Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

FAQ - CONCURSURI ANP - Întrebări și răspunsuri

NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

 

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul pentru psiholog ?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat ?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Dosar

Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri ?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient ?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar ?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina ?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri ?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere ?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul ?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri ?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri ?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic ?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata ?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.

Psihologic

Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta ?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.

Medical

Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?

Decizia DG ANP 558/2015 si Ordinul comun M.55/2014 (denumire prescurtata)

Daca am ochelari mi se va respinge dosarul ?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs ?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari ?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.

Interviu

Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa focusez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

Sport

In ce consta proba sportiva ?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații

Flotări – Bărbați

Abdomene – Femei

Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport ?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.

Calculator

Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. 

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.

Scris

Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157

Altele

Unde se desfasoara concursurile ?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs ?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

Comentarii  

0 #881 Cristian Tudorache 21-04-2017 16:24
#880 risco - urmareste sute-ul ANP / sectiunea cariera / admitere in institutii de invatamant
Citat
0 #880 risco 21-04-2017 14:11
Inscrierile pentru scoala cand se fac ?
Citat
-1 #879 ionut 20-04-2017 21:58
Multumesc frumos.
Citat
0 #878 Cristian Tudorache 20-04-2017 08:52
#877 ionut - examene sunt cu zecile,pe operativ/admini strativ, atat pentru agenti cat si pentru ofiteri. Urmareste site-ul ANP la sectiunea Cariera / Concursuri din sursa externa. Acolo gasesti anunturile de concurs cu termenele limita de depunere a dosarelor de concurs.
Citat
0 #877 ionut 19-04-2017 18:28
Pentru inscrierea la examen
Citat
-1 #876 Cristian Tudorache 19-04-2017 08:01
#875 ionut - dosar pentru ce ?
Citat
0 #875 ionut 18-04-2017 21:48
Cand se depune dosarul?
Citat
0 #874 risco 15-04-2017 19:22
Multumesc, Cristian Tudorache.
Citat
-1 #873 Cristian Tudorache 11-04-2017 07:23
#872 risco - nu exista o materie in acest sens. Bateriile de teste sunt calibrate pe profilul celui care urmeaza a ocupa un astfel de post. Sunt candidati care au apelat la o pregatire la unii psihologi insa nici asta nu-ti garanteaza ca poti ascunde lucruri la testarea psihologica.
Pe de alta parte, ar fi mai dificil pentru tine daca ulterior, dupa ce vei admis, sa constati ca nu te poti adapta muncii de penitenciar ori colegii nu pot pune baza pe tine. Munca de penitenciar e una de echipa iar suportul colegului este esential, uneori vital. Cel putin asta-mi este punctul de vedere in raport cu unele situatii operative. Discutia e cumult mai lunga. Mult succes !
Citat
0 #872 risco 10-04-2017 23:30
Buna, as dori sa stiu din ce as putea sa ma pregatesc pentru testarea psihologica , multumesc.
Citat
-4 #871 Ștefan Teoroc 04-04-2017 06:43
Formularul semnat pentru testare are mai multe puncte. Daca ai picat-o, 6 luni faci pauza din pacate.
Citat
+1 #870 Ioan 03-04-2017 23:07
Buna seara. Testarea psihologica luata pentru un post de agent blocheaza pentru 6 luni participarea la un concurs pentru un post de ofiter sau se da o noua testare pentru postul de ofiter?
Multumesc!
Citat
+1 #869 Candidat 01-04-2017 10:38
Multumesc
Citat
+1 #868 Ștefan Teoroc 01-04-2017 08:04
fara testare nu poti continua concursul
Citat
0 #867 Candidat 01-04-2017 01:28
Buna ziua.As dori si eu sa stiu daca un concurent declarat "absent "in tabelul cu rezultatele finale la testarea psihologica mai poate participa mai departe la concurs.Va multumesc.
Citat
-5 #866 Ștefan Teoroc 20-03-2017 15:38
Sindicatele au cerut grila dar se opteaza pentru sinteza deocamdata. Experienta recenta indica un oarecare sens. Sunt destul de mult PV-uri semnate de concurenti in care apare mentiunea "nu am obiecti". Nu este chiar suficient sa stii cat de cat sa scrii, este important sa o faci si corect. Dar intr-adevar astea poate ca sunt detalii. Nu cred ca poate fi avansata opinia ca cele 2000 de incadrari din ultimul timp sunt pile si nepoti, sa fim seriosi.
Citat
+10 #865 cineva 20-03-2017 14:01
Citez pe Contestație:
Domnule Stefan, pe de alta parte.... Îs atât de profesioniste și de o transparență rar întâlnită, încât la un scurt search pe google vizavi de abuzurile și corupția din acest sistem, îți ia foc laptop-ul în mana la cate rezultate îți oferă. Rezultatele testelor psihologice în aceasta structura sunt mult mai discutate "vedete" decât testarea insine, care sa fim serioși.....Noi cei care am mai dat în MAI și am luat tot timpul suntem mai greu de speriat.. Posibil o persoana care nu știe cu ce se mănâncă, pleacă acasă și indiferent de rezultat nu-și poate da seama dacă a făcut testul psihologic bun sau rău. Cu interviurile din trecut la Rahova.. cum erau? Tot o astfel de mașina le lua, la fel, tot cumpărată cu căruțe de bani. Ce naiba.. Simt ca mi se insulta inteligenta mea de inapt. :)

