www.snlp.ro Web analytics

Informatii de interes – 13.09.2014

SemuaInfo 2491955752518881972Informare interna SNLP – 13.09.2014

1. In perioada 10-12.09.2014 s-a derulat, in Constanta, a 3-a intalnire regionala in cadrul Proiectului SNLP, Itinerariul Dialog ID. Au participat prin reprezentanti, toate filialele SNLP din regiunea planificata. Urmatoarea intalnire (a 4-a) se va desfasura in Focsani in sapt 22-26.09.2014.

2. Urmare unor verificari efectuate cu ocazia sedintei din 10.09.2014 de la Poarta Alba, informam ca absolventii promotiei 2014, ca regula, nu vor fi echipati cu noua tinuta care se va distribui in sistem in 2014. Acestia au fost echipati partial in cadrul SNPAP si urmeaza sa mai primeasca in completare tinuta de serviciu aflata in prezent in depozite, in acest sens unitatile urmand sa adopte masurile necesare. Cu titlu de incercare sau exceptie, ANP face eforturi pentru suplimentarea cu 600 tinute pentru absolventii promotiilor 2013-2014. Subiectul va fi dezbatut in Consiliul de conducere ANP de vineri 19 sept 2014.

3. Echiparea cu tinuta noua achizitionata in 2014 va incepe, pentru unitatile anuntate in prelabil, in scurt timp, conform adreselor pe care ANP le va transmite in unitati si conform informarii transmise anterior de SNLP.

4. Proiectul legii de modificare a statutului nostru special se afla in urmatorul stadiu: MJ ca initiator a luat act de proiectul elaborat in cadrul grupului de lucru ANP-sindicate si a operat modificari; pentru o analiza atenta a modificarilor operate de MJ, in cursul saptamanii trecute au avut loc mai multe intalniri ANP-sindicate; proiectul propus de MJ a suferit amendamente facute de noi, urmand inca intalnire cu directorul general ANP pe problemele care suscita divergente (mandatul de 4 ani al directorilor, etc); dupa aceasta intalnire va urma probabil o ultima confruntare la nivel MJ, pentru a reusi convenirea pe o varianta agreata de toate partile, care sa fie puternic sustinuta de MJ la nivel de Parlament, astfel incat sa fie evitate alte surprize care pot aparea in Comisiile parlamentare care vor aviza proiectul. 

5. Foarte probabil, in cursul saptamanii urmatoare va avea loc intalnirea sindicate-ANP-MJ programata inca din luna iulie 2014, la precedenta intalnire cu ministrul justitiei produse pe fondul divergentelor generate de refuzul MJ de a aproba sumele pentru plata restantelor la echipamentul aferent anului 2013. Pentru stabilirea unei agende a intalnirii, SNLP a transmis din timp catre ANP problemele apreciate ca prioritare.

6. In cursul zilei de joi 11.09.2014 a fost semnat OMJ care reglementeaza majorarile salariale pentru misiuni speciale, precum si pentru munca prestata in zile de sarbatoare si de repaus saptamanal. Urmeaza publicarea in MO al Romaniei si apoi demersurile in vederea aplicarii (rectificari bugetare, armonizare cu D 569/2012, etc)

7. In prezent se afla la semnare la MJ si OMJ prin care se modifica ROF ANP in vederea acordarii biletelor de odihna si tratament. De retinut ca ulterior semnarii si publicarii, vor fi derulate demersuri in vederea aplicarii (buget, metodologie). De retinut ca aceste bilete sunt incompatibile cu voucherele de vacanta, prin urmare, atunci cand vor fi acordabile se vor acorda alternativ, nu cumulativ.

8. A fost elaborat un proiect de OMJ privind criteriile de inaltime (atasat) pentru ocuparea unor posturi in sistemul operativ. ANP incearca o iesire dintr-un anumit blocaj prin limitarea conditionarii de limita inaltimii doar la momentul intrarii in sistem. Prevederea este discutabila si rog toti liderii teritoriali sa se pronunte privitor la proiect.

