Administratia Nationala a Penitenciarelor DEZINFORMEAZA

Sindicatul National al Lucratorilor de Penitenciare (SNLP) membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Publica PUBLISIND - afiliata la Blocul National Sindical si

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) membra a Confederatiei Sindicale Cartel Alfa

protesteaza fata de reactia inconstienta a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) la revendicarile SNLP si FSANP, referitoare la solutionarea problemelor legate de subfinantarea sistemului penitenciar si a lipsei de transparenta decizionala.

Constatam ca ANP dezinformeaza deliberat opinia publica folosind cifre si informatii eronate. Scopul acestei reactii este acela de a ascunde incompetenta manageriala a actualei echipe de conducere a ANP si a Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti (MJLC).

ANP minimalizeaza situatia prezentata de sindicate si incearca, chiar cu riscul de a-si expune proprii salariati oprobiului public, sa coloreze situatia intr-o noua nuanta – roz penibil.

In cursul intalnirii de astazi cu liderii SNLP si FSANP, Primul ministru a fost informat despre aceste apecte, miercurea viitoare urmand a se discuta in Guvern problemele din sistemul penitenciar. Doar MJLC si ANP considera ca nu au nici o problema.

Realitatea din penitenciare este cu totul alta: datorii la furnizori, somatii, conditii de lucru mizerabile, neplata orelor suplimentare si agresivitate fata de liderii de sindicat. Reamintim ca MJLC a avut o atitudine similara si in conflictul de munca declansat de grefieri dupa care a sfarsit prin a recunoaste problema.

Pentru corecta informare precizam ca:

1. Salariul mediu net pentru un angajat al sistemului penitenciar este de aproximativ 1700 RON cu toate sporurile incluse. Sumele avansate de ANP se refera la functii de ofiteri din Aparatul Central. Este o incercare grosolana de manipulare, 85% din personalul sistemului penitenciar fiind agenti. Pentru a evita alte diversiuni solicitam ANP sa faca publica schema si metodologia de calcul folosita.

2. Bugetul ANP pentru 2009 este la 85% fata de 2008 conform documentelor elaborate de MJLC si ANP. 112 milioane RON sunt strict necesari pentru a asigura functionarea la cota de avarie a sistemului penitenciar. Radu Ragea, subsecretarul de stat – responsabil pentru coordonarea penitnciarelor, recunostea azi in presa ca suma avansata de sindicate este in mare masura corecta. Cum se justifica astfel cifrele avansate in cursul zilei de azi de catre ANP?

3. Plata orelor suplimentare este obligatorie atunci cand nu pot fi compensate cu timp liber, iar serviciul in ture si deficitul de 2500 de angajati face imposibila recuperarea. Necesarul pentru plata orelor suplimentare incepand cu noiembrie 2008, este de 8 milioane RON, iar faptul ca acesti bani n-au fost prevazuti in buget nu inseamna ca nu trebuie platiti.

Consideram ca aceasta dezinformare deliberata este un afront la adresa angajatilor din penitenciare si o dovada a lipsei de comunicare ce caracterizeaza ANP si MJLC.

Calendarul actiunilor de protest va continua prin pichetarea MJLC in 15 iulie 2009, greva de avertisment in 30 iulie 2009 si greva generala. Opacitatea si lipsa de responsabilitate a conducerii ANP si MJLC legitimeaza si fac necesare astfel de actiuni.

Atasam comunicatului documente elaborate de ANP, care nu fac decat sa justifice revendicarile anuntate:

1. Adresa privitor la solicitarea de suplimentare a bugetului ANP (Document 1.1.)
  2. Anexa privind calculul necesarului de fonduri suplimentare pentru ANP (Document 1.2.)
  3. Anexa privind analiza comparativa a Bugetului ANP 2008/2009 (Document 1.3.)
  4. Anexa privind analiza comparativa a necesarului de fonduri bugetare raportat la sumele asigurate (Document 1.4.)

Stefan Teoroc
presedinte SNLP

Sorin Dumitrascu
presedinte FSANP

• selea apevistu 26.05.2017 13:39
    sa nu inducem lumea in eroare ...tbc la PSPA SE PRIMESTE 2 ore ziua ...

• Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:55
    Am informat ca urmeaza clarificari pe legea-cadru In mod cert referirea ...

• Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:54
    #6 este un exemplu furnizat de ANP / sporul TBC este calculat la baza de ...

• pol.penitenciara 26.05.2017 12:41
    D-le presedinte,rubr ica ''specific''nu mai apare in fluturas?dispar e ...

• Stefan A 26.05.2017 12:19
    Dle Teoroc ce ne puteti spunde de comentariul #19 ? Salariul din ...

Ești sigur că ai un abonament bun?

Aruncă un ochi pe cea mai bună ofertă de telefonie din România. Oferta SNLP - Telekom.

Apelează 0737.08.75.22

Vreau și eu!