www.snlp.ro Web analytics

Info SNLP – 07.01.2013

infoDecizia DG ANP nr. 302/04.01.2013 – regulament psihologia personalului

Decizia DG ANP nr. 303/07.01.2013 – infiintare sectii detinere

Convocarea consiliului de conducere al ANP – 09.01.2013 si ordinea de zi

Propunerile SNLP de dezbatere in cadrul Consiliului de conducere al ANP din data de 09.01.2013

Solicitarea semi-anonima a MJ catre ANP cu termen de raspuns 4 zile pentru un chestionar care a generat sedinte interminabile

 

21 COMMENTS

  1. O inlantuire de efecte negative datorita lipsei de orientare, lipsei unui management creativ.
    Intrand putin pe fondul problemelor, cel putin din punct de vedere al hranei, sapam adanc si constatam ca sintagma de autogospodarire a devenit un paradox odata cu preluarea unor masuri demente valabile cica prin UE. Lipsa obligativitatii muncii pentru p.p.l., lipsa unor masuri de coercitie pentru acestia in caz ca refuza munca, lipsa unei implicari active in atragerea de fonduri pentru imbunatatirea calitatii GAZ-urilor, lipsa, lipsa si iar lipsa multor alte lucruri, au dus intr-un final la o stare extrem de grava a sistemului.

    Si daca tot vorbim, comparati eficienta integrarii ppl in societate prin intermrediul serviciului integrare. Programe cu nemiluita, hartogaraie care acopera esenta adevarului, impunerea unor reguli care, in majoritatea tarilor civilizate, pur si simplu sunt inexistente. Si nu ecazul sa amintesc acordarea de drepturi excesive pentru ppl in raport cu ce ofera acestia.
    Domnilor, civilizatia si un trai decent survine ca urmare a aplicabilitatii cu rigoare a legii si a duritatii acesteia. Oriunde te plimbi prin capitalele europene civilizate, regulile sunt respectate pentru ca nu se face rabat de la nimic indiferent de ce pozitie sociala ocupi.
    Cam asa-i si la puscarie. Trebuie sa acorzi drepturi insa nu sanctionezi. Multe din aceste drepturi de care beneficiaza ppl in Romania sunt RECOMPENSE in penitenciarele europene. Cum va explicati asta ? E doar lipsa unei viziuni sau o interpretare de „lasa-ma sa te las” pe considerentul „sa fie bine pentru toata lumea si sa nu fim deranjati” ?
    In concluzie, devenim din ce in ce mai putrezi ! Functionam din inertie fara o viziune clara, fara un scop precis. Sa treaca doar timpul si atat ! Daca asta e normalitatea in Romania, atunci de ce ne-am mai putea plange ? Personal ma leg de sindicat in speranta ca inca se mai poate face ceva. Sper sa nu ies la pensie cu aceasta speranta.

  2. Chiar tu ai spus ca procesul a fost pierdut. In realitate au fost mai multe procese puse pe rol in acest sens in nume propriu sau prin sindicate. Nu s-a castigat nimic si nici nu vad utilitatea reluarii demersului in aceeasi forma.

    In plus fata de asta, este bine de stiut ca nici pentru fpss grupa I de munca nu este intangibila. Inca stam agatati de acte normative emise de aparare cu efect in toata structura de siguranta nationala, dar asa cum stim toti, deja salariile si pensiile au fost unficate in tot sectorul bugetar ceea ce nu credea nimeni ca se va intampla.

    Sa nu credeti ca cei care iau decizii pe banii statului, placinta care se tot diminueaza, nu stiu exact cum e treaba cu cele 2 drepturi inca neatinse, ultimele redute ale statutului fost militar actual special (in cazul nostru) respectiv grupa de munca si norma de hrana.

    Cine are curiozitatea sa citeasca materialele intocmite luna asta de Curtea de conturi dupa controalele efectuate in sistem vor vedea ceva interesant referitor la norma de hrana, iar efectele acestei constatari probabil vor fi resimtite in scurt timp in ce priveste pretul hranei la popota. Pe viitor vom vedea.

  3. Revin tot eu civilul Jan, daca cineva pertinent imi poate da un raspuns,
    Va rog poate ma puteti indruma cu un sfat:
    Ce demersuri pot face angajatii civili sau sindicatul, sau conducerile penitenciarelor, sau A.N.P. referitoare la grupa de munca pentru civili, grupa care am pierdut-o in 2001, pentru personalul contractual care lucreaza in penitenciare. Sunt ani multi pe care i-am pierdut, iar pana vom ajunge la pensie poate se va putea face ceva si pentru noi!

  4. E pe bune cu umbrele astea ! :-)))
    Mai la caterinca, mai in serios, munca asta chiar transforma caractere. Nu departe sunt si eu fata de ce afirm. Cand am intrat in sistem eram un om calm, meticulos si ma pierdeam foarte rar cu firea. Acum insa sunt un om ce se irita relativ usor, mi-am pierdut rabdarea si sunt cu mult mai impulsiv fata de orice lucru.
    In ultima perioada am apelat la metode alternative care sa ma pastreze in „forma”: citesc foarte mult, ma agat de o problema familiala sau una de natura profesionala concentrandu-ma in totalitate asupra acesteia.
    Recomand tuturor o carte, chiar si celor care citesc mai putin. Nu este fictiune si nici un material menit sa spele creierul, este pur si simplu un mijloc de care se folosesc cei puternici: „Inteligenta emotionala” de Daniel Goldman.