9. Proiectul de modificare a HG 1996/2004 privind asistenta medicala pentru personal a primit toate avizele de la nivelul directiilor din cadrul MFP insa inainte de a fi semnat de ministrul bugetului (Liviu Voinea), ministrul a fost inlocuit. Conform procedurii uzuale, noul ministru delegat pentru buget nu aproba proiectul decat dupa ce procedura de avizare este reluata. In urma demersurilor derulate de ANP-MJ, se va face o exceptie avand in vedere situatia riscanta in care se afla sistemul penitenciar de aprox un an. Prin urmare in scurt timp, proiectul de HG va primi acordul MFP (se mentin avizele existente) urmand adoptarea in sedinta de Guvern. 

10. Conform unor comunicate si articole in mass-media, MAI a emis anumite masuri pentru reglementarea sporului de studii superioare acordat agentilor pana in anul 2009. Explicativ, acest spor nu se mai regaseste in legislatie si nu pot fi emis norme pentru acordarea sa ulterior datei de 31 dec 2009. MAI nu a emis niciun ordin privind acordarea sporului unor politisti care au obtinut licente in specialitatile domeniilor in care lucreaza ci doar a reglat situatia politistilor care primeau sporul la data de 31 dec 2009. In sistemul penitenciar astfel de masuri nu sunt necesare avand in vedere faptul ca sporul se acorda acestor salariati in mod constant inca din luna ian 2010. Din perspectiva sindicala, situatia a fost abordata pe mai multe paliere incercandu-se armonizarea drepturilor intre salariatii aflati in situatii similare chiar si dupa ian 2010 (procese in instanta, consiliul discriminarii, etc) insa pana in prezent nu au fost obtinute solutii pozitive. 

Stefan Teoroc – Presedinte SNLP

40 COMMENTS

  1. Stim toti ca problema orelor suplimentare nu se va rezolva cu usurinta indiferent de acordul colectiv, atat timp cat ar fi nevoie de al 5lea schimb operativ in unitati iar asta inseamna inca 1000 de oameni in plus per sistem doar la schimburi.

    Din 2006 efectivele sunt constante. Nici in vremuri de stabilitate financiara nu s-a reusit asa ceva. Avem insa cateva modalitati de actiune, care la momentul potrivit vor fi facute publice. Si chiar daca nu vom obtine finantare pentru 1000 de posturi, trebuie sa cerem.

    Dar ca sa ceri, trebuie sa poti argumenta pe unitati, dar in prezent organigramele sunt alandala. Avem posturi vacante la unitati care nu au ore suplimentare si schema e completa la unitati in care s-a pierdut sirul orelor suplimentare. Este nevoie de o rearanjare rapida mai intai, iar pentru asta e nevoie de criterii, etc. La asta lucram.

  2. [quote name=”Stefan Teoroc”]Pentru „un agent”: preocuparea de a studia legislatia nu poate decat sa ne bucure si o vom incuraja mereu. Insa trebuie sa ai putina incredere in ce spun. Fac de suficient de mult timp ceea ce fac si la un astfel de nivel (descarca „componenta plen CES”http://www.ces.ro/plen/ro/3” si vezi pct 22) incat sa nu-mi permit sa spun tampenii, cel putin in domeniul negcierilor colective sau al dialogului social in general.

    L62/2011/art. 164
    Pe durata valabilităţii unui contract sau acord colectiv de muncă angajaţii nu pot declanşa conflictul colectiv de muncă.[/quote]
    Ok, de acord.Atunci ca tot se apropie finalul anului si va trebui semnat actul aditional de prelungire a acordului, hai sa le facem o surpriza.Nu semnam pana cand nu se obliga sa termine cu orele suplimentare.
    Nu cred ca o instanta nu va accepta ca incalcarea unui acord in vigoare nu poate conduce la declansarea unui conflict, deoarece s-ar deturna insasi scopul semnarii.Adica negociez, dar dupa ce semnez il arunc…….nu cred ca tine in instanta.Dar poate incercam sa vedem.

