www.snlp.ro Web analytics

Al doilea succes: 75%+10% pentru munca in repaus saptamanal si sarbatori

75 25Una dintre ultimele probleme sesizate de SNLP in planul drepturilor salariale este calculul gresit al cresterilor de 10% si 25% (medical si reintegrare) care in opinia noastra trebuie aplicate la absolut toate elementele salariului brut indiferent daca este vorba despre salariul de baza, al functiei de baza, indemnizatii, sporuri sau majorari.

In cele doua articole (articol 1, articol 2) postate anterior pe aceasta tema am inclus atat sursa divergentei (adresa transmisa de ANP in unitati) precum si un rationament clar desi plin de naduf in care explicam exact cum ar trebui interpretat cadrul legal. In continuare am incercat sa convingem ANP de necesitatea calcularii corecte a majorarilor de 75% si 50% care trebuie sa fie si acestea ajustate cu procentele generale de crestere salariala indicate mai sus. Prin adresa ANP s-a generat o intreaga harababura in sistem, unele unitati calculand intr-un fel altele in alt fel.

In data de 22.02.2016 ulterior sedintei care a avut ca punct principal stardele si reorganizarea, a fost pusa pe tapet si aceasta problema in acelasi cadru in care s-a discutat si despre „biletul de voie” si s-a convenit asupra unei proceduri unitare. Ce ceva mai multa greutate decat in cazul invoirilor pe fractii de zile, putem spune ca ANP a acceptat argumentele noastre si a declarat ca va reface instructiunile si calculele pentru majorarile de 75%. Un rol pozitiv in aceasta concluzie l-a avut DCEAN ANP (juridic). Principalul oponent – ca de obicei, DEA ANP.

Calculul majorarii de 50% ramane inca in discutie avand o baza de calcul crescuta deja cu 10%. Noi am explicat simplu ca indiferent care este baza de calcul a unui drept salarial, dupa ce acesta este calculat si se transforma intr-un cuantum, acelui cuantum i se aplica un algoritm de crestere unitar care vizeaza majorarea cu 10% sau 25% a intregului sistem de salarizare, respectiv a elementelor salariului brut (a se vedea rationamentul din articol 2 indicat mai sus).

Stim ca poate parea alambicat ceea ce afirmam insa ne vom duce demersul pana la capat si atata cat timp reusim sa corectam erori de acest tip iar efectul se vede fizic in buzunarele oamenilor, nu putem decat sa avem satisfactia rezultatului. Pe aceasta tema, pana in prezent nu am elaborat si depus o corespondenta oficiala ci am facut eforturi sa rezolvam problema nebirocratic. Daca nu vom putea clarifica si speta calculului majorarii pentru misiuni speciale, incepand cu 01.01.2016, vom formaliza demersul in etapa urmatoare.

 

28 COMMENTS

  1. [quote name=”altu”]Ce atata bani de studii.nu v-a trimis nimeni sa faceti facultati.de ce sa va deie statul niste bani degeaba.[/quote]
    Mare dreptate ai……Dacă sunteți buni de ceva iesiti afară din sistem sa vă afirmați doctoranzilor de foișor cu diplome de Spiru Haret

  2. [quote name=”XENNA”][quote name=”altu”]Ce atata bani de studii.nu v-a trimis nimeni sa faceti facultati.de ce sa va deie statul niste bani degeaba.[/quote]
    CA SA NU AJUNGEM CA TINE DE AIA AU FACUT UNII SCOALA[/quote]
    Te crezi mai desteapta daca ai facut facultate .eu cred ca nu.

  3. [quote name=”Marian”]Am dat in judecata ptr sporul de studii:M.J. , ANP, Penitenciarul X ,dar spre marea surprindere M.J.si ANP au zis sa fie scosi din proces ca ei n-au nici o vina. De vina este ordonatorul secundar de credite:adica Penitenciarul X. Cred ca se incearca sa se dea vina pe cineva ptr ca M.J , ANP , iinterpreteaza legile dupa bunul plac. La MAI s-a castigat deja in instanta sper sa castigam si noi. Mult succes ptr cei care au dat in judecata![/quote]
    Pai au dreptate Mariane, ordonatorul secundar este ANP, peniteciarele sunt ordonatorii tertiali :).

  4. Am dat in judecata ptr sporul de studii:M.J. , ANP, Penitenciarul X ,dar spre marea surprindere M.J.si ANP au zis sa fie scosi din proces ca ei n-au nici o vina. De vina este ordonatorul secundar de credite:adica Penitenciarul X. Cred ca se incearca sa se dea vina pe cineva ptr ca M.J , ANP , iinterpreteaza legile dupa bunul plac. La MAI s-a castigat deja in instanta sper sa castigam si noi. Mult succes ptr cei care au dat in judecata!

