Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Anunt ANP: cautam organe (de control)!

retro2011-inspector gadgetANP a transmis in unitati o adresa prin care incurajeaza ofiterii sa-si testeze abilitatile de control, optand pentru o detasare sau chiar mutare la directia inspectie penitenciara. DIP a pasit cu incredere de pe treapta desfiintarii ceruta de sindicate pe cea a reorganizarii ca cerinta minima, iar acum flirteaza la modul relaxat cu ideea de ingrosare a randurilor prin recrutare de specialisti.

Opinia noastra ferma este ca daca DIP doreste sa isi justifice existenta in continuare, va trebuie sa se rescrie ca un corp de elita format din specialisti cu vechime care au demonstrat valoare in sistemul penitenciar si care se pot impune intr-un control fara sa pretinda celor verificati respectarea unor acte abrogate de mai multi ani sau sa lase impresie de organ coercitiv si atat, iar pana la acest deziderat este cale lunga pe care nu o putem bate doar ingrosand trupa existenta cu ofiteri care au 3 ani vechime in specialitatea studiilor.

Nu vrem sa minimalizam eforturi si nici sa aruncam in derizoriu activitatea nimanui insa nu credem ca vom reusi sa contribuim la eficientizarea serviciului penitenciar prin constituirea unei echipe din tineri ofiteri dornici de afirmare dar cu mult spatiu liber in dosarul "experienta profesionala", echipa din ce in ce mai extinsa, care are ca activitate majoritara raspunsul la petitii, activitate stabilita prin lege in sarcina unui singur compartiment care se regaseste deja in organigrama ANP (serviciul cabinet si registratura generala).

Extras din Legea nr 233/2002 (privind aprobarea OG nr 27 din 2002, cu modificari)

ART. 6
(1) Autorităţile şi instituţiile publice prevăzute la art. 2 sunt obligate să organizeze un compartiment distinct pentru relaţii cu publicul, care să primească, să înregistreze, să se îngrijească de rezolvarea petiţiilor şi să expedieze răspunsurile către petiţionari.
(2) Compartimentul prevăzut la alin. (1) înaintează petiţiile înregistrate către compartimentele de specialitate, în funcţie de obiectul acestora, cu precizarea termenului de trimitere a răspunsului.
(3) Compartimentul prevăzut la alin. (1) este obligat să urmărească soluţionarea şi redactarea în termen a răspunsului.
(4) Expedierea răspunsului către petiţionar se face numai de către compartimentul pentru relaţii cu publicul, care se îngrijeşte şi de clasarea şi arhivarea petiţiilor."

 

 

Acest articol a fost arhivat. Din acest motiv, nu puteți posta comentarii noi.

Comentarii

0 #4 Ștefan Teoroc 13-12-2013 18:17
Articolul este din... ianuarie :cry:
0 #3 gherla.... 13-12-2013 14:03
Ce controale?sa se controleze pe ei la psiholog.Sunt ofiteri la gherla incapabili de munca pe care o fac.nu sunt in stare de nimik,dar cum in prezent se promoveaza prostia este de inteles.
0 #2 eu 26-01-2013 21:06
nu inteleg de ce recruteaza doar ofiteri, cand in sistemul ANP se afla mai multi subofiteri cu vechime si coloana vertebrala care nu urmaresc altceva decat bunul mers al sistemului
0 #1 Ion 18-01-2013 22:25
ce tupeu au! de neam prost.

Google Translate

Cauta in site

 • mincu 17.08.2017 22:28
  alocatia de locuire se poate introduce alaturi de alocatia de hrana si ...

  Read more...

   
 • Adi 17.08.2017 22:18
  Dl presedinte, se mai gaseste cate o soparla, un hater sa comenteze. Toti ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.08.2017 22:12
  :) ia sa vedem Mai bine ne denumim gardieni, nu? Ca ... functionari ...

  Read more...

   
 • Asa 17.08.2017 21:54
  Italia este singura tara din UE care are politie penitenciara.Ro mania ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 17.08.2017 18:58
  ia legatura cu liderul local / se pot gasi solutii

  Read more...

Google AdS