  3. [quote name=”Un oltean”][quote name=”Un agent”]
    In prima parte ma refeream exact la ajungerea in functie a unora ajunsi prin America Centrala.Dar ma bucur sa vad ca ai taria sa recunosti anumite realitati.Ma bucur ca am conversat si-ti doresc numai bine.[/quote]

    Am recunoscut toate realitatile 😉

    Cand am spus: „Nici macar nu-mi dau seama despre ce vorbesti in prima parte 😉 ” ma refeream la asta: „Hai lasa Aline” 😛 Mi s-a mai spus, deunazi, pe alt site la fel, si habar nu am de unde pana unde. 😆

    P.S. multumesc pentru urari, chiar am nevoie de bine in perioada urmatoare. ;-)[/quote]
    Pura coincidenta modalitatea de adresare pe celalalt site, care-o fi el.Chiar daca coincidentele sunt ceva rar in breasla asta, chiar nici eu nu stiu de unde pana unde.Cat despre urari, nu am niciun motiv sa nu-ti vreau binele. 😉

  4. [quote name=”Un agent”]
    In prima parte ma refeream exact la ajungerea in functie a unora ajunsi prin America Centrala.Dar ma bucur sa vad ca ai taria sa recunosti anumite realitati.Ma bucur ca am conversat si-ti doresc numai bine.[/quote]

    Am recunoscut toate realitatile 😉

    Cand am spus: „Nici macar nu-mi dau seama despre ce vorbesti in prima parte 😉 ” ma refeream la asta: „Hai lasa Aline” 😛 Mi s-a mai spus, deunazi, pe alt site la fel, si habar nu am de unde pana unde. 😆

    P.S. multumesc pentru urari, chiar am nevoie de bine in perioada urmatoare. 😉

  5. [quote name=”Un oltean”][quote name=”Un agent”]
    Hai lasa Aline ca nu esti chiar strain de ajungerea unora in functii de conducere ale sindicatelor.Ca nu-ti pot fi imputate faptele dupa preluarea mandatului de catre alcineva este just, dar nu te disocia complet.In rest una peste alta, nu ar fi tocmai rau sa revii pe baricade. ;-)[/quote]

    Nici macar nu-mi dau seama despre ce vorbesti in prima parte 😉

    In a doua parte ai partial dreptate, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea cand ai fost factorul declansator al unui act ce, mai tarziu, s-a dovedit a fi o greseala.

    Iar in ceea ce priveste a treia parte, e mai bine sa privesti viitorul fara sa amesteci trecutul. Trecutul e ceva frumos, amintiri frumoase, lucruri frumoase, de pionierat, dar, din pacate, au avut grija altii sa murdareasca totul, doar pentru a fi siguri ca nu mai au posibili oponenti.
    Si, ca intotdeauna, astfel de lucruri nu raman neplatite, rau faci, rau gasesti. Si apoi vrei sa pleci prin Ucraina si ajungi in America Centrala.

    Dar, per ansamblu, pentru a sintetiza raspunsul la partea a 3-a, dupa ce constati ca rezultatul lucrurilor bune nu compenseaza, nici pe departe, rezultatul lucrurilor rele ce ti se intampla, pui in balanta familia, si alegi sa mergi mai departe singur, chiar daca e foarte greu, uneori ti se pare chiar imposibil, macar stii ca nu te bazezi pe un umar fals.
    Asa ca baricadele pe care alegi sa continui sunt doar cele ce te privesc personal sau profesional. 😉

    Toate cele bune „Un agent”.[/quote]
    In prima parte ma refeream exact la ajungerea in functie a unora ajunsi prin America Centrala.Dar ma bucur sa vad ca ai taria sa recunosti anumite realitati.Ma bucur ca am conversat si-ti doresc numai bine.

  6. [quote name=”Un agent”]
    Hai lasa Aline ca nu esti chiar strain de ajungerea unora in functii de conducere ale sindicatelor.Ca nu-ti pot fi imputate faptele dupa preluarea mandatului de catre alcineva este just, dar nu te disocia complet.In rest una peste alta, nu ar fi tocmai rau sa revii pe baricade. ;-)[/quote]

    Nici macar nu-mi dau seama despre ce vorbesti in prima parte 😉

    In a doua parte ai partial dreptate, trebuie sa-ti asumi responsabilitatea cand ai fost factorul declansator al unui act ce, mai tarziu, s-a dovedit a fi o greseala.

