www.snlp.ro Web analytics

Salarizare unitara – guvernul tehnocrat dă cu var

anuntul facut de premierul dacian ciolos in sedinta de guvern 354998

 

De ce si-a ales premierul o zi linistita de duminica pentru a face o informare discreta privitor la legea de salarizare unitara, dumnealui stie. Dar nu credem ca este intamplator. In scurt timp proiectul de salarizare-cadru marca Ciolos va iesi la lumina si va dezamagi bugetarii.

Premierul nu a fost de acord cu niciunul dintre proiectele elaborate cu consultarea sindicatelor. Se pare ca nici macar cu cel al actualului ministru al muncii Ana Costea care avea un impact bugetar mult mai mic decat aplicarea Legii 284/2010 sau decat proiectul Rovanei Plumb.

”Vom elimina anumite dezechilibre prin legea salarizării pe care o propunem, în limitele bugetului pe care îl avem. Nu are niciun rost să venim cu promisiuni cum s-a făcut în 2010, să venim cu promisiuni pe 7-8 ani, cu o creştere a masei salariale pe care ştim că nu o putem susţine şi care ne pune în pericol credibilitatea – inclusiv economică. Deci ceea ce facem acum şi sper eu ca săptămâna viitoare să fim în măsură să punem în dezbatere publică un prim proiect pentru legea salarizarii unitare, vedem acum marjele de creştere a bugetului salarizării pe care le avem pentru următorii 4 ani şi cu acele marje obiectivul este să ducem salariile mai mici şi dezechilibrele salariilor mai mici, să le ducem în sus. Salariile care deja sunt mari în unele ministere nu le vom putea creşte. Nu vom putea creşte toate salariile, dar vom elimina cel puţin dezechilibrele în interiorul aceloraşi instituţii”, a declarat premierul Dacian Cioloş duminică la ProTv.

Surse de incredere afirma ca ministrul muncii este decis sa-si dea demisia daca proiectul elaborat sub coordonarea sa impreuna cu organizatiile sindicale nu va fi aprobat si sustinut de guvern. Aceleasi surse indica ca cert faptul ca guvernul tehnocrat va sustine in cursul acestei saptamani o a patra varianta mult mai austera decat cele discutate anterior, inclusiv pe mandat tehnocrat.

 

4 COMMENTS

  1. Un raport de 1 la 18 intre cel mai mic salariu si cel mai mare salariu nu schimba nimic. Practic legalizeaza inca o data situatia de acum. Sa vedem grila de crestere a salariilor mici. Sau o sa avem surpiza sa creasca tot salariile mari…

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)