Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

FAQ - CONCURSURI ANP - Întrebări și răspunsuri

NOTA: Răspunsurile la întrebări reprezintă explicații-suport oferite de SNLP pe baza legislației, a consultării specialiștilor din ANP sau a interpretărilor proprii. Nu reprezintă explicații oficiale! Acestea pot fi obținute de pe pagina de internet a ANP sau prin contactarea administrației.

 

Posturi

In afara de posturile scoase pana acum la concurs, se vor mai scoate si altele?

Se vor adauga posturi care se vacanteaza in scursul anului si se considera finantate pana la sfarsitul anului in curs.

Ce taxe trebuie platite pentru ocuparea prin concurs a unui post vacant de agent in sectorul operativ?

Taxa pentru sustinerea examenului psihologic este de 70 lei. Ulterior obtinerii avizului "admis" la testarea psihologica, se achita taxa de concurs in cuantum de 85 lei.

Pot candida pe mai multe posturi scoase la concurs in aceeasi procedura (etapa)?

Nu

Cand se tine concursul pentru psiholog ?

Nu mai devreme de 45 de zile de la publicarea anunțului. Nu putem estima data exactă.

Pot participa la concurs pentru un post dintr-o unitate pozitionata intr-o localitate diferita fata de cea de domciliu?

Da, însă trebuie să aveți în vedere că anunțul avertizează cu privire la obligativitatea să vă desfășurați activitatea pentru o perioadă de minim 5 ani în unitatea unde ați fost încadrat.

Daca voi ocupa un post de agent sau ofiter in sistemul penitenciar, pot activa, in paralel, si in mediul privat ?

Da, in ideea in care sunt indeplinite conditiile impuse de art. 51 din Legea 293/2004 privind statutul fpss: Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice şi în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public potrivit fişei postului.

Dosar

Cand si unde se depune dosarul pentru concurs?

In termen de 15 zile de la publicarea anuntului, la unitatea care scoate la concurs postul respectiv.

Dosarul de concurs se depune personal, de catre concurent?

Dosarele de candidat se depun personal, aceasta procedura implicand si completarea altor documente la sediul unitatii, asumandu-va prin semnatura unele conditii.

Ce documente, parte din dosarul de candidat, se completeaza la sediul unitatii penitenciare?

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost agent sau colaborator al organelor de securitate ca politie politica;

Declaratie pe propria raspundere ca nu ati fost eliberat din motive imputabile sau destituit dintr-o functie publica in ultimii 7 ani - pentru candidatii din sursa externa;

Declaratie pe propria raspundere ca nu va aflati in evidenta cu sanctiuni disciplinare neradiate - valabil pentru candidatii din sursa interna;

Declaratia pe propria raspundere ca ati luat la cunostinta prevederile anuntului privind faptul ca veti lucra pentru o perioada de 5 ani in unitatea in care veti fi incadrat.

Daca ultima scoala absolvita este liceul, pot participa la concursuri ?

Dacă aveți o diplomă de bacalaureat și candidați pentru un post de agent.

Un certificat de competente emis acum 5 ani de la examenul de bacalaureat este suficient ?

Doar dacă se află în termenul de valabilitate sau nu are consemnat un termen de valabilitate. Nu credem că cele eliberate pentru bacalaureat conțin nivelul solicitat în anunțul de concurs.

Constituie avantaj efectuarea stagiului militar ?

Nu

Trebuie sa stiu limba engleza/alta limba straina ?

Pentru posturile din sectorul reintegrare socială (psiholog si asistent social), da. Trebuie să faceți dovada cu certificatul de competență lingvistică.

Daca nu am absolvit o scoala specifica sistemului penitenciar, pot participa la concursuri ?

Sigur. Este un concurs din sursă externă. Inițierea și specializarea urmează în primul an de după încadrare.

Pot avea dubla cetatenie/alta cetatenie in afara de cea romana?

Condițiile din Legea nr. 293/2004 prevăd cetățenia română și domiciliu în România.

Trebuie sa am permis de conducere ?

Nu

Daca am cazier, mi se va respinge dosarul ?

Dacă ați fost condamnat definitiv pentru o infracțiune, da.

