Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

PUBLISIND sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA

Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul ramurii administratiei publice, afiliata la Blocul National Sindical (BNS) si Internationala Serviciilor Publice (PSI) sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA anuntata pentru data de 05 octombrie 2009 ca forma de protest impotriva:

 • adoptarii Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului platit din fonduri publice;
 • masurilor de disponibilizare a salariatilor din sectorul bugetar;
 • impunerii zilelor de concediu fara plata.

 

PUBLISIND considera ca forma in care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu respecta criteriile si principiile convenite de initiatori cu organizatiile sindicale defavorizand toate categoriile de personal din cadrul autoritatilor si institutiilor publice in contradictie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege respectiv acela ca nu se vor inregistra diminuari salariale odata cu trecerea la noul sistem. Scaderea veniturilor, disponibilizarile si concediile fara plata nu pot fi acceptate ca optiuni.

 

Avand in vedere nefinalizarea procedurilor legale premergatoare declansarii grevei, PUBLISIND se solidarizeaza cu partenerii din «Alianta Bugetarilor» pe data de 05 octombrie 2009, fara sa declare incetarea lucrului. Membrii PUBLISIND vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei si vor sustine prin mesaje, comunicate si conferinte de presa actiunile Aliantei. In paralel vom continua parcurgerea etapelor conflictului de interese in vederea pregatirii urmatoarelor actiuni pe care Alianta le va declansa, cea mai importanta fiind greva generala pe termen nelimitat.

PUBLISIND va participa cu peste 500 de persoane la mitingul organizat de BNS impreuna cu celelalte Confederatii Sindicale in data de 7 octombrie 2009 pentru promovarea unor conditii de munca decente si a unui sistem de salarizare echitabil pentru toti salariatii.

 

Presedinte

Stefan Teoroc

Google Translate

Cauta in site

 • Pricop-giurgiu 23.02.2017 06:09
  Cer scuze aviz negativ la psihologic

  Read more...

   
 • La altii se poate 22.02.2017 22:39
  Daca este vorba de oug 71/2015 ...ea trebuia pusa in aplicare din ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.02.2017 21:32
  #836 oarecare - afiseaza castigatorii. Ce sa ne mai chinuim cu ...

  Read more...

   
 • fpss 22.02.2017 20:03
  salutam....nici o vorba despre salariile marite cu 1000 ron grefierilor????

  Read more...

   
 • Nikusor 22.02.2017 17:16
  Sa nu o uitati pe dna ANI Dumitrache care sustine ca un ordin de ...

  Read more...

Google AdS