www.snlp.ro Web analytics

Dupa 30 de ani – macar un strop de respect profesional

shock ederly

 

Din sistemul penitenciar ies anual prin pensionare in jur de peste 200 de colegi. In 2016 vom avea un numar mult mai mare de astfel de iesiri decat in mod normal. Pana la acest moment deja sunt inregistrate peste 270 de cereri de pensionare, iar normele de aplicare a Legii nr 223/2015 nu au fost publicate de mult timp.

Dincolo de impactul asupra efectivelor din sistem precum si asupra concursurilor pentru ocuparea unor posturi vacante, mai exista un aspect si anume acela al modului in care acest sistem intelege sa se desparta de angajatii sai dupa zeci de ani de cariera in care acestia si-au asumat riscuri si au pus pasiune in tot ce au facut pentru un salariu deloc mare.

Este destul de trist ca dupa o viata petrecuta intr-un mediu extrem de dur de munca, sa-ti impachetezi acele cateva lucrusoare pe care le ai intr-un colt de unitate si sa pleci pur si simplu in liniste, nebagat in seama, urmand sa nu mai calci poate niciodata in locurile in care ai petrecut mai mult timp decat in propria casa.

Sigur ca nu este simplu sa se puna la punct festivitati si premieri, insa suntem de parere ca macar la sfarsit de cariera, fostii salariati carora tocmai le-au incetat raporturile de serviciu prin pensionare, trebuie sa beneficieze de un minim de atentie din partea colectivului iar acest lucru nu poate fi coordonat decat de directori sau de sefii ierarhici ai celor care isi incheie carierele.

Incurajam unitatile sa nu ignore acest aspect cu care ramanem in memorie pentru restul vietii. O multumire si o urare de sanatate, alaturi de o diploma si un fursec, nu sunt chiar atat de greu de asigurat. Dar mai importanta decat toate este atentia colectivului, acele cateva lacrimi varsate atat de pensionar cat si de colegi, gesturi calde care ne raman in inimi. Si cam cu atat ramanem.

Am primit recent cateva fotografii de la o astfel de festivitate organizata la Targu Mures si ne-am angajat sa le facem publice la propunerea colegilor din unitatea respectiva. Mai ales ca este vorba despre una dintre acele cariere cu bataie foarte lunga. Domnul Ioan Mera s-a angajat in 1986 la penitenciarul Targu Mures si toata cariera sa a lucrat in sectorul reintegrare ca profesor. 

Dupa fix 30 de ani de la acel moment, dl Mera si-a luat la revedere de la colegi. Pare simplu. Dar nu este deloc asa. Pentru cei tineri pare o viata de om. Au senzatia ca este atat de departe acel moment, incat nici nu merita sa se gandeasca la el. Primii ani de munca trec, intr-adevar, mai greu. Pe masura ce se apropie finalul, parca totul se accelereaza. Si o spune chiar si autorul, absolvent al Academiei de Politie promotia 1995, vazand colegi de clasa care depun cereri de pensionare.

Mai ieri defilam pentru festivitatea de juramant. Nimeni nu ne face statui, nimeni nu ne regreta. Avem sentimentul ca fara noi nu se poate si ca sistemul va stagna la plecarea noastra. In realitate, imediat dupa ce iesim pe poarta unitatii pentru ultima oara, suntem uitati de indata si lucrurile continua sa mearga pe fagasul lor de parca nimic nu s-a intamplat. Suna banal dar viata merge inainte.

Prin acest articol vrem sa transmitem un mesaj plin de respect tuturor colegilor care se pensioneaza, ofiteri sau agenti, sefi sau executanti, sa-i omagiem pentru o viata dedicata unei ocupatii grele, pentru zecile de ani petrecuti intr-un penitenciar, punandu-si viata in slujba unor misiuni importante pentru Romania, pentru structura de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Desi se gasesc „experti” fie ei ministri sau alti muritori care sustin ca ceea ce facem noi este o munca normala.

Draga Ioan Mera, dragi pensionari asemenea lui Ioan Mera de la Targu Mures, va dorim tuturor sanatate si viata lunga, sa va bucurati cat mai multi ani de pensia pe care o meritati din plin si sa stiti ca aveti in SNLP o structura interesata de voi chiar si dupa pensionare, prin Filiala SNLP – fosti salariati. Si incheiem cu deviza Federatiei PUBLISIND care se potriveste atat de bine in acest moment: „Respect profesional!” Felicitari unitatilor care reusesc sa organizeze astfel de actiuni cum este cea de la Targu Mures (foto).

 

IMG 1449

IMG 1451

IMG 1460

 

 

25 COMMENTS

  1. [quote name=”unu”]Pentru colegii nehotărâţi cu respect, fără supărare, o epigramă:
    Să aibă timpul tău răbdare
    Îţi dau un sfat folositor:
    Aşteapt-o pensie mai mare…
    Şi-ai să devii nemuritor![/quote]
    Uite ca deja se uita ………. ce fac ceilalti colegi?

  2. felicitari conducerii de la TARGU MURES.nu putem spune acelasi lucru despre directorul de la targsor,care nu a permis accesul in unitate celor iesiti la pensie.mentionez ca acestia au fost chemati sa resemneze niste acte intocmite gresit.au stat la poarta si au semnat pe genunchi,pe capota masinii…..
    Poate cineva sa faca o caracterizare acestui individ.eu unul ma abtin deoarece caracterizarea care as vrea sa o fac nu ar fi postata de administrator din motive pe care cred ca le intelegeti.totusi astept sa vad parerile voastre despre acest individ.
    au trecut 3 luni de cand mi-am incetat raporturile de serviciu si maine,18.04.2016 sunt chemat sa resemnez niste acte intocmite gresit.ASA CEVA NUMAI LA TARGSOR SE POATE INTAMPLA.