Exista limita de inaltime pentru participarea la concursuri ?

Nu mai este prevăzut un criteriu de înălțime decât pentru posturile din cadrul grupelor de intervenție (nu sunt scoase la concurs astfel de posturi).

Exista limita de varsta pentru participarea la concursuri ?

Nu există limită de vârstă. Este însă important ca vârsta să nu depășească vârsta de pensionare prevăzută de Legea nr. 223/2015. În acest caz nu veți putea fi încadrat.

Trebuie certificat lingvistic ?

Doar pentru posturile de ofițer din sectorul reintegrare socială (psiholog și asistent social).

Cum obtin adeverintele necesare identificarii perioadelor muncite in diferite societati / institutii pana la depunerea dosarului de candidat?

In situatia in care inca activati intr-o societate/institutie, solicitati adeverinta respectiva. In cazul in care ati dori sa pastrati confidentialitatea presupunand ca va este teama de pierderea locului actual de munca, adeverinta de la prezentul loc de munca o puteti solicita ulterior la ITM. De asemenea, tot de la ITM puteti solicita si adeverinta pentru locurile de munca avute anterior. Oricum, in eventualitatea in care veti fi admis/a in urma acestui concurs, toate aceste date vi se vor resolicita pentru a vi se competa cadrul drepturilor de care veti beneficia ca agent de penitenciare.

Diploma de licenta trebuie sa fie in original sau copie legalizata ?

Actele de studii (inclusiv foile matricole/ suplimentele la diplome) trebuie prezentate în xerocpoie, însoțite de originale.

Psihologic

Daca pic testarea acum pentru un post de agent, mai pot sustine examen la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Pennitenciare Tirgu Ocna?

Rezultatul testarii este valabil 6 luni cu conditia mentinerii nivelului de post si profil. Deci respingerea la testarea psihologica de acum, blocheaza accesul la un post in cadrul S.N.P.A.P. Tirgu Ocna in interval de 6 luni, pentru ca sunt posturi de agent cu acelasi profil.

Cum afecteaza testarea psihologica, sustinuta pentru ocuparea unui post vacant de agent in sectorul operativ, alte testari psihologice pentru incadrarea in alte institutii sau pentru ocuparea altor posturi vacante in sistemul de aparare?

Testarea psihologica sustinuta pentru ocuparea posturilor vacante de agent in sectorul operativ este valabila 6 luni dar numai pentru aceeasi categorie de posturi si acelasi format de testare. Exista varianta ca pentru posturile care se scot acum la concurs, testarea sa fie simplificata in vederea obtinerii unui termen cat mai scurt de examinare. Prin urmare, este posibil ca pentru alt post, pentru care se candideaza ulterior (daca nu este pe aceeasi sesiune/sector/nivel), sa se ceara o noua testare. Spre exemplu, exista astfel posibilitatea ca pentru admiterea la SNPAP sau Academie - sectia penitenciare, sa fie sustinut un alt examen psihologic, calibrat pe baterii de teste diferite fata de cel sustinut in prezent pentru ocuparea din sursa externa a posturilor de agenti in sectorul operativ.

Daca am dat testarea psihologica in urma cu 3 luni, mai este valabila sau trebuie sa sustin alta ?

Daca este vorba despre aceeasi categorie de posturi, testarea psihologică are o valabilitate de 6 luni. Bateriile de teste sunt calibrate pe un anumit specific al postului.

Unde se va sustine testarea psihologica?

Planificarea si locul desfasurarii testarilor psihologice se comunica ulterior, de catre unitatile unde se inscriu candidatii.

Cat va dura testarea psihologica?

Daca se va merge pe 3 centre si se vor aplica bateriile de teste uzuale, testarea nu poate dura mai putin de 60 de zile lucratoare (deci ne vom intinde pe 3 luni!). In cazul in care la nivel ANP se va decide aplicarea unei variante simplificate (cu riscurile de rigoare), timpul se poate injumatati.

Medical

Care sunt baremele medicale si prin ce act normativ sunt stabilite?

Decizia DG ANP 558/2015 si Ordinul comun M.55/2014 (denumire prescurtata)

Daca am ochelari mi se va respinge dosarul ?