Ai dreptate .In opinia celor de la ANP toti cei care au ceva de obiectat sunt frustrati, nepregatiti , etc.Insa sa stii ca in afara de psihologic mai poti pica si la interviu , care nu se poate contesta!!!Spun din experienta!Am invatat toata legislatia la virgula si m-au cazut la interviu.Acolo degeaba raspunzi corect , comisia poate nota ca in timpul interviului era sa iti rupi degetele de emotii sau ca te-ai balbait incontinuu, etc.Daca te considera un pericol la scris esti eliminat fara vre-o explicatie!Am banuit inainte sa inceapa concursul cine sunt castigatorii dar toata lumea cere probe pe care nu le poti obtine doar daca ajungi la scris!Cu toate ca si acolo se zvoneste cum ca unele lucrari se mai transforma....i n mai bine..
Uitati-va pe (editat) si vedeti comentariile celor din interior sa vedeti cata "corectitudine" exista inclusiv la examene.Acolo povestesc cei din interior cum e promovat nepotismul..Noi cei din exterior suntem doar niste "frustrati"....
Doar cei de la MAI fac subiecte nationale la examene, subiecte grila-fara sa poata fii interpretate ,examen filmat , fara interviu unde se pot face manevre. Cred ca toata lumea care trece un examen psihologic, si care este in stare sa invete sute de pagini(chiar peste 1000) cum au fost la MAI e suficient de capabil si nu cum sustin cei de la ANP ca subiectele sunt sinteza intrucat sunt candidati care nu stiu sa scrie...Sa fim seriosi !Aceste explicatii sunt bune pentru copiii de gradinita!
Citat
+8 #864 Contestație 18-03-2017 01:51
Domnule Stefan, pe de alta parte.... Îs atât de profesioniste și de o transparență rar întâlnită, încât la un scurt search pe google vizavi de abuzurile și corupția din acest sistem, îți ia foc laptop-ul în mana la cate rezultate îți oferă. Rezultatele testelor psihologice în aceasta structura sunt mult mai discutate "vedete" decât testarea insine, care sa fim serioși.....Noi cei care am mai dat în MAI și am luat tot timpul suntem mai greu de speriat.. Posibil o persoana care nu știe cu ce se mănâncă, pleacă acasă și indiferent de rezultat nu-și poate da seama dacă a făcut testul psihologic bun sau rău. Cu interviurile din trecut la Rahova.. cum erau? Tot o astfel de mașina le lua, la fel, tot cumpărată cu căruțe de bani. Ce naiba.. Simt ca mi se insulta inteligenta mea de inapt. :)
Citat
+5 #863 Contestație 18-03-2017 01:20
Citez pe Ștefan Teoroc:
Nu trebuie sa intrebi pe nimeni daca poti depune plangere. este o tara libera. Din tot ce ai scris inteleg ca ai picat testarea si supectezi psihologii implicati in testari ca sunt corupti, mituiti si in general niste nemernici. Te contrazic vehement si iti garantez ca daca te vei pregati cu adevarat si tehnic (Internetul ajuta din plin) pentru testare, nu ai niciun risc sa o cazi. Psihologii implicati in testari sunt profesionisti si utilizeaza baterii de teste performante care au costat gramezi de bani, intr-o procedura simplificata mult, pentru a scurta etapa.

