www.snlp.ro Web analytics

Ore mult prea greu de numarat

working-hours-15815472Inainte de finele anului 2013, SNLP a incercat sa obtina o imagine cat mai clara a situatiei din sistemul penitenciar din punct de vedere al muncii suplimentare si a restantelor la acordarea concediilor, solicitand ANP o situatie pe data de 9.12.2013. Cu amabilitate, ANP ne informeaza ca informatiile cerute necesita o perioada mai indelungata de prelucrare.

Raspunsul ANP vine cu o intarziere mai mare de o luna si anunta o alta intarziere. Practic, ANP a avut nevoie de 35 de zile ca sa isi dea seama ca nu poate oferi un raspuns. Ne e teama sa ne gandim care va fi orizontul temporar pentru elaborarea unui raspuns complet. Printr-un simplu telefon, SNLP a reusit sa se edifice cu privire la cel mai important capitol din solicitare respectiv numarul de ore suplimentare acumulate in sectorul operativ la sfarsitul anului. Este ingrijorator faptul ca s-a depasit pragul de 200.000!

ore1

8 COMMENTS

  1. Stefane, in legatura cu solicitarea ta catre ANP din 9.12.2013, cred ca ori ti se pare ca ai trimis-o ori nu te-a luat nimeni in seama cu ea! in unitati nu a venit nimic care sa solicite ceva asemanator!

  2. Drill , cat de complicat esti? separat de pontaj mai ai si o planificare in excel care sa iti faca restul de calcule? baiatule, nu iti ajunge pontajul pentru asta? el este planificarea in serviciu! si nimeni nu ti-a interzis sa iti bai in acelasi registru cu pontajul situatii centalizatoare, fise de evidenta ore suplimentare si chiar sa iti genereze rapoarte de solicitare zile in compensare. deh, daca sindicatele se implicau un pic mai mult iesea un lucru bun si cu pontajul asta! eu am dezvoltat acest program si acum, in regim maxim protejat imi ofera orice informatie, la zi, despre orele suplimentare, alte drepturi efectuate ori restante, imi genereaza fise de evidenta ore suplmentare si raporarte de compensare. nimeni nu are altceva de facut decat sa isi tina pontajul la zi!

  3. Adi P,
    Pe de o parte ai dreptate cand spui ca nu s-ar sincroniza niste lucruri daca o singura persoana s-ar ocupa de pontajul a mai multor plutone insa exista si o alternativa la chestiunea asta si anume, faptul ca o singura persoana poate gestiona corect o situatie de acest gen daca s-ar ocupa numai de asta la un program de 8 ore zilnic.

    Cel care planifica in serviciu sa realizeze si pontajul ! Lucrurile ar fi atat de simple daca ar exista si putina implicare… De obicei, daca planifici in serviciu, nu te limitezi la a o face in fiecare zi ci la inceputul lunii pentru toata luna in curs. Cu putina orientare si cu niste solutii de rezerva in cazul in care intervin situatii diverse, poti tine pasul elegant. Presupun ca nu este atat de greu sa te duci la toate plutoanele pe sfarsit de luan si sa le ceri cand doresc a avea co sau compensari in luna ce urmeaza. Bineinteles, daca nu exista cereri directe, poti planifica functie de media lunara a zilelor de co restante si a orelor suplimentare. Iar pontajul, cu ajutorul acestui program extrrem de eficient de pontare, il poti realiza in ultimele zile ale lunii curente functie de planificare pe care ai avut-o.

    Inca o data, pot pune la dispozitie un fisier excel (destul de simplist) prin intermediul caruia, in timp ce planifici in serviciu, iti sunt calkculate automat si orele suplimentare efectuate, compensate si restante si de asemeni co cu ce s-a efectuat si ce a ramas restant.

  4. Pt mih,de ce sa faca unul pt toate plutoanele,de acasa stie oare cand se intorc din misiune,codul muncii si legislatia in vigoare prevad pontarea personalului pe toata perioada cat acesta se afla la disozitia angajatorului si executa sarcinile si atributiunile prevazute de contractul colectiv,legislatia in vigoare ..etc,asadar este ilegal ce se intampla acolo,insistati ca pontajele sa fie facute de sefii de tura pt schimburile lor,o sa spuneti ca se insista ca cine planifica sa si ponteze,nu este prevazut nici-unde acest aspect decat in mintea unora de la ANP.La toate institutiile ponteaza cine face prezenta la serviciu,pt ca daca unul lipseste iar seful de tura i-a venit rau in noaptea aceea si pleaca la spital dimineata nu mai sta la schimbare,cum pontajul trebuie sa se faca zilnic seful serviciului sau cine este desemnat sa faca pontajul de unde stie ca acea persoana a lipsit,e logic dar la noi din pacate nu prea se foloseste logica. 😉

  5. Pentru a avea o situatie statistica corecta ,ar trebui sa avem- nr de ore suplimentare raportat la nr de persoane care le-au efectuat si nu pe sectoare,ptr ca ,de ex ,la operativ numai o parte depasesc norma legala lunara de ore (de munca);apoi facem o comparatie intre sectoare si intre compartimente(din aceeasi puscarie);pe urma intre aceste institutii. E buna propunerea? Medicina muncii ce zice? Aveti ceva raspunsuri? Care este prognoza pe termen mediu si lung?Nu vorbim de epuizare,sanatate fizica si psihica,stres,randament al muncii… si in final conditii de munca…ca de-aia iau baietii leafa!Cel mai greu e la birou,acolo nici nu discutam!

  6. asta in cazul in care pe fiecare sector exista un om care face asa ceva dar cum in unele unitati este o singura persoana care face pentru plutoane ,escorte si alte sectoare pontajul omeneste nu poate sa faca fata . pe fiecare pluton sa fie desemnat o persoana care sa faca asa ceva ca nu e ceva iesit din comun este un program cu niste formule cum se scrie de catre cineva mai sus dar poate nu se vrea cine poate sti

  7. Sincer, dar e simplu e tot sa obtii un astfel de raspuns.
    La 1 ianuarie 2014, practic fiecare pontator care si centralizeaza orele suplimentare stie cu ce este restant la finele anului 2013 ! Datele astea la nivel de unitate se pot obtine intr-o singura zi ! La nivel de ANP nu cred ca ar trebui sa dureze mai mult de 3-4 zile.

    Acu de pinde si de cum se organizeaza si unitatile din acest punctd e vedere. Personal pot inainta oricui imi cere, o situatie la virgula, in fiecare zi, a orelor suplimentare efectuate, compensate, restante si a zilelor de CO …

    Pentru cine doreeste, ii pot pune la dispozitie un soi de planificare care centralizeaza in acelasi timp si orele suplimentare si situatia CO. Adica, pe masura ce completezi planificarea, in functie de ce inscrii in planificare se fac si calcule automae ale orelor suplimentare si ale zilelor de CO daca este cazul…
    Nu este decat un fisier in excel c niste formule specifice…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)