www.snlp.ro Web analytics

Minuta Comisiei mixte din MJ – 11 iulie 2012

1040137 58087261Atasam minuta intocmita cu ocazia sedintei Comisiei mixte MJ/ANP/sindicate, desfasurata pe data de 11 iulie 2012. Minuta este un document sintetic care reproduce succint etapele unei intalniri care a durat aproximativ doua ore. 


Mentiune: documentul este in lucru dar momentul finalizarii este incert, astfel incat din respect pentru interesul manifestat de salariati fata de anumite probleme importante, transmitem forma in lucru primita astazi de la MJ.


Document atasat

13 COMMENTS

  1. Pentru Buna seara,
    Buna dimineata prietene ! Sper ca te-ai trezit si realizezi ca, orice ai face, oricum te-ai numi, societatea civila, in general, tot gabor, paznic sau gardian te va numi. Sa nu crezica in mentaklitatea colectiva vei schimba ceva prea curand.
    Ne dorim identitate, asta e clar. Dar nu cred ca vom apuca noi sa ne bucuram intr-atat de ea cat o vor face generatiile urmatoare.

    Hai sa ai o zi buna ! Nu te mai imbata cu iluziile privind cotizatia. Ce ai exprimat tu e un mijloc de manipulare a unora de prin alte parti in speranta ca mai rup si ei ceva din SNLP.

  2. Ai inteles gresit. Am propus si sustin modificarea denumirii. Avem nevoie de o identitate. Cotizatia SNLP este neschimbata din 2004 iar cotizatia in suma fixa nu este o optiune. Contributia trebuie sa fie proportionala cu venitul. Asa procedeaza majoritatea sindicatelor. Fara sa adaug ca exista organizatii care si-au stabilit prin votul membrilor cotizatiii de 1,5% sau chiar mai mult, in timp ce maximul prevazut de lege e 1%. De ex sindicatele portuarilor din Constanta. Probabil stii ca ceea ce vezi pe fluturas ca si cotizatie include si impozitul care nu se mai vireaza la stat ci la sindicat. Este un avantaj creat sindicatelor prin aceasta cotizatie procentuala. Daca te retragi din sindicat nu aceea este suma pe care o vei „recupera” ci mai mica. Se numeste deductibilitate.

  3. domnul teoroc as avea o intrebare de ce se iau si acum 1 la suta pt sindicat
    la constituire stiam ca se propuse altceva dar tot asa a ramas la politie de la inceput a fost o suma fixa si dupa cum vad nu pre suteti deacord cu propunerea de politist de penitenciare e mai bine sa ramanem paznici sau gabori sau gardieni ati facut o comparatie cu alte tari de exemplu englezi dar as vrea sa am salariul lor si pot sa ma numesc oricum

  4. Spuneam ce spun si acum si anume ca impactul bugetar generat este un impediment in calea deciziei. Un alt obstacol este definirea activitatii, dar nu intru acum in subiect. Ca idee, inteleg ca iti doresti sa te numesti politist penitenciar. De ce? Este mai mult sau mai putin decat politist local? Oare englezii astia cum s-or descurca cu prison worker sau prison officer? Oare se simt ei umiliti pentru ca nu se numesc police officer sau prison police officer? Personal sunt de parere ca trebuie sa ne gasim identitatea prin noi insine si nu preluand de la altii. Dar nu este musai sa fim toti de aceeasi parere.

  5. #3 Stefan Teoroc 22-07-2012 11:36
    Daca ne dorim sa ne numim politie penitenciara, modificarea nu este tocmai complicata. Este nevoie de putina decizie politica si o ordonanta. Atat. Deja s-a dezbatut subiectul si echipa noua de la MJ agreeaza ideea.
    Domnul Ștefan ,acum un an am mai dezbătut noua denumire atunci spuneați ca e cam imposibil.

  6. d-nule teoroc ne puteti spune si noua ce o sa se intimple cu elevii de la tg. ocna ??/ o sai angajezi sau in august vin acasa si merg in noiembrie sa depuna juramintul si o sai repartizeze atunci?????????

  7. De acord cu TROTUS privind denumirea de politie penitenciara,dar trebuie sa luam in calcul politia,politia de frontiera,politia locala.
    Si aceste structuri au sindicate,participa la pichetari ale institutiilor unde lucreaza,mitinguri etc.
    Oricum dreptul la greva ni l-au luat,asa cu nu vad de ce nu putem fi numiti politie penitenciara.
    Poate ne impiedica tinuta deplorabila pe care o purtam.
    Ma uitam la baietii de la transfer,este incalificabil modul in care sunt echipati,ptr. acestia ar trebui tinuta de protectie nu de serviciu.
    Nu mai voebesc de portincarcatoarele,care au peste 25 de ani de vechime,dar cine sa-i asculte si sa aiba grija de ei.

