www.snlp.ro Web analytics

Surprize la concurs – grile printre sinteze

GRILA SINTEZA JPEG

 

ANP a decis sa faca publice subiectele si grilele de corectare utilizate la concursurile incheiate. Cu aceasta ocazie aflam lucruri. Iar unele ne surprind. Cum ar fi includerea in proba scrisa a unor subiecte de tip grila. 

SNLP a cerut la inceputul anului, la solicitarea candidatilor interesati de un post in sistemul penitenciar, includerea subiectelor de tip grila in proba scrisa. ANP a fost, insa, ferm pe pozitii: se va da sinteza, pentru ca vrem sa vedem cum se exprima candidatii, cum utilizeaza limba romana! Prin urmare asa am si informat poporul: fara grile!

Realizam acum faptul ca discutiile purtate in ANP pe acest subiect, precum si instructiunile transmise, nu au insemnat absolut nimic pentru unele unitati care si-au facut subiectele asa cum au crezut de cuviință. Mai precis, au combinat sinteza cu grila. Ne asteptam deja sa vedem subiecte exclusiv de tip grila. Nu ne mai mira nimic.

Este adevarat ca anuntul care a declansat procedura de concurs, publicat pe pagina ANP, la punctul probe de concurs, specifica doar: proba scrisă pentru examinarea cunoştinţelor teoretice. Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale. Pai si atunci de ce am mai discutat subiectul la nivel de ANP?! Si de ce am mai dezinformat oamenii?!

Puteam spune ca unitatile sunt libere sa decida structura probei scrise – fie grila, fie sinteza si stiam o treaba. Pana la urma, poate era chiar mai bine asa. Insa exista si un alt unghi din care pot fi privite lucrurile si acesta ne ofera perspectiva unei discriminari.

Candidatii care au primit exclusiv subiecte de tip sinteza vor spune ca cei care au primit grila au fost avantajati. In general cam asa sunt privite lucrurile. Venim cumva in intampinarea acestor interpretari si ne exprimam si noi dezamagirea pentru aceste balbaieli.

ANP ar trebui sa se ingrijeasca de corectarea balbaielilor, cel putin incepand cu momentul in care se constata derapaje de la regula unitara stabilita. Toti candidatii trebuie sa primeasca un tratament similar iar dificultatea probelor nu trebuie sa difere de la o unitate la alta pe aceeasi categorie de posturi.

Daca ANP are nevoie de un motiv ca sa intervina, le dam noi unul: – extras din HG 1849/2004:

Art 7 

(4) Pentru aplicarea în mod unitar, în unităţile subordonate, a prevederilor privind obiectivele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, directorul general emite decizii şi instrucţiuni şi răspunde în faţa ministrului justiţiei de intreaga activitate desfăşurată de administraţia penitenciară.

Cristian Tudorache

59 COMMENTS

  1. Pot afisa intrebarile de la interviul sustinut de mine la angajarea in ANP? Mi-ar di de mare ajutor daca mi-ai da si niste raspunsuri. Multumesc!

    • Desi subiectul nu mai este de acutalitate, putem aborda, fara probleme. Iti spun insa ca raspunsurile imi apartin „pe persoana fizica”. 🙂

      • Constati ca un detinut se taie cu lama si intre timp ai de facut si apelul de dimineata. Cum procedezi? Justificati raspunsul

        • Putin incompleta speta pentru ca nu amintesti de prezenta sefului de sectie la apel daca impune regimul. In fine, faza e ca intrerupi apelul, gestionezi evenimentul la camera unde s-a taiat detinutul in sensul de a-l calma si a-l aduce intr-o stare care sa-ti permita sa iei ca prima masura prezentarea acestuia la cabinetul medical, pentru a i se acorda ingrijjiri. Ca justificare e aceea ca tratezi cu prioritate starea de sanatate a detinutului chiar daca aceasta s-a inrautatit pe fondul unor acte de automutilare, ulterior intervine prioritatea pentru un eveniment negativ pentru care trebuie sa intervii pentru a nu degenera si a-i da posibilitatea sa se amplifice. Apelul de dimineata poate fi reluat oricand.