  5. [quote name=”altu”]Ce atata bani de studii.nu v-a trimis nimeni sa faceti facultati.de ce sa va deie statul niste bani degeaba.[/quote]
    CA SA NU AJUNGEM CA TINE DE AIA AU FACUT UNII SCOALA

  6. civ – pentru toate drepturile se stabileste cate o baza de calcul / pentru chirie e tot 2009 / in sa chiria nu este un element al salariului brut astfel incat nu se aplica cresterea de 10 sau 25%

  7. Stay chill man, ca si la noi sunt cazuri destule. Asa zisi „colegi” de munca care dupa ce nu fac nimic, stau si te comenteaza si te barfec si iti saboteaza munca. Evident ca ei sunt cei mai buni, cei credibili si deobicei sunt „mana dreapta” ai sefilor, sefutilor.
    Pacat ca pleaca Blaga, directorul unitatii in pensie, se va declansa potopul la noi cu asa un sistem de conduita si de munca.
    No offence!

  8. Dar cu privire la baza de calcul a chiriei care este ‘fara majorare’ ce ne puteti spune ? De ce scade in conditiile cresterii salariale ?

  9. [quote name=”pentru altul”]Statul „in teorie” are nevoie de oameni culti.Eu recunosc că nu este cazul tău.[/quote]
    sunt de acord si sustin plata sporului de studii acolo unde 1 agent efectueaza munca de ofiter, in rest daca ai studii si lucrezi PE GARD nu inteleg de ce vrei spor de studii( daca erai vreo eminenta cenusie in meseria asta nu lucrai pe gard-este 1 exemplu)
    nu vreau sa jignesc pe nimeni, este parerea mea bazata pe o experienta de 20 ani serv la pnt-cine este bun in acest domeniu lucreaza pe anumite functii chiar daca nu au gradele corespunzatoare si este correct a fi platit conform functiei, in rest…

  10. Statul „in teorie” are nevoie de oameni culti.Eu recunosc că nu este cazul tău.

  11. Vandalu2008 – poti raspunde intr-un singur comentariu la mai multi utilizatori indicand numele/ora comentariului caruia ii raspunzi / nu este necesar sa ocupam pagini intregi cu 5 fraze incluzand citate peste citate

    margelatu – nu este vorba de atitudine ferma ci de o sentinta nefavorabil de instanta „obtinuta” de un alt sindicat, sentinta care vine in contradictie cu ceea ce am convenit noi cu ANP ca aplicare / am pus (contra)proces pe rol / am oferit argumente conducerii pentru acordare chiar si in conditiile sentintei insa situatia este sensibila si implica ceva mai mult asumare, insa pentru moment sa zicem ca managementul este in oarecare dinamica

    jon doe – dincolo de definitii, nu ar strica o situatie concreta / putem prelua si pe mail (site – contacte)

  12. Domnule Ștefan Teoroc pe cand un articol despre managementul despotic al directorului de la CE Tg.Ocna ? Atmosfera de lucru in Centru a devenit exploziva. Angajatii sunt agasati de mobbing-ul agresiv practicat de directorul institutiei.

    Mobbing (engleză to mob: „a ataca”) este exercitarea stresului psihic asupra cuiva la locul de activitate. Exemple de mobbing sunt: teroare psihică, șicanare repetată la locul de muncă, în școală, club sportiv,PENITENCIAR, internet. Acțiuni tipice pentru mobbing sunt: atacuri la demnitatea persoanei prin violență VERBALA și fizică, insulte, sau fiind frecvent răspândite despre persoana șicanată, informații NEADEVARATE cu scopul de o IZOLA și chinui.

    Definitia din dex exprima exact modul de exercitare al managementului de doi bani practicat la nivelul conducerii CE Tg Ocna.

  13. Ce atata bani de studii.nu v-a trimis nimeni sa faceti facultati.de ce sa va deie statul niste bani degeaba.

  14. Felicitari pentru implicare.Pentru norma 12b in ceea ce priveste programul 12/36 la pnt.Giurgiu cand aveti de gand sa aveti o pozitie ferma? Mai discriminator de atat nu se poate.

  15. Foarte bine ! Felicitari. Faceti si ceva cu norma de echipare ! La colegii nostri din cadrul MAI este aproape dubla. La noi cand a crescut salariu , norma de echipare a ramas pe loc.

