Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Despre interviu - "luati" atitudine!

imagine interviu

 

Concursurile din sursa externa pentru ocuparea posturilor vacante din sistemul administratiei penitenciare au dat nastere la o serie intreaga de neclaritati sau chiar acuze, vizibile in comentariile postate pe site dar si pe retelele de socializare.

La multe dintre nelamuriri raspundem pe baza legislatiei, a consultarii specialistilor din ANP si a unor interpretari proprii, sub rezerva ca aceste raspunsuri nu sunt oficiale. Suntem structură sindicala care, intr-un demers-suport ofera explicatii candidatilor, cu privire la probele de concurs.

Urmand ciclitatea desfasurarii probelor de concurs, interviul devine prioritatea numarul 1 pentru candidatii care au trecut de etapele testarii psihologice, a intocmirii fisei medicale si verificarii dosarelor de concurs. In vederea pregatirii acestui interviu, candidatii trebuie sa acorde atentie Anexei nr. 12 privind Metodologia desfasurarii probei (click pe imagine):

Metodologie interviu

Insusirea metodologiei privind desfasurarea interviului este un pas important spre a intelege si a parcurge cu bine aceasta proba de concurs insa relevante sunt si alte aspecte care pot influenta decizia comisiei responsabile de stabilirea avizului "admis" sau "respins", in afara de stapanirea temeinica a bibliografiei. Un astfel de aspect acela al tinutei si gesturilor care pot influenta avizul. Intr-un cuvant, a atitudinii pe care o au candidatii.

Ca vor fi sau nu luate in considerare sau ca unii vor considera recomandarile noatre copilaresti, ne facem datoria si le propunem candidatilor sa aiba in vedere cateva sfaturi care pot face diferenta:

 • tinuta decenta - desi temperaturile sunt ridicate, evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc);
 • aspect ingrijit - tuns, pieptanat, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei);
 • focus pe subiect - raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta;
 • precizari privin temeiul - in abordarea raspunsului la intrebarile tip spete, pe cat posibil, sa se invoce si temeiul legal. Aici, spiritul de orientare suprapus pe o buna cunoastere a materiei, joaca un rol esential.

De asemenea, orice alte nelamuriri pe subiect le putem trata prin intermediul comentariilor la acest articol. Pe viitor vom aborda si problema comentariilor acide sau chiar acuzatoare ale candidatilor respinsi care tind sa plaseze in derizoriu intreaga procedura de concurs

Cristian Tudorache

Comentarii  

+1 #4 razvan 26-07-2016 16:59
RUSINE la Focsani,,,,,can didat cu parinti in sistem nu a putut face 15 flotari si a trecut proba,,,,chiar numai DNA trebuie sa faca dreptate,,????? ?
Citat
+1 #3 candidat 19-07-2016 21:46
Ba se testeaza si cunostintele, la intrebarile tip spete!
Citat
-1 #2 mihai 19-07-2016 11:34
Buna ziua,proba interviului a fost un dezastru pentru penitenciarul Galati,cu o rata a promovabilitati i de doar 40%,cea mai scazuta din tara,,,ori concurentii au fost cei mai slabi ,ori comisia a fost cea mai ,,performanta,, desi in componenta ei se aflau si domni care nu au trecut testul psihologic dat ptr o functie superioara.
Si la proba scrisa iar unicat pe tara,,,,au ajuns 10 pe 13 locuri si au fost admisi doar,,6,deci inca 7 locuri vacante.As fi curios daca aceasta comisie fantastica au facut angajarile si agentilor care in 2010 au batut un detinut pana la moarte,,,,
Citat
+20 #1 Agent 09-07-2016 23:04
Buna seara. O observație daca se poate. La interviu nu se testateaza cunostintele. Pt asta este proba scrisa. Cam asa sunt indicatiile.
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Agent 28.05.2017 22:51
  Cu noi cei care lucram pe schimburi ........

  Read more...

   
 • Agent 28.05.2017 22:41
  Veniti si voi pe ture , sunt convins ca o sa va placa

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 28.05.2017 20:29
  e un demers care tine de statut nu de salarizare / si de buget / si de ...

  Read more...

   
 • Fane 28.05.2017 19:43
  Consider ca sprijinirea angajatilor cu o suma fixa ,sa isi achizitioneze ...

  Read more...

   
 • Pensionar 28.05.2017 18:57
  Ptr #1 agent Pune întrebarea aici ancmrrcturzii.ro/calcul-pensii-militare-discutii/ ...

  Read more...

Google AdS


Ești sigur că ai un abonament bun?

Aruncă un ochi pe cea mai bună ofertă de telefonie din România. Oferta SNLP - Telekom.

Apelează 0737.08.75.22


Vreau și eu!