  2. [b]#53 oarecare[/b] – in operativ notele de 10 la probele scrise sunt multe. Si sunt obtinute de cei care au invatat la punct si virgula, cum se spune. Bibliografia pentru operativ este extrem de abordabila, in sensul de a fi invatata chiar pe de rost, cu nr. articolelor cu tot. Eu am exemple reale in penitenciarul unde lucrez. La ultimele examene, ultimul admis a fost de 9.92 sau 9.98. Si evident, cei din capul listelor au fost de 10.

    Referitor la interviu, ce intrebari ti s-au parut a fi de neabordat? Putem face discutii pe tema daca doresti… Suspicunea asta ca cineva fraudeaza trebuie sustinuta si cu minim de lucruri care pot conduce, teoretic, spre o astfel de practica. Ma tem insa ca nenumaratele suparari s-au transformat mai mult decat a fost necesar in alt tip de probleme…

  3. Era un comentariu despre coruptia din acest sistem despre cum se fac cartile la aceste concursuri din sursa externa si atat mai zic care este probabilitatea sa iei 9,90 la un asemenea examen cu o bibliografie care vedem cu totii cum este.
    Nu mai vorbim de aceste ”interviu” dubios.

  4. Posteaza din noi. Nu stiu la care comentariu te referi. Daca nu include cuvinte obscene si atacuri la persoana, va fi postat

  5. De ce nu au voie oamenii sa isi spuna parerea ,va doare adevarul de aia nu postati toate comantariile?

  6. Tematica pentru postul de agent administrativ contabil financiar desfasurat in octombrie 2016 la Centrul Educativ Buzias:
    1. 82/1991-Cap 2,3,4
    2. 500/2002-Cap 1,2,3,4
    3. 1917/2005-Cap 1,2,3,4,5,6,7,8
    4. 2634/2015-Anexa 1
    5. 1792/2002
    6. 48/2012
    7. 227/2015-Cap 3
    8. 293/2004-integral (codul deontologic)
    9. 2794/C/2004-integral (statutul functionarului public)
    Tematica pentru postul de agent administrativ contabil financiar desfasurat in februarie 2017 la Centrul Educativ Buzias:
    1. 82/1991-Cap 3,4
    2. 500/2002-Cap 2(partial) si 3 (partial)
    3. 1917/2005-Cap 3,4,7,8
    4. 2634/2015-Anexa 1
    5. 1792/2002
    6. 293/2004-integral (codul deontologic)
    7. 2794/C/2004-integral (statutul functionarului public)
    Ce parere aveti?Vi se pare corecta situatia?Nu cumva este discriminare?

  7. Buna ziua cum se calculeaza sase luni de la sustinere testari psihologice?de cand am dat pana ma inscriu din nou sau pana o sustin pe urmatoare

  8. dupa cum am spus, am fost refuzat sa depun si pt seria 2 asa ca am mers la alta unitate, dar am hotarat sa ma retrag din motivul ca nu exista corectitudine si egaliatea sanselor in acest concurs, acum am inteles de ce unii din sistemul penitenciar nu au privit aceste incadrari din sursa externa ca pe o varianta castigatore in vederea incadrarii deficitului de personal, nici nu vreau sa-mi imaginez ce specialitati s-au strecurat printre unii candidti declarati admisi 😆

  9. bineinteles. jilava a refuzat candidati din seria 1 in seria 2 de concurs, printre altele, mai departe nu conteaza deoarece m-am retras din seria 2 de concurs deoarece se merge pe sistemul tipic romanesc pe care toti il stim. succes tuturor! va multumesc pentru gazduire!

  10. da domnule Tudorache, chiar asa. si de aici reiese corectitudinea si modul cum sunt tratati unii candidati. asta pe langa faptul ca unitatea la care am participat in prima serie de concurs a refuzat sa-mi primeasca dosarul si pentru seria a doua pe motiv ca voi fi eliminat din concursul care era in desfasurare desi erau doua proceduri diferite, se pare ca in seria 2 nu a existat posibilitatea de echivalare a testarii psihologice pentru toti candidatii.

