Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

FAQ - CONCURSURI ANP - Întrebări și răspunsuri

NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

 

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul pentru psiholog ?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat ?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Dosar

Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri ?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient ?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar ?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina ?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri ?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere ?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul ?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri ?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri ?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic ?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata ?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.

Psihologic

Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta ?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.

Medical

Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?

Decizia DG ANP 558/2015 si Ordinul comun M.55/2014 (denumire prescurtata)

Daca am ochelari mi se va respinge dosarul ?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs ?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari ?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.

Interviu

Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa focusez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

Sport

In ce consta proba sportiva ?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații

Flotări – Bărbați

Abdomene – Femei

Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport ?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.

Calculator

Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. 

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.

Scris

Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157

Altele

Unde se desfasoara concursurile ?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs ?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

Comentarii  

0 #923 gaby 20-06-2017 16:41
Ma poate ajuta cineva cu un model de subiect pentru ofiter economist din sursa externa? Multumesc!
Citat
0 #922 Cristian Tudorache 18-06-2017 13:24
#921 nico 18-06-2017 11:30 - detalii privind depunerea contestatiei le gasesti in josul anuntului unde ai constatat rezultatul testarii. Cauta rezultatul aici: anp.gov.ro/.../concursuri-in-curs-de-derulare
Citat
0 #921 nico 18-06-2017 11:30
buna,tocmai am picat testarea psihologica pt ag operativ.in ce conditii se pot depune contestatiile?
Citat
0 #920 Cristian Tudorache 18-06-2017 09:02
#919 Madalin - nu exista limita de inaltime pentru sursa externa.
Citat
0 #919 Madalin 18-06-2017 01:20
Salutare!Stie cineva daca este limita de inaltime pentru admitere?Multum esc!
Citat
0 #918 Razvan 08-06-2017 00:13
Pot sa platesc la penitenciar taxa pentru psihologic? Multumesc
Citat
+1 #917 Ștefan Teoroc 06-06-2017 23:01
Tudor, daca iti doresti sa lucrezi cu noi, pune osul la studiu si vei reusi!
Citat
-2 #916 Tudor 06-06-2017 22:13
Bună ziua,

Am 2 întrebări:
1. În ce consta proba interviului? Ce fel de întrebări ne sunt adresate? Cat timp durează interviul cu fiecare candidat?
2. Îmi puteți da niște modele de întrebări pentru proba la calculator?

