Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Atentie militari in rezerva: Curtea de Apel Cluj a anulat Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare!

Marti, in faza de fond a procesului deschis de catre opt militari in rezerva din Cluj, care au cerut suspendarea aplicarii Ordonantei 735/2010, instanta Curtii de Apel Cluj a dat acestora castig de cauza. Mai mult, judecatorul Danusia Puscasu a anulat trei dintre articolele din aceasta ordonanta, care constituie miezul acestui act normativ: art.2, alin.2,3.4,6,7, art.6 alin.1,2,4 si art.10 alin. 2: “Admite actiunea precizata formulata de reclamanti si in consecinta dispune anularea dispozitiilor art. 2, art. 6 si art. 10. Dispune publicarea in Monitorul Oficial, potrivit art. 23 din Legea 554/2004", se arata in sentinta data de judecator. Sentinta este executorie, dar nu si definitiva, putand fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile.

In prima faza a procesului, cea de suspendare a aplicarii ordonantei, dosarul a fost judecat de magistratul Claudia Idriceanu, despre care Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca avea interes in cauza si ar fi trebuit sa se abtina intrucat sotul acesteia este fost politist, actualmente pensionar. Ca urmare a acestor dezvaluiri, cazul a ajuns in atentia Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Idriceanu hotarase suspendarea aplicarea Ordonantei 735/2010.

Avocatii afirma ca sentinta este justa si ca articolele care au fost anulate de catre Curtea de Apel Cluj si lasa ordonanta privind recalcularea pensiilor militare fara obiect, se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor anuale in vederea recalcularii pensiilor, determinarea punctajului mediu anual si recalcularea drepturilor de pensii.

Articolul 2 anulat de instanta se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor medii anuale, pentru care militarii in rezerva ar fi trebuit sa faca turul pe la toate unitatile militare unde au lucrat dupa acte pe care sa le depuna, apoi, la casa de pensii. Din articolul 6 au fost anulate aliniatele 1, 2 si 4 care se refera la determinarea puntajului mediu anual. Acest articol prevedea la aliniatul doi ca pentru militarii care nu aveau inscris venitul realizat lunar in dosarele de pensionare, determinarea punctajului sa fie realizat pe baza documentelor adunate de militari de la unitatile unde au activat. Aliniatul 2 al articolului 10 se refera la acordarea pensiilor recalculate.

Decizia Curtii de Apel Cluj, daca va ramane irevocabila, va face ca nicio pensie militara actuala sa nu poata fi diminuata.

Lumea Justitiei

Google Translate

Cauta in site

 • HANUL TATAR 25.09.2017 22:46
  ATENTIEEE!PSD S-A INSPIRAR DE LA PDL . NU VOR SA FIE ACUZATI DE T.AIEREA ...

  Read more...

   
 • simona 25.09.2017 16:58
  numai deținuții merg la CEDO pt.drepturi, angajații, nu... numai deținuții ...

  Read more...

   
 • ASA 25.09.2017 16:40
  Despre statutul nostru nu mai vorbeste nimeni? Se termina si luna ...

  Read more...

   
 • Cristian Tudorache 25.09.2017 10:13
  #8 Off/on topic 25-09-2017 09:32 - e obligatorie insa imposibil, inca ...

  Read more...

   
 • Off/on topic 25.09.2017 09:32
  Acordarea liberelor in 60 de zile e obligatorie,sau era doar o ...

  Read more...

Google AdS