PUBLISIND sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA

Federatia Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND, organizatie sindicala reprezentativa la nivelul ramurii administratiei publice, afiliata la Blocul National Sindical (BNS) si Internationala Serviciilor Publice (PSI) sustine alaturi de membrii «Aliantei Bugetarilor» GREVA GENERALA anuntata pentru data de 05 octombrie 2009 ca forma de protest impotriva:

• adoptarii Legii-cadru privind salarizarea unitară a personalului platit din fonduri publice;
  • masurilor de disponibilizare a salariatilor din sectorul bugetar;
  • impunerii zilelor de concediu fara plata.

PUBLISIND considera ca forma in care a fost adoptata Legea-cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice nu respecta criteriile si principiile convenite de initiatori cu organizatiile sindicale defavorizand toate categoriile de personal din cadrul autoritatilor si institutiilor publice in contradictie chiar cu un principiu care a stat la baza proiectului de lege respectiv acela ca nu se vor inregistra diminuari salariale odata cu trecerea la noul sistem. Scaderea veniturilor, disponibilizarile si concediile fara plata nu pot fi acceptate ca optiuni.

Avand in vedere nefinalizarea procedurilor legale premergatoare declansarii grevei, PUBLISIND se solidarizeaza cu partenerii din «Alianta Bugetarilor» pe data de 05 octombrie 2009, fara sa declare incetarea lucrului. Membrii PUBLISIND vor purta banderole albe pe tot parcursul zilei si vor sustine prin mesaje, comunicate si conferinte de presa actiunile Aliantei. In paralel vom continua parcurgerea etapelor conflictului de interese in vederea pregatirii urmatoarelor actiuni pe care Alianta le va declansa, cea mai importanta fiind greva generala pe termen nelimitat.

PUBLISIND va participa cu peste 500 de persoane la mitingul organizat de BNS impreuna cu celelalte Confederatii Sindicale in data de 7 octombrie 2009 pentru promovarea unor conditii de munca decente si a unui sistem de salarizare echitabil pentru toti salariatii.

Presedinte

Stefan Teoroc

• pentru diana 19.01.2017 22:33
    De ce nu ti se pare corect ca un agent sa nu ia cat un subcomisar ...

• andrei 19.01.2017 16:55
    bun bun, printre niste banuit ii scapa si pe ai lui. ca tara e plina de ...

• Gen 19.01.2017 16:23
    GANDIRE DE FOISOR !

• ocnasu 19.01.2017 16:13
    Ce s-o mai dam de gard domnilor....sit uatia din sistemul penitenciar,vis ...

• de la botosani 19.01.2017 13:44
    pe cand se poate visa la ,,ture libere fara telefon,, la pluton?