Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Penitenciarele-spital urca la categoria 3

altIn urma unor demersuri ale ANP (nivel Directie Medicala si directori generali adjuncti) si MJ (dl consilier Dobrica) a fost obtinuta o relaxare a criteriilor minime obligatorii pentru clasificarea penitenciarelor-spital la categoria III.

ANP a reusit sa introduca in proiectul de modificare a ordinului MS nr 323/2011 o exceptare de la cateva criterii care nu putea fi indeplinite de spitalele din reteaua proprie. Ordinul de modificare a fost adoptat exact cu paragraful propus de ANP si a fost publicat in MO, producand efecte (mai jos si atasat).

"12. Unitatile sanitare din subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pot solicita directiilor de sanatate publica schimbarea categoriei de clasificare intr-una superioara, respectiv categoria III, daca fac dovada indeplinirii cumulative a criteriilor minime obligatorii necesare pentru clasificarea in noua categorie, cu exceptia celor prevazute la art. 5 pct. 1.1, 2, 3, 4 si 8, indeplinirea acestora neputand fi realizata din cauza specificului asistentei medicale acordate in sistemul penitenciar.";

Practic, din momentul publicarii ordinului (in urma cu 10 zile) au inceput procedurile de inaintarea documentelor corespunzatoare pentru incadrarea in noua categorie, cu termen de finalizare pe data de 16 ianuarie 2011.

Pe scurt, urcarea in categoria de clasificare cu un nivel, a penitenciarelor-spital, va genera un plus de 10% la valoarea contractului cu casa de asigurari, oferind o depresurizare a situatiei foarte tensionate a spitalelor din sistem.

Cand este de acuzat, acuzam, acum, insa, putem sa ne exprimam si sentimentele pozitive pentru un demers de bun augur, finalizat cu succes!


Document atasat

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

-1 #2 Ștefan Teoroc 16-01-2012 23:48
Cam dura, Lisa! Mai bine mai tarziu decat niciodata!
+3 #1 lisa 16-01-2012 22:54
Asta trebuia rezolvata de Cucu din primavara anului trecut, nu acum cand s-a trezit cu sabia deasupra capului. Adevarul este ca a dormit in post de cand a fost imputernicita, pe ce criterii nu stim ca este zero barat, ca de altfel si seful ei direct Ilea.

Google Translate

Cauta in site

 • mincu 17.08.2017 22:28
  alocatia de locuire se poate introduce alaturi de alocatia de hrana si ...

  Read more...

   
 • Adi 17.08.2017 22:18
  Dl presedinte, se mai gaseste cate o soparla, un hater sa comenteze. Toti ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.08.2017 22:12
  :) ia sa vedem Mai bine ne denumim gardieni, nu? Ca ... functionari ...

  Read more...

   
 • Asa 17.08.2017 21:54
  Italia este singura tara din UE care are politie penitenciara.Ro mania ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.08.2017 18:58
  ia legatura cu liderul local / se pot gasi solutii

  Read more...

Google AdS