    Practic avem mai multe planuri: planificarea in serviciu (care trebuie facuta in mod inteligent pentru a nu generea nici ore suplimentare exagerat de multe si nici necesitatea ca in luna in care salariatul are concediu [i]sa mai aduca ore de acasa[/i] pentru a-i iesi pontajul), pontarea (care trebuie sa fie reala), calculul corect al muncii suplimentare si acordarea compensarilor. De la o unitate la alta se constata usoare diferente in modul de pontare sau compensare. Unii inca ponteaza maxim 12 ore si fac eforturi sa aduca programul real la acest timp, altii sunt mai flexibili si avand in vedere particularitatle unitatilor ponteaza real (daca sunt 12 ponteaza 12 sau daca sunt 13 ponteaza corect).

    Sindicatele au impins permanent spre solutionarea acestei probleme prin norme si metodologii dar nu trebuie sa ignoram ca singura cale care poate duce la rezolvarea completa a situatiei este ocuparea posturilor vacante. Pentru ca un schimb operativ sa nu acumuleze deloc ore suplimentare ar fi nevoie practic de al 5-lea schimb care sa fie folosit fie pentru o replanificare a serviciului fie pentru concedii, recuperari si alte situatii, ceea ce stim toti ca este un vis prea frumos.

  76. ai dreptate Gogule ar trebuii sa facem sindicat separat
    pentru agentii din paza ,noi lucram cu detinuti, muncim de sarbatori ,nu ni se dau libere(vezi poarta-alba „sistemul compensare la compensare”,adica o luna da una nu)ore in plus la greu: shimbul de noapte se desfasoara de la sapte la zece(se sta la schimbare dimineata)si daca s-ar face o statistica s-ar vedea pentru cine au fost sesizate comisiile de disciplina in proportie de 90% …ptr paza .
    De ce sa te apere cineva cind in acest sistem suntem atat de minoritari ,dezbinati si putini…

  77. Salut Gogu,
    Pentru cei din schimburi intotdeauna a fost asa vis-a-vis de zilele libere, sarbatori legale, etc… Pentru cei care au muncit in aceste zile se vor ponta ca ore suplimentare, ore suplimentare care bineinteles ca nu vor fi platite ci se vor da recuperari. Problema este cu acele ore suplimentare pentru care, inca nu s-a putt acorda recuperari.

    Exista o prevedere prin ordonantele lui Boc cu privire la posbilitatea recuuperarii cu timp liber in contul acestor zile lucrate. Se facea referire la faptul ca aceste recuperari se pot da intr-un interval de pana la un an dupa efectuarea acestor ore suplimentare, ulterior urmand sa intre in plata.

    Se pare ca aceasta perioada de un an s-a prelungit, in prezent nemaicunoscand pana la ce perioada din momentul efectuarii orelor suplimentare.

    Personal, am cumulat in jur de 110 ore suplimentare in perioada ianuarie 2010 – august 2010 si pentru acea perioada nu am recuperat nimic. Cel putin asa stiu, recuperarile actuale la care apelez vizand la orele suplimentare cumulate in lunile pentru care nu am implinit inca anul de cand le-a, efectuat.

    Chiar as fi interesat sa stiu si eu de la Stefan ce se intampla cu acele ore pentru care e prea tarziu sa mai beneficiem de recuperari. Presupun ca exista si un proces pe rol, nu stiu exact.

  78. o intrebare care ne priveste, in special pe cei de la schimburi. legea parca spune ca atunci cand se lucreaza in zilele de sarbatori legale si in cele de repaus saptamanal ca se recupereaza cu timp liber platit sau cu plata acestor zile cu un spor de 100%..
    vrem sa stim si noi daca beneficiem de libere cei care am lucrat in special de :
    1 decembrie
    25-26 decembrie
    1-2 ianuarie

    de ce noi cei din schimburi suntem tratati intodeauna ca niste slugi care trebuie sa muncim, cand altii petrec sau se bucura ca tot omul de wekeend sau de sarbatorile legale.
    in ce tara din europa asta se intampla sa se incalce in mod abuziv drepturile angajatilor? chiar nu mai sunt foruri legale si solutii sa rezolvam aceste abuzuri care se tot perpetueaza de la revolutie si pana in prezent.

  79. La multi ani colegilor mei din sistemul penitenciar, familiilor acestora, celor dragi cat si tuturor romanilor.
    Sa ne vedem cu bine si cu sanatate in anul 2012.
    Cu mult respect.