    Iar in ceea ce priveste a treia parte, e mai bine sa privesti viitorul fara sa amesteci trecutul. Trecutul e ceva frumos, amintiri frumoase, lucruri frumoase, de pionierat, dar, din pacate, au avut grija altii sa murdareasca totul, doar pentru a fi siguri ca nu mai au posibili oponenti.
    Si, ca intotdeauna, astfel de lucruri nu raman neplatite, rau faci, rau gasesti. Si apoi vrei sa pleci prin Ucraina si ajungi in America Centrala.

    Dar, per ansamblu, pentru a sintetiza raspunsul la partea a 3-a, dupa ce constati ca rezultatul lucrurilor bune nu compenseaza, nici pe departe, rezultatul lucrurilor rele ce ti se intampla, pui in balanta familia, si alegi sa mergi mai departe singur, chiar daca e foarte greu, uneori ti se pare chiar imposibil, macar stii ca nu te bazezi pe un umar fals.
    Asa ca baricadele pe care alegi sa continui sunt doar cele ce te privesc personal sau profesional. 😉

    Toate cele bune „Un agent”.

  7. Pentru „un agent”: preocuparea de a studia legislatia nu poate decat sa ne bucure si o vom incuraja mereu. Insa trebuie sa ai putina incredere in ce spun. Fac de suficient de mult timp ceea ce fac si la un astfel de nivel (descarca „componenta plen CES”[url]http://www.ces.ro/plen/ro/3[/url]” si vezi pct 22) incat sa nu-mi permit sa spun tampenii, cel putin in domeniul negcierilor colective sau al dialogului social in general.

    L62/2011/art. 164
    Pe durata valabilităţii unui contract sau acord colectiv de muncă angajaţii nu pot declanşa conflictul colectiv de muncă.

  8. [quote name=”Stefan Teoroc”]Un agent:
    – nu de forta ai nevoie pentru asa ceva ci de cadru legal / iar incalcarea acordului nu genereaza nici macar conflict colectiv de munca conform L62/2011
    – clauza de mobilitate a fost incercata n trecut de consilierii juridici / avem unul si la noi in sistem care a reusit sa incaseze ceva / iar cumulul de functii nu mai exista ca reglementare nicaieri, desi si sunt intrutotul de acord ca situatiile existente la noi in sistem ajung sa frizeze absurdul / in scurt timp vom lansa o operatiune care isi propune ca scop incetarea acestor abuzuri si compromisuri care nu fac altceva decat sa ascunda gunoiul sub pres si sa dea senzatia ca ne descurcam cu ce avem
    – nu stiu daca este clar ca in statutul special (la momentul ACESTEI modificari) nu poate fi introdus niciun drept salarial nou care produce impact financiar pentru ca va primi aviz negativ de la MFO / avem zeci de experiente cu asta / si daca scopul principal al modificarii este schimbarea denumirii in politist de penitenciare atunci ar fi strategic gresit sa incarci un proiect cu astfel de propuneri autoblocante[/quote]
    Legea 62/20133
    Art. 161
    Conflictele colective de munca pot fi declansate in urmatoarele situatii:
    a) angajatorul sau organizatia patronala refuza sa inceapa negocierea unui contract ori acord colectiv de munca, in conditiile in care nu are incheiat un astfel de contract sau acord ori cel anterior a incetat;
    b) angajatorul sau organizatia patronala nu accepta revendicarile formulate de angajati;
    c) partile nu ajung la o intelegere privind incheierea unui contract sau acord colectiv de munca pana la data stabilita de comun acord pentru finalizarea negocierilor.
    Litera ,,b” este interpretabila.Nu specifica exact care revendicari ale salariatilor nu sunt acceptate, cele inserate deja intr-un acord sau cele formulate in vederea unei negocieri/renegocieri.Unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa o facem.