OK. Pot sa cer printr-o cerere punctajul obținut? Deci acel sistem este foarte dubios, nu contează căruțele cu banii care s-au dat pentru acel sistem, eu consider că mai importante sunt căruțele cu bani pe care ii ia acei ce îl manevrează. Testarea psihologica la ANP, ii mult sub nivelul testării psihologice de la MAI. Și la MAI procentajul de reușită ii mult mai mare,.. Oricum am ceva indubitabil la mana, dar vreau și o foaie la mana pentru a-l face cu adevărat responsabil pe acel psiholog care manevrează acel sistem.
Citat
-5 #862 Ștefan Teoroc 18-03-2017 00:55
Nu trebuie sa intrebi pe nimeni daca poti depune plangere. este o tara libera. Din tot ce ai scris inteleg ca ai picat testarea si supectezi psihologii implicati in testari ca sunt corupti, mituiti si in general niste nemernici. Te contrazic vehement si iti garantez ca daca te vei pregati cu adevarat si tehnic (Internetul ajuta din plin) pentru testare, nu ai niciun risc sa o cazi. Psihologii implicati in testari sunt profesionisti si utilizeaza baterii de teste performante care au costat gramezi de bani, intr-o procedura simplificata mult, pentru a scurta etapa.
Citat
+5 #861 CONTESTATII TEST PSIHOLOGIC 17-03-2017 12:50
Buna ziua! As dori cateva lamuriri cu privire la contestatiile care se fac in urma rezultatului nefavorabil la testul psihologic. Privind testarea psihologica la ANP, in urma rezultatului nefavorabil se poate cere in contestatie rezultatul in scris cu punctajul exact obtinut? Deoarece se stiu problemele in acest sistem vizavi de testarile psihologice,cum si cine le ia... Daca pot cere acest rezultat in scris cu punctajul obtinut si mi se acorda in scris rezultatul testului cu punctajul obtinut, pot merge sa depun o plangere la DNA?sau plangerea la DNA o pot face si fara rezultatul in scris cu punctajul exact al testului psihologic? Mentionez ca am probe indubitabile privind fraudarea acestui concurs la ANP, un concurs pentru un post de ofiter, cu recrutare din sursa externa la care li s-a permis si inscrierea a doi subofiteri operativi din cadrul acelui penitenciar.Pe langa faptul ca nu aveau voie sa participe acei subofiteri la acest concurs,din 10 persoane care au participat la testarea psihologica,doa r doua persoane au luat testarea psihologica, respectiv cei doi subofiteri.Pe langa asta, directorul unei institutii importante din orasul respectiv, nefiind prieten cu mine,dar avand intamplator cateva cunostinte comune,mi-a sugerat sa nu merg la testarea psihologica si sa nu particip la acest concurs si ca ar fi mai bine sa merg la concursul celalalt la care m-am inscris( m-am inscris si la alte penitenciare pentru ocuparea acelui post de ofiter,dar daca am picat aici testarea psihologica nu mai pot da timp de 6 luni o alta testare). Pe langa asta, in ziua in care am ajuns la Rahova sa sustin testarea psihologica, din aproximativ 100 de oameni cati eram la poarta penitenciarului , ofiterul care ne-a preluat de la poarta ma cunostea dinainte..eu habar nu aveam cine este,nu-l mai vazusem ,dar m-a luat in primire inca de la poarta si mi-a zis ca a vazut ca m-am inscris in mai multe locuri si e pacat fiindca daca nu iau testul psihologic am cheltuit banii degeaba.(practi c isi cerea scuze anticipat sau imi plangea de mila sau plangea de mila banilor mei pe care i-am pierdut cu drumurile facute prin tara). Asadar,pentru a merge la DNA sa fac o plangere..(bine inteles ca mai am si alte dovezi cum ca s-a favorizat concursul..pe langa faptul ca cei doi nu aveau voie sa participe la acest concurs..pot indica cu exactitate cine va castiga acel concurs dintre cei doi..unul dintre ei a fost bagat pentru a face "concurenta" si a nu iesi in evidenta.)Eu vreau sa merg la DNA ,sa urmareasca tot procesul concursului pana la final si sa observe ca tot ceea ce voi declara ,asa va fi,punct cu punct.Pot cere in scris rezultatul obtinut la testul psihologic?..cu acel punctaj?..fiind ca ei corecteaza testele psihologice dupa un punctaj...si doar aici la testarea psihologica pot manevra..fiindc a odata scapat de testarea psihologica, ei stau cu frica in san,nu mai au nicio baza..concurent ul poate invata tot si poate scrie cuvant cu cuvant tot in acel test scris si poate deturna foarte usor rezultatul asteptat de ei.

