www.snlp.ro Web analytics

Normele de aplicare pentru pensiile militare – in sfarsit publicate

Pe pagina Ministerului Afacerilor Interne, dedicata transparentei decizionale, au fost publicate de ieri, mult asteptatele norme de aplicare a legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Normele, materializate in doua proiecte de ordine care sunt de interes si pentru viitorii pensionari din sistemul penitenciar. Se pot face observatii pe marginea proiectelor in termen de 10 zile. Atasam mai jos proiectele si referatele de aprobare pentru ordinele privind aprobarea metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare si respectiv, pentru aprobarea procedurilor de recalculare şi de actualizare a pensiilor militare de stat (click pe imagini pentru materialele complete):

 

Captura de ecran din 2016.01.26 la 20.35.21Captura de ecran din 2016.01.26 la 20.38.06Captura de ecran din 2016.01.26 la 20.41.06Captura de ecran din 2016.01.26 la 20.42.26

 

Asteptam observatiile voastre pe adresa de mail a SNLP sau prin orice alte metode de comunicare.

 

 

30 COMMENTS

  1. [quote name=”Adrian Bugiac”]Doresc sa iau legatura cu un coleg care a iesit la pensie(anticipata partiala) ca fiind apt limitat, conform art.18 alin.1 lit.b din L.223/2015, la nr. 0745/584139.Va multumesc.[/quote]
    din ce zona sunteti ?

  2. Doresc sa iau legatura cu un coleg care a iesit la pensie(anticipata partiala) ca fiind apt limitat, conform art.18 alin.1 lit.b din L.223/2015, la nr. 0745/584139.Va multumesc.

  3. [quote name=”rahova”]Stie cineva daca sporul TBC care s-a acordat in spitalele penitenciar este luat in calcul la stabilirea
    cuantmului pensiei militare?
    Cu stima
    rahova[/quote]
    DA SIGUR…PROBLEMA E CEI CATIVA CARE IAU SAU AU LUAT 50% NU ESTE IN FORMULA DATA DE NORMELE DE APLICARE A LEGI PENSIEI.

  4. Stie cineva daca sporul TBC care s-a acordat in spitalele penitenciar este luat in calcul la stabilirea
    cuantmului pensiei militare?
    Cu stima
    rahova

  5. Jilava dacă citeai cu atenție toate postările probabil îți dădeai seama ca nu am luat și nici nu cred ca voi mai lua 50 la suta , dar cum sistemul e plin de oameni ca tine nu ma mai mira nimic , jigniți oameni,mereu nemulțumiți, s.a.m.d. repet a fost o simpla întrebare.

  6. [quote name=”nu e asa ALBA ca ZAPADA”]Domnule Ștefan o ultima întrebare pentru astăzi 🙂 cu rugămintea sa îmi răspundeți când aveți timpul necesar. Întrebarea suna în felul urmator; Dacă potrivit ordonanței date de Guvern referitoare la înghețarea salariilor,sporurilor etc ..din luna decembrie 2015 ,cei care au avut spor de 50% beneficiază de iei în continuare potrivit ordonanței în vigoare?[/quote]
    draga colega nu-ti ajunge ca ai luat 3 luni
    ce mai vreisa ei in continuare
    cata nesimtire din partea ta
    cum poti gandi asa
    RUSINE

  7. Stati linistiti…50% nu intra la calculul pensiei,numai salariul de merit care nu s-a acordat iar ca sa fim corecti ar fi incorect ca doi colegi cu acelasi grad,functie si vechime inclusiv sporuri egale si tot ce confera remuneratia ..unul sa aiba 50% mai mult ultimele luni la pensie ar fi diferenta mare…deci foarte incorect.l

  8. Pt.Vasilica: spre surprinderea ta colegule, as fi vrut și eu sa iau 50% și mai mult decât atât bani de chirie degeaba cum spui matale dar eu nu mai pot lua bani de chirie pentru ca mai am 10 ani rata pt.apartamentul cumpărat acu’ 20 de ani când nu se dădeau bani de chirie ca și acum, iar întrebarea referitoare la cei 50% era pentru simpla mea curiozitate deoarece în 2009 la fel s-a procedat cu înghețarea salariilor ceea ce nu mi se pare normal sa iei în continuare. Acum poți sa dormi liniștit bre Vasilica.

  9. Pt.Alba ca Zapada.Ai vrea sa iei 50% toata viata.Ar trebui sa- ti fie rusine.Mai lasa si pe alti sa primeasca 50%.Nu iti ajung bani de chirie primiti degaba.

  10. Dupa metodologia de aplicare- am observat eu ca timp de 5 ani se calculeaza pensia dupa cele 2 legi;263/2010 si 223/2015 si se aplica cuantumul avantajos,apoi indexarile si actualizarile se fac numai dupa 223/2015 art.59,si normal daca unele pensii sunt mai avantajoase acum dupal.263/2010 peste 5 ani va fi mai avantajoasa l.223/2015 ca pe aceasta se va face indexarile.Totodata am inteles ca se transmite la CSP a MAI documentele necesare specifice celor doua legi.

