www.snlp.ro Web analytics

Programul SNLP „Una pe luna”: in februarie 2016 ne ocupam de sprijinul la cumpararea unei locuinte

Thinking Differently About Problem SolvingUPDATE: Prima problema din programul SNLP „Una pe luna” a intrat pe culoarul prioritar. SNLP a stabilit cu conducerea ANP data unei intalniri preliminare in cadrul careia se va decide si data primei sedinte a grupului de lucru. Cel putin in aceasta privinta directorul general ANP declara ca sprijina total demersul. Sedinta preliminara va fi luni 22.02.2016, ora 13,00. 

Lista cu probleme din sistemul penitenciar are o dimensiune in cel mai bun caz constanta, dar mai sigur in crestere. Nu apucam sa ne bucuram (sau sa ne linistim) dupa rezolvarea unei probleme, ca apare imediat alta de care trebuie sa ne ocupam. Ajungem sa pierdem sirul si sa nu mai stim de care sa ne tinem si cum sa le prioritizam.

Multe dintre probleme se intind ca rezolvare pe periode lungi si trebuie retinut ca sindicatele nu reprezinta puterea ci o contrapondere a acesteia. Nu salariatii decid. Ei se pot asocia in sindicate si prin sindicate participa la procesul decizional. Aceasta participare este vazuta de angajatori ca o imixtiune, ca o fragmentare a puterii sau disolutie daca este sa citam un fost subsecretar de stat MJ.

Prin urmare noi am vrea ca lucrurile sa se intample repede si in interesul salariatilor pe care ii reprezentam. Dar daca ar fi atat de simplu, probabil ca in scurt timp sindicatele si-ar pierde ratiunea de a exista. Iar pacea sociala si traiul decent nu ar mai fi doar deziderate ci un mod de viata. Sa ne revenim… Este inca nevoie de noi.

La fel cum am implicat toti membrii de sindicat in adoptarea unei decizii privind participarea sau absenta de la sedinta de bilant iar decizia a fost adoptata cu majoritatea recomandarilor primite pe site si pe email (putem dovedi oricand), vrem sa va implicam din nou, pe toti, intr-o modalitate de lucru prin care sa decidem in fiecare luna care este acea problema de care ne vom ocupa cu toata forta astfel incat in ultima zi din luna sa avem o etapa clara parcursa.

Nu inseamna ca stabilirea de comun acord a problemei pe care o luam in tinta in cadrul programului botezat de noi „Una pe luna”, va submina toate celelalte lucruri pe care le avem in agenda. Insa ne va motiva, cu sprijinul vostru, sa tragem cu toate fortele, pe toate planurile, la toate nivelurile, astfel incat sa ducem situatia intr-un punct concret, cat mai aproape de solutionare, intr-un interval scurt de timp. Cu alte cuvinte ne va ajuta sa ne organizam public. Este doar o idee si stiti bine ca la SNLP ne place sa generam idei. Nu va place, nu o facem!

De exemplu am vrea sa incepem acest program, stabilind pentru luna februarie 2016 obiectivul constituirii unui grup de lucru pentru initierea proiectului de HG pentru activarea dreptului de a fi sprijiniti o data in cariera la cumpararea unei locuinte de serviciu. In legatura cu ceea ce spuneam in prima parte a articolului, acum un an si o luna, SNLP a obtinut un raspuns favorabil de la ANP (credem ca ultimul) la initiativa prin care am cerut constituirea acestui grup de lucru. Dar mai departe nu s-a intamplat nimic. Practic suntem in acelasi punct, de plecare. Inainte de a lansa programul, vrem sa stim care sunt opiniile voastre si daca va doriti ca problema asta sa fie impinsa cu forta inainte.

 

74 COMMENTS

  1. D-le presedinte simt nevoia unei precizari 😆
    Nu sunt deloc impotriva initiativei d-voastra-dealtfel laudabila- in a-i sprijini in vederea achizitionarii unei locuinte pe colegii”nomazi”….
    Se creaza insa inechitati ca sa nu zic discriminari intre fpss…Si nu asta ar fi deranjant ,ci mai degraba ATITUDINEA celor care beneficiaza de decont pentru chirie,transport,etc…
    P.S. 1892- dupa umilele mele cunostinte legate de aritmetica-nu reprezinta majoritatea din…12600!!

  2. domnule Teoroc, cred ca ati oservat ca problema privind constituirea unui grup de lucru pentru initierea proiectului de HG pentru activarea dreptului de a fi sprijiniti o data in cariera la cumpararea unei locuinte de serviciu , dupa cum ati oservat, a suscitat un interes deosebit, asteptam cu nerabdare sedinta de maine pentru constituirea grupului de lucru si initierea proiectului de HG pentru activarea acestui drept

  3. nu se va schimba nimic…pentru ca banii care se dau acum pt chirii si transport sunt mult mai putini decat daca s-ar da la toata lumea…am facut un calcul aproximativ…totalul chiriilor si transportului la si de la locul de munca insumeaza o suma pe care daca ai impartio la total personal din sistem ar fii undeva sub 200lei/persoana. Si spun la toti din sistem pt ca toti or sa vrea sa iea bani ori pt chirie ori pt achizitionare casa…