  11. Da. Exact, am preferat sa postez pentru a se sti de acest aspect, oricum m-am lecuit de acest concurs, desi anterior am scris ca prima serie de concurs mi-a lasat un gust amar, acum tin sa precizez ca intreaga procedura pentru mine personal a fost o dezamagire mai ales fata de comisiile de concurs. Cred ca totul este legat de faptul ca provin din sistemul de aparare si asta mi-a fost in dezavantaj. Va multumesc!

  12. Nu inteleg exact cum au stat lucrurile in privinta ta. Ti-ai depus dosarul si pentru a doua transa de concursuri si apari absent printre cei carora li s-au echivalat testarea psihologica, desi esti unul dintre cei care au dobandit „admis” in prima procedura ?

  13. si bineinteles ca transparenta si seriozitatea prin care se desfasoara seria a doua de concurs este la fel ca prima. pe data de 9 mai am fost declarat adims la testarea psihologica din prima serie de incadrari, am depus dosar de concurs pt seria 2 in cadrul altui penitenciar fata de prima serie, la depunerea dosarului am anuntat si am fost informat ca se echivaleaza fapt care era normal, corect si legal in primul rand, la afisarea rezultatelor, surpriza am fost declarat absent printre multe echivalari, deci domnii din ANP nu doresc oameni care au mai lucrat in intitutii similare, MAN in cazul de fata. Fiind dat la o parte pe alte criterii decat cele legale si corecte personal am tras concluzia ca, nu exista deloc egalitatea sanselor si transparenta in aceste concursuri organizate in vederea incadrarii din sursa externa a unor posturi vacante in sistemul penitenciar.

  14. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Incadrarile le facem pentru a avea forte noi in zonele fierbinti nu ascunsi prin birouri / am avertizat cu privire la acest lucru anterior declansarii procedurii / vor fi trimisi prin rotatie la cursuri insa parte din ei intra direct in șut cum spun minerii / nu avem alternative / vrem sa avem si mutari si pensionari si cursuri indelungate de pregatire a debutantilor si oameni pe interior si cat mai deloc ore suplimentare / cum sa echilibram intre toate astea?[/quote]
    Eu cred ca in primul rand prin a lasa o sansa si celor care corespund cerintelor structurii dvs, degeaba oferi o sansa in plus candidatului de 22 de ani care a lucrat la raionul de cosmetice sa zic asa fata de cel de 30+ de ani care a lucrat in sistemul de aparare sau structuri similare, daca dupa 2 luni se cere afara din sistem. Am profitat de faptul ca aici s-au facut publice toate postaril e de gen, nu ma plang, nu ma cred vre-un special, dar, atat timp cat sistemul penitenciar refuza oameni care pot face real fata cerintelor postului in stadiul in care arde baraca asa cum dvs ati spus, acum puteti sa trageti conclizii. Ar trebui sa fie o lectie invatata si sa nu lasati pe viitor ca onoratele comisii sa-si faca de cap cu aceste concursuri. Stiu ca reprezentati un sindicat si anume lucratorii din penitenciare, asa ca eu personal tin sa va multumesc ca ne-ati oferit sansa ca macar sane spunem oful aici in speranta ca se vor trage concluzii si schimbari. Daca e nevoie de oameni, acceptati si oameni care sa faca serviciu nu doar din cei care sunt in facultate sau eu mai stiu ce, aveti nevoie de lucratori nu de secretari. Exemplu real, itrebare din partea candidatului pt comisie la finalul interviului: crede ca in cazul incadrarii mele in sistem experienta (ca militar si agent interventie, conform cv-ului) imi va fi benefica si ma va ajuta in serviciu? Raspuns: nu va putem raspunde dar veti vedea aceasta in momentul afisarii rezultatelor. 😀 acum toti care citesc postarea pot sa-si dea seama de reziltat.