  9. Un agent:
    – nu de forta ai nevoie pentru asa ceva ci de cadru legal / iar incalcarea acordului nu genereaza nici macar conflict colectiv de munca conform L62/2011
    – clauza de mobilitate a fost incercata n trecut de consilierii juridici / avem unul si la noi in sistem care a reusit sa incaseze ceva / iar cumulul de functii nu mai exista ca reglementare nicaieri, desi si sunt intrutotul de acord ca situatiile existente la noi in sistem ajung sa frizeze absurdul / in scurt timp vom lansa o operatiune care isi propune ca scop incetarea acestor abuzuri si compromisuri care nu fac altceva decat sa ascunda gunoiul sub pres si sa dea senzatia ca ne descurcam cu ce avem
    – nu stiu daca este clar ca in statutul special (la momentul ACESTEI modificari) nu poate fi introdus niciun drept salarial nou care produce impact financiar pentru ca va primi aviz negativ de la MFO / avem zeci de experiente cu asta / si daca scopul principal al modificarii este schimbarea denumirii in politist de penitenciare atunci ar fi strategic gresit sa incarci un proiect cu astfel de propuneri autoblocante

  10. [quote name=”Un oltean”][quote name=”Stefan Teoroc”]Mare pisicher / ca-mi amintesc de 2008 si de cauza disparitiei mandatului … ;-)[/quote]

    Stimate domn, cred ca faci o mare confuzie si, dupa ce verifici, sper sa iti faci „mea culpa” 😉

    In OUG nr. 4/2008 acest mandat s-a mentinut „(6) Directorul general, directorii generali adjuncţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi directorii de penitenciare se numesc pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată pentru încă 4 ani. Propunerea de prelungire a mandatului se face de către o comisie, constituită prin ordin al ministrului justiţiei, care evaluează activitatea pe baza criteriilor prevăzute la art. 512 alin. (2)-(5).”

    Disparitia mandatului la directorii de penitenciar a avut loc in anul 2009, luna mai, prin Legea nr. 170/2009, cand la conducerea uneia din cele doua organizatii sindicale era un fost DGA. 😉

    Deci concluzia subsemnatului este ca imbatraniti si din aceasta cauza memoria va joaca feste. 😆 Stiu ca unii oameni fac deseori o prea mare asociere intre mine si respectiva persoana, dar de aici si pana a-mi pune „in carca” faptele acestuia, cel putin de dvs., nu e fair :lol:[/quote]
    Hai lasa Aline ca nu esti chiar strain de ajungerea unora in functii de conducere ale sindicatelor.Ca nu-ti pot fi imputate faptele dupa preluarea mandatului de catre alcineva este just, dar nu te disocia complet.In rest una peste alta, nu ar fi tocmai rau sa revii pe baricade. 😉

  11. [quote name=”Stefan Teoroc”]Un agent: codul deontologic nu este tocmai o belea pentru functiile de executie / ii vulnerabilizeaza deopotriva si pe sefi / este normal sa avem astfel de norme si sa le dam forta / avem nevoie de deontologie profesionala ca sa ne putem forma o identitate / pedepsele aplicate in sistemul penitenciar (acelea care reusesc sa treaca de comisiile de disciplina in care sunt si sindicatele) sunt in cuantum infim fata de alte institutii.

    Privind Codul muncii, am propus exact ce iti doresti respectiv eliminarea tuturor prevederilor din legea noastra care stabileau mai mult restrictii decat drepturi si trimitere catre legislatia muncii.[/quote]
    Introduceti daca avem forta si incalcarea Acordului Colectiv ca sanctiune disciplinara.Sa vedem daca le convine sefilor.Sau nu avem forta?

  12. [quote name=”Stefan Teoroc”]Un agent: codul deontologic nu este tocmai o belea pentru functiile de executie / ii vulnerabilizeaza deopotriva si pe sefi / este normal sa avem astfel de norme si sa le dam forta / avem nevoie de deontologie profesionala ca sa ne putem forma o identitate / pedepsele aplicate in sistemul penitenciar (acelea care reusesc sa treaca de comisiile de disciplina in care sunt si sindicatele) sunt in cuantum infim fata de alte institutii.