Astept cu interes raspunsul din partea dvs!
O zi buna!
Citat
-3 #860 carmen 13-03-2017 13:26
buna ziua. in ce consta interviul pentru angajare?
Citat
-3 #859 elev 13-03-2017 13:21
Buna ziua, pentru interviul de angajare, ce legislatie sa pregatesc? modele de spete gasesc?
Citat
-8 #858 Ștefan Teoroc 12-03-2017 12:30
293 este generic / prevederea care orienteaza materia este cea postata / exista unitati care au interpretat partea de formare din stagiul de debut ca fiind un tip de invatamant militar care se aplica si fpss lor din sistemul nostru insa interpretarea este la limita. Noi o sprijinim insa un eventual proces initiat si pierdut pe linia asta pericliteaza si situatia celor care si-au asumat plata. Unitatile din sistem au personalitate juridica si decid de multe ori diferit. In mod normal ANP are datoria sa intervina pentru mod unitar de lucru. de multe ori intervenim noi sindicatele. Dar nu tot timpul efectul este musai sa fie cel scontat, cel bun. Daca vreunul dintre voi a identificat o cale mai clara spre a sustine acordarea, dezbatem. Postati!
Citat
+7 #857 Agent 12-03-2017 07:09
trebuia sa ne dati citatul din lg.293, nu din lg.284.
Citat
+7 #856 X 12-03-2017 06:55
Citez pe Cristian Tudorache:
#851 x - Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.

Chestiunea cu rudele nu este un tipar dle Teoroc este o realitateCum va explicați ca la interviu au ramas doar rude ale unor angajati si spun din sursa sigura ,iar veniti cu raspunsul de genul ca suntem frustrati.am raspuns spetelor conform legii.Cei din comisie sau psihologul putea nota ce vroiau ei :ca ma scarpinam in cap cand am raspuns sau am stat tolanit pe birou , nu am de unde sa aflu sau la o adica sa aflu.se acopera cu hartiiau eliminat concurenta sa fie surprize la scris.Iar intre interviu si scris au fost 3 zile difeenta.Citez pe Cristian Tudorache:
#851 x - Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.

Si ce probe am putea detine va rog?????nu se filmeaza interviul,nu intri cu nimic de inregistrat la tine ,asa ca se stie sigur ca ,candidatul nu poate detine nici o proba la interviu!!Comis ia este din interior asa ca fiecare face ce vrea!
Asa ca cei care nu au pile nu au ce cauta!eventual daca sunt 10-15 posturi da ,mai raman locuri si pentru necunoscuti.... .din pacate o tara fara scrupule....
Citat
+6 #855 alt amarat 12-03-2017 06:33
...mda, dar colegul meu nu s-a exprimat corect: unii colegi incadrati recent (sursa externa) au primit indemnizatie de instalare, iar noi "ceilalti" nu vom primi, caci nu avem aceleasi drepturi cu ei! :oops:
Citat
-6 #854 Ștefan Teoroc 11-03-2017 23:02
Prevederea este aceasta:

Citat:
L.284/2010, Anexa VII, art 26:

(6) La absolvirea instituţiilor de învăţământ militar, elevii şi studenţii militari cărora li se acordă grade de ofiţeri, maiştri militari sau subofiţeri ori cei care au obţinut asemenea grade pe timpul şcolarizării au dreptul, la prezentarea la unităţi, la o indemnizaţie de instalare egală cu solda funcţiei de bază stabilită pentru funcţiile în care au fost numiţi şi la decontarea cheltuielilor de transport pentru ei, membrii de familie şi gospodăria lor.