  15. Incadrarile le facem pentru a avea forte noi in zonele fierbinti nu ascunsi prin birouri / am avertizat cu privire la acest lucru anterior declansarii procedurii / vor fi trimisi prin rotatie la cursuri insa parte din ei intra direct in șut cum spun minerii / nu avem alternative / vrem sa avem si mutari si pensionari si cursuri indelungate de pregatire a debutantilor si oameni pe interior si cat mai deloc ore suplimentare / cum sa echilibram intre toate astea?

  16. [quote name=”Ștefan Teoroc”]sa fim seriosi, probele au fost la nivel minim de dificultate / inclusiv testarea psiho si sportul / care dintre probe ar fi trebui sa o eliminam ca sa fie intrarea mai facila? Si de ce ne-am dori o intrare foarte lejera in sistem? Ca sa auzim apoi de demisii in masa la prima revolta? Cum deja se discuta la Rahova… Inca nu au fost depuse demisii dar cativa proaspat incadrati au spus ca iau in calcul ca optiune dupa anumite evenimente[/quote]
    Domnule Teoroc, tipul de noi angajati pe care dvs i-ati mentionat probabil sunt rezultatul faptului ca la proba interviului comisiile nu prea au tinut cont de persoana candidatului, in aceasta proba trebuia ca dansii in principiu sa urmareasca omul ci nu doar ce au invatat, partea de teorie oricum se verifica in proba finala, au fost oameni cu ceva ani experienta in spate cu un background bun care au fost eliminati la interviu si eu sunt unul dintre ei fiind fost militar cu iesiri externe stiind ce inseamna greul si nu numai, nici macar nu am avut sansa sa gustam toate probele, au fost promovati pustani de 19-22 de ani care nu au fost in stare sa execute 15 flotari si nu numai, iar unii care ne-am pregatit din momentul depunerii dosarelor, nu ne-am ales decat cu pregatirea personal una-doua sesiuni de antrenament zilnic aproape pe toata perioada, plus refuzul de a depune dosar de concurs in seria 2. Acum sincer este un lucru de asteptat sa se intample atat timp cat multi dintre cei care au promovat concursul s-au bucurat ca vor avea salarii bune si alte avantaje dar nu au constientizat ca acest domeniu are si riscuri REALE si nu sunt doar povesti de strada. Pe de o parte este mai bine asa pt cei care lucreaza in sistem, unii cu siguranta vor fi o grija in plus, dar, pt cei care ne-am dorit, ne-am pregatit, ne-am sacrificat si poate ca meritam o sansa reala am fost dezavantajati pe criterii de varsta sau eu mai stiu ce, doar pentru ca ????? aveam sanse reale sa promovam cumva concursul??????In principiu noii colegi sunt exact produsul comisiilor de selectie ai fiecarei unitati, plus ca au fost aruncati efectiv in serviciu, pe sectoare de detinere fara nici cea mai precara pregatire de specialitate. Cred ca se poate numi treaba Romaneasca!!!!!

  17. sa fim seriosi, probele au fost la nivel minim de dificultate / inclusiv testarea psiho si sportul / care dintre probe ar fi trebui sa o eliminam ca sa fie intrarea mai facila? Si de ce ne-am dori o intrare foarte lejera in sistem? Ca sa auzim apoi de demisii in masa la prima revolta? Cum deja se discuta la Rahova… Inca nu au fost depuse demisii dar cativa proaspat incadrati au spus ca iau in calcul ca optiune dupa anumite evenimente

  18. Doamne,cate sesizari in legatura cu acest examen!
    Adevarul este ca au fost prea multe probe,ca la academie.
    Parca ar angaja agenti operativi pt Casa Alba 😆 si pe deasupra mai sunt si nereguli.
    Era de asteptat,doar traim in Romania unde hotul il pazeste pe hot!
    Unde esti DNA? Sper ca nu ti_ai luat vacanta chiar in perioada asta?