  11. [quote name=”Anddu”]Domnule Teoroc,am auzit ca pompierii au valoarea normei de echipare aprox.3200 ron,jandarmeria aprox. 3000ron,politia 2800ron si nu intelegem de ce noi am ramas la 1980 ron. La pompieri mai zici ca se distruge tinuta in interventii si au mai multe componente ale tinutei,poate si la jandarmi, insa la agentii nostrii care majoritatea merg pe la puncte de lucru in soare,ploi,in dube la instante,etc. si se distruge mult mai repede, avem cea mai mica valoare a acesteia.Oare cine ar fi de vină pentru acesta situatie ? Noi agentii….probabil. Nu? Trebuie luata atitudine si cat mai curand majorata acesta norma de echipare avand ca argumentatie o parte din motivele prezentate.[/quote]
    Contravaloarea normei de echipament la noi a fost redusa drastic la suma de 1500 de lei cand a fost dl Dumitrascu director,dupa care s-a incercat dar s-a reusit cu valori mici sa se mareasca,insa din pacate nu s-a reusit foarte mult diferenta fiind foarte mare intre noi si colegii din MAI.

  12. Alba ca zapada – ai primit un raspuns de la anp (echipament):

    Echipamentul de serviciu se distribuie cu incadrare in echivalent cota parte, pe 2 ani.
    Cei care au primit echipament 2014 – 2015…in 2016 primesc bani pe uniforma de oras+serviciu.
    Cei care au primit echipament 2015 – 2016…în 2016 primesc bani doar pe uniforma de oraş.

  13. Domnule Ștefan o ultima întrebare pentru astăzi 🙂 cu rugămintea sa îmi răspundeți când aveți timpul necesar. Întrebarea suna în felul urmator; Dacă potrivit ordonanței date de Guvern referitoare la înghețarea salariilor,sporurilor etc ..din luna decembrie 2015 ,cei care au avut spor de 50% beneficiază de iei în continuare potrivit ordonanței în vigoare?

  14. Domnule Teoroc,am auzit ca pompierii au valoarea normei de echipare aprox.3200 ron,jandarmeria aprox. 3000ron,politia 2800ron si nu intelegem de ce noi am ramas la 1980 ron. La pompieri mai zici ca se distruge tinuta in interventii si au mai multe componente ale tinutei,poate si la jandarmi, insa la agentii nostrii care majoritatea merg pe la puncte de lucru in soare,ploi,in dube la instante,etc. si se distruge mult mai repede, avem cea mai mica valoare a acesteia.Oare cine ar fi de vină pentru acesta situatie ? Noi agentii….probabil. Nu? Trebuie luata atitudine si cat mai curand majorata acesta norma de echipare avand ca argumentatie o parte din motivele prezentate.

  15. Pacat ca nu avem o asociatie ,cum au cei de la interne/ne primesc si pe noi si ni se elibereaza o legitimatie.
    Ar fi trebuit sa ne organizam si noi,dar pe langa snlp de unde am putea sa ne facem auziti.
    Este doar o propunere.
    Stiu ca a incercat nea gavrila cu stefan,dar se pare ca s-a pierdut pe drum.

  16. Domnule Stefan, cu privire la vechimea in sistem si stagiul minim de cotizare pentru a iesii la pensie s-a modificat ceva sau a ramas la fel ? Va rugam sa ne dati cateva detalii cu situatia exacta privind vechimea minima necesara in sistem si stagiul minim de cotizare pentru a iesii la pensie . Auzim tot felul de variante prin curte si un raspuns autorizat ne-ar ajuta foarte mult sa ne clarificam.Va multumesc.

  17. Sunt relevante adeverintele de venit anterioare ultimilor cinci ani de activitate din care se calculeaza pensia pentru un viitor pensionar ?

  18. A fost odata-n ROMANIA / Un TANAR PRIM MINISTRU / Dar in PROSTIA unor TINERII / Ne-am ales cu-n SINISTRU !!!! / Un agronom pe nume CIOLOS /Acesta-i ADEVARUL /Cred ca-l regreta si CHIRILA/De-a terminat „FLACONUL„!!!!!!!!

  19. domnule Teoroc am lucrat 8 ani militar angaja la MAPN vechimea de acolo se pune la brevet????

  20. #6 Ștefan Teoroc – Tot nu am inteles cum se calculeaza pensia pentru un lucrator de penitenciare care se pensioneaza in data de 01.02.2016.
    Daca pricepeam acest lucru, nu va intrebam
    Multumesc pentru timpul acordat 🙂

  21. Va rog sa ne precizati daca in componenta SALARIU LUNAR BRUT se afla si :
    – 75% – sambata duminica.
    – 50% – merite deosebite.
    Multumesc anticipat.

  22. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Tu ai deschis documentele atasate ?!?[/quote]
    Trebuia sa le deschida?? 😆
    Si daca ar fi facut-o, credeti ca ar fi inteles??

  23. Tot nu inteleg un lucru: observ ca se discuta despre recalcularea pensiilor.
    Care sunt normele de aplicare pentru cei care vor sa iasa la pensie in data de 01.02.2016? Cum se calculeaza valoarea pensiei pentru acestia?

  24. [quote name=”Ștefan Teoroc”]depuneti solicitare si vedeti rezultatul comparatiei[/quote]
    in cazul in care pensie recalculata e mai mica decat in prezent, care ramane?

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)