www.snlp.ro Web analytics

De ce n-ai sapca?

Dincolo de aparenta acalmie instalata intre MJ si ANP, se pregateste lovitura decisiva. Cel putin noi, cei de la SNLP, nu ne lasam amagiti de pacea clamata ieri, in ziua bilantului. In Raportul corpului de control al premierului care urmeaza sa fie facut public avem motive sa credem ca se va pune accent pe achizitiile facute in sistem si pe criteriile de oportunitate nu neaparat de legalitate, cautandu-se niscai noduri in papura. Iar in finalul raportului, ceva ne face sa fim convinsi ca va fi mentionata recomandarea privind inlocuirea directorului general ANP. Deci Dan Halchin ar cam fi la doi pasi de investire.

Ca element interesant in toata lupta asta MJ-ANP din ultimele luni, apare si solicitarea presei, de publicare pe pagina de Internet ANP a documentelor privind achizitiile publice efectuate in sistemul penitenciar. Solicitare presei a fost urmata de declaratia ministrului justitiei, (cum altfel?), care a promis ca se vor publica, desi aceasta nu este tocmai o obligatie legala. Si iata-le: achizitii centralizate ANP.

Reactia mass-mediei a fost rapida:

Digi24

Aproape două milioane de lei a cheltuit în ultimii trei ani Administraţia Penitenciarelor pentru servicii de cazare, masă şi pentru închirierea unor săli de conferinţă. Sume importante, de ordinul sutelor de mii de lei, s-au cheltuit şi pentru bilete de avion. Şi alte cheltuieli ies în evidenţă la ANP – anul trecut, s-au cumpărat medalii de aproape 400 de mii de lei.

Potrivit listelor de achiziții publice pentru ultimii trei ani date publicității de Administrația Națională a Penitenciarilor, toate aceste cheltuieli au fost achitate din bugetul de stat dar și din fonduri nerambursabile.

Aceste servicii de cazare au fost contractate prin achiziție directă pentru a se organiza o serie de cursuri de pregătire a personalului din sistemul penitenciar. Cursurile au fost finanțate din aceste fonduri nerambursabile, de la bugetul Uniunii Europene, fie ca urmare a unor proiecte elaborate în parteneriat cu state străine, care au acordat astfel de fonduri pentru sistemul penitenciar din România.

În cursul anului trecut au fost cheltuiți peste 450 de mii de lei pentru servicii de cazare dar și pentru închirierea unor săli de conferință, peste 160 de mii de lei s-au dus pentu plata unor bilete de avion. O altă sumă care se remarcă în lista dată publicității de ANP, cea pentru achiziția de medalii, de aproape 400 de mii de lei, s-a făcut prin achiziție directă de la monetăria statului.

În 2014, datele sunt asemănătoare, peste 430 de mii de lei pentru servicii de cazare, 66 de mii pentru transport aerian, și peste 645 de mii de lei pentru utilaje și echipamente destinate renovării mai multor penitenciare.

În 2013 au fost cele mai mari cheltuiele pentru serviciile de cazare , peste 1 mil de lei, transportul aerian a însumat peste 40 de mii de lei, iar pentru amenajarea unui centru de pregătire a ofițerilor din ANP s-au cheltuit aproximativ 1 mil de lei. 

27 COMMENTS

  1. Am implinit 15 ani activitate in system acum 5 ani si am fost recompensat sec cu o diploma de merit, medalie …, poate anul acesta cand implinesc 20 ani vechime voi primi in semn de recunostinta 2 medalii 😉 , ce bucuros voi fi!
    De Rahova vorbesc.

  2. [quote name=”florin”]da ,ma refeream ,la faftul ca ne injosesc,insasi prin calitatea lor.sa zicem jalnice….[/quote]
    Poti purta medalia pe sub tricou,daca ti-este rusine .
    Iar „la vedere” sa le porti ale lu`tac-tu!

  3. [quote name=”2 olteni”]pt agentul de la ora 12:
    Cu tot respectul te rog- nu mai scrie, nu mai comenta! Nu numai ca faci de ras limba romana dar ne faci de ras si pe noi romanii.
    Eventual mai citeste putin, asta daca nu te doare capul cand o faci.[/quote]
    Stai linistit E doar… Avram Valentin!! 😉

  4. pt agentul de la ora 12:
    Cu tot respectul te rog- nu mai scrie, nu mai comenta! Nu numai ca faci de ras limba romana dar ne faci de ras si pe noi romanii.
    Eventual mai citeste putin, asta daca nu te doare capul cand o faci.

  5. da ,ma refeream ,la faftul ca ne injosesc,insasi prin calitatea lor.sa zicem jalnice….

  6. 12/24-12/48 sau 12/24×4+48liber sunt cele doua tipuri de program pentru schimburi din sistem; al doilea este mai rar (7 unitati).