  4. Asa ceva este imposibil (subventie de la stat pentru ca nu ai casa). Sa fim seriosi. Asa, niciun tanar nu se va mai stresa sa-si cumpere casa. Va lua banii si mai vedem

  5. Ar fi bine sa se modifice ordinul sau legea si sa se dea o suma fixa pe o anumita perioada de timp fixa (ex 5-10 ani )pentru cei care nu su locuinta personala si sa faca omul ce vrea cu ea (ori sta cu chirie un nr de ani si pe urma pe sant sau plateste rata la banca o perioada si ramane cu casa ) nu toata viata chirie si cu bani din salariu sa faca vile pe numele parintilor sau in alta localitate .

  6. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pai o fi si a bancii ca ipoteca dar e si a ta ca proprietar / ori tu nu ai cum sa ti-o inchiriezi tie / adica vrei si sprijin la cumparare si chirie pentru a sta in propria casa??[/quote]
    Nu vrem sa se dea si una si alta (si chirie si rata ) dar cum cei care primesc chirie sa fim si noi ajutati o perioada sa platim pentru achizitionarea locuintei .ca eu stiu persoane care stau cu chirie si construiesc vile pe numele altora .

  7. Jilava, posibil singurul penitenciar din tara unde chiria se plateste…. ei bine.. se plateste. pana atunci asteptam

  8. [quote name=”Anonymous”]Art. 7.
    (1) Compensaţia lunară pentru chirie se plăteşte în luna în curs pentru luna anterioară, odată cu plata drepturilor salariale. Azi suntem in 18 si nimic :oops:[/quote]

    o zi, doua…. opt intarziere.. ce mai conteaza? poate daca nu-i mai cerem, poate nu ii mai primim. salarii….nu intelegi nimic din fluturas, chiria….hai ca azi, hai ca maine, si tot asa..

    dar pana atunci: sa traiasca barfa, cafeaua si tigarea :-* :zzz

  9. Art. 7.
    (1) Compensaţia lunară pentru chirie se plăteşte în luna în curs pentru luna anterioară, odată cu plata drepturilor salariale. Azi suntem in 18 si nimic 😳

  10. fara impact bugetar ( bani in plus alocati) nu se poate face mare lucru…iar cu ce avem la ora asta…greu sa multumesti toti toti oameni din sistem…personal cred ca sunt fonduri prea mici pt a putea ajuta personalul din ANP sa si achizitioneze o casa.

  11. Am si eu o intrebare de ce la Jilava nu se respecta OMJ 1443/c/2008 art 7 ? 😳 :-*

  12. [quote name=”1892″]Che Gargara,
    Este adevarat ca si propunerile tale ar putea avea efect insa sa ajungi sa strigi din nou sa iasa fiinta extraordinara afara, lucrurile trebuiesc sa aiba o turnura. Parerea mea e ca nu putem uza de dreptul de a protesta pana ducem totul in penibil si nimeni nu ne va mai lua in seama ca…oricum iesim in strada !

    Procesele de care se aminteste, pana la ele trebuiesc urmate caile administrative de rezolvare a spetelor pentru vrem sa ne ducem in instante. Fara o fundamentare si o pozitie contrara clara din partea angajatorului/statului nu speram sa avem vreo sansa.

    Asadar, faptul ca avem un inceput in abordarea acestor probleme legate de drepturile noastre, e foarte bine. Va urma cuprinsul si inchierea. Inca nu stiu dar ramane de vazut in ce etapa va conta sprijinul din interior…al oamenilor. Un sindicat pe asta se bazeaza. Daca orice demers e dus in penibil chiar de catre cei a caror interese sunt la mijloc atunci totul devine steril. Dupa cum am transmis si lui Stefan, chiar daca unele voci tind sa ne duca actiunile in penibil chiar din interior, e bine totusi ca sunt in minoritate. Parerea mea.[/quote]
    Dar, cand ai fost facut,de-a valma, colaborator cu domnii detinuti,atunci nu era penibilul in floare? Nu zic, si diplomatia asta are efect, nu vreau sa duc nimic in penibil, dar nici sa mai ramanem doar la niste simple proteste stradale. Pina la urma,vorba ta, nu ne mai crede nimeni. CEDO este pentru toata lumea, nu doar pentru detinuti, de ce sa nu uzam de dreptul nostru de a ne repara onoarea jignita de propriul ministru? Te simti bine in pielea unui complice de-al detinutilor? Eu unul,nu. Una pe luna,aici, unul pe luna la CEDO, asta ar fi un upgrade necesar!