Vă mulțumesc.
Citat
+1 #915 Cristian Tudorache 06-06-2017 07:27
#914 Robert - poti gasi diferite baterii de teste pe care le folosesc unii psihologi insa recomand sa te duci "cu tine" la aceasta testare. E mai elocvent si pentru tine, sa afli daca mediul asta se pliaza pe structura ta psiho. Multa bafta !
Citat
0 #914 Robert 05-06-2017 16:58
Buna ziua, la psihologic as putea sa ma pregatesc din ceva? sau niste sfaturi
Citat
0 #913 Cristian Tudorache 05-06-2017 15:34
#912 Teo - dovada platii si buletinul sunt de ajuns / ms-office 2010.
Citat
0 #912 Teo 05-06-2017 11:44
Buna ziua! Revin cu 2 intrebari: m au programat pt psihologic, numai ca atunci cand m au sunat, nu am putut sa raspund, iar cand am sunat inapoi nu mai raspunde nimeni. La testarea psihologica, in afara de buletin si de chitanta aceea cu Plata taxei de examinare, trebuie sa mai vin si cu altceva la mine?
Iar o alta intrebare: pt proba calculatorului, se va lucra pe windows 8? Si in microsoft office 2010?
Multumesc frumos!
Citat
-1 #911 Cristian Tudorache 01-06-2017 17:32
#910 bora - Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.
Citat
0 #910 bora 01-06-2017 11:38
chiar daca pici psihologicu si nu au trecut 6 luni , poti sa susti examenu la scoala ?
Citat
0 #909 Ștefan Teoroc 01-06-2017 11:28
nu vad de ce nu / sunt proceduri distincte
Citat
-1 #908 bora 01-06-2017 09:54
Buna ziua, daca pic examenul la direct pot sa sustin si la scoala de la tg. ocna ?
Citat
+2 #907 Razvan 28-05-2017 12:42
Bună ziua. Ce presupune o contestație la testul psihologic? Cine a mai făcut asa ceva?
Citat
0 #906 Nicoleta 25-05-2017 16:02
Buna ziua,
Dupa ce mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter informatii clasificate am aflat ca sunt insarcinata. Am sustinut examenul psihologic si am fost admisa.Cei de la unitate mi-au spus ca nu e nicio problema daca sunt insarcinata, doar ca trebuie sa atasez la fisa medicala radiografia pulmonara, altfel medicul unitatii nu imi va inchide fisa. Imi poate respinge dosarul daca nu atasez radiografia, desi medicul specialist pneumolog imi da aviz ? Sau ce ma sfatuiti sa fac?
Citat
0 #905 Candidat 23-05-2017 22:35
Oare nu se pot posta variante de subiecte pentru responsabil bucatarie de la concursurile care au fost pentru acest post?
Multumesc
Citat
-1 #904 Cristian Tudorache 20-05-2017 08:14
#902 Andrei - n-am prea inteles la ce intrebare vrei sa-ti raspund. De ce nu sunt sustinute testarile psihologice pentru agenti la nivellocal si cele pt functii "inalte" la nivelul unor centre? Ce relevanta ar avea unde se sustin aceste testari? Testarile in sine sunt aceleasi si urmaresc aceiasi itemi indiferent unde se sustine. Locatia nu are importanta. Contestatia o poti face in aceleasi conditii, indiferent unde sustii testarea psiho. / Psihologii angajati in ultima perioada vizeaza munca cu detinutul, nu cu personalul. Pentru asta exista un serviciu "psihologia personalului" la nivel ANP.