  3. [quote name=”Ștefan Teoroc”]aici – http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html
    deja s-a aprobat prima serie de 12 decizii de pensionare[/quote]
    S-au aprobat 12 decizii de pensionare din 270 depuse pana la aceasta data?! Deci cei care se vor pensiona in toamna vor primii deciziile pe la Craciunul din 2017?!

  4. Am iesit acum o
    luna la pensie .Vi se pare normal ca 3 luni sa nu ai nici- un venit ?

  5. Domnule Teoroc noi cei din penitenciare la ce casa de pensii se trimit doarele noastre? Va multumesc!

  6. Felicitari „Berbecule” Sa te bucuri de pensie alaturi de cei dragi.RESPECT.

  7. La noi la Vaslui este ca o cutuma din întreaga activitate profesionala sa se organizeze asfel de ceremonii cu sprijinul conducerii la iesirea la pensie

  8. Pot sa spun cu mandrie ca am facut parte dintr-un colectiv deosebit apartinand penitenciarului Vaslui si am avut parte de o despartire frumoasa organizata de conducerea penitenciarului impreuna cu sindicatul.Afirm fara sa gresesc ca imi vor ramane placut in amintire momentele despartirii care au sters aproape in totalitate momente mai putin placute pe parcursul a peste 25 de ani de munca!Va multumesc si va respect dragi COLEGI !

  9. La Pnt Targsor nu am mai fost primiți nici măcar în unitate la biroul resurse umane,ce să mai vorbim de fursec,a-3-a cizma si pa! 😕

  10. Felicitari celui care a avut initiativa organizarii unei asemenae festivitati.Poate se vor molipsi si alte unitati de acest virus !!!!!

  11. BRAVO TG. MURES DACA SE VREA SE POATE DAR DE CE NUMAI LA TG MURES DE CE NU SI MIERCUREA CIUC CA DOAR DOMN DIRECTOR DE LA CIUC E DIN TG MURES SAU PARDON AM UITAT CA NU DANSUL CONDUCE ACEEA UNITATE.DANSUL E DOAR INVESTIT PE FUNCTIE…..

  12. La colibasi a murit de curand un coleg,directorul a stiut sa dea alarma sa faca perchezitie dar sa organizeze un pluton sa mergem sa conducem pe ultimul drum pe colegul nostru nu s-a putut,pacat ,de festivitati ,premieri nici nu poate fi vorba de asa ceva la sfarsit de cariera

  13. Fiecare cuvant din acest articol l-am gandit si l-am spus de multe ori colegilor cu care am muncit.Mereu am spus celor mai intelepti ca mine ,,Organizati o mica festivitate,aratati-va respectul celor cu care ati muncit o viata,inseamna mult sa le spunem ,,Multumesc!,,

  14. Pentru colegii nehotărâţi cu respect, fără supărare, o epigramă:
    Să aibă timpul tău răbdare
    Îţi dau un sfat folositor:
    Aşteapt-o pensie mai mare…
    Şi-ai să devii nemuritor!

  15. Pacat ca la alte penitenciare nu se procedeaza asa,multi dintre colegi nici nu te mai baga in seam;,da-l ma dracului de martalog,acesta este unul dintre exemplele care le-am auzit de curand intr-un penitenciar anume.BRAVO TG.MURES.

  16. Emoţionant, plăcut şi marcat moment. Felicitări! Acum PENSIONAR, poţi face ceva ce majoritatea celor ce lucrează nu pot… SĂ ZÂMBEASCĂ luni dimineaţa!

  17. Unde putem gasii normele de aplicare a legii 223, si daca s-a decis de la ce procent din baza de calcul se pleaca, 65% sau 80%.
    Multumesc anticipat domnule Teoroc.

  18. Penitenciarul de la Tg Mures este un penitenciar in care se merge cu drag la serviciu deoarece colegii de acolo sunt uniti si conducerea este de nota 10 deoarece stie sa comunice cu personalu .Eu personal nu lucrez acolo dar mai merg in misiuni pe acolo si vad ce armonie frumoasa este acolo.BRAVO PENIT TG MURES.

  19. Cinste voua dragi colegi
    Mai rar astfel de festivitati
    Si din unitatea mea ai iesit citiva colegi si eu urmeaza sa ies la pensie nu sa miscat un deget

  20. Deosebit de frumos momentul, bravo!!!

    Cativa colegi adunati din respect si simpatie, cateva fraze de multumire si incurajare asemeni unei rugaciuni de usurare rostite în soapta la rascruce de vremuri, strangeri tremurande de mana, lacrimi pierdute in ridurile sapate adanc de trecerea timpului, o simfonie de sentimente adunate in acelasi buchet pe care il va arunca peste umar pentru a fi prins de catre colegul sau colega care va urma.

    Viata lunga stimate domn, iubite profesor, bunule coleg si tovaras de drum.

    Felicitari unitatii din Tg. Mures, felicitari tuturor directorilor care inteleg ca intrarea dar mai ales iesirea din scena starneste ropote de aplauze și admiratie.

  21. Felicitări celor de la Târgu Mureș! Ce sa spun am ajuns la vorba când ești în treaba toți te întreabă când nu mai ești în treabă. ….. a trecut 1 luna jumate de la depuneri cereri de pensionare nici pana în ziua de azi nu a plecat dosarul din unitate! Felicitări pentru tot ce faceti domnule Teoroc! Va mulțumim pentru cuvintele frumoase!

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)