  5. Multumesc mosule, esti darnic in supozitii ciudate. Ce face parnaia asta din noi. Vedem umbre si noaptea…

  6. Poti pleca de pe forum alecule si te somez sa o faci altfel o sa bag la comentarii la adresa ta cat nu poti tu citi.
    Stefan publica mesajul te rog daca nu inseamna ca tu esti alecu – berbecu.

  7. este vorba despre dilema bazei de calcul pentru toate drepturile de natura salariala. Art 3 inventat de cineva cu imaginatie pentru nu stiu ce motiv e destul de ingijorator dar (se spune) ca prin coroborarea cu art 1 ar deveni linistitor (cu exceptia chiriei)

    [i]ART. 1 În anul 2013 se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna [b]decembrie 2012[/b] drepturile prevăzute la art. 1 şi art. 3 – 5 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 19/2012 privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, aprobată cu modificări prin Legea nr. 182/2012.

    ART. 3 În anul 2013, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna [b]decembrie 2011[/b].[/i]

    Daca este sa interpretam strict prin comparatie, baza de calcul din 2011 este mai mica decat cea din 2012 (nu se vorbeste despre compunerea acesteia) avand in vedere faptul ca nu se aplicasera „majorarile” (am ajuns sa le numim majorari desi nu sunt decat niste biete reveniri). Calcularea sporurilor si indemnizatiilor la o baza mai mica sugereaza pierderea „majorarilor”, nu?

  8. Pentru Minerul,
    Eu inteleg demersul recuperarii sumelor pierdute si revenirea la veniturile anului 2010 insa in practica, lucrurile stau altfel. Si anume, daca discutam de un procent aplicat la veniturile aferente decembrie 2012 atunci constatam ca in realitate sumele ar fi trebuit sa fie mult mai mari.
    Un aspect important: masura aplicarii maririi cu 7,4 % cand a fost adoptata ? Cumva inainte de aparitia OU 84 ? Pe cale de consecinta, marirea nu trebuia aplicata la salariul din dec. 2012 ? Si daca s-a luat totusi ca reper Ou 84, unde se regaseste speificatia in cazul veniturilor salariale ? Articolul 3 al ordonantei nu afce referire decat la drepturi conexe (indemnizatii, sporuri, etc. ) care nu fac obiectul calculului salariului lunar.

  9. Stimate coleg 2013, problema de fond o reprezinta acest buclucas art 3 din OU 84/2012, si ambiguitatile interpretative ale acestuia. Problema dvs referitoare la cuantumul majorarii salariale nu are substanta, este una falsa, intr-un cuvant s-a recuperat exact cat s-a pierdut in acel an fatidic 2010(mai putin prima de vacanta, al 13-lea salariu).

  10. Va rog poate ma puteti indruma cu un sfat:
    Ce demersuri pot face angajatii civili sau sindicatul, sau conducerile penitenciarelor, sau A.N.P. referitoare la grupa speciala de munca, pe care am pierdut-o in 2001, pentru personalul contractual care lucreaza in penitenciare. Sunt ani multi pe care i-am pierdut, iar pana vom ajunge la pensie poate se va putea face ceva si pentru noi!

  11. Pentru minerul,
    Daca nu cumva salariul deja s-a dat intr-un procent mai mic fata de cum trebuia, cresterea asta cu 7,4% raportandu-se deja la decembrie 2011. Mie cam asa imi da din calcule.
    D-le Teoroc puteti sa ne spuneti daca ce am spus mai sus este adevarat ? Fata de prima crestere care a fost cu 8% raportata la un salariu mult mai mic, aceasta crestere (care este aprox. la fel ca si procent) raportata la un salariu mai mare, este totusi mai mica (in bani) decat prima.

  12. O sursa de informatii importante aceasta sectiune a site-ului,ar fi foarte buna o baza de date cu legislatie in domeniu. 😉 8)

  13. Totusi nu suntem in Caragiale ,premierul a anuntat desfiintari de functii de conducere in aparatul central din Ministere,bine-nteles dupa mine cred ca acest lucru va fi piramidal in jos,desfiinteti functi de director directie audit de ex si cobori si in jos la sefi servicii ,sefi birouri etc…ramane de vazut ce vor sa faca. :zzz

  14. Astazi am cerut ANP in consiliul de conducere sa transmita in unitati o adresa care sa elimine temerile privind pierderea majorarilor / se lucreaza intre juridic si DEA la aceasta adresa

  15. D-le Teoroc, OU 84/12.12.2012 privind stabilirea salariilor pentru personalul bugetar in anul 2013 in art. 3 are urmatorul cuprins:
    „În anul 2013, pentru personalul militar, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, indemnizaţiile, compensaţiile, sporurile, primele, ajutoarele, plăţile compensatorii, despăgubirile, compensaţiile lunare pentru chirie şi alte drepturi acordate potrivit actelor normative în vigoare se stabilesc în raport cu nivelul bazei de calcul al acestora utilizate pentru luna decembrie :sigh: .” In data de 10.01.2013 vom primi salariul de pe luna decembrie 2012, marit cu acel 7,4%, cand inca nu am intrat sub incidenta art. 3 mai sus mentionat. Intrebarea logica ar fi: cum va arata salariul din luna februarie, redus cu 25%, ca in 2011 sau s-a strecurat o greseala in aceasta OU? Ne intoarcem din nou in timp la nivelul salarial de pe vremea lui Boc???
    :sigh: :sigh:

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)