  13. Acum 15-20 de ani, cand te angajai ti se cerea sa ai domiciliul in localitatea unde iti desfasurai activitatea. Nu tu chirie, transport si altele! Isi lua omul o casa cu rate pe 20-30 de ani. Acum unii i-au bani pentru chirie si isi fac rate pentru BMV. Poate sta cu chirie pana la pensie. Sa nu ziceti ca vreti sa propuneti acordarea acestui ajutor procentual ca si chiria?
    Locuintele se vand cumva procentual in functie de salariul cumparatorului?
    Ca sa nu mai zicem de cele n+1 sporuri acordate procentual! Oare sindicatele chiar nu vad asta? As vrea sa-mi spuneti daca este mai mult praf pe biroul ofiterului decat pe cel al agentului din fata lui!

  14. sprijinul pentru cumpararea unei locuinte de serviciu cred ca trebuie sa fie in primul rand, un sprijin direct financiar si mai apoi unul prin care sa se acorde anumite garantii din partea anp ;
    sprijinul ar trebui sa fie acordat lunar intrucat mie greu sa cred ca mj ar putea fi de acord cu acordarea unei sume foarte mari intro singura transa
    cuantumul acestui sprijin ar trebui sa fie la nivelul unei rate lunare la un credit de aproximativ 40000 de euro acordat pe o perioada de 30 de ani
    va rog totodata sa deschideti o „platforma” in care sa poata fi vizualizata de cei interesati sa faca propuneri si in care sa fie sintetizate aceste propuneri, pentru a putea fi permanent imbunatatite si cuprinse mai apoi intrun proiect de HG.

  15. Che Gargara,
    Este adevarat ca si propunerile tale ar putea avea efect insa sa ajungi sa strigi din nou sa iasa fiinta extraordinara afara, lucrurile trebuiesc sa aiba o turnura. Parerea mea e ca nu putem uza de dreptul de a protesta pana ducem totul in penibil si nimeni nu ne va mai lua in seama ca…oricum iesim in strada !

    Procesele de care se aminteste, pana la ele trebuiesc urmate caile administrative de rezolvare a spetelor pentru vrem sa ne ducem in instante. Fara o fundamentare si o pozitie contrara clara din partea angajatorului/statului nu speram sa avem vreo sansa.

    Asadar, faptul ca avem un inceput in abordarea acestor probleme legate de drepturile noastre, e foarte bine. Va urma cuprinsul si inchierea. Inca nu stiu dar ramane de vazut in ce etapa va conta sprijinul din interior…al oamenilor. Un sindicat pe asta se bazeaza. Daca orice demers e dus in penibil chiar de catre cei a caror interese sunt la mijloc atunci totul devine steril. Dupa cum am transmis si lui Stefan, chiar daca unele voci tind sa ne duca actiunile in penibil chiar din interior, e bine totusi ca sunt in minoritate. Parerea mea.

  16. Sau ar fi interesant daca am activa si noi,in contrapartida,dreptul de a refuza munca in plus,nu credeti?

  17. Activarea dreptului ar fi utila,nu zic nu,problema este ca o sa ne cam luptam cu morile de vant atata timp cat pastram totul pe plan local si nu inaintam spre procese intentate la CEDO. Asa cum onor domnii detinuti pot sa faca proces pentru orice drep care nu li se respecta. De exemplu, dupa cum am mai spus, la Jilava apa care curge la robinete nu este potabila. Astea sunt conditiile pe care mi le asigura angajatorul? Dama de Pruna a patit ceva dupa acuzele in masa impotriva noastra? A fost macar amenintata cu vreun proces? Credeti ca daca mergem cu activarea dreptului pe cai ierarhice cu respectarea termenelor se rezolva? Nu,astia asculta doar de bici, inteleg doar cand li te adresezi cu apelative ,in traducere: Iesi afara, FIINTA EXTRAORDINARA! Cu duhul blandetii si cu adrese ne luptam degeaba cu ei. Imping termenele in maxim pina ies de la guvernare. Ca la greci,monser,ca la greci e unica solutie!

  18. fpss – ai si o idee in acest sens? pentru ca ciolos e de alta parere si ca el – tot parlamentul / drepturile sunt suspendate prin lege / singurul mod de activare ar fi un buget senzational al Romaniei care sa permita impactul de 25-40 mld lei (depinde de varianta) pentru adoptarea si aplicarea legii unitare de salarizare si eliminarea tranzitoriilor anuale care suspenda drepturi

  19. Stefan,
    Nu cred ca are relevanta sa se ia in considerare opinia minoritara. Majoritatea sustinem acest proiect si asta e cel mai important. Ca mai sunt unii care nu inteleg nimic in jurul lor (unii o fac intentionat pentru a crea doar o stare, crede-ma pe cuvant), nu e vina noastra. Noi sa ne vedem de proiectele care activeaza drepturile prevazute de lege !

    Eu l-as intreba pe individul ala care face referire la faptul ca uni au strans miliarde din banii de chirie. daca fiu-tu sau fiica-ta ar intra in sistem si ar fi repartizati la 300-400 km de casa, aceeasi opinie ai avea-o despre acest drept ? Oricum, ar fi inutil sa-ti explic ca ajutorul pe care SNLP incearca sa-l activeze reduce cu mult fenomenul chirie. Cred totusi ca esti doar un manipulator ieftin. Cei inteligenti o fac in cu totul alt mod.