  16. Ca un adevarat Comandat de secție . Știe Domnul Ștefan ce spun. 🙂 🙂 :-)[/quote]
    😆

  17. Pentru gate white
    Pentru sporul de studii superioare au fost depuse acțiuni în instanță ,cred ca toate filialele snlp au făcut acest lucru !
    Așa exista și posibilitatea recuperări sumelor neacordate din anii anteriori!
    Dacă filiala snlp din care faci parte nu a depus acțiune în instanță ar trebui sa o facă , părerea mea este ca ar trebui sa vorbești cu liderul de sindicat Snlp din unitatea ta !

  18. [quote name=”Ștefan Teoroc”]La acest moment, pe interpretarile existente, este nevoie de o modificare cat de mica care trebuie facuta la raportul de serviciu / schimbare, mutare, numire (concurs) sau avansare la aceeasi pozitie din stat / noi spunem ca si avansarea in grad este un criteriu stabilit clar prin lege / ANP nu este de acord / vezi articolele anterioare pe subiect / apesi buton site map din stanga site si te uiti la cuprins / situatia va fi salavata cel tarziu la reorganizare care presupune o noua numire pentru toti salariatii[/quote]
    Această schimbare nu a fost valabilă doar pt.2015? Trebuie dat în judecată,pt.ca s-a schimbat speță,acum este și mai evidență discriminarea….

  19. Felicitari!!! Primesc pe facebook de la un site si am auzit ca este administrator (editat) care nu mai lucreaza in sistem, mai poate sa scrie despre sistem, cand nu stie cu ce ne confruntam? pe langa atacurile la diferiti directori,altceva (editat)

  20. [quote name=”Sindicat”]SNLP sindicatul care se ocupa de problemele adevărate din penitenciare și nu de bârfe cum fac alții !
    Pentru asta și pentru alte multe lucruri bune făcute de SNLP trebuie susținere și când suna adunarea sa răspundem prezent![/quote]
    Ca un adevarat Comandat de secție . Știe Domnul Ștefan ce spun. 🙂 🙂 🙂

  21. La acest moment, pe interpretarile existente, este nevoie de o modificare cat de mica care trebuie facuta la raportul de serviciu / schimbare, mutare, numire (concurs) sau avansare la aceeasi pozitie din stat / noi spunem ca si avansarea in grad este un criteriu stabilit clar prin lege / ANP nu este de acord / vezi articolele anterioare pe subiect / apesi buton site map din stanga site si te uiti la cuprins / situatia va fi salavata cel tarziu la reorganizare care presupune o noua numire pentru toti salariatii

  22. Va salut Dl Teoroc,va felicit pt tot ce faceti pt noi,dar am totusi o nelamurire vis a vis de sporul de studii superioare. Anul trecut am schimbat functia si in dec am ramas, placut, surprins ca l-am primit ,dar sunt totusi colegi care nu mai pot sa schimbe functia ,si nu stiu ce trebuie sa faca ca sa-l primeasca.O lamurire puteti sa ne dati?Pt ca este discriminatoriu ca unii sa-l primeasca si altii nu.Va multumesc

  23. SNLP sindicatul care se ocupa de problemele adevărate din penitenciare și nu de bârfe cum fac alții !
    Pentru asta și pentru alte multe lucruri bune făcute de SNLP trebuie susținere și când suna adunarea sa răspundem prezent!

  24. Toats stima. Pe celelalte bloguri vedem numai atacuri la persoana făcute de (editat).Oare la cei pe care îi reprezintă le spun aceste aspecte sensibile?

  25. Multumim de [i]urari[/i]. Oricum fara un [i]imbold[/i] juridic de la DCEAN si fara asumarea DG-lui nu puteam rezolva doar noi, asta e clar. Nu suntem decidenti. In rest, nimic de bine (si au mai fost niste directii prezente…)

  26. Cand auzim informatii pozitive si mai ales din cele financiare in beneficiul salariatului care trudeste cu detinutul, numai cuvinte de lauda si TOATE APRECIERELE ,pentru conducerea sindicatului in frunte cu DL TEOROC.BRAVO SNLP.

  27. Felicitari SNLP si in special echipei de conducere a acestui sindicat care abordeaza cu seriozitate problemele noastre si mai ales pentru faptul ca explicatiile pe care le formulati sunt doar pe lege si nu pe supozitii sau opinii asa cum sunt trimise adrese in unitati.
    Tineti-o tot asa suntem alaturi de voi si ne mandrim cu voi si cu faptul ca suntem SNLP-isti.

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)