(7) Prevederile alin. (6) se aplică în mod corespunzător şi poliţiştilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare.
---
Tu cum ai adapta interpretarea pentru debutantii din extern?
Citat
+8 #853 Agent 11-03-2017 22:24
Buna seara! Domnule Teoroc, ce parere aveti despre faptul ca agentii incadrati din sursa externa de la PSBJ nu beneficiaza de prima de instalare pe motiv ca nu au dreptul la aceasta...expli catia fiind ca doar cei veniti din scoli (Tg Ocna , Academie) au dreptul la prima de instalare. Va multumesc anticipat.
Citat
-12 #852 Cristian Tudorache 11-03-2017 15:21
#851 x - Interviul si calculatorul, ambele sunt probe ale concursului si se dau dupa testarea psihologica. Este evident ca intre psihologic si prima proba de concurs exista o pauza.
Chestiunea asta legata de rude a devenit un tipar al nemultumirilor, in general al celor care au picat acest examen si nue chiar atat de corect cat timp sunt si foarte multe contraexemple, in sensul ca multe rude ale salariatilor au picat aceste examene si le-au trecut alte persoane. Devine prea puerila chestiunea asta si parca nu dorim sa alimentam la nesfarsit aceasta stare de fapt. Repet: orice chestiune menita sa va ridice unele semne de intrebare dpdv al legalitatii si pentru care detineti probe, exista entitati ale statului care va stau la dispozitie.
Citat
+7 #851 x 10-03-2017 18:05
de ce nu se da interviul si proba de calculator imediat dupa examenul psihologic?
Pur si simplu bataie de joc.Inveti si te trezesti ca te pica la interviu pt motive doar de ei cunoscute.
Am tot auzit ce examene trucate dar acum m-am convins singur.Au cazut la interviu toti cei care nu au rude in interior!
Bataie de joc! Se bazeaza ca aici pot tria candidatii si nu poti face contestatie!
Citat
+5 #850 x 10-03-2017 17:49
pe ce motive se pica interviul?
Daca raspunzi conform legii spetelor , care ar fi motivului sa fi declarat respins?
Exista un examen psihologic care il dai , nu?
sau acolo se triaza cine trebuie sa ramana si cine nu?
Citat
0 #849 Alin 06-03-2017 19:44
daca ai picat psihologicul nu poti sa mai dai timp de 6 luni
Citat
0 #848 Mihai s 01-03-2017 22:26
Multumesc frumos pentru raspuns.
Dar in situatia in care am picat testul psihologic la operativ si sunt inscris si la logistica urmand sa se dea psiho si aici si ma voi regasi pe lista la logistica penru testare psiho , ma voi prezenta?
Normal ar fi, sa nu mai fiu pe lista pentru psiho si daca sunt pe lista inseamna ca trebuie sa ma prezint atunci vina nu este a mea , consider ca sunt posturi diferite.
Citat
-1 #847 Madalina 01-03-2017 19:45
Buna seara!as dori si eu sa stiu ce limita de inaltime este pentru Targu Ocna 2017?va multumesc!
Citat
0 #846 Cristian Tudorache 01-03-2017 09:45
#845 Mihai s - Desi posturile de agent sunt din domenii diferite de activitate (operativ/logis tica), testarea psihologica se echivaleaza, inclusiv fisa medicala.
Citat
0 #845 Mihai s 28-02-2017 23:53
Postul de agent operativ este acelasi cu postul de magaziner?
Testarea psihologica se echivaleaza intre cele douo?
Citat
-3 #844 Cristian Tudorache 24-02-2017 21:39
#843 eu - un rationament de neinteles.
Este evident ca oricare ar putea fi pus in postura de a nu fi de 10 la un alt doilea examen. Asta inseamna ca, daca ai picat pe subiect la primul examen si ai fost de 10, este obligatoriu sa iei 10 si la un al doilea cu alte subiecte pentru a demonstra ca la primul ai luat acel 10 pe bune ? :-?
In fine, eu zic sa te apuci de invatat serios pentru a nu avea emotii.
Citat
+4 #843 eu 24-02-2017 13:59
Citez pe Jiji:
Citez pe Cristian Tudorache:
#838 oarecare - Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.

Ba da au dreptul dar parca prea sunt pregatiti, taman pe acele subiecte.

