Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

FAQ - CONCURSURI ANP - Întrebări și răspunsuri

NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

 

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul pentru psiholog ?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat ?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Dosar

Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri ?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient ?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar ?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina ?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri ?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere ?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul ?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri ?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri ?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic ?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata ?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.

Psihologic

Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta ?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.

Medical

Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?

Decizia DG ANP 558/2015 si Ordinul comun M.55/2014 (denumire prescurtata)

Daca am ochelari mi se va respinge dosarul ?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs ?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari ?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.

Interviu

Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa focusez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

Sport

In ce consta proba sportiva ?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații

Flotări – Bărbați

Abdomene – Femei

Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport ?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.

Calculator

Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. 

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.

Scris

Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157

Altele

Unde se desfasoara concursurile ?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs ?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

Comentarii  

0 #835 Cristian Tudorache 20-02-2017 21:00
#831 Lavinia - nu
#832 Paula - la dosarul de candidat se depun intocmai documentele asa cum sunt prevazute in anuntul de concurs.
#833 Anonim - nu exista un termen expres specificat

#834 candidat - Mea culpa. Informatia recunosc ca am luat-o pe surse. Se pare ca exista aceasta posibilitate.
Citat
0 #834 candidat 20-02-2017 18:16
Citez pe Cristian Tudorache:
#829 Angelo - testarea psihologica nu se contesta. Avizul este valabil 6 luni.

Candidatii declarati RESPINS pot depune contestatie la Biroul Resurse Umane din
Penitenciarul la care s-au înscris pana in data de 22.02.2017 ora 15:00 (în funcție
de data aducerii la cunoștință).
Contestatiile se depun personal.
Citat
0 #833 Anonim 20-02-2017 14:47
Buna ziua, am dat proba psihologica si au trecut 6 zile lucratoare si nu am primit nici un raspuns, nu e nici un termen in care trebuie sa ne dea raspunsul?
Citat
+1 #832 Paula 16-02-2017 22:54
pentru postul de agent administrativ financiar contabil am depus la dosarul de inscriere adeverinta de licenta deoarece diploma de bacalaureat se afla la dosarul personal la facultate, imi v-a fi acceptat dosarul la selectia dosarelor?
Citat
0 #831 Lavinia 16-02-2017 16:18
Buna ziua,
Fisa medicala pt incadrarile directe din sursa externa MAI, este valabila la incadrarile directe din sursa externa ANP, daca este in termenul de 180 de zile?
Multumesc!
Citat
0 #830 Cristian Tudorache 13-02-2017 15:51
#829 Angelo - testarea psihologica nu se contesta. Avizul este valabil 6 luni.
Citat
-2 #829 Angelo 13-02-2017 15:26
Am o intrebare va rog ss mi spuneti daca am picat testarea psihologica are relevanta sa fac contestatie si care sunt sansele sa fiu declarat admis , procentual vorbind . Multumesc .....
Citat
0 #828 Dana 01-02-2017 15:07
Sunt o multime de anunturi de concursuri postate inca de la sfarsitul lunii octombrie 2016. Cand vor fi demarate aceste concursuri avand in vedere ca in unele anunturi se si specifica ca testarea psihologica sa fie programata in cursul lunii decembrie 2017.
Citat
+2 #827 Cristian Tudorache 27-01-2017 15:39
#824 Florin - lasa-mi un mesaj pe facebook sau pe pagina Snlp Tichilesti
www.facebook.com/SNLP-Tichilesti-1090839597600308/
Citat
+1 #826 Roman Ioan 26-01-2017 17:31
Ce se aude despre criteriul de inaltime? Este ciudat pentru ca pe sit-ul ANP- apare un astfel de anunt nedatat si fara numarul deciziei ....se poate intreba?
anp.gov.ro/.../
Aici este adresa anuntului ANP! Nimeni de la institutiile centrale sau din teritoriu nu pot oferi vreo explicatie....c iudat...
Citat
-2 #825 madalina 25-01-2017 20:13
Pentru admiterea la SNPAP Tg. Ocna 2017 ramane scoasa limita de intaltime sau se va reintroduce?
Citat
+2 #824 Florin 25-01-2017 14:27
Domnule Cristian Tudorache, ne puteți ajuta va rog, cu niște exemple de subiecte pentru proba scrisa a postului de agent tehnic (electrician). Mulțumim!
Citat
+1 #823 Alexandra 25-01-2017 13:43
imi poate spune si mie cineva daca exista limita de inaltime pentru admitere la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare in 2017?Va multumesc frumos.
Citat
0 #822 Cristian Tudorache 24-01-2017 22:11
#821 bogdan - programarea pentru testarea psihologica e functie de posibilitatea ANP de a capacita resursa umana responsabila iar aceasta, din sursele mele, nu constituie mai mult de 20 oameni/sistem.
Indicat e sa reproduci ca-n lege.
Deocamdata se ramane pe testarea scrisa de tip sinteza.
Abordeaza 2010. Desi, daca esti un pic familiarizat cu Ms-office, nici 2007 nu ti-ar pune probleme.
Citat
+3 #821 bogdan 23-01-2017 16:06
buna ziua!
cam cat dureaza (aproximativ, o luna, doua,trei) programarea pentru testul psihologic?
la testul scris, in cazul in care nu reproduci exact textul din lege, daca folosesti vreun sinonim, fara a schimba intelesul, raspunsul este punctat?
este vreo sansa sa se treaca la grile, dat fiind numarul foarte mare de participanti?
ce versiune de office se foloseste la testul pt calculator, 2007 sau 2010?
multumesc!
Citat
+3 #820 Cristian Tudorache 22-01-2017 09:44
#819 flavius - presupun ca ai luat la cunostinta de posibilitatea ocuparii prin concurs a unui post de electrician prin intermediul unui anunt. In acel anunt, la sectiunea "Dosarul de candidat" vei gasi toate documentele necesare intocmrii acestui dosar.
Mai simplu, mergi la penitenciarul care organizeaza concurs pentru acest post si solicita sa iei legatura cu biroul resurse umane. Cei de acolo te vor pune la curent cu toate documentele ce-ti vor fi necesare.