    Privind Codul muncii, am propus exact ce iti doresti respectiv eliminarea tuturor prevederilor din legea noastra care stabileau mai mult restrictii decat drepturi si trimitere catre legislatia muncii.[/quote]
    Stiu ca este sustinuta varianta codului muncii si ma bucur, ar fi un pas mare inainte, dar ca de obicei, exista un dar….nu vreau doar sa o sustinem ci sa o impunem…..la fel as vrea sa existe in noul statut si clauza de mobilitate( foarte benefica celor de la escorte) precum si cea a cumului de functii ( sa nu mai faca agentul operativ 5 fise ale postului fara a fi remunerat).
    Despre Codul Deontologig suna bine in teorie, dar in practica, mai ales ca sefii vor trece in competenta de judecare a comisiilor de disciplina din fiecare unitate, vor iesi basma curata iar agentii pedepsiti.Stiu, scapa A.N.P de decont si unii de bataia de cap pe care o transfera in curtea sindicatelor din unitate.Dar ce poate face cel nemultumit (in calitate de sesizator daca este agent si nu-i convine decizia comisiei?Se poate adresa cuiva?Si daca s-ar adresa instantei, credeti ca instanta va aplica o sanctiune disciplinara daca propia comisie a constatat nevinovatia?

  13. [quote name=”Stefan Teoroc”]Mare pisicher / ca-mi amintesc de 2008 si de cauza disparitiei mandatului … ;-)[/quote]

    Stimate domn, cred ca faci o mare confuzie si, dupa ce verifici, sper sa iti faci „mea culpa” 😉

    In OUG nr. 4/2008 acest mandat s-a mentinut „(6) Directorul general, directorii generali adjuncţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi directorii de penitenciare se numesc pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea prelungirii o singură dată pentru încă 4 ani. Propunerea de prelungire a mandatului se face de către o comisie, constituită prin ordin al ministrului justiţiei, care evaluează activitatea pe baza criteriilor prevăzute la art. 512 alin. (2)-(5).”

    Disparitia mandatului la directorii de penitenciar a avut loc in anul 2009, luna mai, prin Legea nr. 170/2009, cand la conducerea uneia din cele doua organizatii sindicale era un fost DGA. 😉

    Deci concluzia subsemnatului este ca imbatraniti si din aceasta cauza memoria va joaca feste. 😆 Stiu ca unii oameni fac deseori o prea mare asociere intre mine si respectiva persoana, dar de aici si pana a-mi pune „in carca” faptele acestuia, cel putin de dvs., nu e fair 😆

  14. referitor la tinuta
    unora dintre colegii care au luat tinuta li se potrivesc numerele asa cum au fost scrise la masuratoare,altora nu.de ce?nu stim,dar ce pot spune ca celor carora nu prea li se potrivesc numerele sunt colegii carora nu li s-a u luat masuri ci au probat tinute.
    o alta problema vine din partea colegelor care au inteles ca fuste se dau la tinuta de oras,dar nu pot intelege de ce tinuta lor(pantalonii)au croiala de barbat

  15. La momentul la care am receptionat nemultumirea privind pantofii, am incercat sa modificam ceva insa nu se mai poate pentru aceasta achizitie / a fost facut un caiet de sarcini si s-a incheiat un contract care este si pus in aplicare / despre modificari se poate discuta doar la urmatoarea achizitie, insa cu modificarea OMJ in prealabil

  16. Dl Stefan daca se poate sa se schimbe pantofii cu alta pereche de bocanci ar fi ok si astfel am fi multumiti diferenta la pret este apropiata pantofii costa 100 lei iar bocancii 145 lei.Cu stima

  17. Alex: iata cum iti dai o explicatie / haideti sa le luam cumva in ordine / si noi ne-am dori sa se rezolve toate cat mai repede, insa nici in vremuri de prosperitate nu am reusit cu usurinta sa obtinem lucruri, cu atat mai greu acum / dar avansam

  18. Un agent: codul deontologic nu este tocmai o belea pentru functiile de executie / ii vulnerabilizeaza deopotriva si pe sefi / este normal sa avem astfel de norme si sa le dam forta / avem nevoie de deontologie profesionala ca sa ne putem forma o identitate / pedepsele aplicate in sistemul penitenciar (acelea care reusesc sa treaca de comisiile de disciplina in care sunt si sindicatele) sunt in cuantum infim fata de alte institutii.