#903 Teo - pregatirea agentilor debutanti incadrati din sursa externa se realizeaza la nivelul unitatii penitenciare unde au admis pe post. Pregatirea dureaza 6 luni.
Trecerea agentilor in corpul ofiterilor se realizeaza prin concurs (din sursa interna, evident). Directorul penitenciarului nu are prerogative de numire a agentilor in corpul ofiterilor. Este un concurs centralizat la nivel de sistem unde, pe o functie de ofiter, poate candida orice agent care indeplineste conditiile specifice.
Citat
0 #903 Teo 19-05-2017 12:14
In cazul luarii concursului din sursa externa, pentru agenti, pregatirea se face la tg ocna? Si cat timp va dura pregatirea?
Inca o curiozitate: stiu ca pt agentii din MAI, trecerea in corpul ofiterilor se face prin admiterea la Academie, la FF.. pentru cei din ANP, cum se va proceda? Am citit pe unele site uri ca se face de catre directorul penitenciarului . Doar asta este posibilitatea? Multumesc frumos!
Citat
0 #902 Andrei 11-05-2017 11:30
Domnule Cristian Tudorache, vin si eu cu aceeasi intrebare ca si "candidat", de ce nu se doreste sustinerea testarii psihologice local, si poate cele pentru functii inalte din sistem sa fie sustinute in alte centre in eventualitatea unor suspiciuni.
Asa ar exista mai multa transparenta si candidatul ar sti pentru ce anume sa faca contestatie. Altfel, acest drept de a contesta un rezultat nu este decat apa de ploaie, fiindca in fond nimeni nu ar sti ce contesta. Oare psihologii, chiar si cei recent angajati nu pot realiza aceasta etapa? Este mult mai bine si eficient avand in vedere ca ei vor fi cei care ii vor consilia pe angajati in cazul
unor probleme.
DECI CARE AR FI RASPUNSUL LA ACEASTA INTREBARE DOMNULE CRISTIAN TUDORACHE?
Citat
-1 #901 Cristian Tudorache 10-05-2017 16:44
#900 Dragan galati - lasati-mi mail pe: snlp.tichilesti@gmail.com
Citat
-2 #900 Dragan galati 10-05-2017 16:36
Buna ziua,d-le Tudorache,unde se gasesc materialele necesare invatarii ptr.sustinerea examenului scris ptr agenti operataivi 2017?Multumesc mult!
Citat
+3 #899 candidat 10-05-2017 14:08
Buna ziua. Am citit foarte multe comentarii, iar cele mai multe fiind nemultumiri la adresa testarii psihologice. Am constatat, printr-o simpla cautare pe site-ul ANP-ului ca s-au angajat foarte multi ofiteri psihologi. Intrebarea mea este simpla, de ce nu se descentralizeaz a in totalitate aceste examene si sunt pusi pe drumuri, de exemplu din Botosani pana la Bucuresti, ca sa se sustina un examen psihologic? Pe de alta parte, nu este mai corect ca evaluarea psihologica sa se faca fata in fata cu candidatul si nu prin completarea unor fise, care oricum pot fi completate astfel incat sa dea rezultatul dorit? Veti spune ca se dau si teste de inteligenta, dar oare inteligenta verbala si nonverbala pe care se pune accent nu se pot cuantifica si in urma evaluarii psihologice, asa cum am mai spus, fata in fata cu candidatul? Asa se poate face o evaluare reala a candidatului si in acelasi timp se poate sustine si interviul profesional. Nu iti trebuie mult sa iti dai sema (chiar in viata de zi cu zi) ca ai in fata o persoana inteligenta, echilibrata psihic, pregatita d.p.d.v. profesional, sau o persoana inteligenta dar mai putin pregatita profesional, sau o persoana care nu rezista stresului, etc. Se pot evaluarile psihologice si fara aceste teste, care pana la urma sunt atat de contestate si lipsite de transparenta. Poate ca asta doare cel mai tare, nimeni nu stie de ce nu se incadreaza profilului solicitat de postul scos la concurs. Prin urmare, o descentralizare "TOTALA" ar fi corecta.
Citat
0 #898 Cristian Tudorache 06-05-2017 07:41
#897 Tudor - dupa cum ai observat si tu, nu exista o regula. Sunt destul e multe concursuri, iclusiv din sursa interna iar personal specializat destul e putin.
Citat
0 #897 Tudor 05-05-2017 18:51
Dupa cat timp, de la expirarea perioadei de 45 de zile de la publicarea anuntului, se sustine examenul? Se apropie expirarea perioadei si as vrea sa stiu estimativ in cat timp as sustine psihologicul? Stiu ca nu e o regula, dar am observat de pe site uri ca la psihologic au fost programati dupa 3 luni de la publicarea anuntului. Multumesc
Citat
+2 #896 Cristian Tudorache 04-05-2017 21:28
#895 Maria - fii amabila, te rog... tu ai citit anuntul de concurs ?
Citat
-1 #895 Maria 04-05-2017 21:26
Mi am depus dorsarul la Jilava si astept sa ma programeze pt interviu. Fisa medicala trebuie depusa dupa ce sustin interviul, sau inainte? Si daca trebuie dupa, de unde iau structura fisei medicale, de la biroul resurse umane? Multumesc
Citat
0 #894 Cristian Tudorache 04-05-2017 09:28
#893 cip - biroul reusrse umane din penitenciarul unde ti-ai depus dosarul te poate ajuta. Nu ezita sa te prezinti la pnt pentru a te lamuri cu privire la aspectul asta.
Citat
0 #893 cip 03-05-2017 13:14
Buna ziua Psihologicul este inainte de proba analiza dosar? se mai pot adauga documente la dosar dupa psihologic?.Mai ne se termina perioada depunere dosar si nu stiu daca ma incadrez sa ajung sa mai depun la dosar adeverinta de la actualul loc de munca si copie carte munca.Multumesc
Citat
-1 #892 Florin 02-05-2017 14:36
Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de raport pentru sporul de 25% pentru studii superioare? Va multumesc.
Citat
-1 #891 Ștefan Teoroc 01-05-2017 14:52
In afara de ceea ce avem acum in derulare, greu de spus la acest moment. In principiu, da! Depinde de factorul buget dar si de capacitatea noastra de a finaliza la timp ceea ce deja facem
Citat
0 #890 Alin 01-05-2017 14:50
Se vor mai scoate posturi din sursa externa de cateva zile ANP nu a mai afisat nimic pe site.
Citat
0 #889 Cristian Tudorache 01-05-2017 07:24
#888 cip - nu tot ce treci in CV trebuie sa se regaseasca si in cartea de munca. CV-ul este o oglinda a ceea ce reprezinti tu din punct de vedere social/profesio nal. Daca ceva din CV va parea interesant pentru Comisie, vei fi abordat pe aspectul repectiv la interviu.
Daca domnul de la resurse umane a spus ca nu e nevoie, presupun ca nu este primul dosar de concurs pe care-l intocmeste....
Citat
+1 #888 cip 30-04-2017 21:56
Buna seara ..Am depus dosarul pentru a candida ca agent tehnic (sofer) am o nelamurire la criteriile dosarului de inscriere specifica la punctul G ca trebuie depusa copie carte munca adeverinta de la actualul loc de munca.
M.am dus cu o copie dupa carte munca si nu a primit la dosar a zis domnul agent de la resurse umane ca nu este nevoie .
Ma gandesc ca pot fi respins la analiza dosar din simplu refuz al unui act neatasat la dosar..
In C.V.am notat toate locurile de munca pana in prezent dar nimic sa ateste asta
Ce este de facut?
Citat
0 #887 Cristian Tudorache 29-04-2017 13:02
#886 risco - da
Citat
0 #886 risco 29-04-2017 11:54
In fiecare an se fac inscrieri pentru Tirgu Ocna ?
Citat
0 #885 Ștefan Teoroc 28-04-2017 20:32
in orice caz dupa ce avem o forma finala a proiectului a carui elaborare nici nu a inceput
Citat
+1 #884 Mirela Gaiu 28-04-2017 16:51
Buna ziua,
Am inteles ca se discuta modificarea regulamentului de concurs pentru examenul din sursa externa. Cand ar putea intra in vigoare noul regulament? Multumesc
Citat
+3 #883 Cristian Tudorache 24-04-2017 16:31
#882 Mihai - Potrivit art. 11 din Legea 293 (statutul fpss din ANP):
"Pot dobândi calitatea de funcţionar public cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare persoanele care îndeplinesc următoarele condiţii:

..............
e) nu au fost condamnate definitiv pentru săvârşirea de infracţiuni;"
Citat
0 #882 Mihai 23-04-2017 22:51
Buna seara Dl Tudorache C., am o nelămurire legată de următoarea situație :
Daca o persoana a fost condamnata penal cu executare (10 luni), in urma cu 7 ani, in acest timp expirând perioada de încercare si intervenind reabilitarea ( in momentul actual cazierul judiciar fiind "curat"); acea persoana mai poate candida pt o poziție in ANP ?
Va multumesc !
Citat
0 #881 Cristian Tudorache 21-04-2017 16:24
#880 risco - urmareste sute-ul ANP / sectiunea cariera / admitere in institutii de invatamant
Citat
-1 #880 risco 21-04-2017 14:11
Inscrierile pentru scoala cand se fac ?
Citat
-1 #879 ionut 20-04-2017 21:58
Multumesc frumos.
Citat
0 #878 Cristian Tudorache 20-04-2017 08:52
#877 ionut - examene sunt cu zecile,pe operativ/admini strativ, atat pentru agenti cat si pentru ofiteri. Urmareste site-ul ANP la sectiunea Cariera / Concursuri din sursa externa. Acolo gasesti anunturile de concurs cu termenele limita de depunere a dosarelor de concurs.
Citat
0 #877 ionut 19-04-2017 18:28
Pentru inscrierea la examen
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 28.06.2017 19:45
  da / oricand in timpul anului / indiferent de concedii, invoiri ...

  Read more...

   
 • Fanica 28.06.2017 18:05
  Daca in ziua de 29 iunie un angajat este in CO mai beneficiaza ulterior ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 28.06.2017 15:57
  La nivel national s-a incercat in cateva randuri dar inscrierile au ...

  Read more...

   
 • Agent sef 28.06.2017 15:34
  Nu are nimic in comun intrebarea mea cu subiectul dar am si eu o intrebare ...

  Read more...

   
 • E4 28.06.2017 14:05
  Banuiesc faptul ca nu se va schimba nimic pana la anul in ianuarie.Si ...

  Read more...

Google AdS