    Citesc si ma crucesc ! Niciunul nu realizeaza ca acest drept, daca va fi acordat, se va realiza in anumite conditii. O conditie esentiala consider ca o va reprezenta reducerea cheltuielilor cu chiria si evident ca in acest sens vor exista niste norme pentru a elimina posibilitatea unor abuzuri.

    Evident ca sunt si particularitati care pot lua de abuz vis-a-vis de aceste chirii dar sa le tratam la fel de particular fratilor ! Felul in care opinati vis-a-vis de acest aspect se poate asocia cu ideea ca daca un nenorocit introduce telefoane mobile in puscarie, cu totii suntem infractori. Gandirea asta sterila, la pausal, fara introducere, cu prins si incheiere naste monstruozitati. Scuzati-ma fratilor daca am fost cam virulent insa fiti un pic mai rationali, ca nu costa nimic sa gandesti limpede !

  20. [quote name=”Ștefan Teoroc”]dragi colegi / faceti un efort / stiu ca uneori e greu de inteles sensul si rostul unor demersuri / dar tocmai din acest motiv multe sunt sortite esecului / nu vorbim despre moralitate acum / si nici despre cum sa omoram un drept existent / nu facem nici filozofia simularilor / vbim strict despre cum putem activa un drept aratand ca in esenta nu are un impact bugetar care ar face MFP sa avizeze negativ si sa anuleze tot demersul / greu sa fie sa pricepem asta?? vrem sau nu sa activam dreptul asta??[/quote]
    Cu tot respectul prefer sa activam dreptul in ceea ce priveste voucherul de vacanta, al 13-lea salariu,etc

  21. dragi colegi / faceti un efort / stiu ca uneori e greu de inteles sensul si rostul unor demersuri / dar tocmai din acest motiv multe sunt sortite esecului / nu vorbim despre moralitate acum / si nici despre cum sa omoram un drept existent / nu facem nici filozofia simularilor / vbim strict despre cum putem activa un drept aratand ca in esenta nu are un impact bugetar care ar face MFP sa avizeze negativ si sa anuleze tot demersul / greu sa fie sa pricepem asta?? vrem sau nu sa activam dreptul asta??

  22. considerati ca acordarea unei ‘pleste’ de 300-400 de euro pentru toti fpss, pentru chirii ar fi mult mai utili

  23. [quote name=”Ștefan Teoroc”]Pai o fi si a bancii ca ipoteca dar e si a ta ca proprietar / ori tu nu ai cum sa ti-o inchiriezi tie / adica vrei si sprijin la cumparare si chirie pentru a sta in propria casa??[/quote]
    Nu dle Stefan sunt „colegi” in sistem care iau chirie 1500 lei si asa au reusit si au strans 2-3 miliarde vechi in cont,vi se pare corect fata de oameni care platesc ratele,mie nu daca vi se pare corect aveti o problema !!!! 😳

  24. mincule, daca incepi cu propuneri din astea in 2016 cand tot ce are impact bugetar e nul din start, pierdem timpul si aruncam totul in derizoriu

    adica sa se dea o pleasca de vreo 200 euro pe luna in plus fiecarui salariat, nu conteaza ce fac cu banii, cam asta ar fi… si tehnocratii inveleau ciocolata in staniol…

  25. acordarea acestui ‘ajutor pentru cumpararea unei locuinte ‘ sa fie in suma fixa, lunara, pe modelul sumei pentru hrana si a celei pentru echipament; sa nu fie conditionata de existenta unui credit pentru locuinta cum nici acordarea sumelor sus amintite nu este conditionata de cumpararea de echipament sau hrana, fpss avand posibilitatea folosirii acestor sume in functie de nevoile de moment, dar prin acordarea acestui ajutor pentru locuinta, nu va putea spune nici un fpss, niciodata, ca statul nu l-a ajutat, asa cum poate spune in prezent, pentru ca exista discriminari in ce priveste ajutorul acordat pentru locuinta numai celor care-l primesc pentru chirii

  26. Pe acest subiect eu am următoarea propunere:ar fi ceva indedit si noutate absoluta postdecembrista sa se ducă la bun sfârșit si intr un termen rezonabil acest proiect.si acum propunerea:toți angajații care au in derulare un credit,sau vor sa facă unul sa fie Sprijiniți cu aceiasi suma de bani care se încasează pe decontarea chiriei.mai simplu nu cred a se poate.multumesc.