Portul ochelarilor nu atrage neapărat inaptitudine din punct de vedere medical. Baremele sunt prevăzute în Ordinul 2587/2014.

Daca am tatuaje sunt primit la concurs ?

Da, nu sunt prevăzute interdicții. De preferat ca tatuajele să nu trimită către mesaje antisociale, xenofobe etc.

Posturile de asistent medical sunt pentru salariati civili sau militari ?

Candidații declarați admis la concursul pentru ocuparea posturilor de asistent medical vor fi încadrați ca funcționari publici cu statut special – agenți.

Pentru posturile de asistent medical stomatologie este necesara specializarea in stomatologie in mod strict sau pot candida si cu specializarea de asistent medical generalist?

Specialitatea asistent medical stomatologie există ca specialitate distinctă. Se poate verifica inclusiv pe siteul OAMMR, la secţiunea examen de grad principal 2015, http://www.oamr.ro/tematica-si-bibliografia-pentru-examenul-de-grad-principal-sesiunea-2015/ precum şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii http://www.ms.ro/?pag=140&id=2246&pg=1 unde este trecută distinct ca specialitate de asistent medical. Trebuie specializare şi aviz de liberă practică pe domeniul respectiv, aşa cum se cere pentru toate specialităţile posturilor de asistent medical scoase la concurs. Nu se poate face excepţie mergând doar pe practica din alte unităţi sanitare. Trebuie ca cineva să işi asume că oamenii îndeplinesc condiţiile pentru a profesa în domeniul stomatologic, lucru pe care OAMMR nu il face. Nici noi nu ne putem asuma, mai ales că e vorba de actul medical, cu vulnerabilităţi multiple când apar probleme de acordare deficitară a asistenţei medicale. Obţinerea specializărilor şi competenţelor se face în instituţii abilitate numai prin programe de pregătire elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei - Direcţia generală de perfecţionare postuniversitară a medicilor, farmaciştilor şi asistenţilor medicali, în colaborare cu Ordinul Asistenţilor Medicali din România.

Interviu

Ce tinuta adopt cu ocazia prezentarii la interviu?

Evitati pe cat posibil obiectele de imbracaminte care expun o mare parte a corpului gen maieu, bluza scurta peste buric, pantalon scurt/taiat/rupt sau fusta foarte scurta. De asemenea, evitati pe cat posibil incaltamintea de plaja (papuci etc), bijuterii in exces.

Aspectul fizic e important?

Da. E important. Se recomanda sa fiti tunsi/e, pieptanati/e, barbierit (in cazul in care sunteti purtatori de barba, aceasta sa fie tunsa si cu contur definit), un machiaj decent care sa se armonizeze cu tinuta (evident pentru femei).

E necesar sa focusez pe subiect?

Da. Raspunsurile la intrebari nu trebuie sa fie insotite de priviri in lateral sau in pamant. Daca va confruntati cu dificultati in a privi in ochi persoana care va adreseaza intrebari, fixati un alt punct de pe fata acestuia cat mai aproape de ochi! De asemenea, raspunsurile sa vizeze strict intrebarile adresate (de alte detalieri va puteti folositi la solicitarea expresa a intervievatorului). In eventualitatea in care cel care adreseaza intreabri nu va fixeaza si cu privirea, nu incercati sa va uitati in directia in care se uita acesta.

Sport

In ce consta proba sportiva ?

Alergare de viteză – 50 metri - toți candidații

Flotări – Bărbați

Abdomene – Femei

Alergare de rezistență – 1000 metri bărbați/ 800 metri femei.

Care sunt baremele pentru proba de sport ?

Baremele pentru proba sportivă sunt prevăzute în Anexa nr. 10 la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa este publicată lângă anunțul de concurs.

Calculator

Care este metodologia pentru desfasurarea probei practice de verificare a aptitudinilor necesare indeplinirii atributiilor de serviciu pentru posturile de ofiter din sectorul IT ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 2) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. 

Care este metodologia la proba practica de verificare a abilitatilor de utilizare a calculatorului ?

Metodologia de verificare a abilităților de utilizare a calculatorului sunt prevăzute în Anexa nr. 11 (nivelul 1) la Decizia directorului general al A.N.P. nr. 627/2010. Anexa o puteti accesa aici.

