Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Publisind respinge solutia guvernului de a trimite Romania in concediu fara plata

PUBLISIND protesteaza impotriva hotararii absurde a unor masuri guvernamentale anuntate pentru sectorul public.

Guvernantii vor sa impuna concedii fara plata salariatilor din administratia publica dar omit faptul ca acestia ofera servicii publice cu personal oricum insuficient care acumuleaza ore suplimentare imposibil de platit si mii de zile de concediu de odihna restante.

Pe langa munca fortata, concept reintrodus odata cu masurile guvernamentale care impun compensarea cu timp liber ca unica metoda de compensarea a muncii suplimentare (insuficienta insa in conditiile in care schemele sunt incomplete), apare si concediul fortat care va fi impus in realitate Romaniei, populatia urmand sa fie privata de servicii publice.

 

Incapacitatea echilibrarii masurilor generate de criza in diferite sectoare ale economiei nationale, imposibilitatea identificarii prioritatilor, presiunile FMI si lipsa de coeziune a echipei guvernamentale genereaza rezultate absurde care afecteaza grav masa de salariati.

 

In timp ce angajatii din sistemul bugetar au mereu intaietate la restritictii, pe fond de criza Ministerul Apararii Nationale pregateste cheltuieli masive de peste 500 de milioane de euro pentru modernizari de fregate sau pregatirea unor razboaie electronice, Ministerul Finantelor Publice da 600.000 de euro pe servicii de elaborare a unor studii, Administratia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare cheltuie 1 milion de euro pe software, multe alte ministere si agentii practicand un sistem de achizitii haotic care genereaza cheltuieli nejustificat de mari in evident contrast cu deciziile care vizeaza concedii fortate sau disponibilizari.

Se pare ca cea mai la indemana masura pentru acest Guvern este sa extermine salariatii bugetari sau cel putin sa le suprime drepturile. Se evidentiaza economiile care ar rezulta prin impunerea concediului fortat dar se ignora deliberat efectele reale pe care aceasta masura aberanta le-ar genera in anumite sectoare de activitate. Nu numai activitatea va avea de suferit dar si salariatii din administratie, deoarece concediul fara plata are influenta asupra modului de calcul al pensiei.

Da, suntem de acord ca este criza! Da, suntem de acord ca impreuna trebuie sa identificam masuri!

Daca intr-un sector de activitate partenerii sociali ajung la concluzia ca trebuie luate masuri urgente pentru stabilizarea situatiei si asigurarea remuneratiei pentru lunile urmatoare, atunci masurile trebuie sa tina cont de toti factorii si sa aiba la baza voluntariatul nu impunerea. Principalul indicator care confirma efectele unei masuri este continuarea activitatii in sectorul respectiv fara blocaje care pot crea un lant de efecte avand in vedere interferentele existente intre sectoarele administratiei publice.

PUBLISIND protesteaza impotriva inechitatii deciziilor guvernamentale.

PUBLISIND isi exprima disponibilitatea de a participa la dialogul social care trebuie sa fie la baza masurilor care se iau in sectorul public in vederea reducerii unor cheltuieli.

In cazul in care pentru Guvern dialogul nu este o optiune, PUBLISIND va recurge la modalitatile de lupta sindicala prevazute de lege.

 

Presedinte

Stefan Teoroc

Google Translate

Cauta in site

 • Cristian Tudorache 23.02.2017 13:19
  #15 Contabil - urmareste te rog si comentariile. S-a publicat in multe ...

  Read more...

   
 • Contabil 23.02.2017 11:03
  Buna ziua, ce se va intampla cu cei care au salariu functiei de baza ...

  Read more...

   
 • Pricop-giurgiu 23.02.2017 06:09
  Cer scuze aviz negativ la psihologic

  Read more...

   
 • La altii se poate 22.02.2017 22:39
  Daca este vorba de oug 71/2015 ...ea trebuia pusa in aplicare din ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 22.02.2017 21:32
  #836 oarecare - afiseaza castigatorii. Ce sa ne mai chinuim cu ...

  Read more...

Google AdS