  27. va rog sa oservati ca cei care au venit in sistem in ultimii ani si nu sunt putini, nu au avut nici un interes sa-si cumpere locuinta si nici cu ce, pentru ca li se da bani de chirie nu si pentru o rata la locuinta;
    in acest context toti cei care vor veni nu vor cumpara o locuinta pentru ca li se va da doar bani pentru chirie si in cativa ani si nu multi, se va ajunge sa se dea la toti fpss bani de chirie si cheltuielile cu fondul de salarii va fi mult mai mare avand in vedere ca sunt multi care iau bani de chirie dublu fata de suma de 700 – 800 lei cat reprezinta valoarea ratei creditului pe 30 de ani pentru o locuinta

  28. [quote name=”Madalina”]Off topic:

    1. De ce nu este afisata pe site-ul ANP procedura exacta a desfasurarii probelor de concurs?
    2. De ce suntem anuntati de rezultatul probelor telefonic pentru ca abia dupa doua-trei saptamani sa se afiseze pe site?
    3. De ce nu se afiseaza rezultatele testarilor psihologice nominal? La admiterea pentru Academia de Politie, asa se procedeaza (este doar un exemplu).
    4. Cine si cum poate sa se identifice cu acele serii afisate pe site, daca la intrarea in sala am primit doar un banal numar „10”?
    5. De ce nu se transparentizeaza aceste examene?[/quote]

    1. Procedura este publică, ordinul privind concursurile este publicat în monitorul oficial, se găsește cu ușurință pe internet și este postat pe site-ul administrației penitenciare.
    2. Se pune problema doar la psihologic, dar se aduce la cunoștință și în scris. Rezultatele se afișează după ce toți candidații au susținut testarea psihologică.
    3. S-a afișat și nominal, dar la cererea sindicatelor s-a trecut la această afișare (pentru ca celor respinși să nu le fie rănit orgoliul). Oricum există și tabele nominale, atât doar că ele nu se fac publice.
    4. Numărul afișat pe site este chiar numărul avizului pe care l-ați luat la cunoștință.
    5. Ce anume să fie transparentizat?

  29. ganditiva ca sunt 12700aprox de cadre…ce ar insemna pt stat sa se dea o suma de 500-800lei pt fiecare…timp de 30 de ani…asa ceva nu este posibil hai sa fim realisti…eu zic ca si 5 ani daca ma ajuta statul cu 50% din venitul net(cum se da acum la chirie) at fii bine nu credeti? si cu sanse mai mari de aplicare…o seara buna.

  30. Dl Teoroc imi cer scuze ca deviez de la subiect dar vreau sa stiu daca salarile au fost calculate corect fiindca nu se vede marirea de 10%.Va multumesc.

  31. eu vad o solutie mai simpla si usor de aplicat fara discriminari, echitabila si care elimina oportunistii;
    sa se dea o suma fixa de exemplu 700-800 ron pe luna ‘ajutor pentru cumpararea unei locuinte’ in rate, la toti fpss astfel ca dupa o cariera de 30 de ani si o vechime de 30 de ani fpss sa achite acea locuinta si la pensie sa poata sta linistit ca are un acoperis deasupra capului si sa nu-si mai faca griji ca nu are cu ce plati chiria din pensie pentru ca asa cum este legea nu se acorda chirie si pnsionarilor

  32. Colegul numar vorbeste de lege si de drepturi…
    Nu conteaza ca am o locuinta,nu conteaza cum am dobandit-o!!!
    Eu am dreptul sa primesc ajutor de la statul roman pentru cumpararea unei locuinte cu…. acoperis???
    Muncesc la fel ca si colegii mei ‘homeless-ii’,acelasi program,aceleasi obligatii,acelasi salariu!!!
    Deci,am sau nu dreptu`?
    Sunt nenumarati colegi,prea putin interesati in a-si achizitiona o locuinta,atata timp cat”statul plateste”!!
    Analizati declaratiile de avere ale asa zisilor napastuiti,si veti avea mari surprize…
    Sunt si alte solutii,dar nu e dorinta! 😆

  33. imi pare rau sa va spun ,dragi colegi mai tineri, dar aceasta nu-i o problema de discutat ,nu vreau sa intru in amanunte,altele sunt problemele ,de exemplu: sa avem drepturile financiare la zi(nici acum nu avem platite sumele pe echipament,50% ,titulatura de politist de penitenciare,etc.Acestea sunt problemele acute ale salariatilor din penitenciare.

  34. Am spus-o si mai demult ca Anp nu s-a obligat acum un an decat sa constituie o comisie pentru analizarea problemei, in rest la nimic (am si comentariul in link). Sincer cred ca problema ar putea fi rezolvata destul de usor principala problema fiind doar atitudinea functionarilor deranjati cu acest demers din Anp. Nu exista alte explicatii decat lenea, dezinteresul si dispretul pentru cei ce deranjeaza pentru taraganarea in atatia ani a unui astfel de drept de care o sa se bucure si cei in cauza. Problema poate fi foarte simpla si fara a impune costuri bugetului daca se opteaza pentru un program de creditare in conditii favorabile personalului. Un program de creditare cu dobanzi foarte mici sau fara dobanda. Programul poate fi garantat de stat prin MJ. Un fel de prima casa daca vreti. Nu ar fi obligatorie nici garantarea fiind destule instrumente pe piata de protectie impotriva riscurilor de neplata(asigurari). Sigur ca mai sunt probleme de transat, plafon egal sau nu pt toata lumea, localitati, etc etc. Dar se pot depasi iar programul poate fi aprobat fara sa exagerarez si cu toata lentoarea Anp intre 6 luni si 1 an. Daca se vrea.

