Sindicatul Național

al Lucrătorilor de Penitenciare

Revista presei

Atentie militari in rezerva: Curtea de Apel Cluj a anulat Ordonanta privind recalcularea pensiilor militare!

Marti, in faza de fond a procesului deschis de catre opt militari in rezerva din Cluj, care au cerut suspendarea aplicarii Ordonantei 735/2010, instanta Curtii de Apel Cluj a dat acestora castig de cauza. Mai mult, judecatorul Danusia Puscasu a anulat trei dintre articolele din aceasta ordonanta, care constituie miezul acestui act normativ: art.2, alin.2,3.4,6,7, art.6 alin.1,2,4 si art.10 alin. 2: “Admite actiunea precizata formulata de reclamanti si in consecinta dispune anularea dispozitiilor art. 2, art. 6 si art. 10. Dispune publicarea in Monitorul Oficial, potrivit art. 23 din Legea 554/2004", se arata in sentinta data de judecator. Sentinta este executorie, dar nu si definitiva, putand fi atacata cu recurs la inalta Curte de Casatie si Justitie, in termen de 15 zile.

In prima faza a procesului, cea de suspendare a aplicarii ordonantei, dosarul a fost judecat de magistratul Claudia Idriceanu, despre care Lumeajustitiei.ro a dezvaluit ca avea interes in cauza si ar fi trebuit sa se abtina intrucat sotul acesteia este fost politist, actualmente pensionar. Ca urmare a acestor dezvaluiri, cazul a ajuns in atentia Comisiei de Disciplina din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii. Idriceanu hotarase suspendarea aplicarea Ordonantei 735/2010.

Avocatii afirma ca sentinta este justa si ca articolele care au fost anulate de catre Curtea de Apel Cluj si lasa ordonanta privind recalcularea pensiilor militare fara obiect, se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor anuale in vederea recalcularii pensiilor, determinarea punctajului mediu anual si recalcularea drepturilor de pensii.

Articolul 2 anulat de instanta se refera la documentele doveditoare necesare stabilirii punctajelor medii anuale, pentru care militarii in rezerva ar fi trebuit sa faca turul pe la toate unitatile militare unde au lucrat dupa acte pe care sa le depuna, apoi, la casa de pensii. Din articolul 6 au fost anulate aliniatele 1, 2 si 4 care se refera la determinarea puntajului mediu anual. Acest articol prevedea la aliniatul doi ca pentru militarii care nu aveau inscris venitul realizat lunar in dosarele de pensionare, determinarea punctajului sa fie realizat pe baza documentelor adunate de militari de la unitatile unde au activat. Aliniatul 2 al articolului 10 se refera la acordarea pensiilor recalculate.

Decizia Curtii de Apel Cluj, daca va ramane irevocabila, va face ca nicio pensie militara actuala sa nu poata fi diminuata.

Lumea Justitiei

Google Translate

Cauta in site

 • selea apevistu 26.05.2017 13:39
  sa nu inducem lumea in eroare ...tbc la PSPA SE PRIMESTE 2 ore ziua ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:55
  Am informat ca urmeaza clarificari pe legea-cadru In mod cert referirea ...

  Read more...

   
 • Ștefan Teoroc 26.05.2017 12:54
  #6 este un exemplu furnizat de ANP / sporul TBC este calculat la baza de ...

  Read more...

   
 • pol.penitenciara 26.05.2017 12:41
  D-le presedinte,rubr ica ''specific''nu mai apare in fluturas?dispar e ...

  Read more...

   
 • Stefan A 26.05.2017 12:19
  Dle Teoroc ce ne puteti spunde de comentariul #19 ? Salariul din ...

  Read more...

Google AdS


Ești sigur că ai un abonament bun?

Aruncă un ochi pe cea mai bună ofertă de telefonie din România. Oferta SNLP - Telekom.

Apelează 0737.08.75.22


Vreau și eu!