  80. la multi ani tuturor colegilor din sistem…

    umilinta romanilor in tara asta a atins cote alarmante, treziti-va altfel ve-ti ramane fara case, vom fi slugile celor care acum conduc aceasta tara, a lor.
    nu mai acceptati pungile cu cadouri, o masura care va va spala demnitatea este sa le luati si sa le aruncati pe strada in fata lor, sa jucati cu picioarele pe ele asta ca sa vada si sa inteleaga ca nu se mai poate accepta asemenea unilinte.
    singura solutie pentru ca tara asta sa isi mai revina ( parere personala) este sa revina monarhia, tara noastra din cate am reusit sa citesc si sa ma documentez a avut o expansinue mare, respect si a contat enorm doar in perioada in care a fost conduca de majestatea sa CAROL…..

  81. „Florin Stoica 19-12-2011 14:00
    Pt Robo,
    Să şti că la Jilava problema orelor suplimentare s-a rezolvat, se pontează 12 ore tură de zi şi 13 ore tură de noapte şi cred că e ok, pentru cei care lucrează în porţile de acces se ponteză 13 ore zi noapte.
    Sunt deacord cu propunerea ta ca intrarea şi ieşirea din serviciu să se facă doar cu cartelă de acces, aşa se evidenţiază foarte bine timpul efectiv de lucru.
    Cum putem face acest lucru după parerea ta dacă Boc prin lege a blocat total orice achizie în sistemul bugetar de 2 ani şi încă se va menţine această restricţie?”

    Daca se fac eforturi, se gasesc bani si pt achizitionarea aparatelor cu cartela. Poate renuntam la usi metalice la birouri, la abundenta de aere conditionate, la parchete laminate, gresii noi, termopane si alte minuni care, pana la urma, sunt doar spoieli. Si strangand cureaua, gasim si de cartele. Eh, ce ziceti?

  82. Nici vorba / fiecare filiala isi gestioneaza propriul buget / centrul intervine cand sunt probleme deosebite (in general, probleme functionale sau probleme medicale/sociale ale membrilor)

    Problema cadourilor sindicale este una delicata care merita dezbatuta dar probabil ii vom aloca un spatiu special

    Multi vad sindicatul ca un fel de circuit al banilor de la om la sindicat si apoi inapoi cu cateva prilejuri (Paste, Craciun) ceea ce este putin departe de realitate si de scopuri

    In general cam 70-80% din cotizatiile incasate se intorc catre oameni sub forma de cadouri si ajutoare dar asta nu este de natura a fortifica organizatia pentru intampinarea unor situatii de criza reale (concedieri, greve, etc)

    Este adevarat ca odata ce incepi acest sistem de recirculare si il intrerupi la un momentdat din diferite motive, reactiile nu se lasa mult asteptate

    Dar acel tichet de 50-100 de lei care nu inseamna enorm pentru un singur om, costa filiala P Alba aproape jumatate de miliard, bani care puteau fi economisiti pana la o suma suficienta pentru a achizitiona sa spunem o vila la munte in care personalul sa-si petreaca prin rotatie concediile la preturi modice

    Din cate stiu la P Alba s-au facut ceva amenajari si imbunatatiri ale conditiilor de munca cu eforturi si implicare sindicala iar liderul a explicat chiar zilele trecute acest lucru oferind detalii despre situatia financiara a filialei cauzata de multiplele probleme in plan juridic ale membrilor, care au solicitat asistenta asigurata de sindicat

  83. D-le Stefan, stiti cumva de ce nu s-au dat cadouri membrilor de sindicat de la P. Alba de Craciun ? Liderul grupei sindicale spune ca banii sunt gestionati de voi , de la Bucuresti.

  84. Apropo ,am propus ,tarziu mea culpa ,colegilor care lucreaza la groapa ecologica sa adunam daruri pentru copii nostri,doar sindicatul nu are,, sponsori”

  85. Domnule Director Catalin Stroe,va rog sa rupeti o filiera mare care EXISTA in unitate ,SANDU CORNELIA & LUNGU MARIN(SORICI),va rog sa gasiti oamenii potriviti a conduce acest segment al logistici de la noi din unitate .

