PUBLISIND sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA

Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul ramurii administratiei publice, afiliata la Blocul National Sindical (BNS) si Internationala Serviciilor Publice (PSI) sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA anuntata pentru data de 05 octombrie 2009 ca forma de protest impotriva:

• adoptarii Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului platit din fonduri publice;
  • masurilor de disponibilizare a salariatilor din sectorul bugetar;
  • impunerii zilelor de concediu fara plata.

PUBLISIND considera ca forma in care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu respecta criteriile si principiile convenite de initiatori cu organizatiile sindicale defavorizand toate categoriile de personal din cadrul autoritatilor si institutiilor publice in contradictie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege respectiv acela ca nu se vor inregistra diminuari salariale odata cu trecerea la noul sistem. Scaderea veniturilor, disponibilizarile si concediile fara plata nu pot fi acceptate ca optiuni.

Avand in vedere nefinalizarea procedurilor legale premergatoare declansarii grevei, PUBLISIND se solidarizeaza cu partenerii din «Alianta Bugetarilor» pe data de 05 octombrie 2009, fara sa declare incetarea lucrului. Membrii PUBLISIND vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei si vor sustine prin mesaje, comunicate si conferinte de presa actiunile Aliantei. In paralel vom continua parcurgerea etapelor conflictului de interese in vederea pregatirii urmatoarelor actiuni pe care Alianta le va declansa, cea mai importanta fiind greva generala pe termen nelimitat.

PUBLISIND va participa cu peste 500 de persoane la mitingul organizat de BNS impreuna cu celelalte Confederatii Sindicale in data de 7 octombrie 2009 pentru promovarea unor conditii de munca decente si a unui sistem de salarizare echitabil pentru toti salariatii.

Presedinte

Stefan Teoroc

• selea apevistu 26.05.2017 13:39
    sa nu inducem lumea in eroare ...tbc la PSPA SE PRIMESTE 2 ore ziua ...

• Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:55
    Am informat ca urmeaza clarificari pe legea-cadru In mod cert referirea ...

• Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:54
    #6 este un exemplu furnizat de ANP / sporul TBC este calculat la baza de ...

• pol.penitenciara 26.05.2017 12:41
    D-le presedinte,rubr ica ''specific''nu mai apare in fluturas?dispar e ...

• Stefan A 26.05.2017 12:19
    Dle Teoroc ce ne puteti spunde de comentariul #19 ? Salariul din ...

Ești sigur că ai un abonament bun?

Aruncă un ochi pe cea mai bună ofertă de telefonie din România. Oferta SNLP - Telekom.

Apelează 0737.08.75.22

Vreau și eu!