Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Publisind respinge solutia guvernului de a trimite Romania in concediu fara plata

PUBLISIND protesteaza impotriva hotararii absurde a unor masuri guvernamentale anuntate pentru sectorul public.

Guvernantii vor sa impuna concedii fara plata salariatilor din administratia publica dar omit faptul ca acestia ofera servicii publice cu personal oricum insuficient care acumuleaza ore suplimentare imposibil de platit si mii de zile de concediu de odihna restante.

Pe langa munca fortata, concept reintrodus odata cu masurile guvernamentale care impun compensarea cu timp liber ca unica metoda de compensarea a muncii suplimentare (insuficienta insa in conditiile in care schemele sunt incomplete), apare si concediul fortat care va fi impus in realitate Romaniei, populatia urmand sa fie privata de servicii publice.

 

Incapacitatea echilibrarii masurilor generate de criza in diferite sectoare ale economiei nationale, imposibilitatea identificarii prioritatilor, presiunile FMI si lipsa de coeziune a echipei guvernamentale genereaza rezultate absurde care afecteaza grav masa de salariati.

 

In timp ce angajatii din sistemul bugetar au mereu intaietate la restritictii, pe fond de criza Ministerul Apararii Nationale pregateste cheltuieli masive de peste 500 de milioane de euro pentru modernizari de fregate sau pregatirea unor razboaie electronice, Ministerul Finantelor Publice da 600.000 de euro pe servicii de elaborare a unor studii, Administratia Nationala pentru Imbunatatiri Funciare cheltuie 1 milion de euro pe software, multe alte ministere si agentii practicand un sistem de achizitii haotic care genereaza cheltuieli nejustificat de mari in evident contrast cu deciziile care vizeaza concedii fortate sau disponibilizari.

Se pare ca cea mai la indemana masura pentru acest Guvern este sa extermine salariatii bugetari sau cel putin sa le suprime drepturile. Se evidentiaza economiile care ar rezulta prin impunerea concediului fortat dar se ignora deliberat efectele reale pe care aceasta masura aberanta le-ar genera in anumite sectoare de activitate. Nu numai activitatea va avea de suferit dar si salariatii din administratie, deoarece concediul fara plata are influenta asupra modului de calcul al pensiei.

Da, suntem de acord ca este criza! Da, suntem de acord ca impreuna trebuie sa identificam masuri!

Daca intr-un sector de activitate partenerii sociali ajung la concluzia ca trebuie luate masuri urgente pentru stabilizarea situatiei si asigurarea remuneratiei pentru lunile urmatoare, atunci masurile trebuie sa tina cont de toti factorii si sa aiba la baza voluntariatul nu impunerea. Principalul indicator care confirma efectele unei masuri este continuarea activitatii in sectorul respectiv fara blocaje care pot crea un lant de efecte avand in vedere interferentele existente intre sectoarele administratiei publice.

PUBLISIND protesteaza impotriva inechitatii deciziilor guvernamentale.

PUBLISIND isi exprima disponibilitatea de a participa la dialogul social care trebuie sa fie la baza masurilor care se iau in sectorul public in vederea reducerii unor cheltuieli.

In cazul in care pentru Guvern dialogul nu este o optiune, PUBLISIND va recurge la modalitatile de lupta sindicala prevazute de lege.

 

Presedinte

Stefan Teoroc

Google Translate

Cauta in site

 • HANUL TATAR 25.09.2017 22:46
  ATENTIEEE!PSD S-A INSPIRAR DE LA PDL . NU VOR SA FIE ACUZATI DE T.AIEREA ...

  Read more...

   
 • simona 25.09.2017 16:58
  numai deținuții merg la CEDO pt.drepturi, angajații, nu... numai deținuții ...

  Read more...

   
 • ASA 25.09.2017 16:40
  Despre statutul nostru nu mai vorbeste nimeni? Se termina si luna ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 25.09.2017 10:13
  #8 Off/on topic 25-09-2017 09:32 - e obligatorie insa imposibil, inca ...

  Read more...

   
 • Off/on topic 25.09.2017 09:32
  Acordarea liberelor in 60 de zile e obligatorie,sau era doar o ...

  Read more...

Google AdS