Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Concediu fara plata si pentru detinuti?

Masura de obligare la concediu fara plata a salariatilor din sistemul penitenciar ofera doua posibilitati pentru indeplinirea in bune conditii a misiunilor incredintate de societate: concedierea detinutilor sau speranta ca acestia „vor sta cuminti” chiar daca nu vor fi paziti. Un singur factor poate contribui la aplicarea masurii si anume faptul ca si colegii din Politie vor fi concediati iar numarul de infractori prinsi va fi in scadere.

Administratia penitenciarelor nu are posibilitatea sa plateasca restantele orelor suplimentare acumulate in numar exagerat in anul 2009 (220.000), din cauza lipsei de personal. Multe alte drepturi ale personalului din penitenciare se transforma constant in restante fara perspectiva platii. Echipamentul este obligatoriu sa fie purtat dar nu si acordat. Sentintele executorii se reesaloneaza. Marea majoritate a salariatilor se multumesc cu speranta de a obtine macar cateva zile de concediu pe anul in curs.

Cu toate acestea, masura prin care personalului din penitenciare i se garanteaza „sarbatori fara plata” este obligatorie si pare sa fie preferata oricarei solutii alternative.

Consiliul SNLP se va intruni in perioada 18-20 noiembrie 2009 in vederea adoptarii unor hotarari privind planul de actiune in perioada urmatoare luand in considerare si faptul ca in sistemul penitenciar este deja in plina desfasurare un conflict de munca la nivel national.

 

Stefan Teoroc
Presedinte SNLP

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 18:42
  se mai fac iar norma e n jur de 1000 lei

  Read more...

   
 • E4 22.09.2017 12:28
  Ministrul de interne da pe repede inainte cu adoptarea unor articole ...

  Read more...

   
 • simona 22.09.2017 11:56
  cred că, în lumina celor postate de colegi aici, trebuie revizuită ...

  Read more...

   
 • acces 22.09.2017 11:55
  Pentru mai multa exactitate , inteleg ca pentru norma de hrana nu se ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 11:05
  La ce compensatii te referi? Decizii CEDO? Daca a avut o astfel de ...

  Read more...

Google AdS