  8. Revenim cu aceeasi discutie legata de denumirea noastra ? Nu cumva „politia penitenciara” atrage dupa sine o serie de interdicitii in plan sindical si, mai mult, desprinderea unor practici militarizate ? Unii chia nu vor sa gandeasca. ….

  9. Nu dezinformez absolut deloc,cel putin aceste lucruri mi-au fost spuse de unii mebri care au fprimit oferta de a se „trensfera” la concurenta,sa zic asa.
    Insa as fi curios de ce unitate vorbesti ,unde se acorda de 2 ani decontarea chiriei ANL,pt ca legea este rigida cum spun toti juristii,prost facuta dar rigida,inteleg ca sindicatele insista sa schimba aceasta prevedere cu atribuirea din lege dar daca spui ca la tine s-a ignorat acest lucru ,acei juristi,directori si contabili merita felicitari,sindicatului etc…Cat despre unificarea miscarii sindicale,acestea sunt povesti cu zane,sa fim seriosi,nu ca nu-mi doresc eu acest lucru,nu sunt nici pro nici contra,sunt nehotarat sa spun asa.

  10. Pt Nelu. Spune-mi daca esti barbat care e unitatea care deconteaza chiriile anp? Esti un fariseu eu stau cu chirie la anl si potrivit legilor astea proaste nu se poate deconta asa ceva. (editat)

  11. Daca ne dorim sa ne numim politie penitenciara, modificarea nu este tocmai complicata. Este nevoie de putina decizie politica si o ordonanta. Atat. Deja s-a dezbatut subiectul si echipa noua de la MJ agreeaza ideea.

    Cu privire la locuintele ANL, avem o piedica statutara dar daca la acest moment sunt unitati care interpreteaza in favoarea salariatilor (si a bugetului, de fapt) ii incurajam. Am incercat sa o reglam juridiceste si centralizat insa prevederea din statut este destul de rigida. Spun ca decontarea chiriilor ANL ajuta bugetul pentru ca sunt mult mai mici decat chiriile normale (la ANL intretinerea e mai scumpa). La modificarea statutului avem in vedere si acest aspect.

  12. Neamtul,
    Dezinformezi, si o faci prost. De ce?
    1. Nu un presedinte de federatie schimba denumirea din gardieni, a lucratorilor din penitenciare, in cea de politist de penitenciare. Totul se face prin lege.
    2. Nu in sindicatele din FSANP se pun oamenii pe functii bune, daca vrei sa afli cine umbla cu astfel de promisiuni intreaba-l pe (editat / evitam nume de persoane si organizatii atat de o parte cat si de alta)
    3. La mine in unitate, sindicatul s-a implicat si la cei care platesc chirii la ANL li se deconteaza de mai bine de 2 ani.
    NU INCERCA SA DEZBINI, ca sa ne facem rau este usor dar ca sa luptam cot la cot este foarte greu (pentru tine).

  13. Promisiuni sindicaliste pt. naivi ale concurentei:
    1-Dl presedinte de la concurenta (nu-i mai scriu numele sa nu va mai obositi sa editati) le promite oamenilor ca printr-un prieten va modifica denumirea lucratorilor de penitenciare in politie penitenciara..,anul trecut de ce nu a facut-o?si chiar asa prieten de puternic sa aiba domnia sa.
    2-Tot concurenta,daca te inscrii la mine in sindicat te pun pe functie buna (urmeaza ordinul cu schimbarea functiilor la cerere in urma punctajului bine-nteles,nu asa tama nesam)
    3-Intr-o luna de zile cei cu chirii la ANL li se vor deconta ,as vrea sa o vad si pe asta deoarece 9 zile au trecut deja dintr-o luna si proiectul de modificare a L293/2004 nu este finalizat.
    4-Mentalitate de sindicalist la cei de la concurenta???!!! Ne avem pe bune cu PSD-ul ,dna Stanoiu il va pune bine pe dl Presedinte (editat)…??!! oare nu confundam un pic situatia cu Macovei dar nu este acelasi lucru in fine cred ca acest gen de argumente pt. un sindicalist de varf sunt de neinchipuit.Sanatate si la mai mare vorba unui coleg de comentarii… 😆 😆 😆 😆 :lol:i 😆 😆 😆

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)