  35. Off topic:

    1. De ce nu este afisata pe site-ul ANP procedura exacta a desfasurarii probelor de concurs?
    2. De ce suntem anuntati de rezultatul probelor telefonic pentru ca abia dupa doua-trei saptamani sa se afiseze pe site?
    3. De ce nu se afiseaza rezultatele testarilor psihologice nominal? La admiterea pentru Academia de Politie, asa se procedeaza (este doar un exemplu).
    4. Cine si cum poate sa se identifice cu acele serii afisate pe site, daca la intrarea in sala am primit doar un banal numar „10”?
    5. De ce nu se transparentizeaza aceste examene?

  36. Tot au blamat psihologicul,dar sa stiti ca e foarte ok,chiar si interviurile (in afara de cele aranjate) sunt bune.Psihologia personalului ar trebui sa schimbe testele psihologice,deoarece sunt persoane care detin testele si raspunsurile si nu ar fi corect si etic fata de ceilalti candidati,sunt psihologi in tara care au testele si raspunsurile pe care le dau dupa cum le plac ochii lor la anumiti colegi,nu e corect si nici legal si cineva ar trebui sa se sesizeze !!!! SCHIMBATI TESTELE SI NU LE MAI DATI LA TOTI LINGUSITORII CARE VA INTRA PE SUB PIELE !!!! 😳

  37. Sunt de părere ca ar trebui ceva mai mult discutat discutat pe subiectul locuinței.Am înțeles m-am angajat la penitenciar nu aveam aveam locuința am făcut o rata pe 30 de ani nu primesc niciun ajutor.Mentionez ca am rămas la penitenciarul unde m-am încadrat .Nu credeți ca ar trebui un ajutor „lege spune” cum se dau la cei care stau cu chirie si dupa 3-4 ani se muta la unitățile din apropiere domiciliului.

  38. D-le Teoroc vad ca problema ridicata de dumneavoastra care e corecta ca si abordare si necesara de asemeni a cam impartit colegii in doua chiar trei tabere si in loc de solutii ca urmare a dialogului se cam mareste prapastia intre ei. Eu as propune ca sa se infiinteze un fond din care sa beneficiezi de un ajutor cu o valoare fixa, urmand ca beneficiarul sa opteze pentru o plata esalonata pt plata unei chirii sau toata suma pentru o parte din avansul necesar cumpararii unei locuinte. Pe mine personal nu m-ar deranja daca suma e chir sub forma de imprumut cu rambursare in spre exemplu 5 ani. Pentru ca e greu sa strangi avansul pentru o locuinta. E doar o parere. Personal locuiesc la ANL si nu beneficiez de decontarea chiriei desi am solicitat, eu consider ca se face o discriminare intre cei cu chirie la stat si cei cu chirie la privat. In cazul meu contractul e verificat si nu e la o valoare care sa fie maxim permis de lege, lucru care il fac majoritatea, fara sa ii luam in calcul pe cei care fraudeaza. Iar pentru carcotasi la momentul elaborarii statutului nostru nu exista notiunea de chirias ANL. In final multumesc efortul depus pentru noi, cu stima.

  39. [quote name=”Florin”]Colegii tineri beneficiază de chirii și fac credite ptr mașini scumpe![/quote]
    perfect de accord cu tine, stai sa vezi ca acum DACA SE POATE (nu-I asaaa) vor avea pretentii sa le plateasca statul si cate o locuinta, doar asa spune legea 1 data in timpul carierei
    Chiar imi pare rau ca nu ne zbatem pentru drepturi mai realizabile de care pot beneficia toti fpss-ii, nu doar cativa asa cum va fi in cazul, ipotetic, locuintei.

  40. Personal as limita dreptul la plata chiriei la 5 ani de exemplu si mai apoi pe acelas princpiu as plati o parte a ratei pentru locuinta dar sa nu depaseasca un anumit procent din salar cum este acum cu chiria. Cred de asemenea ca ar trebui gasita o solutie si pentru cei care si-au cumparat deja casele si platesc de 5-10 ani rate fara a se bucura decat de ajutorul familiei.

  41. [quote name=”Lorelai”]Buna initiativa! Asa poate mai au o sansa si colegii tineri care vor sa-si intemeieze o familie.[/quote]
    familie iti poti intemeia fara nici un ajutor, trebuie doar sa vrei. nu scrie in nici o lege ca daca nu iti da statul bani pentru casa nu te poti casatori, eu personal mi-am intemeiat familia acum 20 ani cand terminasem scoala militara si nu am asteptat ajutor de la stat, din contra singur mi-am facut un rost platind rate la banci fara sa plang in stanga si dreapta ca nu-mi da statul bani sa-mi iau casa daca se poate in capitala desi eu detin locuinta la aprox 50 km distanta.
    tinerii ar trebui sa faca ceva pentru ei insisi nu sa astepte sa li se dea, nu stiu daca este correct sa ceri atunci cand nici nu s-a uscat cerneala pe fisa de angajare( este o vb de vremea mea, cei cu vechimea mea stiu despre ce vb)

