www.snlp.ro Web analytics

Top 10. Pregatirea comisiei mixte din 18 decembrie 2012

top10Avand in vedere faptul ca pe data de 18 decembrie 2012 va avea loc probabil ultima intalnire importanta MJ/ANP/sindicate pe anul 2012, SNLP completeaza ordinea de zi propusa, identificand un set de 10 probleme prioritare pe care le sustine in vederea dezbaterii si solutionarii.

  

Nr. 200/SNLP/12.12.2012

Buna ziua
 

Urmare confirmarii de mentinere a datei in care se va organiza urmatoarea sedinta a Comisiei mixte, SNLP propune urmatoarea lista de probleme de maxima importanta identificate la nivelul sistemului penitenciar. 

Propunere ordine de zi comisie mixta 18 decembrie 2012

  • 1. Penitenciarele-spital – clarificari privind finantarea / modificari legislative.
  • 2. Probleme in aplicarea OMJ 3544/2012 – definirea sintagmei „activitate directa”.
  • 3. Analiza oportunitati modificarii OMJ 3544/2012 – completare cu detalii in vederea aplicarii unitare precum si includerea sporurilor din anexa corespunzatoare familiei ocupationale „sanatate” a Legii nr. 284/2010, conform art. 13 din lege invocat la emiterea OMJ 3544/2012. 
  • 4. Impedimente in aplicarea OMJ 3421/2012 – majorari clase pentru viza CFP si proiecte finantare.
  • 5. Informare privind legea de salarizare tranzitorie pe anul 2013 – neconsultarea sindicatelor la elaborarea propunerilor MJ/ANP (in cazul in care s-au inaintat).
  • 6. Finalizarea negocierilor Contractului colectiv de munca la nivel de grup de unitati pentru perioada 2012-2013 (contractul anterior este expirat din luna septembrie 2012 iar la ultima sedinta de negociere derulata la ANP s-a stabilit ca MJ va analiza propunerile sindicatelor – procent spor 100% pentru munca suplimentara, munca in zile de repaus saptamanal, in zile de sarbatoare si in alte zile in care conform legii nu se lucreaza / sporul se acorda sau nu, in conformitate cu legile in vigoare)
  • 7. Semnarea unui act aditional pentru prelungirea valabilitatii Acordului privind transparenta decizionala expirat din luna mai 2012.
  • 8. Analiza situatiei sistemului penitenciar din punct de vedere al dinamicii efectivelor de personal si custodiate in vederea stabilirii unor masuri concrete pentru deblocarea/finantarea unor posturi vacante.
  • 9. Modificarea HG 1996/2004 – asistenta medicala pentru personal.
  • 10. Initierea unei dezbateri si constituirea unui grup de lucru la nivel ANP pe problemele acute ale sectorului operativ– lipsa personal, imposibilitatea compensarii muncii suplimentare, deficiente majore la planificare-pontare, etc.

Suntem perfect constienti de faptul ca la sedinta din data de 18 decembrie nu vom putea atinge si in mod sigur nici rezolva toate problemele enumerate, insa apreciem ca imperios necesar ca la nivelul angajatorilor – ordonator principal si respectiv secundar de credite sa fie cunoscute problemele semnalate de sindicate ca fiind  prioritare, iar acestea sa fie creditate cu o minima sansa de dezbatere intr-un for de dialog corespunzator si intr-o ordine convenita a prioritatii.

Propunem ca in cadrul sedintei din data de 18 decembrie 2012 sa stabilim de comun acord o ordine a  prioritatii acestor 10 probleme propuse si sa incercam inchiderea lor intr-un interval rezonabil de timp cu concluzii cat mai clare astfel incat situatiile divergente sa fie limitate pentru a evita tensiunile.
Cu deosebita consideratie
Stefan Teoroc

Presedinte SNLP

_________________________________________________

Raspunsul SNLP se adreseaza MJ ca urmare a adresei primite:

Buna ziua,
Va invitam sa participati Marti, 18 decembrie, la sedinta Comisiei mixte de dialog privind sistemul penitenciar.
Ora de incepere a sedintei este 10.00, iar locatia este Ministerul Justitiei, mezanin, cam. 8(intrarea se face pe la cabinetul Secretarului General, cam. 7)

Atasat, va rog sa gasiti proiectul de Ordine de zi, intocmit in baza minutei din data de 27 noiembrie, ultima sedinta a Comisiei mixte de dialog.
In situatia in care exista si alte propuneri pentru completarea proiectului Ordinii de zi, din partea membrilor Comisiei, va rog sa le
transmitetipana Vineri, 14 decembrie 2012.
Cu stima,
Leonard ANGHEL,
Manager Public
Unitatea de Management Public si Planificare Strategica
Ministerul Justitiei

Documente atasate:

11 COMMENTS

  1. Vom putea sa-l si postam / nu avem strategii secrete / pentru moment avem insa 2 urgente: mari 18 dec termen la TB in procesul pus pe rol in 2008 cu sporul de 100% si imediat va urma procesul de revocare a OMJ 3544/2012 (spor TBC) / pe lisa sunt mai multe posibile actiuni, insa nu ne-am aruncat nici iin zeci de procese costisitoare inainte de a urmari trendul / magistratii care au atacat anularea premiului anual au pierdut in recurs, si tot asa / ne vom decide ce procese depunem sau recomandam in teritoriu

  2. Acest model presupun ca va fi transmis catre filiale in ideea in care oricare membru il poate prelua pentru a initia un demers, individual, in instanta, nu ?

  3. Este bine ca macar se intentioneaza o actiune in instanta. Asteptam ca modelul de actiune sa ajunga cat mai repede la filiale!

