www.snlp.ro Web analytics

Concursuri – urmeaza trei luni de testari psihologice

pw

 

Toate fortele ANP in materie de specialisti care raspund de testarile psihologice reprezinta la acest moment… 15 oameni. La un numar estimat de 5000 de candidati pe 1100 de posturi, testarea acestora va dura 60 de zile lucratoare, adica aproape 3 luni.

Prima varianta si cea mai la indemana pentru testarea masei de concurenti ar fi rularea acestora la Bucuresti, unde exista spatii pentru serii cat mai mari (aprox 40 persoane simultan) cu posibilitatea organizarii psihologilor in doua schimburi pentru a reusi cat mai multe testari zilnic.

O alta varianta este organizarea acestei etape in trei centre de testare (de ex – Bucuresti, Iasi, Timisoara) prin impartirea celor 15 psihologi proportional cu posibilitatile de asigurare a unui spatiu necesar (seriile din celelalte orase decat Bucuresti fiind de aprox 25 de pers).

Ambele variante de mai sus dureaza aprox 60 de zile lucratoare luand in considerare faptul ca durata unei testari este de 4 ore. Indiferent ca testarile se vor da la Bucuresti sau in 3 locatii, se va merge pe o anumita ordine a unitatilor, primele testate fiind mai avantajate.

Pe masura ce etapa testarii psihologice a candidatilor pentru o unitate s-a epuizat, acea unitate poate trece la etapele urmatoare de concurs in timp ce alte unitati vor astepta inca sa le vina randul la testari.

Singura posibilitate de urgentare a testarilor ar fi ca ANP sa implice in operatiune si alti psihologi din cadrul Directiei Reintegrare Sociala. Singura problema este ca acestia ar trebui sa beneficieze de o instruire specifica facuta in viteza, administratia asumandu-si riscuri privind eficienta testarilor per sistem.

Avantajul unitatilor care sunt testate primele este ca pot termina procedura de concurs inainte de rectificarea bugatara (august) astfel incat sa poata evalua gradul de ocupabilitate si sa declanseze o noua procedura de concurs pentru eventuale posturi neocupate, astfel incat la data rectificarii toate posturile vacante finantate sa fie angajate in proceduri de concurs.

In scurt timp urmeaza adoptarea unor decizii privitor la testare desi suntem de parere ca ANP nu constientizeaza exact faptul ca mai sunt putin peste 10 zile pana cand vor incepe testarile, intrucat nu s-au achizitionat inca teste in cantitate suficienta si nici nu s-au analizat toate aspectele acestei etape de concurs. SNLP va cere ANP clarificari urgente.

 

8 COMMENTS

  1. ……………..” testarea acestora va dura 60 de zile lucratoare, adica aproape 3 luni”
    DE CAND ARE LUNA 20 DE ZILE ?

  2. De ce nu se face testarea psihologica dupa cateva probe ca sa se mai trieze si sa fie mai simplu? Proba sportiva si de pc sigur reduce la jumate nr candidatilor.adica aproximativ 45zile.

  3. Ce se intampla cu testarile pentru posturile de psiholog si asistent social, dat fiind faptul ca pentru acestea concursul se desfasoara la nivel regional? Se va avea in vedere o grupare a judetelor pentru testarea psihologica, astfel incat sa se demareze procedura de concurs in momentul in care testarea psihologica se termina pentru o regiune?

  4. Ca de obicei ANP e in pom,oare de ce nu s-au gandit la treaba asta ???De ce SNLP este tot timpul cel care reactioneaza,sesizeaza,rectifica,elaboreaza si indreapta anumite nereguli sau deficiente???Bine ca existati ca daca nu ar fi vai si amar de capul nostru,la ceilalti doar can can si atat,treburi serioase mai rarut ca-i mai dragut! 😳

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)