  42. [quote name=”gioni”]Domnule presedinte in opinia mea ar trebui chiria platita integral la cei care nu sunt din localitate iar la ceilalti o suma de ex 500 ron pe care sa o poata folosi pt plata ratei sau a chiriei[/quote]
    este doar opinia ta( cam negandita ca sa nu spun alfel), am foarte multi colegi care s-au angajat la penit de pe langa capitala, ulterior solicitand transfer la Bucuresti( nu-I asa? viata e mai frumoasa in capitala ;-), iar acum au pretentii de chirie si inca foarte mari( desi mentionez si subliniez au plecat din localitatea lor de bastina unde detin o locuinta)
    Si eu am o opinie si anume urmatoarea in urma unor anchete interne cei ce au solicitat transfer la unitati ce nu au legatura cu domiciliul lor sa nu primeasca nimic. Ce zici de asta?

  43. Mda, ma bucur sa vad, obs, constat, ca abordam pe rand toate probl. cu care se confrunta militianul la pnt. Initiativa, laudabila dealtfel, imi pare din start sortita esecului daca ne uitam in urma si constatam ca avem alte drepturi( care ce sa vezi chiar au fost respectate pana acum cativa ani, chiar ne-am bucurat de ele), ce sunt blocate an de an si noi ca si sindicat( si nu numai noi cei din MJ) nu putem face absolut nimic. Ma refer aici la prime de vacanta, vouchere de vacanta, al 13-lea salariu, etc, doar acestea imi vin acum in minte.
    Cer scuze tuturor celor care se simt atinsi de comment-ul meu.

  44. Domnule Teoroc,
    cu majorarea de 10% ce se mai aude,asa se calculeaza ca nu se simte mai nimic.

  45. Yaka Brau’
    Ironia ta are si ea rolul ei insa cred ca-ti scapa ceva ce n-ai sa pricepi niciodata: RESPECTAREA DREPTURILOR CONFERITE DE LEGE, prietene. Daca ai avut sana sa ai o casa (nemuncita de tine, evident) lasata de la parinti sau mai stiu eu ce mostenire de la altii, inseamna ca ai avut doar sansa, nimic mai mult.
    Iti scapa aat de mult principiile pe fondul carora se construiesc sisteme sanatoase incat nu cred ca ai avea puterea sa le intelegi vreodata. Batjocura cu care tratezi subiectul te plaseaza intr-o zona mediocra, in zona unde multora le place sa te vada. Tu si altii ramaneti o masa d manevra, folosita pentru a se atinge scopuri de genul nerespectarii unr drepturi fundamentale intr-o tara normala.
    Sa te mai intreb daca cunosti articolul din Constitutie in care statul este obligat a-ti asigura un adapost deasupra capului ? Cand n-ai cap, evident ca nici de adapost nu ai nevoie. Hai sa ai zile senine si neveninoase !

  46. Buna initiativa! Asa poate mai au o sansa si colegii tineri care vor sa-si intemeieze o familie.

  47. Domnule presedinte in opinia mea ar trebui chiria platita integral la cei care nu sunt din localitate iar la ceilalti o suma de ex 500 ron pe care sa o poata folosi pt plata ratei sau a chiriei

  48. D-le Stefan eu lucrez de aproape 10 ani in(era sa zic…pe) sistem,casa am, atunci oare nu m-ar putea ajuta statul sa-mi iau o masina mai acatarii??
    Un Audi,un mertan sau un beamveu ceva??? 😛

  49. In problema concursurilor am facut ANP o propunere si credem ca au inteles-o si char acceptat-o. Ne implicam si in treaba cu concursurile, stati linistiti

  50. UPDATE : Revin, sustin ideea cu una pe luna, dar cred ca primordial ar fi pentru luna aceasta stabilirea unui program concret de ocupare al celor 1006 posturi, inainte sa ne taie ministra fondurile si sa le aloce probatiunii.

  51. Buna idee. Intr-adevar este un drept inghetat practic de la demilitarizare odata cu adoptarea statutului fpss. Sunt convins ca ministra o va rezolva imediat si va promova un proiect de Hg, fix la fel cum a procedat cu suspendarea dreptului de a scrie carti a detinutilor. Acolo a rezolvat-o imediat, regulamentul de aplicare al 254 a zis ca se rezolva luna asta, deci are forta si putere de convingere. Ne bucuram si suntem convinsi ca si acest drept suprimat de atatia ani o va stupefia, motiv pentru care va lua atitudine publica imediata si va rezolva problema.

  52. Foarte buna initiativa!
    Cred ca toti suntem de acord ca ar fi momentul sa se faca urmatorii pasi in acest demers!
    Personal sunt de acord chiar sa ma implic activ (daca va fi nevoie)in grupul creat.

