Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Penitenciarele ar putea intra în grevă săptămâna viitoare

Liderii sindicali strâng semnături de trei zile şi avertizează că într-o săptămână cel târziu ar putea declanşa greva generală.

O parte dintre angajaţii din sistemul penitenciar român, afiliaţi la Sindicatul Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP) ar putea lucra doar la o treime din capacitate începând de săptămâna viitoare, nemulţumiţi de reducerea cu 25% a salariilor şi a tuturor celorlalte drepturi, cum ar fi norma de hrană, de echipare sau sporurile pentru condiţii de muncă.

„Acum se semnează tabelele de grevă în penitenciare, de trei zile strângem semnături. Suntem foarte decişi să declanşăm o nouă grevă în sistemul penitenciar, pentru că oamenii nu mai suportă”, a declarat astăzi Ştefan Teoroc, preşedintele SNLP, sindicat afiliat la Blocul Naţional Sindical (BNS).

Doliu în penitenciare şi poliţie

Acesta a explicat că într-o săptămână maximum ar putea avea răspunsurile de la toţi membrii de sindicat şi se poate declanşa greva generală. Însă, în baza unui protocol cu Administraţia Penitenciarelor, angajaţii vor fi nevoiţi să asigure o treime din activitate, pentru că nu pot fi afectate siguranţa deţinuţilor şi drepturile lor, a adăugat Teoroc.

Liderul sindical a anunţaţ că, până atunci, 1.000 de angajaţi din penitenciare vor protesta mâine la mitingul organziat de principalele confederaţii sindicale. În paralel, toţi membrii de sindicat vor purat o banderolă neagră, începând de azi, decretând „doliu” în toate penitenciarele.

O acţiune similară a fost declanşată şi de agenţii de poliţie, nemulţumiţi de aceleaşi reduceri drastice de salarii, completate de lipsa de personal. „Toţi cei 5.000 de membri ai Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) vor purta începând de azi, de la ora 7.00, banderole negre pe braţ, intrând în doliu oficial pe termen nelimitat. Iar în jur de 500 de membri vor participa la mitingul de mâine”, a declarat Iulian Surugiu, preşedintele SNAP, afiliat tot la BNS.

El a reclamat însă un ordin care ar fi fost dat de ministrul Internelor aseară, prin care „şefilor li s-a ordonat să le interzică angajaţilor să poarte banderole negre pe braţ, pe uniforme”. „Aşa că noi le-am recomandat să le poarte ca brăţară, la încheietură, deşi hainele sunt ale lor, nu ale statului”, a conchis liderul sindical.

evz.ro

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 18:42
  se mai fac iar norma e n jur de 1000 lei

  Read more...

   
 • E4 22.09.2017 12:28
  Ministrul de interne da pe repede inainte cu adoptarea unor articole ...

  Read more...

   
 • simona 22.09.2017 11:56
  cred că, în lumina celor postate de colegi aici, trebuie revizuită ...

  Read more...

   
 • acces 22.09.2017 11:55
  Pentru mai multa exactitate , inteleg ca pentru norma de hrana nu se ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 11:05
  La ce compensatii te referi? Decizii CEDO? Daca a avut o astfel de ...

  Read more...

Google AdS