    Tu cum lucrezi mai exact? Un ciclu integral

  7. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pescarul – Medalii s-au dat insa nu stim daca au reusit sa achizitioneze pentru absolut toti. Verificam

    Marco Polo – pentru acordarea concediului restant sunt la dispozitie 18 luni deci pana la jumatatea lui 2017 pentru 2015 conform unor modificari relativ recente ale Codului muncii. Privitor la munca suplimentara, este straniu ce spui. Nu ai beneficiat de nicio recuperare a muncii suplimentare in 2015? Cate ore suplimentare de recuperat ai acum? Ele nu se prescriu decat ca orice drept dupa 3 ani chiar daca este indicata o perioada de compensare de 60 de zile (aceasta este o obligatie a angajatorului / daca o depaseste nu sunt prevazute sanctiuni / compensarea este exclusiv cu timp liber) / Daca inregistrezi ore suplimentare ai dreptul sa refuzi munca considerata in plus fata de durata normala pana cand orele suplimentare sunt compensate total / practic iti acorzi singur recuperarile daca angajatorul nu ti le da, notificand in scris ca refuzi prestarea de ore suplimentare / insa acesta este un demers mai sensibil si recomand angajarea lui sub protectie sindicala.[/quote]
    totusi programul de 12-24 este legal?am dreptul sa-l refuz?

  8. Chiar si medaliile astea [i]josnice[/i] (totusi cred ca ai vrut sa zici [i]jalnice[/i])incomparabile cu ce se acorda in comunism, iata ca deranjeaza presa din punct de vedere al costurilor.

  9. niste medalii josnice,am vazut la colegii mai in varsta.mi-aduc aminte de tata( a lucrat tot in sistem) , pe vremea comunismului ,avea 3 in colectie foarte frumoase cu stema ROMANIEI.,una era cu putin bronz,alta aurie,cel putin asa pareau,ceva ca la veteranii de razboi. deci chiar erau respectate cadrele militare.acum ,vai mama noastra.cel putin asa vad eu…

  10. Verific situatia si informez. Am vazut personal medalii date la oameni. Nu stiu pentru care dintre serii

  11. Stefan, unde s-au dat la oameni medalii pt. ordinul militar clasa 3,2 si 1?! Pai s-a primit doar diplomele …, dar medaliile pe unde sunt ca noi nu le-am primit, ma refer la anul 2015.[/quote]
    la jilava

  12. Bilant. Conducerea ANP pleaca.ramane? Dl Bezan ati realizat si lucrari laudabile.dar putin . foarte putin cunlscute.aveti si atitjdinea de GHIOCEL! De..ce ? N.ati format echipa de 101slecialisti in care sa se exprime ..citez..in sensul ca… si sa va prezentati in fata DN MINI.fusta cu argumente REALE. Azi va.r fi apreciat si va pastrati scaunul de care tineti cu dintii.NU aveti demnitate….. Pt functia si GRADUL pe care il detineti..etc.Din punctul meu de vedere nu sunteti o pierdere importanta a sistemului.cu toate scuzele.

  13. Pescarul – Medalii s-au dat insa nu stim daca au reusit sa achizitioneze pentru absolut toti. Verificam

    Marco Polo – pentru acordarea concediului restant sunt la dispozitie 18 luni deci pana la jumatatea lui 2017 pentru 2015 conform unor modificari relativ recente ale Codului muncii. Privitor la munca suplimentara, este straniu ce spui. Nu ai beneficiat de nicio recuperare a muncii suplimentare in 2015? Cate ore suplimentare de recuperat ai acum? Ele nu se prescriu decat ca orice drept dupa 3 ani chiar daca este indicata o perioada de compensare de 60 de zile (aceasta este o obligatie a angajatorului / daca o depaseste nu sunt prevazute sanctiuni / compensarea este exclusiv cu timp liber) / Daca inregistrezi ore suplimentare ai dreptul sa refuzi munca considerata in plus fata de durata normala pana cand orele suplimentare sunt compensate total / practic iti acorzi singur recuperarile daca angajatorul nu ti le da, notificand in scris ca refuzi prestarea de ore suplimentare / insa acesta este un demers mai sensibil si recomand angajarea lui sub protectie sindicala.

  14. Pai nici eu nu am primit nici o medalie decat numai o hartie dar am impresia ca acuma ia prins cu mata in sac cred ca bani ce erau alocati pentru medali s-au evaporat ori au topit medalile si au facut cazane de tuica.Si apropo luna asta ne-au ars iarasi la salar a disparut marirea de 10%.Felicitari anp.

  15. in conditiile in care concediul de odihna pe anul 2015 nu este efectuat ,NICI O ORA LUCRATA SUPLIMENTAR DIN 2015 nu am avut dreptul sa o recuperez mi se poate impune sa lucrez in ture de 12-24 (in 3) ……….care sunt pasii care trebuie facuti pentru a nu avea loc acest ABUZ ?