    Privind Codul muncii, am propus exact ce iti doresti respectiv eliminarea tuturor prevederilor din legea noastra care stabileau mai mult restrictii decat drepturi si trimitere catre legislatia muncii.

  19. pacat ca proiectul statutului politistului de penitenciare nu a intrat in vigoare inainte de aparitia noii tinute, daca aceasta tinuta ar avea mai multe insemne nationale si specifice sistemului si ar scrie pa ea POLITIA PENITENCIARA cu siguranta nu ar mai parea atat de penibila

  20. Poate reusim odata cu aceasta modificare sa nu introducem ca sanctiuni disciplinare si incalcarea codului deontologic.Vom fi pedepsiti si daca ne uitam urat probabil.Este necesara deasemenea si impunerea prevederilor din Codul Muncii referitoare la timpul de munca.

  21. Referitor la noua tinuta: nu noi am decis modelul si nici nu avem actiuni la firma producatoare, cum s-a afirmat intr-un comentariu eliminat 🙂 / iar in cazul in care dupa echipare, afirmatiile privind calitatea se mentin, vom prelua situatia si vom cere socoteala / am cerut doar putina rabdare pana se realizeaza echiparea / pentru a vorbi in cunostinta de cauza.

  22. Azi am primit noua tinuta de serviciu ! Acceptabila DAR, in ceea ce priveste pantofii de serviciu cred ca este o mare exagerare !!!
    Domnilor….doamnelor se planuieste sa mergem la asfaltat coclaurile patriei?
    Cum sa echipezi un functionar de penitenciar cu pantofi cu bombeu metalic sau din ce material dur o fi? Pe langa faptul ca sunt foarte grei pentru a bobina pe sectiile de detentie mai au si aspect de desene animalizate ! Cine si-a batut joc de noi ?

  23. Un oltean: ba sigur ca da, insa apar niste efecte mai ciudate si au avut niscai probleme cu acestea, cei din ANP / ramane sa dezbatem putin, cel mai probabil luni, cu DG-ul) / s-ar impune 1+1 mandat maxim / si ce se intampla dupa? Poate respectivul sa sustina concurs la alta unitate? Il parcam pe o functie de executie? Cati vor mai fi interesati de posturile acestea? etc

    Mare pisicher / ca-mi amintesc de 2008 si de cauza disparitiei mandatului … 😉

  24. „problemele care suscita divergente (mandatul de 4 ani al directorilor, etc)”

    Salut Stefan. Inteleg de aici ca sindicatele nu sunt de acord cu reintroducerea mandatului la functiile de top management?

  25. Pantofii sunt in plus / au fost ceruti de oameni ca alternativa la bocanci si impusi de sindicate / tinuta de serviciu nu a fost conceputa pentru pantofi si nu se poarta nicaieri in lume cu pantofi / era mai bine sa nu-i cerem si nu avea nimeni ce obiecta / asta patesti cand te manaca / pe noi ne-a mancat / desi seamana cu pantofii de prin Hornbach, a se retine ca sunt din piele de bovina, au kevlar in talpa care se lipeste cu o spuma special, fiind fabricati in Romania / la pantalonul de costum, strans pe glezna nu mergea pantof plat / s-a tot discutat pe subiect / centura e standard, ca sa poata fi inchisa-deschisa rapid si sa nu incurce la controale dar sa fie si rezistenta / ca acopermant pentru cap ce iti doreai la o tinuta DE SERVICIU?

    Suntem de acord ca toate unitatile trebuie sa aiba vestiare si dusuri pentru schimbarea tinutei / este DE SERVICIU nu DE ORAS

  26. Pantofii sint de toata jena,centura este teapana,sepcutele fara embleme iar cu aceste aricole ne putem echipa de la locuinta pina la unitate si viceversa sau strict la munca.Dureaza foarte mult cu schimbatul la unitate cu aceasta tinuta si astfel se prelungeste mult timpul petrecut dupa ture.Cu respect

  27. Adita / ai fost echipat cu noua tinuta? Daca nu, ai putina rabdare si discutam dupa / o rugaminte: cautati pe Internet o TINUTA DE SERVICIU in Europa, nu DE ORAS sau DE CEREMONIE pe care sa o considerati potrivita si trimiteti-mi un link sa pot vizualiza / din ce am vazut noi, in afara de Italia, sunt mai praf ca ale noastre / in Franta sunt facute de detinuti / am un astfel de tricou in birou

  28. statutul poliţistului de penitenciare va ajunge să fie discutat în parlament pana la alegeri?mulţumesc!