#817 ADI - cu ceva timp in urma am opinat pe subiect. Suntem la acelasi stadiu deocamdata, de neacordare.

#722 Cristian Tudorache 15-10-2016 12:04
Prima de instalare este in lucru. Nu exista un punct de vedere general valabil si aplicabil la nivelul tuturor unitatilor.

Parerea noastra e ca ar trebui acordat. Iar considerentele sunt urmatoarele:
Legea 284 privind salarizarea unitara prevede intr-adevar ca absolventii institutiilor de invatamant specific beneficiaza de acest drept. Problema se pune ca cei incadrati din sursa externa nu se regasesc in 284.

Insa, avem legea 293 care prevede ca poti deveni fpss prin incadrarea din sursa externa si tot legea 293 prevede faptul ca esti obligat sa urmezi cursuri de pregatire si specializare oirganizate de ANP. (art. 16 alin 1)

Ori aceste cursuri de pregatire si specializare se pot desfasura in institutii de invatamant specific sau, la alegerea ANP, in propriile unitati. Si totodata, pot asimila sau mai degraba pot considera ca, in calitate de fpss din sursa externa, dupa parcurgerea perioadei de debutant in care am urmat cursuri in institutii ale ANP, cu prima zi in care devin definitiv pot beneficia de prima de instalare.
Citat
-1 #819 flavius 20-01-2017 21:44
Buna ziua! Ma poate ajuta cineva spunandu-mi ce acte trebuie pt dosarul de electrician ?
Citat
0 #818 Florin 16-01-2017 16:55
Multumesc lafel Mihaela, se pare ca nimeni nu stie si nu a vazut nimic pana acum. O zi buna !
Citat
-1 #817 ADI 14-01-2017 16:33
Buna ziua. In legatura cu prima de instalare pentru cei incadrati direct mai stiti ceva?
Citat
0 #816 Mihaela 14-01-2017 13:20
Florin, te inteleg perfect. Am vazut variantele pentru celelate posturi si mie una mi se par foarte folositoare. De asta ar fi util pentru noi daca ar fi persoane care au participat la concursuri pentru aceleasi posturi la care noi am depus dosare si ar putea sa ne spuna ce subiecte au fost. Sper sa fie persoane care ne pot oferi sugestii. Iti doresc mult succes!
Citat
0 #815 Florin 13-01-2017 21:17
Mihaela Aceeasi nelamurire am si eu pentru postul de electrician, daca poate cineva sa ma ajute cu ceva? :cry:
Citat
-3 #814 Mihaela 13-01-2017 12:32
Buna ziua
Avand in vedere ca pentru posturile de agent/ofiter educatie nu sunt afisate subiecte de proba scrisa asa cum sunt afisate pentru celelate posturi, as dori sa intreb persoanele care au cunostinta/au participat la o proba scrisa, ce subiecte au fost. Va multumesc.
Citat
+1 #813 Florin 13-01-2017 11:56
Va multumesc frumos pt raspunsuri. inca ceva, la probele scrise, exista diferente intre subiecte? salut
Citat
0 #812 Baciu Valentin 13-01-2017 11:29
Va salut ! Va rog sa-mi spuneti daca s-au modificat cerintele specifice la ocuparea postului de psiholog reintegrare sociala (competente lingvistice )
Multumesc !
O zi buna !
Citat
+1 #811 finul Alecu 11-01-2017 18:49
Ati uitat pe cea mai importanta-agen tul tehnic e "specialist" iar operativul,nu e. ;-)
Citat
0 #810 Ștefan Teoroc 11-01-2017 16:22
atributii misiuni activitati program sporuri si implicit salarizare :)
Citat
0 #809 Florin 11-01-2017 15:22
Buna ziua! Ma puteti ajuta cu o nelamurire, care este diferenta intre un agent tehnic si un agent operativ?
Citat
0 #808 Ștefan Teoroc 11-01-2017 12:24