  16. [quote name=”agent”]Domnule Stefan sau oricare dintre colegi care ma pot ajuta cu o informatie cum se pot trece parintii coasiguratii in sistemul de asigurarii de sanatate ?(mentionez ca parintii nu realizeaza venituri si nu sunt nici pensionari ,mai au pina la depunerea dosarului de pensie 2 ani.)eu sunt salariat si as dorii sa ii trec coasigutatii sa poata mearga la medic daca vor avea nevoie pe baza adeverintei de salariat emis de unitatea unde lucrez ca sunt coasiguratii .Parintii sunt trecuti in intretinerea mea dar la unitatea unde lucrez nu stiu daca pot fi si cooasigurati la sistemul de sanatate.Stie cineva care sunt pasi de urmat ?se poate sau nu se poate ,sa-i trec coasiguratii la sanatate?Va multumesc .[/quote]
    Mergeti la serviciul financiar,cu adeverinta de la primarie precum ca parintii nu detin pamant,declaratii ca nu realizeaza venituri si vor anunta de indata daca se modifica modifica situatia,documente ptr parinti(copii CI),certf. nastere al tau,cerere.
    Succes!

  17. Pace la misto, cine a crezut ? Doar nu suntem toti naivi. Meschin gestul si manipularea ieftina inclusiv mediatica a ministrei, insa previzibil.

  18. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Medaliile (Meritul miliar etc) au ajuns la oameni conform legii iar achizitia s-a facut cu intarziere de cativa ani. Inclusiv noi am insistat sa se regleze odata asta. Sumele sunt pentru transportul aerian achizitionat pe intregul sistem (deplasari proiecte etc). In realitate nu e nimic fantastic pe aici. Dar daca apare necesitatea, apare imediat si motivul.[/quote]

    Stefan, unde s-au dat la oameni medalii pt. ordinul militar clasa 3,2 si 1?! Pai s-a primit doar diplomele …, dar medaliile pe unde sunt ca noi nu le-am primit, ma refer la anul 2015.

  19. Raluca,
    Micimea gandirii tale e si (editat) pe deasupra. Pun pariu ca habar nu ai pe ce lume traiesti. Constatarile tale sunt de’a dreptul (editat) !

  20. Dute domnule Bejan dar o rog pe d-na Pruna sa-l trimita de mana cu dl Bejan si pe dl Halchin,lasati-ne cu chestiile astea….

  21. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Medaliile (Meritul miliar etc) au ajuns la oameni conform legii iar achizitia s-a facut cu intarziere de cativa ani. Inclusiv noi am insistat sa se regleze odata asta. Sumele sunt pentru transportul aerian achizitionat pe intregul sistem (deplasari proiecte etc). In realitate nu e nimic fantastic pe aici. Dar daca apare necesitatea, apare imediat si motivul.[/quote]Personal am intrat in al 19-lea an de cand lucrez in DGP/ANP si am intrat in posesia medaliei de XV ani taman de 48 de ore,daca mai intarziau nitel puteau sa le livreze impreuna cu cea de XX ?!Am avut sarcina de a o livra pe cea de XX ani vaduvei unui fost coleg decedat de 2 ani,avea la data decesului 50 de ani si 5 luni, nu era pensionat!

  22. [quote name=”Raluca”]Cam mari cheltuielile cu transportul aerian, cu medalii, cu cazare nu credeti?
    Cu astea te-am executat domnule Bejan?
    Ha, ha ai ajuns la pruna(mana) mea![/quote]
    Cristi,bă,Cristi, tu ești?

  23. Domnule Stefan sau oricare dintre colegi care ma pot ajuta cu o informatie cum se pot trece parintii coasiguratii in sistemul de asigurarii de sanatate ?(mentionez ca parintii nu realizeaza venituri si nu sunt nici pensionari ,mai au pina la depunerea dosarului de pensie 2 ani.)eu sunt salariat si as dorii sa ii trec coasigutatii sa poata mearga la medic daca vor avea nevoie pe baza adeverintei de salariat emis de unitatea unde lucrez ca sunt coasiguratii .Parintii sunt trecuti in intretinerea mea dar la unitatea unde lucrez nu stiu daca pot fi si cooasigurati la sistemul de sanatate.Stie cineva care sunt pasi de urmat ?se poate sau nu se poate ,sa-i trec coasiguratii la sanatate?Va multumesc .

  24. Pai sa le impartim: cu biletele de avion sa-si ia zborul domniile lor, cu Pruna in frunte. Medaliile sa ni le dea noua, celor care vom iesi in strada….

  25. Pai stati un ca de cativa ani nu a mai primit nimeni nici o medalie numai cate o diploma cu semnul onorific.

  26. Medaliile (Meritul miliar etc) au ajuns la oameni conform legii iar achizitia s-a facut cu intarziere de cativa ani. Inclusiv noi am insistat sa se regleze odata asta. Sumele sunt pentru transportul aerian achizitionat pe intregul sistem (deplasari proiecte etc). In realitate nu e nimic fantastic pe aici. Dar daca apare necesitatea, apare imediat si motivul.

  27. Cam mari cheltuielile cu transportul aerian, cu medalii, cu cazare nu credeti?
    Cu astea te-am executat domnule Bejan?
    Ha, ha ai ajuns la pruna(mana) mea!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)