  19. [quote name=”Bubu”]Frauda la vedere la Penitenciarul Spital Poarta Alba pt proba calculatorului. O candidata a fost ajutata de cineva din personalul responsabil cu calculatoarele.O doamna a sesizat comisiei neregula iar comisa se facea ca nu intelege situatia,ca nu au observat ca doamna primea indicatii de 5 minute.Penibil!!![/quote]
    Din pacate asa s_a intamplat.

  20. Frauda la vedere la Penitenciarul Spital Poarta Alba pt proba calculatorului. O candidata a fost ajutata de cineva din personalul responsabil cu calculatoarele.O doamna a sesizat comisiei neregula iar comisa se facea ca nu intelege situatia,ca nu au observat ca doamna primea indicatii de 5 minute.Penibil!!!

  21. D-le Cristian cea mai buna schimbare pt transparenta este ca,comisia sa nu fie din unitatea la care sustii examenul . comisie din exterior si nu ar mai lua pilele.L-a psiho sunt de parere ca acolo e trasparenta 100%.,e mai greu sa intervii. Sa dea toata lumea la TG.OCNA sau oricare locatie

  22. Buna ziua! Am observat ca ati publicat subiectele utilizate la concursurile anterioare. As considera oportun sa publicati si subiectele utilizate la concursurile anterioare de ofiteri. Va multumesc.

  23. am intrebat deoarece nu a parut o proba in care toti candidatii au fost tratati egal, si nu pentru ca m-as crede vre-un special datorita experientei. fara sa mai lungim vorba, unii candidati au fost intrebati spetele stabilite, domnii au raspuns si gata iar unii au fost intorsi dupa raspuns cu intrebari de genul „da, dar totusi” poate chiar si de 3 ori/intrebare de parca se tot cauta partea negativa in raspuns mergandu-se oarecum la intimidare, plus raspunsurile unor spete au batut chiar si normele de aplicare a regulementelor. cu ocazia aceasta imi dau seama ca trebuia sa citesc bine ce am semnat la finalul probei, probabil cea mai mare greseala pe care am facut-o multi. totusi de ce spetele au tinut strict de operativ si nu de persoana candidatului, pentru ce tine de operativ exista ultima proba scrisa. apreciez faptul ca ati facut public ce am scris anterior. va multumesc!

  24. [b]#27 anonim[/b] – nu
    [b]#28 candidatcip[/b] – iti apreciez modul in care ti-ai expus nemultumirea. Din pacate, avem si noi multe informatii cu privire la unele abordari legate de interviu sau abordari privind anumite categorii de candidati. Centralizam totul, si in ideea asta, reiterez rugamintea de a ne aduce la cunostinta toate aspectele care vi s-au parut a fi in contradictie cu o buna practica a desfasurarii probelor de concurs.

  25. va salut domnule Teoroc! O nedumerire personala prefer sa-mi raspundeti pe mail-ul personal (tybone_ro@yahoo.com) pentru a evita sa generez alte discutii. Cum se face ca un fost militar cu aproape 10 ani vechime, cu cateva misiuni externe dintre care doua in zone de conflict, trecut putin peste varsta de 30 de ani sa fie declarat respins la un simnplu poate chiar banal interviu iar in schimb sa fie declarati admisi sa spunem doi desi sunt mai multi, domni candidati cu varste cuprinse intre 19 si 22 de ani fara pic de experienta profesionala, de viata, etc, sa promoveze proba mai sus mentionata? sau domni care sudau tigarile una de alta, de stres si plictiseala ca au asteptat vezi-doamne cateva ore sa incheie fisa medicala sa fie promovati la proba sportiva, iar intr-un final sa promoveze concursul, si sa fie aruncati in serviciu pe sector detinere fara nici macar un minim de pregatire de specialitate? intreb deoarece am avut intrazneala sa-mi depun dosarul si in seria 2 desi primul val de incadrari m-a lasat cu un gust amar si nu as dori sa ma lupt chiar cu morile de vant, sa fac sacrificii etc ca la prima serie. se preconizeaza vre-o schimbare catre o mai mare corectitudine si transparenta in seria 2? Cu deosebita consideratie Tony