Scris

Proba scrisa va fi tip grila sau tip sinteza?

Nu se dau detalii lasandu-se astfel spatiu pentru decizii locale.

Unde pot gasi materialele bibliografice necesare sustinerii examenului scris?

Materiale bibliografice: pentru agenti operativi (anunt din 16.06.2016): Legea 254; Legea 293; OMJ 2794; HG 157

Altele

Unde se desfasoara concursurile ?

Concursurile pentru ocuparea posturilor din sectorul operativ se desfășoară în unitățile care au scos posturi la concurs. Pentru posturile din sectorul medical și reintegrare socială concursurile au loc în cadrul unor centre, conform anexelor la anunțuri.

Care sunt probele de concurs?

Probele prevăzute pentru concurs sunt:

interviu (eliminatorie)

probă sportivă (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul operativ

probă de calculator (eliminatorie)

probă practică (eliminatorie) – doar pentru posturile din sectorul medical

probă scrisă (se punctează) – pentru toate posturile.

Care este bibliografia pentru fiecare dintre posturile scoase la concurs ?

Pentru fiecare concurs s-a publicat anunțul, condițiile, tematica și celelalte aspecte importante (metodologiile pentru diverse probe).

Daca sunt angajat MApN (grad plutonier), pot participa la concursurile organizate din sursa externa pentru agent operativ ?

Vezi OMJ 2854/C/2004, art. 45:

(4) Ofiţerilor şi agenţilor încadraţi prin concurs în sistemul penitenciar, care sunt cadre militare în rezervă, li se acordă gradul profesional echivalent gradului militar avut în rezervă, potrivit prevederilor art. 72 alin. (1) din Legea nr. 293/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

(5)Ofiţerilor şi agenţilor prevăzuţi la alin. (3) li se ia în calcul, în vederea stabilirii stagiului minim în grad pentru acordarea gradului profesional următor, şi perioada scursă de la ultima avansare până la data dobândirii calităţii de cadru militar în rezervă.

Cum poate fi contactat serviciul de resurse umane dintr-un penitenciar?

Pe website-ul oficial al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (www.anp.gov.ro), veti gasi in partea dreapta sus, un link "Unitati subordonate". Accesati aceasta sectiune si se va afisa harta unitatilor penitenciare din toata tara. Se da click pe unitatea dorita si acolo se vor gasi datele de contact ale unitatii respective.

Raporturile de serviciu sunt incheiate pe perioada nedeterminata?

Angajatii sistemului penitenciar au calitatea de functionari publici cu statut special conform Legii nr. 293/2004, acestia fiind numiti in functie pe o perioada nedeterminata si nu se incheie un contract individual de munca.

 

Comentarii  

0 #980 un candidat 11-10-2017 15:46
Citez pe Cristian Tudorache:
Functie de cum vor fi bugetate posturile

multumesc frumos!!
Citat
+1 #979 Cristian Tudorache 11-10-2017 14:57
Functie de cum vor fi bugetate posturile
Citat
0 #978 un candidat 11-10-2017 10:33
Buna ziua! As fi interesata daca anul acesta se vor debloca posturile la ANP. Va multumesc!
Citat
+1 #977 Cristian Tudorache 01-10-2017 14:54
In opinia personala, in primul rand ar trebuis a depuneti la dosar o dovada de la medicul specialist cum ca sunteti insarcinata, sa dovediti asta, ulterior sa depuneti o recomandare a aceluiasi specialist din care sa reiasa faptul ca nu va puteti expune unei radiografii pulmonare.
Citat
0 #976 Carmen 30-09-2017 10:05
As fi interesata de un rapuns la aceasta intrebare. Ma confrunt cu o situatie similara. Am aflat de sarcina la putin timp dupa depunerea fisei medicale. Nu am anuntat inca de acest lucru, credeti ca ar putea afecta cu ceva parcursul concursului? Multumesc!