  29. Dl Stefan tinuta este de toata jena atit vizual cit si calitativ.Sintem cu adevarat paznici la hoti,la cum aratam nu meritam alta titulatura.Cu toata stima

  30. PUTEREA CELOR SLABI…
    AM FOST ABORDAT PE FACEBOOK DE O DOAMNA CARE DISTRIBUIE ECHIPAMENTUL, CHIAR I-AM SPUS O SPETA SI M-AM BUCURAT CA AM VBIT, DISCUTIA A DEGENERAT PANA LA A-MI SPUNE CA VA AVEA O DISCUTIE DURA CU MINE ,MAINE! DRAGILOR DIN FINANCIAR ASA CUM DVS MUNCITI UNU IN LOC DE DOI ASA MUNCIM SI NOI CEI DIN OPERATIV! ASA CUM DVS PRIMITI ORDINE ASA PRIMIM SI NOI , DAR DACA SUNT ANUMITE SPETE DE REZOLVAT LE REZOLVAM, NU ARUNCAM VINA PE ALTII PT CA DE-AIA AVEM SI CAP PESTE GAT! VREMEA CU DISCUTIILE DURE A APUS DE MULT , IAR DACA CINEVA DIN FINANCIAR DORESTE O DISCUTIE DURA II RECOMAND SA O FACA SCRIS, IAR DACA SUNT PREA PUTINI PE TARLA SA CEARA SUPLIMENTAREA POSTURILOR! NU SUNTEM OBLIGATI SA LE ACCEPTAM INEPTIILE! EU AS PROPUNE UN SCHIMB DE EXPERIENTA DE O LUNA, CEI DE LA FINANCIAR SA LUCREZE PE SECTIE CA TOT OPERATIV AU FUNCTIA LA PLATA SI PE URMA SA PUNA IN BALANTA TOTUL SI SA VADA CA LA BILANT TOTI AR TREBUI SA FIM…OAMENI!!!

  31. Stimate dle. Teoroc din informarea prezentata mai sus inteleg ca unele penitenciare vor echipa operativul cu noua tinuta in luna Octombrie 2014.
    Ne puteti spune ce penitenciare vor echipa personalul in luna Octombrie 2014 cu noua tinuta de serviciu?
    Va multumesc!

  32. Ei lasa Stefan, ca nu e chiar asa. Ca se mai trezeste vreun (editat) sa arunce cu rahat in munca sindicala, asta e! Ni-i asumam si p’astia. Daca-l intrebi pe anonimul asta ce opinii are despre statut, ai sa constati ca nu zice nimic. In schimb, frustrarile si dejectiile si le poate arunca intr-un spatiu virtual. Hai ca mergem mai departe !

  33. Tu ai senzatia ca noi vrem altceva? Initiatorul proiectului e MJ nu sindicatele, nici macar ANP. Daca MJ nu-l impinge tare e posibil ca dupa lansare sa fie un mare fas si sa nu fie adoptat in Parlament. Pe de alta parte nici nu vom accepta sa fie depus asa cum vrea MJ. Trebuie sa ne impunem punctele de vedere! O lege de modificare a unui statut special nu se adopta anual. Odata aprobate modificarile, vor ramane asa pentru mult timp. Prin ceea ce facem influentam soarta unor generatii. Nu ne permitem sa ne jucam. Iar neuronii pe care ni-i mancam prin sedintele astea presarate cu divergente, nu ni-i mai da nimeni inapoi. Ce sa mai zic de vreo multumire vreodata. Ne strofocam stiind ca nu vom primi decat palme si e frustrant.

  34. mama lui de proiect L293 OARE cand se va finaliza, il foim de colo colo, e la tine, da-l la mine, il publicam, iar il modificam si tot asa pana ajungem in punctul de unde am pornit, adica NIMIC

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)