da / avem martori sindicali / se numesc observatori si sunt desemnati de sindicate / nu fac parte din comisie / deseori apar adevarate lupte intre acestia si comisii / ultima s-a dat la MJ la concursul de sefi directii
Citat
+2 #807 dan 11-01-2017 11:50
Oare exista vreo sansa sa fie examenele grila si corectate cu martori pentru a nu fi interpretate rezultatele?
Nu ar mai fi atatea "presupuneri" de examene trucate.Sa fie eliminat si interviul exact ca si la MAI.
Transparenta totala.
multumesc
Citat
+2 #806 Cristian Tudorache 10-01-2017 20:31
#805 Marian Muja - nu
Citat
0 #805 Marian Muja 10-01-2017 14:34
Pentru angajarea din sursa externa CV-ul model european trebuie sa fie neaparat cu poza?
Citat
-4 #804 sCOICA 09-01-2017 20:27
Poate are doar de licentă și urmează să o cumpere și pe cea de bacalaureat ! :D :lol: :D
Citat
0 #803 Cristian Tudorache 09-01-2017 17:43
#802 Adrian Coica - pentru ocuparea unui post de agent trebuie sa depui diploma de bacalaureat in original.
Citat
+2 #802 Adrian Coica 09-01-2017 13:03
Ce diploma de studii trebuie depusa cea de bacalaureat sau cea de licenta pentru dosarul de concurs (angajare agent operativ) ?Trebuie depusa diploma dupa ultimele studii,(in cazul meu facultate)?
Citat
0 #801 Cristian 06-01-2017 20:04
Poate nu e indicat sa intreb asta aici, dar ce salariu are un agent administrativ economic la incadrare?
Citat
+3 #800 Ștefan Teoroc 06-01-2017 15:57
ce legatura are pfa-ul?
fpss au niste interdictii dar astea se activeaza dupa ce devii fpss
conditiile de inscriere le vezi in anunt si nu se precizeaza "sa nu aiba pfa" :)
Citat
-2 #799 Cristian 06-01-2017 14:19
Buna ziua! Daca cineva are pfa deschis pe numele lui poate participa la interviu?
Citat
+1 #798 Cristian Tudorache 04-01-2017 08:22
#797 Catalin Marcu - verifica frecvent pe site-ul anp: www.anp.gov.ro
Citat
0 #797 Catalin Marcu 04-01-2017 08:13
Unde are loc examenul psihologic pentru concursul de angajare agent sectorul operativ din surse externe acum in anul 2017? La penitenciarul care are posturile libere pt. angajare sau la un centru zonal in alt oras ?
Citat
0 #796 Ștefan Teoroc 27-12-2016 22:58
6 luni pauza
Citat
-1 #795 Mihai 27-12-2016 16:58
Daca am picat testarea psihologica pentru un post de ofiter educatie , pot sustine o alta testare psihologica pentru un post de ofiter financiar sau trebuie sa astept trecerea a 6 luni? Dar pentru un post de agent administrativ sau agent financiar? Va multumesc!
Citat
+1 #794 Ștefan Teoroc 19-12-2016 15:14
Daca or mai avea in schema posturi vacante n conditiile in care trebuie pastrate si pentru promotia 2017 de la Targu Ocna
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • troublemaker 21.02.2017 10:17
  Vad ca se avanseaza aici tot felul de sume in ce priveste salariile din ...

  Read more...

   
 • Tită 21.02.2017 07:50
  Și eu susțin ideea că un tânăr ofițer să își vadă lungul nasului! Nu ...

  Read more...

   
 • @@@ 20.02.2017 23:17
  Avandu-se in vedere discutiile de aici, din pacate, ai dreptate.

  Read more...

   
 • marius 20.02.2017 22:46
  Sustin ideea ca un tanar ofiter ar trebui sa aiba cu cel putin 1 leu ...

  Read more...

   
 • Ofiter 20.02.2017 21:51
  Forma de invatamant superioara pe care a urmat-o ii da dreptul la o ...

  Read more...

Google AdS