Citez pe Nicoleta:
Buna ziua,
Dupa ce mi-am depus dosarul pentru postul de ofiter informatii clasificate am aflat ca sunt insarcinata. Am sustinut examenul psihologic si am fost admisa.Cei de la unitate mi-au spus ca nu e nicio problema daca sunt insarcinata, doar ca trebuie sa atasez la fisa medicala radiografia pulmonara, altfel medicul unitatii nu imi va inchide fisa. Imi poate respinge dosarul daca nu atasez radiografia, desi medicul specialist pneumolog imi da aviz ? Sau ce ma sfatuiti sa fac?
Citat
-1 #975 . 24-09-2017 13:55
Buna ziua ! Domnule Stefan, imi puteti spune in situatia in care posturile de ofiteri ,functie de conducere , sef sectie si sef de tura de la Targu Jiu , respectiv Craiova, ramase neocupate vor fi scoase la concurs din sursa externa de aceasta data sau vor ramane tot pentru sursa interna? Va multumesc ! Cu deosebita consideratie!
Citat
-1 #974 Ștefan Teoroc 19-09-2017 22:27
sigur ca tragem sa ocupam progresiv cat mai multe / functie de minister si guvern / noi vom impinge
Citat
0 #973 Ioana 19-09-2017 21:57
Am inteles. Dar la anul se vor mai scoate posturi? Multumesc frumos!
Citat
-4 #972 Ștefan Teoroc 19-09-2017 21:19
buna / nu e / trebuie doar incadrare in baremele medicale / limita de inaltime e doar pentru grupa de interventie
Citat
0 #971 Serbi 19-09-2017 20:56
Buna seara, ma puteți ajuta și pe mine cu un răspuns la întrebarea: care este limita de înălțime pentru fete ? Va mulțumesc !
Citat
-2 #970 Ștefan Teoroc 19-09-2017 20:07
avem acum in concurs 700 de posturi si nu vom reusi sa incadram mai mult de 500 / altele noi se pot scoate pe memorandum aprobat de guvern / nu pot sa dau asigurari ca anul acesta se vor initia si alte proceduri in afara de ceea ce avem deja pe rol
Citat
-1 #969 Ioana 19-09-2017 16:37
As vrea si eu sa stiu cand o sa inceapa sa scoata iarasi la concurs posturi din sursa externa? Stiu ca sunt blocate pt cei care au intrat in scoli, dar anul asta este posibil sa se mai scoata? Multumesc!
Citat
-1 #968 Cristian Tudorache 12-09-2017 21:06
#967 Luana 12-09-2017 18:52 - scrie in anuntul de concurs !
Citat
0 #967 Luana 12-09-2017 18:52
Buna! Stie cineva are ar fi procedura de urmat in cazul incadrarii directe agent operativ? Dupa declararea de admis la testarea psihologica?
Citat
-1 #966 Ștefan Teoroc 07-09-2017 12:37
pauza de studiu - 6 luni
Citat
0 #965 ciprian 07-09-2017 11:56
buna daca am picat psihologicul timp de 6 luni nu mai pot participa la un nou concurs pe acelasi post? Va multumesc!
Citat
0 #964 Alin 06-09-2017 20:40
am inteles, sa incerce totusi. multumesc mult.
Citat
-2 #963 Ștefan Teoroc 06-09-2017 20:32
de la caz la caz si de la comisie la comisie / depinde cum vor aprecia
Citat
0 #962 Alin 06-09-2017 20:30
sunt sanse mai mari sa fie respins decat acceptat?
Citat
-2 #961 Ștefan Teoroc 06-09-2017 20:27
sanse are dar sunt sanse sa fie si respins
Citat
0 #960 Alin 06-09-2017 19:23
Buna seara,
O nelamurire, daca un candidat pt. concursul din sursa externa are o amenda administrativa pt. furt, luata la varsta minoratului, poate avea sanse sa intre in sistem? multumesc.
Citat
-1 #959 Ștefan Teoroc 06-09-2017 00:31
infirm
Citat
0 #958 Antal Szabolcs 04-09-2017 10:43
Buna ziua. Am auzit multe dar cred ca dvs ma puteti ajuta. Baremele sportive se schimba in functie de varsta? Eu din ce am citit nu reiese acest lucru. Am auzit de la unii care au sustinut proba ca se schimba baremele in functie de varsta.
Afirmati sau infirmati?
Multumesc
Citat
-2 #957 Cristian Tudorache 23-08-2017 22:48
#956 Nelamurita 23-08-2017 19:20 - procedura spuen ca se ridica de la unitatea angajatoare
Citat
+2 #956 Nelamurita 23-08-2017 19:20
De la Afișarea rezultatelor la proba psihologică, in termen de 7 zile se depune fisa medicală. Fisa se eliberează de unitatea angajatoare, se poate comunica și prin mail, dat fiind domiciliul concurenților in alte orașe, județe?
Citat
0 #955 Mihai sova 23-08-2017 16:52
