OPRITI DEZASTRUL! Inca mai este timp!

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Publică PUBLISIND sustine revendicarile membrilor sai afiliati la Sindicatul Liber Finante Constanta (SLFC) care se incadreaza in contextul protestelor initiate spontan in sectorul finante publice pe data de 13 octombrie 2010, proteste motivate de neplata stimulentelor salariale si refuzul reprezentantilor Ministerului Finantelor Publice de a identifica solutii concrete la aceasta problema.

PUBLISIND va sprijini actiunile in care membri SLFC vor fi implicati ca de altfel toate actiunile planificate sau spontane si indreptatite ale afiliatilor sai si totodata va respecta calendarul de proteste convenit de confederatiile sindicale, participand cu un numar insemnat de membri la pichetarile care urmeaza precum si la mitingul stabilit pentru finalul lunii in curs.

PUBLISIND si-a stabilit propriul set de revendicari urmand sa decida cu privirea la organizarea unor actiuni in anumite sectoare de activitate grav afectate de diminuarile „constitutionale” ale unor drepturi salariale, de anularea contractelor colective de munca precum si de neplata orelor suplimentare impusa printr-o lege care deroga „constitutional” de la Codul muncii. La aceste aspecte se adauga si faptul ca primele de vacanta si al 13-lea salariu au devenit istorie, urmand fondului de premiere, salariului de merit si unei mari parti din sporuri.

Pe langa anularea stimulentelor – decizie care arunca in mizerie personalul din finante, un caz deosebit il reprezinta cei 45.000 de salariati din asistenta sociala si protectia copilului dintre care majoritatea au venituri lunare de 400 de lei dar si functionarii din politie si penitenciare unde munca fortata devine regula daca luam in considerare numarul mic de salariati si numarul enorm de ore suplimentare.

Colegii din administratia locala se confrunta si ei cu mari dificultati, iar cazurile de sinucideri incep sa concureze ca numar demisiile. Oamenii sunt in pragul disperarii, gradul urias de indatorare la banci al bugetarilor (sistem pana nu de mult apreciat ca sigur din punct de vedere al creditarii) vulnerabilizand personalul sau impingandu-l spre gesturi extreme sau actiuni de grup spontane care pot degenera.

Informam mass-media cu privire la evidenta unui fapt: oamenii nu mai asteapta semnale de la liderii de sindicat ci imping efectiv spre actiuni radicale. Cu sau fara lideri, cu sau fara organizare, in lipsa unei decizii politice care sa opreasca dezastrul, masele de salariati adusi in pragul infometarii si aflati sub permanenta amenintare cu disponibilizarea pot proceda de o maniera imprevizibila, iar organizatiile sindicale care ii reprezinta au o singura cale: sa isi respecte propriile statute, sa reprezinte neconditionat interesele legitime ale membrilor de sindicat si sa se implice direct sprijinind aceste actiuni.

• Cristian Tudorache 23.02.2017 13:19
    #15 Contabil - urmareste te rog si comentariile. S-a publicat in multe ...

• Contabil 23.02.2017 11:03
    Buna ziua, ce se va intampla cu cei care au salariu functiei de baza ...