  86. Stimabile conducator de osti pe nume de luptator Feodorof, suntem un grup de osteni harsiti prin razboaiele penitenciare si vrem sa va vacem o propunere pentru imbunatatirea serviciului in puscaria galateana. Alaturi de fosta camera a siparezilor este o camera cu dosare acum, dar care prin bunavointa dumnevoastra poate capata o alta destinatie. Sunt multi colegi care au aprobare sa vina la 8 la serviciu fiindca trebuie sa si duca copii la scoala,la gradinita, la socri, la dadaca, etc. Unii intarzie la program si se scuza ca au copii. Avand in vedere aceste aspecte propunem infiintarea unei GRADINITE PENITENCIARE cu program 8 – 16 care sa fie condusa de un asistent social, un specialist adevarat. Acesta este si platit de sistem, deci nu se impun alte cheltuieli. Nu putem sa spunem aici numele cadrelor. Printre avantaje enumeram si faptul ca dupa cativa ani buni copiii se pot angaja la penitenciar fiind obisnuiti cu aerul irespirabil de puscarie. Va rugam sa ne ajutati!

  87. Se pare ca dupa multi ani,sindicatele au gasit un om in persoana domnului consilier DOBRICA,din cadrul Ministerului Justitiei,care se apleaca asupra problemelor din sistemul penitenciar romanesc,din cite am observat pina acum,relationeaza foarte bine cu sindicatele.
    Stim ca este greu sa ia la purificat unitatile din toata tara,dar il invit la Galati,sa vada cum se lucreaza cu un efectiv de cadre din care lipsesc peste saizeci de lucratori si riscurile la care sunt expusi cei din cadrul schimburilor si de la escorta.
    Il asteptam dupa revelion,in functie de agenda sa de lucru.
    Vrem sa purtam o discutie sincera si la obiect,separat cu administratia,si tot separat su sindicatul,care va avea cu siguranta caracter de durata.
    Am rugamintea ca in situatia in care va veni la Galati,vizita su nu fie sub nici o forma anuntata.

  88. Marturisesc ca nu am prins sensul intrebarii si nici nu stiu despre ce slavi vorbesti. Materialul exprima o situatie de sistem si nu de [i]directie[/i].

  89. Raspuns ptr. ,,un economist,, si ,,gyuri,,. Stimati colegi terminati va rog frumos cu plecaciunile si cu preaslavirile ptr doamna Ioana Serban. Din cauza dumneai noi am ramas fara salarii. Si tot din cauza marei directoare economice vom ramane si in ianuarie fara salarii jumatate din spitale. Sau jumatate vor lua salariile iar cealalta jumatate vor fi dati afara ?? Hai sa punem pariu ca ceva spitale se vor desfiinta ptr ca marea doamna economica nu mai doreste ca ele sa primeasca bani de la bugetul de stat ci doar de la casa opsnaj, ceea ce nu se poate ptr ca sunt bani putini de acolo…Hai sa facem un pariu domnule Teoroc ca pana la urma planul doamnei directoare economice DEA Ioana Serban de desfiintare a unor spitale va da roade…Si apropo voi ptr ce o ridicati in slavi ca v-ati primit drepturile ?? Jalnic..

  90. Atunci care mai e rolul ANP-ului, daca nu avem nicio deschidere si nicio rezolvare din partea lor?
    Din cauza aceasta conducerile unitatilor nu agreaza sindicatele. Acestea reclama nereguli dar tot ele dau si solutii pentru rezolvarea acestora. Dar cine sa le auda?Cine sa le rezolve? Altele sunt prioritatile din pacate, nu comunicarea cu sindicatele, suntem considerati dusmanii conducerilor si nu stiu de ce?

  91. E riscant sa vorbesti de bine pe cineva, in ziua de azi! 😉 Eu cunosc mai bine activitatea acestor 3 sectoare de care am vorbit mai jos si nu neg ca muncesc si altii pe lumea asta si nici ca la paza, educativ sau informatica nu ar fi si uscaturi…Nota generala insa este ca avem probleme la nivel superior, in anepe dar si in unitati. Managementul si comunicarea lasa de dorit. Vezi exemplul din articol.

  92. Stimate domnule Gyuri,
    Daca consideri ca DEA este apa de ploaie, te inseli amarnic. Progresul inregistrat pe economic este evident si de necontestat. Poti sa spui cand drepturile personalului au mai fost achitate integral si la timp, cand unitatile din sistem nu au mai avut datorii fata de furnizori, de cand s-a intrat in legalitate si cui se datoreaza aceste lucruri si inca multe altele pe care nu le-am enumerat aici?