Va rog, un raspuns
Citat
-3 #954 Ștefan Teoroc 22-08-2017 21:49
daca nu au trecut 6 luni, este valabila, nu trebuie echivalat nimic / se considera conditie indeplinita / ia legatura la resurse umane in unitatea respectiva sau scrie ne pe mail cu date si detalii
Citat
0 #953 adi 22-08-2017 21:45
Va rog sa ma ajuta ti si pe mine. Am o testare psihologica care nu a expirat si nu stiu cum poate fi recunoscuta la penitenciarul Margineni.Am sunat la Rahova unde am sustinut testarea si mi au zis ca este valabila si ca anunta la Margineni, unde sustin examene acum, dar am fost trecut absent ,nu echivalat. invatati ma cum sa procedez va rog. Multumesc
Citat
0 #952 Camelia 22-08-2017 13:01
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2713/15.11.2001 care aprobă Instrucţiunile privind
aplicarea normelor de hrană, pe timp de pace, pentru efectivele din Ministerul Justiţiei
– Direcţia Generală a Penitenciarelor completat şi modificat cu Ordinul Ministrului
Justiţiei nr. 2549/C/14.11.20 06? Nu il gasesc pe google. Multumesc!
Citat
0 #951 Ana 21-08-2017 11:55
Buna ziua,
Sunt inscrisa la un conscurs pentru care urmeaza sa dau curand probele finale. Examenul psihologic de la acest concurs a expirat. M-am inscris si pentru alte posturi pentru care trebuie sa sustin alt examen psihologic. In cazul in care sunt admisa la concursul de acum si nu iau psihologicul pe care urmeaza sa il dau, mai pot fi incadrata? Multumesc.
Citat
0 #950 Cristian Tudorache 13-08-2017 08:51
#949 Robi 12-08-2017 13:43 - imediat dupa ce vei fi verificat operativ de catre Politie.
Citat
0 #949 Robi 12-08-2017 13:43
Buna ziua. Daca am fost admis la concursul din sursa externa, dupa cat timp voi incepe sa lucrez ?
Citat
-1 #948 Irina 10-08-2017 11:56
Buna ziua!
Cand va avea loc testul psihologic pentru postul de ofiter psiholog(Focsan i)?
Citat
-1 #947 Cristian Tudorache 09-08-2017 20:36
#946 DECU 09-08-2017 18:17 - la orice institutie sanitara care are relatii contractuale cu casa de asigurari. Analizele pe care trebuie sa le faci reies din fisa pe care o primesti de la unitate.
Citat
-1 #946 DECU 09-08-2017 18:17
Buna ziua,vreau sa stiu unde se face fisa medicala pentru dosarul de angajare pe post de agent operativ penitenciar si ce trebuie sa contina fisa Va multumesc
Citat
-1 #945 Cristian Tudorache 09-08-2017 14:42
#944 Ioana Petcu 08-08-2017 17:19 - stiu ca la depunerea documentelor neceare intocmirii dosarului de concurs, trebuie sa existe un ceritificat care sa ateste nivelul A2 (negru pe alb).
Pe de alta parte, daca sunteti in situatia de a fi finalizat o facultate cu diploma de licenta - specializarea limba engleza, puteti solicita decanului sa va elibereze un document prin care sa-si asume faptul ca nivelul studiilor finalizate echivaleaza nivelul A2. Din punctul meu de vedere echivaleaza cel mai inalt nivel.
In cel mai rau caz, va puteti adresa instantei de judecata.
Citat
0 #944 Ioana Petcu 08-08-2017 17:19
Este posibil să ți se respingă dosarul pentru că ai rezentat diplomă de asolvire a unei facultăți - specializarea limba și literatura engleză și nu un certificat de competentă lingvistică nivel A2? Conform unui principiu de drept, cine poate mai mult, poate și mai puțin. Diploma de licență, specializarea limba engleză, este „mai mult”, respectiv nivel C2. Ce știți?
Citat
0 #943 raspuns 08-08-2017 13:49
Citez pe Marian:
Daca ai 25 ani activitate/cotizare in sistemul public si te angajezi in sistemul anp unde mai faci 14 ani vechime pina la virsta de 60 de ani. Ce se intimpla la implinirea celor 60 bde ani? De ce pensie poti beneficia, civila, de functionar public cu statut special sau din ambele. Grupa de munca se socoteste si poate fi cumulata din sitemul civil si cel cu statut special? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cred ca ar fi folositor si pentru alte persoane care intra in sistem in aceeasi situatie.