  53. Mi se pare foarte bună ideea. De mult o am in gand. Chiar scrie in lege, conform art.38, al.1 din legea 293/2004 privind statutul fpss. mi se pare ceva corect si de mare ajutor. De ce sa stau toata viata in chirie, si sa.l imbogatesc pe cel privat cand statul ne.ar sprijini in cumpararea/construirea unei locuinte,astfel ar fi mai bine si pentru noi si pentru stat..ca nu ar trebui sa imi plateasca toata viata chirie. Si coform aceluiasi articol, al 2 si dupa pensionare, daca am lucrat mai mult de 15 ani, si dupa decesul titularului , sotia/sotul isi pastreaza drepturile locative pe tot par ursul. Ietii. Deci?! Cum ii mai bine?!Astept ceva rezultate in privinta asta. Multumesc!

  54. Sunt unii care platesc rate la casa pt 50 de ani si care chiar daca ar instraina casa (in cazul lui divort spre ex) nu ar mai putea beneficia de dreptul la chirie. Sunt altii care desi detin locuinte in alte localitati din tara, au primit si primesc chirie de la anp pentru simplul fapt ca isi desfasoara activitatea in alta localitate decat cea in care locuiesc. Legea nu este corecta. Ar trebui sprijiniti si cei care deja au apucat sa isi faca rate pt a achizitiona o locuinta inainte de aparitia legii.

  55. Sunt persoane care platesc rata la casa pt 50 de ani si care chiar daca ar vinde casa (divort spre ex) nu ar mai avea drept la chirie. Iar altii primesc chirie foarte multi bani (desi sunt deja proprietari de case din alte localitati). Nu este corecta legea!

  56. o idee ar fii sa te ajute cu 50% din venitul net ( cum este acum la chirie) o perioada de 5ani de exemplu…pt plata propriei rate la casa…chiar daca creditul este p 30,25,20 ani…eu unul as fii multumit.

  57. Este o idee foarte buna, dar personal cred ca este foarte greu de realizat acest obiectiv. Mult succes si felicitari pentru intreaga activitate!

  58. Acum 13 ani nu mi sa aprobat chirie drept pt care m-am băgat pana in gat in banci ca sa am unde sta,acuma care vin cum le da chirie si bine mersi pot sta pana la pensie in timp ce noi ne tragem de la gura Copilasilor pt a putea plăti ratele pt ca noi nu am avut sansa ca ei.Eu propun sa le dea chirie 1 an după care sa isi ia mai nene locuinta lor sau sa ne ajute si pe noi cum zice in lege (odata in viata)Anp ce suma le da colegilor pe chirie sa ne dea si noua sa plătim o rata !!!

  59. In tot si-n toate va trebui sa se beneficieze de sprijinul membrilor de sindicat ! Imi dau seama ca nu peste tot liderii locali dau dovada de tarie in reprezentarea drepturilor insa TREBUIE sa privim lucrurile mai departe decat o filiala locala si sa ne orientam pe sprijinul organizatiei in ansamblul ei…ca structura SNLP !!!

    Vedem cu totii ce se intampla in tara asta! Cu totii ne indignam cand observam abuzuri pe linie din partea celor care ar trebui sa vegheze la bunastarea noastra. Dcaa cedam acum vom ceda pentru totdeauna. Ei asta vor. Dar nu cred a se va intampla cat timp printre noi mai exista inca OAMENI care lupta pentru niste principii punandu-si totul la bataie: familie, prieteni, sanatate !

    Mult respect Stefan Teoroc ! Mult respect pentru modul in care ne reprezinti interesele ! De vom ramane o mana de oameni, chiar si asa mergem pana la capat ! Poate prin ceea ce afirm unii o vor considera nebunie sau ipocrizie. Sa creada ce vor ei ! Noi stim ca numai uniti putem trece peste obstacole.

    „Una pe luna” sa devina slogan pe buzele fiecaruia dintre noi, in toate unitatile din tara. Sunt drepturile noastre, si LE VREM RESPECTATE !!!!!!

  60. Sunt de acord cu tot ce „incinta” ministerul și ANP-ul.Nu mă pot opune dorinței D-nei Prună de a face ordine (nu să asculte de ordine) în sistem.Deci să începem cu sprijinul pentru locuințe.Super!Cred ca are și soluția!

  61. Suntem multi tineri care platim chirie la altii cand am putea sa platim pt casa noastra daca am fi ajutati.Va incurajez sa nu va dati batuti pana nu obtineti ceva.multumim anticipat sper sa si reusiti ceva

  62. Alte vremuri, alte legi…sa transforme chiria in rata pentru prima casa. Dar sa plateasca statul ratele la banci…!?

  63. Este foarte bine asa. Si cum spunea cineva mai sus poate se va putea obține si pentru cei care acum plătesc rate la propriile case .

  64. Pai o fi si a bancii ca ipoteca dar e si a ta ca proprietar / ori tu nu ai cum sa ti-o inchiriezi tie / adica vrei si sprijin la cumparare si chirie pentru a sta in propria casa??

  65. Ar fi bine sa se puna in discutie si situatia celor care au luat un imprumut pentru locuinta si platesc rate si alti stau cu chirie ani intregi si obtin chiria de la anp .sa se dea chirie si la cei cu rate pentru casa pentru ca casa nu este inca a lor este a banci .

  66. Ar fi favorabil pentru multi dintre noi initierea acestui proiect. EU personal as dori activarea acestui drept.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)