  93. Este posibil domnule Iftinca,sa nu mai aveti timp de resursele umane,daca tot va plimbati,zona din care veniti este una care este o mare producatoare de palinca.
    Din cite stim noi,durerea de stomac nu implica neaparat un consult medical,se poate trata cu palinca amestecata cu miere de albine.
    Daca va hotariti sa veniti la Galati,ne puteti aduce si noua tratamentul pe care il luati ,avem niste cadre care se pling de dureri de stomac.
    Va rugam sa ne ajutati macar cu acest tratament,platim bine-in materie de resurse umane sunteti un -TRAMVAI NUMIT DOTINTA

  94. Mare dreptate are Gyuri, atatia specialisti a dat Ardealul si Banatul in ANP incat uite unde am ajuns.
    Nu sunt o apa de ploaie, sunt catrastofali de incompetenti.
    La ce se pricepe seful DMRU Iftinca?
    Nu va las prea mult sa ghiciti, la noua organigrama a sistemului la care lucreaza de ceva ani si implicit a penitenciarelor unde a taiat din schema de personal mai ceva ca Boc.
    De ce credeti ca la noi nu au fost disponibilizari?
    Le rezolva din degetul cel mic Iftinca atunci cand se joaca pe laptop cu fiecare compartiment in parte din unitatile pe care le pastoreste cam de mult timp.
    Chiar nu exista un inlocuitor pentru acest neica nimeni?
    In fiecare an e nevoie sa intervina sindicatul pentru a demonstra inca odata ca esti o nonvaloare si sa-ti demonstreze ca la clasa 1 cum se citeste abecedarul, respectiv dl Iftinca cum se interpreteaza o lege?
    Ai auzit de legea 285/2010 dle Iftinca?
    E prea grea pentru tine, mai important e ca la ceas de seara sa mai puneti de o shimbare prin conducerile unitatilor, sa mai promovati valori la fel de mari ca voi.
    Pentru tine e important ca cei din subordinea ta sa-si primeasca drepturile salariale la timp? Nu este o prioritate acest lucru pentru directia pe care o conduci, trecator si intamplator, unde nu va ramane nimic bun dupa debarcarea ta, vor muncii altii sa repare ce ai stricat tu.
    Cat de curand va veni vremea nu doar sa contabilizam si sa tragem la raspundere pe cei care au gresit, ci sa si raspunda sigur pentru greseli facute, la fel se va intampla si cu o mare parte din directorii de unitati.
    Fiti siguri de asta DOMNILOR!
    Suntem multi, dar nu mai suntem si prosti, suntem in mileniul 3, retineti acest lucru.
    Multumim dlui consilier Petronel Dobrica, se vedea valoarea.

  95. [quote name=”Gyuri”]Putine directii din anepe merg bine si asta pentru ca acolo chiar se munceste (informatica, paza, educativul), in rest…apa de ploaie. Incompetenta este la ea acasa.[/quote]
    Sa inteleg ca la directiile alea despre care zici tu ca merg bine nu e nici urma de incompetenta? Cred ca traiesti cu capul in nori, prietene… La oricare din directiile amintite nu gasesti mai mult de 2-3 care sa munceasca cu cap. Restul… daca alergi toata ziua pe scari ca o gasca beata nu prea inseamna ca muncesti – cel mult incerci sa-i pacalesti pe altii ca muncesti. Iar de figuranti e anepeu plin – sigur nu mai putin de 80 – 90%

  96. S-ar parea ca sindicatele gasessc mai multa intelegere la Ministerul Justitiei,decit la ANP.
    Am purtat o discutie cu domnul Paiu de la resurse umane,care avea situatia sub control,chiar daca domnul Iftinca,se face ca nu intelege cu legea uitata si prafuita prin sertarele biroului sau.
    Poate ne spune domnul Iftinca daca este lucrator sau salariat al anp-ului.
    Singurul lucru de care sunt convins,este faptul ca seful de la resurse umane,are bujori in obraji,stim noi de ce.
    Daca vrea sa se convinga cum stau lucrurile in teritoriu ,il invitam la Galati sa se convinga,cum lucreaza paza la saizeci la suta din capacitate.
    Fiti curajos si veniti domnule Iftinca,doar aveti un fizic impresionant,ceea ce denota ca va alimentati in mod corespunzator si la ore potrivite.

  97. Din pacate, astia sunt oamenii care ne reprezinta si ne conduc. Blazati, aroganti si lenesi. Cei mai multi sunt asa, desigur nu toti. Putine directii din anepe merg bine si asta pentru ca acolo chiar se munceste (informatica, paza, educativul), in rest…apa de ploaie. Incompetenta este la ea acasa. Sa nu ne miram daca intr-o zi vor fi adusi oameni din afara sistemului ca sa ne conduca. Nu ca ar fi mai buni!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)