Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Turnu Severin: Angajaţii din penitenciar se pregătesc de grevă

Cadrele sunt nemulţumite de suma alocată de Guvern pentru achiziţionarea echipamentului de lucru, pe care o consideră o insultă.

Liderul Sindicatului Naţional al Lucrătorilor de Penitenciare (SNLP), grupul Drobeta Turnu Severin, Adrian Prundeanu, se plânge că suma alocată de guvern pentru achiziţionarea echipamentelor de lucru pentru anul 2008. Este vorba despre suma de 90 de lei de fiecare angajat, pentru tot anul. Într-un comunicat, SNLP îşi exprima, în urmă cu două zile, nemulţumirea faţă de banii promişi de Guvern. Sindicaliştii spun că banii primiţi până acum nu le ajung nici pentru şosete.

„Administraţia Naţională a Penitenciarelor este o structură importantă, cu 12.000 de salariaţi care au în custodie aproape 30.000 de deţinuţi. Nu ne rămâne decât să amintim Guvernului că existăm. Îndeplinim toate condiţiile legale pentru organizarea unei greve“, se arată în comunicat. Conform sindicaliştilor, suma alocată pentru echipamente reprezintă 6% din necesarul anual al fiecărui cadru. În cursul zilei de ieri, lucrurile au luat o întorsătură, Guvernul promiţând să mărească această sumă alocată.

Strâng semnături pentru a nu încasa suma oferită

„Am primit o adresă prin care suntem anunţaţi că suma alocată va reprezenta 60% din necesar, în loc de 6%, urmând ca restul de bani să fie acoperiţi de fiecare instituţie în parte”, ne-a spus Gheorghe Săvescu, directorul Penitenciarului Severin.

Cu toate astea, astăzi, planurile sindicaliştilor nu s-au schimbat. „Noi continuăm strângerea de semnături pentru a nu ridica această sumă derizorie care ne-a fost oferită. Până nu vedem banii, nu renunţăm la proteste, pentru că nu ne dorim promisiuni pe hârtie, vrem fapte. Dacă până pe 10 decembrie ne vom primi cei 60% din necesar, vom detensiona situaţia. În caz contrar, vom declanşa greva”, ne spune liderul de sindicat Adrian Prundeanu. Sindicaliştii se vor întâlni în zilele următoare pentru a discuta data exactă când va avea loc o acţiune radicală de protest. La Penitenciarul Turnu Severin sunt angajate circa 250 de cadre, care au în custodie un număr de 430 de deţinuţi.

adevarul.ro

Google Translate

Cauta in site

 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 18:42
  se mai fac iar norma e n jur de 1000 lei

  Read more...

   
 • E4 22.09.2017 12:28
  Ministrul de interne da pe repede inainte cu adoptarea unor articole ...

  Read more...

   
 • simona 22.09.2017 11:56
  cred că, în lumina celor postate de colegi aici, trebuie revizuită ...

  Read more...

   
 • acces 22.09.2017 11:55
  Pentru mai multa exactitate , inteleg ca pentru norma de hrana nu se ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 22.09.2017 11:05
  La ce compensatii te referi? Decizii CEDO? Daca a avut o astfel de ...

  Read more...

Google AdS