www.snlp.ro Web analytics

Divizare prin testare – primele rezultate

fiftyfifty

 

Rezultatele testarii psihologice pentru Rahova, daca este sa-i scadem pe cei 50 care nu s-au prezentat indica un procent de promovabilitate de aproximativ 40%. Nu stim cat va fi in final per sistem dar in politie a fost cam de 50%. Probabil ca tot pe aici vom fi si noi. Daca plecam de la 7000 de candidati pe 700 de posturi, teoretic ramane o baza de selectie consistenta si pentru probele urmatoare.

Insa trebuie sa recunoastem ca rezultatele sunt sub asteptari. Probele aplicate sunt standard pentru structura de aparare nationala si din testare a fost scos interviul. Nivelul de permisivitate al testarii este maximal. Daca se scade stacheta sub acest nivel deja intram in zona de risc major.

Stim ca valul de nemultumire nu va fi mic si este oarecum normal. In general despre noi insine avem o parere buna. Insa daca diferenta intre propria parere despre noi insine si realitate este prea mare, atunci rezultatele ne vor surprinde si implicit ne vor deranja.

Stim ca foarte multi tineri sau persoane fara un loc de munca ori cu venituri mici spera sa obtina un post un structura de aparare nationala, post incununat cu aura unor venituri decente si a unei pensii speciale. Insa vedem si noi aici pe site cata rabdare au candidatii sa studieze macar conditiile.

Aproape 90% dintre candidatii care s-au prezentat la depunerea dosarului nu citisera conditiile spunand ca au venit pentru ca au auzit ca se fac inscrieri. Multi au varste de peste 45 de ani si un nivel de instruire foarte mic. Insa dincolo de riscul unor probleme reale in plan psihologic, avem problema nivelului de pregatire si de educatie in general.  

Vazand rezultatele evident ca nemultumirile se vor orienta catre psihologii implicati in testare insa recomandam prudenta in afirmatii. Colegii de acolo chiar isi fac treba. Incercam sa fim in contact permanent cu ei si cu activitatea lor. Si chiar pun suflet. Nu in repingeri ci in a gasi motive de trecere. Testele de la Rahova au fost studiate atent in cadrul echipei, poate-poate… Mai ales probele psihologice care se afla imediat sub limita de admitere se reverifica temeinic pentru a nu se pierde nicio sansa de trecere.

Nivelul de severitate al testarii este minimal iar la corectura se cauta toate indiciile pentru admitere. Insa nu se fac concesii, asta e clar. Cand in cazul unui candidat IQ-ul iese ca fiind mult sub 80, problemele de atentie sunt evidente si grave, manifesta impulsivitate si nici nu stie sa scrie corect, ce optiuni sunt?

Ne dorim astfel de colegi care sa manipuleze armament si sa intre in contact cu detinutii? Mai ales pe noi, de la sindicate, ne irita perspectiva de a ramane cu posturi vacante dupa aceasta procedura, insa la proba urmatoare, in comisiile de concurs vor fi sindicalisti si vom vedea cu ochii nostri nivelul celor care au reusit sa treaca de testarea psiho! Atunci poate vom intelege exact care era nivelul celor care nu au trecut.

 

10 COMMENTS

  1. Posturile Nu trebuie ocupate cu orice pret, standardele ridicate de calitate umana trebuie respectate… indiferent de situatie.

  2. Coerent si obiectiv post-ul!!!Dar tot obiectiv-subiectv(depinde de parte,daca intelegeti…) 60% vor fi nemultumiti!Succes in continuare(celor care sunt,si celor declarati APT,tot obiectiv vorbbind…

  3. eu unul prefer sa suplinesc munca pentru 3 colegi ce`mi ies la pensie decat sa am asemenea ”(editat)” ca si colegi !

  4. Termenul de 5 zile nu implica doar analiza testarilor psihologice. Centralizarea si redactarea raspunsurilor iti ia timp. Pe langa asta, cititi cu atentie articolul de mai sus…”au fost studiate atent in cadrul echipei, [b]poate-poate[/b]…” . Ar trebui sa va inspire ceva…

  5. Are dreptate cu cele 5 zile …e cam mult pt un raspuns in situatia in care se folosesc in general matrite din cate stiu eu ….apropo nu am dat inca examenul asa ca nu aruncati cu rosii. 😉

  6. Nu e cazul sa transformam platforma intr-o scena a rafuielilor intre candidati….

  7. Mda … raspuns tipic romanesc, bv.. eu am intrebat ceva, nu daca stiu sa scriu sau sa citesc. Daca tu nu sti cum te cheama nici cu buletinu in mana nu te baga aiurea. O zi buna

  8. [quote name=”Candidat”]De ce rezultatele ti se da dupa 5 zile lucratoare? De ce nu se dau rezultatele pe loc ca in celelalte institutii? ( cum ar fi: licee militare, post liceale si academie), cu pare de rau dar acolo se lucreaza nu ca la voi sa dati raspunsurile dupa n zile. Cand se puteau da pe loc acele raspunsuri. Eu zic ca aveti oamne apti in sistem pt a corecta atatea lucrari ( 200 pe zi). O zi buna[/quote]

    La tine rezultatul e evident. Dupa cum te exprimi, nici nu aveai nevoie de 5 zile pentru a-l sti. O zi cat mai buna!

  9. De ce rezultatele ti se da dupa 5 zile lucratoare? De ce nu se dau rezultatele pe loc ca in celelalte institutii? ( cum ar fi: licee militare, post liceale si academie), cu pare de rau dar acolo se lucreaza nu ca la voi sa dati raspunsurile dupa n zile. Cand se puteau da pe loc acele raspunsuri. Eu zic ca aveti oamne apti in sistem pt a corecta atatea lucrari ( 200 pe zi). O zi buna

Comments are closed.

error

Ți-a plăcut acest articol? Ajută-ne cu un Like :)