Oare daca ar sustine a doua zi dupa examen cu o alta comisie alte subiecte ar fi la fel de bine pregatiti? ,,,,????....Cre d ca in unele locuri ar fi surprinzator rezultatul. Nu in general dar partial cred ca da..
Citat
+4 #842 jijel 24-02-2017 13:40
Citez pe Jiji:
Citez pe oarecare:
De examenele tip grila ce se mai aude?
Urmeaza un val de concursuri acum , iar la o parte din ele se stiu deja castigatorii. Neoficial , binenteles. Vi se pare normal?Cand au si ceilalti care nu au pile , o sansa ?Va exista tot timpul o rudenie sau un prieten...
Eu cred ca nu se vrea introducerea acestor grile intrucat acestea se vor putea truca mai greu, plus ca acolo corectarea e usoara , se poate face in prezenta concurentului, nu se poate interpreta lucrarea ..
Asa la sinteza se corecteaza pana si virgula...ce sa spun...
Dar traim in Romania unde coruptia face leagea din pacate..

Au sanse dar mai mici.Ca neamurile sunt mai bine pregatite....

Daca sunt examene nationale sunt sanse destul de mici.
Cei de la Politie au incadrat 2500 de oameni prin examen NATIONAL, nu facute in biroul fiecarei unitati dupa cum vrea fiecare. Au fost rude ale unor angajati din sistem cu grade mari ,care au picat proba scrisa si a luat un "necunoscut". Nu se da interviu pentru a putea tria inca cativa candidati care incomodeaza.
Testele grila au fost foarte bine structurate , au cuprins toata materia , trebuia sa stii foarte bine subiectele .Nu am vazut un comentariu pe retelele de socializare de nemultumire din punctul asta de vedere.(am participat la acel concurs si am fost respins cu nota peste 9 dar nu sunt frustrat pentru ca a fost corect.Pur si simplu au luat altii mai bine pregatiti.Bravo lor).Vedeti si aici au participat rude , dar nu au fost musai cel mai bine pregatite.
Dar daca merge si asa de ce nu...fiecare isi urmareste interesul atat cat poate..
Citat
+5 #841 Jiji 23-02-2017 23:28
Citez pe oarecare:
De examenele tip grila ce se mai aude?
Urmeaza un val de concursuri acum , iar la o parte din ele se stiu deja castigatorii. Neoficial , binenteles. Vi se pare normal?Cand au si ceilalti care nu au pile , o sansa ?Va exista tot timpul o rudenie sau un prieten...
Eu cred ca nu se vrea introducerea acestor grile intrucat acestea se vor putea truca mai greu, plus ca acolo corectarea e usoara , se poate face in prezenta concurentului, nu se poate interpreta lucrarea ..
Asa la sinteza se corecteaza pana si virgula...ce sa spun...
Dar traim in Romania unde coruptia face leagea din pacate..

Au sanse dar mai mici.Ca neamurile sunt mai bine pregatite....
Citat
+5 #840 Jiji 23-02-2017 23:27
Citez pe Cristian Tudorache:
#838 oarecare - Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.

Ba da au dreptul dar parca prea sunt pregatiti, taman pe acele subiecte.
Citat
-3 #839 Cristian Tudorache 23-02-2017 17:27
#838 oarecare - Sa inteleg de la d-voastra ca rudele angajatilor nu au dreptul sa sustina aceste examene? Unde sunteti convins ca va confruntati cu lucruri in afara spectrului legal, aveti la dispozitie organele in drept.
Citat
+1 #838 oarecare 23-02-2017 14:08
Si unde propuneti dvs sa spunem ce nume se vehiculeaza care ulterior chiar castiga concursul?
O sa spuneti ca suntem doar niste concurenti frustrati care nu au luat examenul si ce daca a luat x si are rude , e doar o coincidenta si x chiar a invatat si virgula din lege. Asta apropo de cum spuneati dvs ca unii invata atat de mult incat si virgulaau scris-o exact ca in lege.
Din pacate singurul sistem transparent in privinta examenelor este M.A.I.
Citat
-4 #837 Cristian Tudorache 22-02-2017 21:32
#836 oarecare - afiseaza castigatorii. Ce sa ne mai chinuim cu atatea examene!
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • cristi68 23.04.2017 08:32
  La multi ani celor cu numele sfânt, GHEORGHE si numele derivate din ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 21.04.2017 16:24
  #880 risco - urmareste sute-ul ANP / sectiunea cariera / admitere in ...

  Read more...

   
 • risco 21.04.2017 14:11
  Inscrierile pentru scoala cand se fac ?

  Read more...

   
 • ionut 20.04.2017 21:58
  Multumesc frumos.

  Read more...

   
 • hanul tatar 20.04.2017 21:50
  Pentru Iulia,pardon Otilia si eu vreau functia de dr adj dar d-l de ...

  Read more...

Google AdS