  26. [quote name=”un candidat amarat”]#17 -cam asa sunt spetele la interviul la care sunt supusi candidatii la conurs[/quote]
    din pacate da, teoretic trebuia ca interviul sa se bazeze strict pe persoana candidatului cu ajutorul profilului psihoprofesional din urma testarii psihologice, spetele puteu fi ca bonus sau eventual combinate frumos ca sa reiasa ce fel de persoana esti, eu personal sunt dezamagit total sa vad ca printre cei admisi la interviu s-au strecurat niste specialitati care abia legau cateva cuvinte cu exceptia injuraturilor la care avea dictie si coerenta demna de televiziune. pana la urma pt a fi jucator in jocul acesta mai intai trebuie sa sti sa pierzi. poate avem succes in seria 2

  27. #17 -cam asa sunt spetele la interviul la care sunt supusi candidatii la conurs

  28. Asta stiam deja,dar am ințeles ca pana in toamna va mai fi organizat un concurs,asa a spus directorul penitenciarului inainte de probele sportive.

  29. Daca am fi avut certitudinea ca se va plati, nu am mai fi avut nimic de facut doar sa asteptam banii

  30. Dl teoroc se pare că zvonul acela se concretizează fata de sprul de merit adică nu vrea să semneze

  31. Pentru etapa a doua cand se vor afisa programarile pentru probe ? Cam in cat timp se v a da psiholigicul ?

  32. [b]#19 Doina[/b] – pentru a doua procedura de concursuri, data de 11 iulie a fost cea finala pentru depunerea dosarului.

  33. Buna ziua! Am si eu o intrebare si anume daca stiți ceva de concursul la agenți operativi care se presupune ca se va organiza in toamna? Eu am picat din pacate la sport si as vrea sa particip iar.Vor mai fi valabile pdihologicul si fisa medicala?

  34. Deranj mare la Iasi moncher…poate cu ocazia asta se va vedea cat de deficitari suntem la capitolul personal,echipament de protectie, masuri de siguranta,etc. Etc…aseara s.a stat pana la 2 noaptea, astazi de dimineata de la 10 si inca nu s-a terminat…scuze de off topic.

  35. Ca principiu, evident ca sanatatea e prioritara. Cred ca am luat eu lucrurile mai in serios 🙂
    Dpmdv, daca asta a fost subiect la proba scrisa undeva, este cel putin incomplet sau cel putin neinspirat.

  36. D-le Tudorache eu zic asa:
    1- prioritara este sanatatea/viata …infractorului.
    2-prezentarea la instanta, daca este citat inculpatu` este obligatorie…
    3-sefii….sa mai astepte!!!! 😆 😆

  37. [quote name=”Antipruna”]Cred ca va urma câte un penitenciar în fiecare zi..După iași va fi în alta parte..Acesta este efectul emisiunilor de la realitatea și antene.Asta vor mogulii. .revolte în penitenciare..[/quote]
    Interesant faptul ca revoltele au aparut in sud si est….nimic in centru/vest!De ce oare?

  38. [b] #12 monica[/b] – Cele 3 sarcini ti se dau in acelasi timp de catre un sef ierarhic ? Ce functie indeplinesti cand ti se cere sa prioritizezi cele 3 puncte ? Unul are legatura cu lucrul direct cu detinutul (supraveghetor, in general), un alt punct are legatura cu echipa de escortare iar cel de-al treilea punct nu poate exista decat prin prisma intocmirii unor note raport vis-a-vis de un incident operativ.
    Deci, ce functie exerciti cand ti se cer cele 3 lucruri „sub presiunea timpului”?