In sistemul administratiei penitenciare poti activa doar pana la 55 de ani + 2 ani la cerere.
Citat
-1 #942 Marian 06-08-2017 08:17
Daca ai 25 ani activitate/coti zare in sistemul public si te angajezi in sistemul anp unde mai faci 14 ani vechime pina la virsta de 60 de ani. Ce se intimpla la implinirea celor 60 bde ani? De ce pensie poti beneficia, civila, de functionar public cu statut special sau din ambele. Grupa de munca se socoteste si poate fi cumulata din sitemul civil si cel cu statut special? Multumesc anticipat pentru raspuns. Cred ca ar fi folositor si pentru alte persoane care intra in sistem in aceeasi situatie.
Citat
0 #941 Ana 04-08-2017 08:34
Buna dimineata!
Imi puteti spune unde as putea sa gasesc variante de subiecte pentru sef serviciu logistica? Pe site-ul anp nu am gasit nimic. Multumesc.
Citat
0 #940 Anca 02-08-2017 11:22
#939 Cristian Tudorache 02-08-2017 10:01
Penitenciarul Dr.Tr.Severin. Eu am obtinut nota 9,50 , iar candidata de pe locul 2 a obtinut nota 8,09.
Credeti ca as avea sanse sa castig in instanta si sa ma numeasca in functie? Sau doar daune morale?
Citat
+2 #939 Cristian Tudorache 02-08-2017 10:01
#938 Anca 02-08-2017 08:01 - despre ce penitenciar este vorba?
DA. Te poti indrepta catre instanta de judecata si poate soliciti si ceva daune morale. Poate si le va asuma pe acelea.
Daca candidata de pe locul 2 are nota de peste 7, da, o poate numi in functie.
Parerea personala e ca ar trebui sa te duci in instanta.
Citat
+2 #938 Anca 02-08-2017 08:01
Buna ziua,
In luna iulie am sustinut concursul pentru postul de ofiter achizitii. In urma examenului scris am fost admisa, dar dupa doua saptamani de la afisarea rezultatelor finale am fost informata de catre dept. resurse umane de la penitenciarul care a organizat concursul ca specializarea mea nu se incadreaza in cerintele postului, desi dosarul meu fusese aprobat. Mi-au spus ca isi asuma culpa, dar nu ma pot numi pe functie si mi-au sugerat sa ii dau in judecata. Exista vreo sansa de castig in instanta? O pot numi in functie pe candidata de pe locul(in momentul de fata e respinsa in urma sustinerii probei scrise din cauza notei)? Multumesc!
Citat
+1 #937 Cristian Tudorache 01-08-2017 17:58
#936 dan 01-08-2017 17:15 - ramane lalatitudinea administratiei penitenciare sa ia aceasta decizie, functie de unele criterii: genul de fapta savarsita, contextul savarasirii acesteia, etc. Apropos: este un punct de vedere personal vis-a-vis de criteriile enumerate.
Citat
0 #936 dan 01-08-2017 17:15
Buna ziua
Daca am fost condamnat penal si a intervenit reabilitare, voi putea fi incadrat in sistemul penitenciar?
Citat
0 #935 Ady 26-07-2017 18:33
Daca in urma unui concurs din sursa externa am trecut pe o functie de agent tehnic care este prevazuta cu un coeficient de 2,90 este corect sa fiu incadrat cu coefficient de 2,70? Mentionez ca anterior am activat ca agent operativ mai mult de 10 ani.
Citat
-4 #934 Ștefan Teoroc 26-07-2017 14:36
La Sp jilava, ANP a recomandat recorectarea lucrarilor avand in vedere diferentele mari la notare si concluziile unei verificari cam abuzive din perspectiva noastra / problema a fost dezbatuta in CC ANP de luni / decizia este la nivelul unitatii insa in mod cert se procedeaza la recorectare.