  4. Nu am lasati-o moarta / se fa face un model de actiune in instanta care se va transmite filialelor pentru deschiderea de procese / nu ridicam problema la nivel MJ acum pt ca o astfel de speta are nevoie de multa stabilitate si implicit forta decizionala si de asumare pt un rezultat favorabil

  5. Cat de jenant poate fi pentru un director sau un factor de decizie sa asiste intr-o sedinta la intrigarea unui medic de medicina muncii asupra conditiilor de munca a salariatilor ? Si mai mult, sa vezi cum un simplu cetatean care nu e din sistem sa constate ca se acorda atentie maxima ppl-ilor iar salariatii sunt pe ultimul loc sau deloc cand vine vorba de conditii decente ?
    Ce am constatat si punctat in secunda urmatoare a fost de natura a reliefa importanta unui sindicat in acest sistem in care salariatii practic nu exista !!! De ce acest principiu bolnav si daunator pentru orice societate normala la cap ? Probabil am sa gasesc raspuns in faptul ca traim in Romania si ca altfel nu s-a gandit vreodata.
    Cata mizerie poate exista in sufletul unor oameni care se confrunta cu vizite de lucru prin alte state civilizate si constata ca totul este pe invers fata de cum interpreteaza ei in Romania ? Oare cand vom scapa de aceasta mentalitate de ghetou alimentata strict in favoarea celor proscrisi, hoti, talhari, criminali, probabil mai putin periculosi decat cei care pun in practica elementele unei astfel de mentalitati ?

  6. Dane, de nu stiu cate ori s-a explicat situatia acestui spor de studii superioare si inca nu se intelege cum stau lucrurile in acest sens…
    Acest spor de studii superioare nu mai este prevazut de noua legislatie, mai exact de legea cadru a salarizarii si tot ce exista acum se datoreaza acelorasi norme valabile din 2010 incoace, norme care au limitat veniturile conform decembrie 2009. Pe considerentul ca nimeni nu pierde la venituri, la acel moment (valabil si azi), sumele care au iesit in plus s-au transformat intr-o suma compensatorie. Desi aceasta suma compensatorie a avut un caracter tranzitoriu, se pare ca si la anul va avea aceeasi caracteristica.

    Pe de alta parte, sa initiezi un demers in instanta pentru acest spor, tu ce crezi ? Consideri ca s-ar castiga un spor care nu mai este prevazut de lege ? Blocarea intregului sistem de gandire a salarizarii bugetarilor a determinat astfel de situatii, care dealtfel sunt numai produsul dementei create de pdl-isti.

    Personal consider ca legea salarizarii in forma ei actuala nu va putea fi aplicata niciodata. Eu as merge pe scheme de salarizare proprii pentru fiecare sistem in parte, cu criterii bine definite si conditii unitare obligatoriu de respectat fara a putea fi interpretate. Insa e mult pana departe…Traim intr-o tara in care politicienii au alte preocupari decat imbunatatirea conditiei noastre sociale.

  7. ptr.brailean
    Cunosc situatia de la Braila ptr. ca vin des in misiuni la dumneavoastra in curte,stiu ca aveti 2 gaz-uri/unul zootehnic si unul legumicol.
    Am rugamintea sa intelegeti ca produsele din carne achizitionate de catre alte unitati/ sunt achizionate ptr. ppl-ei si nu ptr. cadre.
    Sunteti convins ca produsele mai au si alta destinatie,nu este nevoie sa va spun eu ce destinatar au/cunoasteti mult mai bine problema decit mine.
    Apreciez faptul ca a-ti punctat bine , dar vor face tot cum vor crede,ca de fiecare data dealtfel.
    De sarbatori mese festive vor primi ppl-ii si nu cadrele.
    Este lipsit de sens,sa mai si vorbim/sunteti convins ca nu ne putem imbata cu apa rece.
    Cel putin mai refulam si noi pe acest site/unde mai spunem ce ne doare/dar realitatea ne confirma ,ca ptr. durerea noastra inca nu au pregatit medici.

    CU STIMA -RADU

  8. Vroiam sa comentez la subiect,dar altceva ma framinta zilele astea,si anume:-in fiecare an de sarbatori conducerea aproba vinzarea catre cadrele unitatii carne de porc(un sfert de porc sau o jumatate de porc).Unitatea incasa bani buni cu aceasta ocazie.Anul acesta deoarece avem DG de la BR nu putem cumpara ca se vinde la alte unitati care nu au porci.Aceste unitati care cumpara de la noi nu au GAZ-Zootehnic si vor face plata in produse agro alimentare sau pe datorie.Mentionez ca BR are 2 GAZ-uri si deficit de cadre,iar unitatile care cumpara nu au deficit de cadre.Vara nu se chinuie sa dea libere si CO,iar BR nu are nici libere date nici CO.Consider ca e dreptul nostru sa „mincam de unde alergam”contra cost,fireste,dar nu mi se pare corect pentru cadrele BR sa fie calcate in picioare la nesfirsit,doar pentru faptul ca nu zicem nimic de vreo 3 ani.Va rog domnilor Presedinti de sindicate,Prim-vice presedinte si vice-presedinti.De sarbatori acum vreo3 ani era pom de iarna si venea MOS CRACIUN la cei mici,sarbatoream cu totii zile cimpenesti,revelioanele le sarbatoream impreuna,etc.Sper ca cineva din Minister(ca din ANP nici o sansa)sa-si indrepte privirea si catre noi.Sarbatori fericite si La multi ani!

  9. Dna ministru are de dat 2 raspunsuri de fapt / unul pe amanarea ordinului (anticipat nefavorabil) si unul la plangerea prealabila, detaliat, in termen / pentru a declansa actiunea in instanta

  10. Mai aduceti aminte domamnei ministru ca trebuie sa dea un raspun cu privire la sporul TBC!!!!!!!!!!!!!!!111

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)