www.snlp.ro Web analytics

Punct si de la capat

2016 Start Chiar daca nu ne-am exteriorizat prea energic pe final de decembrie, nu am dormit pe vreo ureche nici in ultimele zile ale anului 2015 despre care acum vorbim deja la trecut. Asa cum  stiti deja, pe acest site dedicat unor dezbateri profesionale, nu postam anunturi, urari sau zvonuri, sub forma unor articole. Nici nu vom face acum vreun bilant al anului trecut. Nu are rost. Avem prea multe provocari la orizont cat sa ne mai uitam analitic in spate. Cu bilanturile se ocupa ANP. Nu ne temem ca vom rata vreo realizare. Toate succesele vor fi pe liste.

Daca este sa ramanem putin la capitolul bilanturi, am propus noului director general adjunct (cu simptome acute de viitor DG) Dan Halchin, o abordare mai eficienta a acestor analize anuale astfel incat sa merite cat de cat cheltuiala. Pentru ca a asista doua ore la citirea monotona unui material pe care toti cei prezenti il au deja (de altfel au contribuit la redactare), nu reprezinta chiar o provocare. 

Mai de interes ar fi concluziile, detectarea si asumarea punctelor slabe si dezbaterile pe subiecte clare. Mult mai constructiva ar fi imbracarea acestor „festivitati sobre” dar reci in haina unor platforme de comunicare profesionala si de trasare a unor linii strategice anuale pe baza rezultatelor inregistrate si a obiectivelor propuse; platforme in cadrul carora salariatii sa se simta liberi sa transmita probleme, idei, sa se exprime si nu doar sa astepte „luarile de cuvant presetate”. Stim ca este greu pentru o institutie cu inertie puternica cum e ANP dar noi totusi insistam sa schimbam ceva. Atasam adresa prin care ANP planifica bilanturile regionale si stabileste reprezentarea ANP la acestea, precum si adresa prin care ANP revine (ca urmare a sesizarii SNLP) si precizeaza ca la bilanturile regionale participa toti liderii sindicali din unitatile regiunii si nu doar liderul din unitatea coordonatoare. 

Vom aborda in articolele urmatoare prioritatile identificate de noi pentru inceputul anului curent (insotind de materiale si corespondente intocmite/derulate in ultima perioada) si mentionam doar cateva: modificarea normei de echipare prin ordin de ministru, emiterea ordinelor pentru acordarea majorarilor salariale de 50% si 75%, corectarea unor instructiuni pentru acordarea de drepturi salariale (sporul de studii superioare), clarificarea modului in care se calculeaza majorarile salariale pentru toate categoriile de salariati, modificarea statutului special si a denumirii ocupatiei noastre, situatia muncii suplimentare, concursuri pentru ocuparea unor posturi vacante (compensarea iesirilor din sistem prin pensie) etc.

Pentru rezolvarea toturor problemelor din lista noastra avem nevoie de un canal de comunicare cu MJ si ne asteptam ca in prima jumatate a lunii ianuarie sa se produca o prima intalnire a sindicatelor cu noua conducere a ministerului fie in cadrul Comisiei mixte fie in orice alt cadru. Am inteles etapele in care doamna ministru abordeaza coordonarea sistemului penitenciar reconfigurandu-si mai intai echipa de la varful ANP urmand ca apoi sa preia problemele si anticipam ca prima etapa se va finaliza rapid astfel incat sa putem trece la rezolvarea problemelor, multe dintre acestea perpetuandu-se pana la limita spre derizoriu. Deci un an nou, un ministru nou, probabil un nou DG si… multe probleme vechi care isi asteapta rezolvarea.

5 COMMENTS

  1. Marco Polo – proiectul de modificare a OMJ nu a fost semnat de MJ; vom detalia; este principala provocare pentru inceputul lui 2016

    Majorarile se vor plati; nu avem divergente pe aceasta linie cu MJ; legislatia este clara.

  2. La leafa din ianuarie vom primi și norma de echipare la fel ca la MAI?

  3. la noi de ce nu emis ordinul MJ pt acordarea 75% sambete si duminici???la politie s-a emis

  4. OMJ cu echipamentul nu mai e de actualitate, deoarece a trecut data de 01.01.2016, nu mai pot fi acordate majorari, deoarece sunt de referinta sumele din luna decembrie 2015. Asa ca . . .

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)