Cu privire la ermetizarea sistemului si rezervarea posturilor vacante doar pentru sursa interna, asta este o aberatie. Dincolo de anumite situatii punctuale, subiective, in sistemul penitenciar au intrat 2000 de oameni intr-un an. DIN SURSA EXTERNA!

Daca doar ne-am fi plimbat sursa interna dintr-un post in altul acum cred ca aveam 11.000 de posturi ocupate in loc de 12400 si luam act de falimentul institutional al unui sistem din structura de aparare nationala.
Citat
0 #933 un agent 25-07-2017 20:01
Citez pe candidata lucrata:
DAAAAAA!!!!!!!!! Este perfect adevarat tot ce se spune aici despre fraudele ce s au facut....am sustinut proba sportiva la Slobozia....2 cronometre din exterior au arata mult sub limita maxima..dl..m a scos respinsa..si nu numai pe mine..desigur..de ce? pt ca au mirosit ca am invatat..si nu trebuia sa stric aranjamentele..va rog...verificati.sa vedeti..ce grade de rudenie au candidatele declarate admise..va spun eu..sunt 2 surori..si sunt si sotii de agenti..care agenti..au reusit sa aranjeze un intreg concurs ..a fost injosire pe fata..si a ramas fara ecou..desigur..se cer probe..si cum sa le aduci daca nu sunt considerate, ascultate niciun fel de astfel de aduceri la cunostinta? Parerea mea personala este ca a fost o manipulare la nivel national..s a vrut incasarea masiva de taxe si apoi..s a transmis de fapt, ca totul va ramane la nivel local..fiecare sa si faca jocurile..va rog mult nu mai vorbiti de transparenta, integritate si alte adjective care nu au nicio legatura cu conduita celor ce ocupa posturi inalte..si de fapt...dedesubtul este mult sub asteptari...la interviu..s a vazut capacitatea fiecarui membru din comisie si mai ales cine a fost capul si calaul/initiatorul acestui concurs.Concluzia este una singutra si general valabila ; NUSE VREA PATRUNDEREA IN SISTEM A UNOR OAMENI PREGATITI, COMPETENTI!!, tocmai pentru a putea ramane ei superiori , s a ajuns mai rau ca in alte institutii unde toti sunt numai nasi, fini, cumetri, cumnati, frati si surori.Un sistem nu se face singur, ci este construit de oameni..asa cum sunt oamenii..asa va fi si va deveni si sitemul...deci, nu aveti de ce sa va plangeti .!!!!!

ai dreptate.ceva probleme la spital jilava la ultimul examen?întrebar e ptr dl. Teoroc
Citat
0 #932 Mihai sova 20-07-2017 16:50
Buna ziua
Daca am fost condamnat penal si a intervenit reabilitare, voi putea fi incadrat in sistemul penitenciar?
Citat

Google Translate

Cauta in site

 • Justice 17.10.2017 22:23
  Trebuie insistat pe eficientizarea concursurilor altfel vom rămâne ...

  Read more...

   
 • unu 17.10.2017 19:09
  Pentru cei ce intreaba de suma estimativa privind marirea de 10% spun asa ...

  Read more...

   
 • State 17.10.2017 18:07
  Dl. Stefan , ce stiti despre "fisa de monitorizare " ? In lipsa detinutilor ...

  Read more...

   
 • Marian 17.10.2017 12:40
  Ne puteti posta o suma estimativa intre minim si maxim referitor la ...

  Read more...

   
 • Costel 17.10.2017 10:11
  In legatura cu marirea de 10 la suta un procent minim si maxim cu ...

  Read more...

Google AdS