  39. [quote name=”monica”]Buna ziua! Am o speta:” Esti agent operativ si ti se dau 3 sarcini ce necesita a fi indeplinite:
    1. ducerea unui detinut la infirmerie pt ca starea lui de sanatate este precara;
    2. insotirea unui X numar de detinuti la instanta pentru ca au procese;
    3. urgentarea unei documentatii cerute de conducerea unitatii.
    ESTI SUB PRESIUNEA TIMPULUI. Care este ordinea de prioritate a celor 3 sarnici? si cum motivati. Multumesc[/quote]
    Eu as zice :1-2-3….
    Da` se poate schimba ordinea…. asta in functie de „respectul” pe care-l ai fata de conducere!!! 😆

  40. Buna ziua! Am o speta:” Esti agent operativ si ti se dau 3 sarcini ce necesita a fi indeplinite:
    1. ducerea unui detinut la infirmerie pt ca starea lui de sanatate este precara;
    2. insotirea unui X numar de detinuti la instanta pentru ca au procese;
    3. urgentarea unei documentatii cerute de conducerea unitatii.
    ESTI SUB PRESIUNEA TIMPULUI. Care este ordinea de prioritate a celor 3 sarnici? si cum motivati. Multumesc

  41. Cand d.na ministra Pruna da tigari detinutilor dar asta e ilegal, cand aceeasi domna face afirmatii la televizor despre gratieri si amnistii degeaba aruncam vina pe televiziuni, acestea nu fac decat sa preia si sa puna artificii pe aceste declaratii…sa-si asume public doamna ministru declaratiile!!! sa-si asume si situatia actuala si sa-si asume si penalitatile care vor urma! Doar nu vom fi (toti romanii) prosti sa platim greselile si lipsa totala de vointa a d.nei Pruna!!!

  42. Atata timp cat grila de corectare la sinteza este pusa la virgula, sustin in continuare testul grila!!! Daca tot se corecteaza tip grila la sinteza atunci nu mai vad rostul sintezei. Poate doar sa incurcam si sa nu se ocupe posturile…

  43. Cred ca va urma câte un penitenciar în fiecare zi..După iași va fi în alta parte..Acesta este efectul emisiunilor de la realitatea și antene.Asta vor mogulii. .revolte în penitenciare..

  44. Intr-adevar, Bizaaar are dreptate, noi discutam aici de drepturi si de posturi vacante, pe cand televiziunile ne fac reclama proasta. Nu stiu de ce am impresia ca defapt in spatele acestor subiecte stau niste interese obscure, venite din partea mogulilor inchisi in spatele gratiile. Din pacate, aceste actiuni sunt regizate foarte bine din spatele gratiilor si puse in practica de catre prostime care asa cum a spus si interlocutorul meu sta pe un butoi de pulbere gata sa erupa.
    In afara de d.nul Schiopu nu am avzut pe nimeni care sa ne ia apararea in aceste emisiuni conduse de catre asa zisul avocat al poporului Ciorbea. Oare se cunoaste ca detinutii parca s-au vorbit si suntem in prag de revolta generalizata iar cadrele din unitati stau ore suplimentare ca sa asigure prezenta in unitati?
    Ce face ANP-ul fata de aceste denigrari? Unde este asa zisa conducere care ne reprezinta?

  45. Secret? Noi demaram, noi facem presiuni si tot noi sa secretizam? Se vor face informari curand…

  46. Putem afla ce sa stabilit azi la de la MJ referitor la salariul de merit si sporul de studii.Sau este totul secret.

  47. Dle președinte stam pe un butoi cu pulbere…suntem denigrati si toată munca noastră de ani de zile este călcată in picioare de Mass-media care agita ppl ii.eu nu am auzit de o luare de poziție.

  48. Ar trebui sa propunem si sa facem toate subiectele grila …punem sablonul si gata fara interpretari si alte discutii ca la politie …..se evita DISCUTIILE ulterioare

  49. In conditiile actuale te poti trezi cu orice daca ANP nu va interveni pentru a garanta candidatilor un tratament unitar in privinta probei scrise.

  50. Sa intelegem ca la urmatoarele examene ne putem „trezi” si cu grile??
    Ma refer la examenele in curs de derulare!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)